Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
Εκδήλωση για τα μεταλλαγμένα και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς
01.11.14

Image 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσετε την αφίσα της εκδήλωσης

Ποιοι είναι οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από την απελευθέρωση των μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον;  Τι σημαίνει αυτό για τη διατροφική μας ασφάλεια;

Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ενός ζωηρού δημόσιου διαλόγου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η βιομηχανία υποστηρίζει ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες συνιστούν ελάσσονα κίνδυνο και προσφέρουν τεράστια δυνητικά οφέλη. Από την άλλη πλευρά οικολογικές οργανώσεις τονίζουν την αισθητή έλλειψη γνώσης και κατανόησης των κινδύνων, ενώ οι καταναλωτές διαμαρτύρονται ότι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα τους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά και ότι το σύστημα σήμανσης δεν είναι διαφανές με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η επιλογή. Εκφράζουν επίσης την ανησυχία τους για τις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις που θα έχει στις παραδοσιακές καλλιέργειες η παρουσία των γ.τ. στην ίδια γη.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τα μεταλλαγμένα και τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς διοργανώνεται το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, τη Μητέρα Γη, την Κιβωτό Σπόρων, τις Μούσες Πιερίων,  την Κουζίνα Αλληλεγγύης και τον σύλλογο προστασίας παιδιών «Βενιαμίν», με τη στήριξη και τη συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δύο υπέροχα άρθρα, τροφή για σκέψη
28.10.14

Image 

Ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός πάνω στης Ελλάδας την πληγή να ξαναχτίσουμε το δικό μας ΟΧΙ.

Ας συλλογιστούμε με αφορμή τον εορτασμό του ΟΧΙ. Ποια σκοπιμότητα έχει αυτή η επέτειος; Γιατί γιορτάζουμε αυτή την ημέρα; Για να κάνουμε απλά μια ακόμη γιορτούλα ή για να θυμόμαστε ότι έρχονται καιροί που πρέπει να ειπωθούν και άλλα ΟΧΙ. Και μήπως ήρθαν και είμαστε ακόμη με το κεφάλι σκυμμένο; Ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός πάνω στης Ελλάδας την πληγή να ξαναχτίσουμε το δικό μας ΟΧΙ.

Παππού...
Ευτυχώς που δεν ζεις για να δεις τα χάλια μας.
Ευτυχώς που δεν ζεις για να δεις πως μας μαθαίνουν μέσα από διαφημίσεις  “πώς αγωνίζονται οι Έλληνες” και πως “έτσι είναι τα πράγματα”.
Ευτυχώς που δεν ζεις για να δεις πως υπάρχουν  Έλληνες ναζί.
Ευτυχώς που δεν ζεις για να δεις πόσο ντρέπομαι που δεν σου μοιάζω.

Αράδες δανεισμένες από δύο υπέροχα άρθρα, τροφή για σκέψη:

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

 
Το ντοκιμαντέρ της Έλενας Ζερβοπούλου «Greece - Days of Change»
26.10.14

Image 

του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

Το βιβλίο, μου έλεγε η μάνα μου, είναι πάντα καλύτερο από την ταινία. Και πάντα, διαβάζοντάς το, ένιωθα το πόσο δίκιο είχε. Η ζωή όμως η ίδια, κι αυτό δε μου το είπε ποτέ κανείς, είναι πιο σκληρή και πιο ελπιδοφόρα, από οποιοδήποτε βιβλίο κι οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ. Αυτό ένιωσα εγώ προσωπικά, το βράδυ του Σαββάτου μετά το τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ της Έλενας Ζερβοπούλου «Greece - Days of Change» που προβλήθηκε στον για ακόμη μια φορά φιλόξενο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Τρείς διαφορετικές ιστορίες, τριών διαφορετικών ανθρώπων.

Ο Γιώργος, ένας φυσιολογικός χαμηλών τόνων άνθρωπος, ο οποίος μένει άστεγος μέσα σε μια νύχτα, προσπαθεί, αφού ξεπεράσει το πρώτο σοκ, να μπορέσει να εντοπίσει τις ομάδες εκείνες των ανθρώπων, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή του.

Ο Γρηγόρης, ένας νέος που το μόνο σχολείο που ξέρει, είναι εκείνο της ζωής, φεύγει από την Αθήνα, νιώθοντας ασφυξία κι επιστρέφει στο χωριό του για να ζήσει όπως λέει ο ίδιος, ελεύθερος.

Κι ο Ηλίας. «Η κοινωνία δεν αλλάζει από πάνω. Η χώρα θα αλλάξει από το σπίτι μου», λέει.  Κι είναι εκείνος, ο οποίος μαζί με μια ομάδα ανθρώπων, θα καταφέρουν εκείνο το οποίο δεν κατάφερε η επίσημη πολιτεία με τους θεσμούς της, τα τελευταία 20 χρόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη. Να καταργήσουν τους μεσάζοντες και να κάνουν ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου να αντιδράσει. Θα  ξεκινήσει λοιπόν το «κίνημα της πατάτας», θα κλονίσει τους ισχύοντες κανόνες εμπορικής συναλλαγής και θα προκαλέσει τους μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται την αγορά τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Το ημερολόγιο ενός ανέργου": Βιβλιοπαρουσίαση στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
26.10.14

Image

Της Σοφίας Ελευθεριάδου

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης, 23 Οκτωβρίου, στον φιλόξενο χώρο του παλιού Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, το τελευταίο βιβλίο του Χριστόφορου Κάσδαγλη "Το ημερολόγιο ενός ανέργου: 155+1 αληθινές ιστορίες". Για το βιβλίο και την ανεργία μίλησαν τα μέλη της ομάδας Σοφία Ελευθεριάδου, Ειρήνη Παξιμαδάκη, Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Ηλίας Τσολακίδης και ο επιμελητής του βιβλίου, ο συγγραφέας Χριστόφορος Κάσδαγλης.

Image 

Φωτογραφικό υλικό Βαγγέλης Γκούντας

Πρόκειται για μια συλλογή μερικών μόνο από τις χιλιάδες αυτούσιες ιστορίες ανεργίας, που συγκεντρώθηκαν το 2013 στο διαδικτυακό ιστολόγιο imerologioanergou.gr. Το αποτέλεσμα είναι αυτός "ο συλλογικός τόμος, που γέννησε η οικονομική κρίση. Βιβλίο πολυσυλλεκτικό, πολυφωνικό, πολυεπίπεδο, φτιάχνει το παζλ της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, φωτογραφίζει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα ρεαλιστικά και σκληρά", αναφέρει η κ. Παξιμαδάκη στην ανάλυσή της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στήθηκε το πρώτο σπιτάκι του Χριστογεννιάτικου χωριού
19.10.14

Image 

του Θέμη Κωτούλα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τους εθελοντές της πόλης μας για την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που θα στηθεί στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ήδη έχει πάρει τη θέση του το πρώτο ξύλινο σπιτάκι και αναμένεται να κατασκευαστούν άλλα 11 που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης και αχρήματης εορταστικής δομής στην πόλη μας, ίσως και της μοναδικής καθώς τα τελευταία χρόνια από την πόλη απουσιάζουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
13.10.14
Image
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 169 - 224 από 354
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ο τόπος υποφέρει γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να πάρουν πρωτοβουλίες. Μπράβο, ξανά και ξανά!!!!! Να ξέρετε ότι εδώ στην Αθήνα σας συζητάμε και σας θαυμάζουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει αλλά δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!!!!
Αδαμαντίνα Λ.

 
Studentsdesign