Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
«Δεν πληρώνουμε!» Πάρτε τα από τους κλέφτες!
17.09.11

Δυναμική διαμαρτυρία πολιτών στην Κατερίνη

Image

Σαφές μήνυμα προς τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού Πιερίας και την κυβέρνηση έστειλαν σήμερα το μεσημέρι, δεκάδες διαμαρτυρόμενοι πολίτες από την κεντρική πλατεία Κατερίνης, όπου συγκεντρώθηκαν για να δηλώσουν, πως δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τους αβάσταχτους και άδικους φόρους που επιβάλλονται καθημερινά στους πολίτες. «Δεν πληρώνουμε την κρίση κανενός. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι κλέφτες» έγραφε ένα μεγάλο πανό, το οποίο αναρτήθηκε στο κέντρο της πλατείας Ελευθερίας.

Image 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία των βουλευτών του νομού μας.
16.09.11

Σήμερα, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12:00,
στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βεβήλωσαν ασφαλιστικές κατακτήσεις, τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά μας, λεηλάτησαν τον εθνικό πλούτο και τα εισοδήματά μας, βύθισαν τη χώρα στη φτώχεια, την απόγνωση και τη δυστυχία. Διέγραψαν το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας! Μετά από όλα αυτά, τα κατοχικά στρατεύματα, ζητούν και τις προσωπικές μας περιουσίες. Ζητούν την πλήρη υποταγή μας!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παράνομη η τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Κατερίνης
13.09.11

Το ΣτΕ έκρινε μη νόμιμη την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή «Καπνικός Σταθμός»

12 Σεπ 2011 - 22:27

Μη νόμιμη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Κατερίνης, στην περιοχή «Καπνικός Σταθμός» (Πάρκο πόλης), έκτασης 12.070,36 τετραγωνικών μέτρων, καθώς έγινε για την ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων και οικονομικών συμφερόντων του επίμαχου Δήμου.

Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδιασμού της πολεοδομικής ενότητας «Καπνικός Σταθμός» του Δήμου Κατερίνης Πιερίας.

Συγκεκριμένα, με το διάταγμα προβλέπεται: 1) η έγκριση πεζοδρόμου εντός του επίμαχου κοινόχρηστου χώρου και η μετατροπή τμήματός του σε χώρο οικοδομήσιμο, 2) η επιβολή προκηπίου και ο καθορισμός όρων και περιορισμών δομήσεως στο χώρο αυτό, 3) η έγκριση πεζοδρόμων εντός των οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ.) 723,764, 775 και η μετατροπή τμημάτων αυτών σε κοινόχρηστους χώρους και 4) η έγκριση πεζοδρόμου εντός του Ο.Τ. 772 και η μετατροπή τμήματός του σε χώρο σταθμεύσεως.

Η ρυμοτομική τροποποίηση κινήθηκε μετά από αίτηση ιδιωτών προς το Δήμο Κατερίνης, οι οποίοι φέρονται ως ιδιοκτήτες ακινήτου εντός του επίμαχου κοινόχρηστου χώρου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης, τον Δεκέμβριο του 2007, γνωμοδότησε υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου παρά την αντίθετη εισήγηση της επιτροπής τεχνικών του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κανείς πλέον μόνος του!
12.09.11

Κάλεσμα για τη δημιουργία κοινού μετώπου κοινωνικής αντίστασης στην πόλη μας.

Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011, από 10:00 - 14:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης, στο ύψος της Κεντρικής Πλατείας, θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης, ενώ παράλληλα, στο ίδιο σημείο, θα λειτουργήσει Χαριστικό Παζάρι κοινωνικής αλληλεγγύης.

Φίλοι εκπαιδευτικοί, έμποροι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί του Ν. Πιερίας

Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, αυτοκινητιστές ταξί, μεταφορείς με τα οχήματά τους και απλοί διαμαρτυρόμενοι πολίτες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και διαδήλωσαν από κοινού στέλνοντας, το παρακάτω μήνυμα: Κανείς πλέον μόνος του!

Image

Σταθμός διοδίων Λεπτοκαρυάς, 10 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12:00. Αυτοκινητιστές ταξί, μεταφορείς με τα οχήματά τους και απλοί πολίτες "'άνοιξαν" τα διόδια για δυόμιση ώρες, διαμαρτυρόμενοι για το παράλογο καθεστώς των διοδίων.

Τώρα πια , δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανείς! Οι αποδοχές μας, καθόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι του κοινωνικού πλούτου, αλλά και οι περιουσίες μας, έχουν μπει στο στόχαστρο και γίνονται αντικείμενο καθημερινής λεηλασίας. Η αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού είναι ο στόχος ενός διεθνούς σχεδίου, το οποίο η σημερινή κυβέρνηση υπηρετεί με αξιοζήλευτη συνέπεια. Η διάλυση της μεσαίας τάξης και η επιστροφή στο μεταπολεμικό πρότυπο, με τεράστιο συσσωρευμένο πλούτο για ελάχιστους και συλλογική φτώχεια, είναι ο στόχος τους. Δηλαδή εμείς!

Image 

Φίλες και φίλοι,

Κάναμε τραγικά λάθη! Δεχτήκαμε, έτσι απλά, τον άκρατο καταναλωτισμό και την έκπτωση στην ουσία της ζωής. Πολλοί ανάμεσά μας πλούτισαν αναντίστοιχα με την προσφορά τους. Συχνά, στο παρελθόν, κλείσαμε τα μάτια, όταν δίπλα μας κάποιοι λεηλατούσαν τον εθνικό πλούτο της χώρας, καταπατούσαν δημόσια γη και έκλεβαν το κράτος. Αδιαφορήσαμε. Δεν αντισταθήκαμε όσο έπρεπε. Πιστέψαμε, πως εμάς δεν θα μας αγγίξει ποτέ!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυτοί τη δουλειά τους κι εμείς τον αγώνα μας.
02.09.11

Σάββατο 3 Σεπτέμβρη, στις 19:00, όλοι στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης

Image

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη: το σημερινό έλλειμμα δημοκρατίας δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Δεν θα αποκτήσουμε άμεση δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία αν δεν απαλλαγούμε από το χρέος, τους υπηρέτες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των αγορών καθώς και όσους μας εκμεταλλεύονται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η κατάργηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.
31.07.11

Image

"Η Ελληνική οικογένεια επενδύει στη μόρφωση των παιδιών της και εμπιστεύεται το ελληνικό πανεπιστήμιο• άρα έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται σε αυτό."

Φίλες και φίλοι,

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, η οποία αξίζει τον κόπο να διαβαστεί, όχι μόνο από γονείς (μελλοντικών) φοιτητών.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Ανοικτή επιστολή στους γονείς των φοιτητών

Ξένια Χρυσοχόου
Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο , Αθήνα 24 Ιουλίου 2011

Αγαπητοί γονείς,

Ίσως σας φανεί παράξενο να λάβετε αυτή την επιστολή, καθώς δεν συνηθίζεται η επικοινωνία μεταξύ γονιών και καθηγητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όμως εμείς που διδάσκουμε τα παιδιά σας στο πανεπιστήμιο δεν αγνοούμε πόσο αγωνιάτε για το μέλλον τους και πόσες θυσίες κάνατε και κάνετε για αυτό. Προσωπικά δεν ξεχνώ την αγωνία των δικών μου γονιών πριν καταφέρω να μπω στο πανεπιστήμιο, την οικονομική συνδρομή τους και την ηθική τους στήριξη σε όλη τη διάρκεια των μακροχρόνιων (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών) σπουδών μου. Η Ελληνική οικογένεια επενδύει στη μόρφωση των παιδιών της και εμπιστεύεται το ελληνικό πανεπιστήμιο• άρα έχει δικαίωμα να ξέρει τι γίνεται σε αυτό. Γι αυτό λοιπόν αποφάσισα να σας γράψω.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 281 - 336 από 354
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Μπράβο σας! Συγχαρητήρια. Ελπίζω να δικαιωθείτε.

Φιλικά
Φαίδων

 
Studentsdesign