Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ειδήσεις
Εκδήλωση της Νομαρχίας Πιερίας "Τιμή στον Άνθρωπο"
28.12.08

Προς τα μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας

Φίλες και φίλοι,

Η Νομαρχία Πιερίας οργανώνει κάθε χρόνο την εκδήλωση "Τιμή στον Άνθρωπο" που γίνεται παράλληλα με τη δεξίωση της 1ης του νέου Έτους στο κτίριο της Νομαρχίας. Η εκδήλωση αυτή έχει καθιερωθεί εδώ και 8 χρόνια και κατά τη διάρκειά της, τιμούνται κάθε φορά, εθελοντικές ομάδες, ομάδες πολιτών ή εργαζομένων που έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, όπως διασωστικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι με κοινωνικό έργο, πολίτες που έχουν συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, στο αναπηρικό κίνημα, στο καταναλωτικό κίνημα κ.α.

Τη φετική χρονιά, μία από τις ομάδες που έχουν επιλεγεί για να τιμηθούν για την προσφορά τους, είναι τα μέλη της δικής μας ομάδα, της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας. Ως μέλος της ομάδας είσαι καλεσμένη/ος και παράλληλα τιμώμενο πρόσωπο στη φετινή εκδήλωση. Σε παρακαλούμε να λάβεις μέρος στην εκδήλωση, η οποία θα αποτελέσει και την έναρξη του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2009“.

Η εκδήλωση θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2009, στις 11:30 το πρωί στη Νομαρχία, στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στον 4ο όροφο όπου θα συμμετέχουν επίσημοι φορείς αλλά και πολίτες, καθώς η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους. Στην αρχή θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα ακολουθήσει η τιμητική διάκριση στους φορείς, θα γίνουν σύντομες τοποθετήσεις και στη συνέχεια η δεξίωση. Η εκδήλωση θα διαρκέσει συνολικά 1 ώρα.

Φιλικά

Για την ομάδα
Ηλίας Τσολακίδης

 
Χρόνια πολλά
23.12.08
Φίλες και φίλοι,

η συντονιστική επιτροπή της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Νομού Πιερίας εύχεται σε όλα τα μέλη
του "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος",
στις μαθήτριες, τους μαθητές του "Μαραθώνιου ενημέρωσης για τις διαβάσεις πεζών",
της  "Δενδροφύτευσης στην Εθνική Οδό"
και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις παραπάνω δραστηριότητες,
όπως επίσης σε όλους του συμπολίτες μας που στήριξαν τις δράσεις μας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ. 

 
Θερμή παράκληση για βοήθεια
10.12.08

Φίλες και φίλοι,

σήμερα 10.12.2008 λάβαμε την παρακάτω επιστολή και την αναρτούμε στην ιστοσελίδα μας, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί τρόπος βοήθειας.
Σας παρακαλούμε να προοθήσετε την παρακάτω παράκληση:

Ονομάζομαι χχχχ χχχχχχχχχχχ και συμμετείχα στην πρωτοβουλία του καλοκαιριού για την προστασία του Ολύμπου. Επικοινωνώ μαζί σας σήμερα γιατί αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα στο οποίο ίσως θα μπορούσατε να βοηθήσετε. Η αδελφή μου, μητέρα τεσσάρων παιδιών  νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ και έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια ομάδας αίματος  ΑΒ αρνητικό. Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν όπως μας στέλνετε όλες αυτές τις ενδιαφέρουσες ενημερώσεις μπορούσατε  να προοθήσετε  και το παρακάτω μύνημα:

Εκπαιδευτικός της πόλης μας έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια ομάδας αίματος ΑΒ αρνητικό. Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6976332202.  Σας στέλνω email γιατί έχω χάσει το τηλέφωνό σας από το καλοκαίρι. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μπορείτε στο 2351073481 και στο παραπάνω κινητό.

Για όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για την διαδικασία αφαίρεσης αιμοπεταλίων, αναδημοσιεύουμε σχετικό άρθρο στην ενότητα "Ειδήσεις".

Από την Ομάδα

 
Πως γίνεται η αφαίρεση αιμοπεταλίων?
10.12.08
Πηγή: 
© Αιμοπετάλιο
Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Η αφαίρεση αιμοπεταλίων γίνεται από υγιής δότες ηλικίας 18 - 60 ετών με μηχανήματα που ονομάζονται διαχωριστές κυττάρων. Τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούν αναλώσιμα κλειστά συστήματα μιας χρήσης για λόγους ασφάλειας του δότη. Ο χρόνος της αφαίρεσης κυμαίνεται μεταξύ 30 και 100 λεπτών, εξαρτάται δε από το αν χρησιμοποιηθούν 1 ή 2 φλέβες, τον αιματοκρίτη, τον αριθμό των αιμοπεταλίων και τον τελικό αριθμό των αιμοπεταλίων που συλλέγονται. Ο τελικός αριθμός κυμαίνεται μεταξύ των 3x10E11 αιμοπεταλίων που είναι η θεραπευτική δόση για τον ασθενή και των 6?1011 αιμοπεταλίων που είναι 2 θεραπευτικές δόσεις. Η αφαίρεση είναι απαραίτητη για τη συλλογή τόσου μεγάλου αριθμού αιμοπεταλίων, δεδομένου ότι απαιτείται επεξεργασία 2,5-5,5 lt αίματος, πράγμα αδύνατο να επιτευχθεί μέσω συνήθους αιμοδοσίας 450 ml αίματος που περιέχει περίπου 0,5x1011 αιμοπετάλια.
Διαβάστε περισσότερα...
 
5 ώρες είναι αρκετές!
21.09.08

Image

ΧΑΡΙΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι πυρκαγιές σημαδεύουν κάθε χρόνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων αφήνοντας στο πέρασμά τους νεκρούς, τεράστιες υλικές ζημιές και ατέλειωτη στάχτη. Για να μη θρηνήσουμε στην Πιερία τραγωδίες όπως αυτές της Ρόδου, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, πρέπει να δράσουμε προληπτικά προστατεύοντας τα στολίδια του Νομού μας, τον Ολυμπο και τα Πιέρια. Πρέπει να προστατέψουμε τη φύση!

Image

Πως μπορούμε να συμβάλλουμε

Με πρωτοβουλία της ομάδας μας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας ξεκίνησε μια προσπάθεια προστασίας των δασικών εκτάσεων του Ολύμπου και των Πιερίων, η οποία βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή απλών παρατηρητών σε επιλεγμένα σημεία του βουνού.

Είναι τόσο απλό...

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας επέλεξε 3 σημεία κλειδιά στον ορεινό όγκο του Ολύμπου και των Πιερίων, από όπου μπορεί κανείς να ελέγξει οπτικά ολόκληρη την περιοχή. Σε αυτά τα σημεία βρίσκονται καθημερινά οι εθελόντριες και οι εθελοντές της ομάδας μας, σε δύο βάρδιες, από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδι, από την 1η Ιουνίου 2008, και σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ειδοποιούν με το κινητό τους την Πυροσβεστική αναφέροντας αυτό που βλέπουν.

Η φωτιά σβήνει εύκολα στην αρχή και η πρόληψη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της. Με αυτή τη βοήθεια των πολιτών μπορούμε να προλάβουμε το 80% των πυρκαγιών, λέει ο διοικητής τηε Πυροσβεστικής κ. Ζάχος.

Στο διάστημα 01.06 έως 10.09.2008 η ομάδα μας έχει αναφέρει 11 περιστατικά φωτιάς τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. Δύο μάλιστα από αυτά ήταν άκρως επικίνδυνα και θα μπορούσαν να είχαν εξεληχθεί σε εφιάλτη, δηλώνει η διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Πιερίας.

Μια μέρα από το καλοκαίρι μας για το δάσος

Σας καλούμε να αφιερώσετε 5 ΩΡΕΣ από το καλοκαίρι σας και να κάνετε κι εσείς με την οικογένειά σας και τους φίλους σας μια βάρδια στο παρατηρητήριο των Νέων Πόρων. Δίπλα στη θάλασσα, απέναντι από την καταπράσινη πλαγιά του Ολύμπου, θα μπορέσετε κι εσείς για πέντε ώρες να προσφέρετε τη βοήθειά σας προστατεύοντας τη φύση.

Πως θα βοηθήσετε

Οι προετοιμασίες για την επόμενη περίοδο, για το καλοκαίρι 2009, έχουν ξεκινήσει. Ηδη έχουμε οργανώσει το επόμενο παρατηρητήριό μας στην Ελαφο Πιερίας και από την 1η Δεκεμβρίου 2008 θα μπορούν να το επισκεφθούν οι μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της πόλης της Κατερίνης και όχι μόνο!

Δηλώστε συμμετοχή τώρα (βλέπε δήλωση συμμετοχής δίπλα) .
Οι συντονιστές του προγράμματός μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να σας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες. 

 
Ασφαλτόστρωση δρόμου Πέτρας - Κοκκινοπλού
21.09.08

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τα δημοσιεύματα  στον τοπικό τύπο σχετικά με την ασφαλτόστρωση του δασικού δρόμου Πέτρας-Κοκκινοπλού και την διαβεβαίωση του νομάρχη Πιερίας ότι το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σύντομα θα ξεκινήσει.

Image 

Θέλουμε να πληροφορήσουμε σχετικά μ’ αυτό τους πολίτες της Πιερίας αλλά και της Λάρισας για τα εξής:

Ο δρόμος αυτός διασχίζει  την βορειοδυτική πλευρά του Ολύμπου σε υψόμετρο πάνω από τα 1000μ. περνώντας μέσα από ένα παρθένο δάσος που αποτελεί το πιο σημαντικό καταφύγιο της άγριας ζωής του βουνού (αγριόγιδα, αγριογούρουνα και πρόσφατα αρκούδες). Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από τους παράνομους κυνηγούς και υλοτόμους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 337 - 345 από 345
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε κάτι θετικό για την Ελλαδα στην Ολλανδική τηλεόραση, μέχρι που έδειξε το ντοκυμαντέρ: Χωρίς Μεσάζοντες. Συγχαρητήρια !
Κ.Χ.
 
Studentsdesign