Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
Μαμά, μπαμπά τι είναι ο φασισμός?
13.09.13

Image 

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων
Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Τα παιδιά μας συχνά ακούνε στους δρόμους, τη τηλεόραση και στις κουβέντες των μεγάλων τις λέξεις φασισμός και φασίστας χωρίς να καταλαβαίνουν την έννοιά τους. Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο που σχεδόν καθημερινά η κοινωνία μας αντιμετωπίζει πολλά βίαια κρούσματα σε βάρος των συνανθρώπων μας ακούγεται όλο και συχνότερα. Έχετε σκεφτεί πώς θα εξηγήσετε στα παιδιά σας τον όρο του φασισμού χωρίς να τους μπερδέψετε? Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε μόνο από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να τους μιλήσουν γι αυτό διότι ο νέος νόμος που έβγαλαν πέρυσι τον χειμώνα μπορεί να τους αφαιρέσει και τη δουλειά τους αν τολμήσουν να μιλήσουν για κάποιο θέμα εκτός σχολικής ύλης. Το μόνο που μπορούν οι εκπαιδευτικοί είναι να προτείνουν εξωσχολικά βιβλία με διάφορα κοινωνικά και πολιτικά θέματα όπως με τις έννοιες Δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, Χούντα και Πολυτεχνείο…... .

Μέχρι όμως να φτάσουμε στον ρόλο των εκπαιδευτικών, οι γονείς πρέπει κι επιβάλλεται με παραδείγματα να τους μιλήσουμε για το τόσο σοβαρό θέμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάλεσμα για κοινή, μαζική κινητοποίηση των κοινωνικών κινημάτων
03.09.13
Image
 
Μάθε να κάνεις ποντιακό τσατσιμπέλι
18.08.13

 

Image

Προσοχή: Χωρίς συμμετοχή στις εργασίες, ...δεν έχει τσατσιμπέλι!
Οι παραγγελίες θα σταματήσουν μόλις ο αριθμός τους φτάσει στα 80 βαζάκια.

Τη Δευτέρα 25.08.2014 από τις 18:00 έως αργά το βράδυ θα ψήσουμε τσατσιμπέλι στον Καπνικό Σταθμό

Ο Μπάμπης Αμβροσιάδης, με τη βοήθεια της μητέρας του, θα μας δείξει πως παρασκευάζεται  το ποντιακό τσατσιμπέλι.

Έχουμε ήδη προμηθευτεί όλα τα υλικά (250 κιλά ντοματάκια) και υπολογίζουμε να παρασκευάσουμε περίπου 80 βαζάκια, τα οποία θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες έναντι ενός μικρού αντίτιμου, το οποίο θα καλύπτει το κόστος αγοράς των υλικών.

Όροι συμμετοχής

  • Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της ομάδας
  • Κάθε οικογένεια θα μπορεί να παραγγείλει το ανώτερο 2 βαζάκια (1 λίτρο).
  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται την Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 στις 18:00 στον Καπνικό Σταθμό για να αναλάβουν κάποιο πόστο εργασίας (πλύσιμο, καθαρισμός, βράσιμο, ανακάτεμα, σφράγισμα).
  • Δεν χρειάζεται να φέρετε τίποτε μαζί σας.

Η συνταγή, φωτογραφικό υλικό και βίντεο στο οποίο θα παρουσιάζονται τα βήματα παρασκευής θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΟΔνΠ «Ο Τόπος μου».

Είστε καλεσμένοι να συμμετάσχετε σε αυτή τη μικρή γιορτή και να παρακολουθήσετε τον τρόπο παρασκευής της πεντανόστιμης καυτερής σάλτσας, η οποία ποτέ δεν λείπει από το ποντιακό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για τα μαθήματα αλληλεγγύης …δι’ αλληλογραφίας
17.07.13

Image 

Απάντηση του Ηλία Τσολακίδη στο φίλο Αντώνη Μάντζιο

Φίλτατε Αντώνη

Δεν κατάφερες να με πείσεις! Η επιστολή σου χαρακτηρίζεται από την εσκεμμένη προσπάθεια να μετατοπίσει την αρχική συζήτηση (με πιθανό πολιτικό κόστος) από το τι έπρατταν ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ που ζητούν σήμερα - και κάθε φορά-  τη συμπαράσταση της κοινωνίας, όταν δίπλα τους (χρόνια τώρα) δημιουργούνταν συλλογικότητες που καλλιεργούσαν την αλληλεγγύη ως συνείδηση και καθημερινή πράξη. Πολύ δε περισσότερο, τι θα πράξουν αύριο.

Ο δικός μου, διακαής πόθος είναι να εκπαιδεύσουμε την κοινωνία και όχι να της χαϊδεύουμε τ' αυτιά κάθε φορά που διαμαρτύρεται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Αλληλεγγύη προϋπόθεση για την νίκη όλων
17.07.13

Μια απάντηση στο φίλο Ηλία Τσολακίδη

Η  Αλληλεγγύη προϋπόθεση για την νίκη όλων
του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου   

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα το παρακάτω κείμενο του φίλου Ηλία Τσολακίδη όσον αφορά την αλληλεγγύη ( ή την μη αλληλεγγύη) προς τους υπό απόλυση καθηγητές. Μια πολλή δυσάρεστη έκπληξη που ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη του κειμένου νομίζω ότι αδικεί τόσο τους καθηγητές όσο και τον ίδιο τον εαυτό του.

Τα παραδείγματα που αναφέρει για να στηρίξει τα επιχειρήματά του πάσχουν. Και αυτό γιατί δεν μπορείς από δύο τρία παραδείγματα ( Ηλία πολλούς με ρουσφέτια είχες για φίλους) να βγάζεις γενικότερα συμπεράσματα αλλά και αν αυτά ισχύουν και στον βαθμό που ισχύουν δεν αντιλαμβανόμαστε, τι σχέση έχουν αυτοί με το μειωμένο ωράριο, με τις χιλιάδες οριζόντιες απολύσεις και την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ, ή τις απολύσεις στους σχολικούς φύλακες, στους δημοτικούς αστυνόμους σήμερα και τους δασκάλους των σχολείων και των νηπιαγωγείων που θα συγχωνευόσουν αύριο;

Αν κάποιοι απολάμβαναν προνόμια μη νόμιμα λόγω ιδιαίτερων σχέσεων γι αυτό ευθύνονται οι διορισμένες κομματικές συνήθως δ/νσεις, οι τοπικοί ρουσφετολόγοι βουλευτές, αν θέλεις και ο κρατικο-κομματικός συνδικαλισμός  και το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα που μας κυβερνούσε. Ούτε το διόρθωσαν ούτε ζήτησαν συγνώμη, και με μια απλή ανάγνωση βλέπει κανείς το όργιο του ρουσφετιού ακόμα και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Mας τα πρήξατε με την ΕΡΤ, της Αναστασίας Γιάμαλη
13.06.13

Image 

Ναι, η ΕΡΤ δεν είναι ακριβώς όπως θα την θέλαμε. Όπως τα θέλουμε  δεν είναι ούτε τα ιδιωτικά κανάλια. Συγκεκριμένα το Mega, ο Αντ1, ο Alpha, ο ΣΚΑΙ  ή το Star και οι διάφοροι μικροί σταθμοί   είναι το αντίθετο από αυτό που  θα θέλαμε. Δεν  τους κλείνουμε όμως. Α πα πα... Είναι ιδιωτικοί, είναι ανταγωνιστικοί, λειτουργούν με όρους αγοράς, και όταν δεν τα καταφέρνουν,  εδώ είναι οι κρατικοί προϋπολογισμοί να δώσουν ένα χεράκι... 92 εκατομμυρίων ευρώ ας πούμε. Για άδειες ούτε λόγος...Είναι λίγο ειρωνεία της τύχης ότι την ώρα που η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ δίνει πανελλαδική άδεια στο «αρτ» του Καρατζαφέρη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 225 - 280 από 354
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητoί φίλοι

Ένιωσα υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να χαιρετίσω τη πρωτοβουλία σας και να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  μου στην ομάδα και τις μελλοντικές της δράσεις.

Σας γράφω από το Άμστερνταμ, όπου κατοικώ το τελευταίο χρόνο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Τ. Περικλής

 
Studentsdesign