Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
Η αλληλεγγύη στην Πιερία και το παράδειγμα της Βενεζουέλας
13.10.14

Image 

του Θέμη Κωτούλα

Οι δράσεις αλληλεγγύης των πολιτών της Πιερίας και η σύνδεσή τους με το παράδειγμα του λαού της Βενεζουέλας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των κοινωνικών δομών της περιοχής μας με τον πρέσβη της Βενεζουέλας που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Η διήμερη επίσκεψη του πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Farid Fernandez περιελάμβανε συναντήσεις και με άλλους φορείς, δίνοντας όμως έμφαση με τις επισκέψεις του στις δομές αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι πολίτες στην πόλη μας και δίνουν το δρόμο για μια κοινωνία ουσιαστικής συνέργειας και συνοχής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Πιερία
07.10.14

Image 

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
καλεσμένος από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης του τόπου μας


Δομές κοινωνικής οικονομίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο πλαίσιο της συνεργατικότητας και με στόχο το καλύτερο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεών τους, θα φιλοξενήσουν για δύο ημέρες, 10 και 11 Οκτώβρη 2014 στο νομό μας, τον κύριο Farid Fernandez, πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα μας.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάδειξη της αλληλεγγύης ως αξιακό πεδίο επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τσατσιμπέλι: 2η παραδοσιακή συνταγή στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
31.08.14

Image 

της Σοφίας Ελευθεριάδου

Μετά την παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου, σειρά είχε η ποντιακή σάλτσα «τσατσιμπέλι» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζονται οι πικάντικες και γευστικές παραδοσιακές δημιουργίες.

Έτσι, τη Δευτέρα το απόγευμα, 25 Αυγούστου, φίλες και φίλοι της παράδοσης και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ συγκεντρώθηκαν  για να φτιάξουν την παραδοσιακή ποντιακή πικάντικη τοματοσάλτσα «τσατσιμπέλ», αφού δήλωσαν πρώτα συμμετοχή με τη γνωστή διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστοσελίδα: www.otoposmou.gr .

Image 

Την τεχνογνωσία της πολύπλοκης -για κάποιους από τους παρευρισκόμενους- παρασκευής του τσατσιμπέλ φέτος την παρείχε η κ. Δώρα Ιμιρτζίδου, η οποία μας εξήγησε τη διαδικασία βήμα προς βήμα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαρμελάδα ροδάκινο στον Καπνικό
13.08.14

Image

της Σοφίας Ελευθεριάδου

Ανέκαθεν οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους να συντηρούν τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα τους. Προς το τέλος του καλοκαιριού, λοιπόν, επεξεργάζονται με διάφορες απλές κι έξυπνες τεχνικές συντήρησης τα φρούτα και τα λαχανικά του κήπου τους, για να μπορούν να τα έχουν και να τα απολαμβάνουν και κατά τη διάρκεια του χειμώνα που δεν υπάρχουν στη φύση.

Έτσι κι εμείς στον Καπνικό Σταθμό μάθαμε να κάνουμε μαρμελάδα ροδάκινο, τη Δευτέρα, 11 Αυγούστου, από τις 6μ.μ. ως αργά το βράδυ. Φέραμε ζάχαρη και βαζάκια, είδαμε πώς γίνεται, συμμετείχαμε στη διαδικασία, τη φτιάξαμε οι ίδιοι, πήραμε τη μαρμελάδα που μας αντιστοιχούσε και, φεύγοντας, προσφέραμε και βάζα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ζητούνται εθελοντές για την καταχώρηση φαρμάκων
12.08.14

Image

Έκκληση για βοήθεια στη ομαδοποίηση και καταχώρηση των φαρμάκων που έχουν συγκεντρωθεί με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014,  μετά από κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,  συγκεντρώθηκε στον πεζόδρομο της Κατερίνης μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και ιατρικού υλικού  (περίπου 1 κυβικό μέτρο) για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Το υλικό αυτό πρέπει να παραδοθεί το αργότερο μέχρι το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα. Όμως, πρέπει προηγουμένως να ομαδοποιηθεί, να καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης και στη συνέχεια, αφού εκτυπωθούν τα παραστατικά της αποστολής (packing list) να αποσταλεί στην Αθήνα. Οι όροι αυτοί (αναλυτικές καταστάσεις) τίθενται από τις ισραηλινές αρχές για να επιτρέψουν την είσοδο της βοήθειας στη Γάζα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μάθε να κάνεις: Μαρμελάδα Ροδάκινο
07.08.14

Image

Image 

Προσοχή: Χωρίς συμμετοχή στις εργασίες, ...δεν έχει μαρμελάδα!
Οι παραγγελίες θα σταματήσουν μόλις ο αριθμός τους φτάσει στα 400 βαζάκια.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει και αυτό το Καλοκαίρι τέσσερα εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, με στόχο την διάδοση ντόπιων συνταγών και τεχνικών παρασκευής που ξεχάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από αγροτικά προϊόντα που παράχθηκαν στον τόπο μας.

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Το πρώτο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, από τις 18:00 μέχρι αργά το βράδι και θα αφορά την παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πως γίνεται αυτή η γλυκιά συνταγή και παράλληλα να προμηθευτούν για τον Χειμώνα  την απαραίτητη ποσότητα μαρμελάδας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή χρησιμοποιώντας τις γνωστές σε όλους φόρμες παραγγελιών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Τα ροδάκινα (210 κιλά) θα διατεθούν δωρεάν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κάτω Αγ. Ιωάννη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά του.

Εκτός από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ μας και την διάδοση παραδοσιακών συνταγών μέσα από την ομαδική συμμετοχή,  περεταίρω στόχος της ομάδας είναι η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της ΕΟΔνΠ.

Όροι συμμετοχής και απαραίτητα υλικά

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 169 - 224 από 347
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε. Έχω καταλάβει από πολύ καιρό ότι αν δεν αντιστεκόμαστε μας κάνουν όπως θέλουν. Αυτό θέλουν, γι αυτό προεξοφλούν την αδυναμία μας ν΄αντισταθούμε. ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Θα σωθεί το βουνό των ΘΕΩΝ. Πρέπει να το πιστέψουμε. Και ίσως πρέπει να γίνει γνωστό κι έξω μέσω τηλεόρασης. Οσο είναι ακόμη καιρός.

Συγχαρητήρια
Ν.A

 
Studentsdesign