Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
Στήθηκε το πρώτο σπιτάκι του Χριστογεννιάτικου χωριού
19.10.14

Image 

του Θέμη Κωτούλα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες από τους εθελοντές της πόλης μας για την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που θα στηθεί στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και τους Γιατρούς του Κόσμου.

Ήδη έχει πάρει τη θέση του το πρώτο ξύλινο σπιτάκι και αναμένεται να κατασκευαστούν άλλα 11 που θα αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης και αχρήματης εορταστικής δομής στην πόλη μας, ίσως και της μοναδικής καθώς τα τελευταία χρόνια από την πόλη απουσιάζουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
13.10.14
Image
 
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
13.10.14

Image

Το διήμερο της επίσκεψης του κ. Φαρίντ Φερνάντεζ  πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας στην Ελλάδα έκλεισε αργά το βράδυ του Σαββάτου 11/10/2014.

Η επιτυχία της  εκδήλωσης  στην  Εκάβη, δεν εστιάζεται μόνο στη συμμετοχή του κόσμου, αλλά  κυρίως στην παρέμβαση του κ. Πρέσβη ο οποίος απέσπασε την απόλυτη προσοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

Μετέφερε ιστορικά στοιχεία της χώρας του και κυρίως στοιχεία από την οργάνωση της κοινωνίας, το Σύνταγμα της Βενεζουέλας  και επίσης αναφέρθηκε στο λόγο και στο ρόλο που έχει ο πολίτης στη διαμόρφωση των πολιτικών και της προοπτικής της χώρας του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η αλληλεγγύη στην Πιερία και το παράδειγμα της Βενεζουέλας
13.10.14

Image 

του Θέμη Κωτούλα

Οι δράσεις αλληλεγγύης των πολιτών της Πιερίας και η σύνδεσή τους με το παράδειγμα του λαού της Βενεζουέλας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης των κοινωνικών δομών της περιοχής μας με τον πρέσβη της Βενεζουέλας που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Η διήμερη επίσκεψη του πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Farid Fernandez περιελάμβανε συναντήσεις και με άλλους φορείς, δίνοντας όμως έμφαση με τις επισκέψεις του στις δομές αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι πολίτες στην πόλη μας και δίνουν το δρόμο για μια κοινωνία ουσιαστικής συνέργειας και συνοχής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Πιερία
07.10.14

Image 

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
καλεσμένος από κοινωνικές δομές αλληλεγγύης του τόπου μας


Δομές κοινωνικής οικονομίας, αλληλεγγύης και εθελοντισμού στο πλαίσιο της συνεργατικότητας και με στόχο το καλύτερο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεών τους, θα φιλοξενήσουν για δύο ημέρες, 10 και 11 Οκτώβρη 2014 στο νομό μας, τον κύριο Farid Fernandez, πρέσβη της Βενεζουέλας στη χώρα μας.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η ανάδειξη της αλληλεγγύης ως αξιακό πεδίο επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τσατσιμπέλι: 2η παραδοσιακή συνταγή στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
31.08.14

Image 

της Σοφίας Ελευθεριάδου

Μετά την παρασκευή μαρμελάδας ροδάκινου, σειρά είχε η ποντιακή σάλτσα «τσατσιμπέλι» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζονται οι πικάντικες και γευστικές παραδοσιακές δημιουργίες.

Έτσι, τη Δευτέρα το απόγευμα, 25 Αυγούστου, φίλες και φίλοι της παράδοσης και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ συγκεντρώθηκαν  για να φτιάξουν την παραδοσιακή ποντιακή πικάντικη τοματοσάλτσα «τσατσιμπέλ», αφού δήλωσαν πρώτα συμμετοχή με τη γνωστή διαδικασία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ιστοσελίδα: www.otoposmou.gr .

Image 

Την τεχνογνωσία της πολύπλοκης -για κάποιους από τους παρευρισκόμενους- παρασκευής του τσατσιμπέλ φέτος την παρείχε η κ. Δώρα Ιμιρτζίδου, η οποία μας εξήγησε τη διαδικασία βήμα προς βήμα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 169 - 224 από 350
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.

Φαίδρα Τ.

 
Studentsdesign