Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τον αγώνα μας.
02.09.11

Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στις 19:00, όλοι στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης

Image

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη: το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Δεν θα αποκτήσουμε άμεση δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία αν δεν απαλλαγούμε από το χρέος, τους υπηρέτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών καθώς και όσους μας εκμεταλλεύονται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η κατάργηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
31.07.11

Image

"Η Ελληνική οικογένεια επενδύει στη μόρφωση των παιδιών της και εμπιστεύεται το ελληνικό πανεπιστήμιο• άρα έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται σε αυτό."

Φίλες και φίλοι,

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, όχι μόνο από γονείς (μελλοντικών) φοιτητών.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Ανοικτή επιστολή στους γονείς των φοιτητών

Ξένια Χρυσοχόου
Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο , Αθήνα 24 Ιουλίου 2011

Αγαπητοί γονείς,

Ίσως σας φανεί παράξενο να λάβετε αυτή την επιστολή, καθώς δεν συνηθίζεται η επικοινωνία μεταξύ γονιών και καθηγητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως εμείς που διδάσκουμε τα παιδιά σας στο πανεπιστήμιο δεν αγνοούμε πόσο αγωνιάτε για το μέλλον τους και πόσες θυσίες κάνατε και κάνετε για αυτό. Προσωπικά δεν ξεχνώ την αγωνία των δικών μου γονιών πριν καταφέρω να μπω στο πανεπιστήμιο, την οικονομική συνδρομή τους και την ηθική τους στήριξη σε όλη τη διάρκεια των μακροχρόνιων (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) σπουδών μου. Η Ελληνική οικογένεια επενδύει στη μόρφωση των παιδιών της και εμπιστεύεται το ελληνικό πανεπιστήμιο• άρα έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται σε αυτό. Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να σας γράψω.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σχόλια για τις δράσεις σας
28.07.11

Image 

της Δέσποινας Δραγωμανίδου (Χαλκιδική)

Καλησπέρα / Καλημέρα σας.

Πρόσφατα έτυχε να διαβάσω για κάποια δράση σας στον όμορφο νομό σας και σήμερα πάλι έπεσα πάνω σας, μέσω ενός μπλογκ. Είπα, λοιπόν, να κοιτάξω μήπως έχετε ιστοσελίδα και φυσικά σας βρήκα.

Από τα λίγα που έχω δει μέχρι στιγμής, οφείλω να ομολογήσω ότι έχω μείνει άφωνη, αλλά και πολύ εντυπωσιασμένη από τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας και γι’αυτό ένιωσα την ανάγκη να σας συγχαρώ όλους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Και μετά την αγανάκτηση τι;
27.07.11

 Image

Της Νίκης Σιάκα

Και μετά την αγανάκτηση τι; Ψάχνω να βρω  το πιο θετικό συναίσθημα ή έστω ψήγμα μιας αίσθησης αισιοδοξίας αλλά μάταια. Δυστυχώς αυτό που κυριαρχεί και πολεμώ να απομονώσω να «θάψω» στο βάθος της ψυχής και της συνείδησής μου είναι το αίσθημα απελπισίας. Τα τείχη που λέει και ο ποιητής που χτίστηκαν γύρω μου χωρίς να καταλάβω, μ'έχουν εγκλωβίσει και δεν γκρεμίζονται. Έχουν γερά θεμέλια και χτίστηκαν τόσα χρόνια με μαεστρία από ικανότατους μάστορες. Αυτό όμως που τρώει τα σωθικά μου είναι ο φόβος να παραδοθώ και να παραμείνω για πάντα παγιδευμένη  μέσα στα τείχη αυτά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συμμετέχουμε στον καθαρισμό των ακτών του νομού μας
27.07.11

Image 

Συμμετέχουμε στον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών του νομού μας και στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ 100,3 και του ΣΚΑΙ 92,6 FM.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των φημισμένων ακτών μας, δίπλα στο καταπράσινο βουνό των Θεών, τον Όλυμπο, όχι μόνο ως πόλο έλξης και αναψυχής, αλλά και ως σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας, εδώ και χρόνια τώρα, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να περάσουμε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Τα σκουπίδια που ασυλλόγιστα πετάμε σε παραλίες και ακτές ρυπαίνουν το περιβάλλον, χαλούν την εικόνα του όμορφου τόπου μας και προκαλούν αρνητικά συναισθήματα σε ντόπιους και επισκέπτες.

Η συμμετοχή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον καθαρισμό των ακτών μας, δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ακράδαντα, πως με ατομική ή συλλογική δραστηριοποίηση, μέσα από τις καθημερινές παρεμβάσεις των πολιτών, πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες ενημέρωσης, ενεργοποίησης και συμπεριφοράς, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η ανθρώπινη ύπαρξη σε σχέση με το φυσικό της περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ανήθικοι και ψώνια»
15.06.11

Image

Αγαπητέ κ. Αμοιρίδη,

Πράγματι, μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων «αγανακτισμένων», μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι «ανήθικοι» ή και «ψώνια που αυτοπροβάλλονται». Πράγματι, αυτό μπορεί να συμβαίνει και στη μικρή πλατεία της πόλης μας, μεταξύ των μερικών εκατοντάδων αγανακτισμένων, οι οποίοι σας έστειλαν χθες το εξώδικο. Σας πληροφορώ, πως η απόφαση της αποστολής του πάρθηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους πολίτες, στα πλαίσια μιας συλλογικής, ανοιχτής και δημοκρατικής διαδικασίας και δεν ήταν μεμονωμένη πρωτοβουλία κάποιου «ανήθικου ψώνιου» που θέλησε να σας βλάψει.

Ας αφήσουμε όμως την πλατεία, γιατί αυτή θα βρει το δρόμο της, και ας δούμε τους «ανήθικους και τα ψώνια» του δικού σας κύκλου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 281 - 336 από 350
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητoί φίλοι

Ένιωσα υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να χαιρετίσω τη πρωτοβουλία σας και να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  μου στην ομάδα και τις μελλοντικές της δράσεις.

Σας γράφω από το Άμστερνταμ, όπου κατοικώ το τελευταίο χρόνο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Τ. Περικλής

 
Studentsdesign