Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανακοινώσεις
Καπνικός Σταθμός Κατερίνης: Χώρος κοινωνικής ωρίμανσης, καλλιέργειας και παιδείας!
11.08.18

Image

Οι κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, σε αυτή την μέχρι πρότινος ξεχασμένη γωνιά της πόλης, είναι ένα διαφορετικό «σχολείο», είναι μια «άλλη οικογένεια» η οποία συμβάλλει στην αναβίωση ξεχασμένων αξιών  και αποτελεί έναν ευρύτερο χώρο κοινωνικής ωρίμανσης, καλλιέργειας και παιδείας!

Το Σάββατο 10 Αυγούστου 2018, ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου».

Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και τις διακοπές του Αυγούστου μια  ομάδα 33 εθελοντριών και εθελοντών, μεταξύ αυτών 12 νέες και νέοι ηλικίας 17 έως 25 ετών, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ομάδας και εντός των δύο πρώτων ημερών έλεγξε 11.000 φαρμακευτικά σκευάσματα και συσκεύασε άλλα 1.500 τα οποία θα σταλούν πριν τον Δεκαπενταύγουστο στα κοινωνικά φαρμακεία Έδεσσας  και Σαλαμίνας μετά από αντίστοιχα αιτήματα των παραπάνω δομών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης ζητά τη βοήθεια των πολιτών
07.08.18

Image 

Μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου 2018, καθημερινά από 10:00 έως 13:00, στην κλιματιζόμενη αίθουσα της «Παραμυθούπολης», θα πραγματοποιείται απογραφή υλικού των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού. Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε δηλώνοντας συμμετοχή εδώ .

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Κάθε χρόνο, την δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, πραγματοποιείται η απογραφή του Κοινωνικού Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» όπως επίσης και ο ετήσιος απολογισμός της δράσης των Κοινωνικών Δομών της ομάδας.

Μία από τις εργασίες που εκτελούνται την εβδομάδα αυτή είναι και η καταμέτρηση των φαρμακευτικών σκευασμάτων και τροφίμων που βρίσκονται στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου/Παντοπωλείου όπως και η καταγραφή του ιατροφαρμακευτικού υλικού. Πρόκειται για εργασίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον καθένα/κάθε μία από εμάς, χωρίς να απαιτούνται ειδικές γνώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης ζητά τη βοήθεια σας!
17.06.18

Image

Φίλες και φίλοι του Κοινωνικού Φαρμακείου, αγαπητοί συμπολίτες,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κλήθηκε εκτάκτως να προσφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων Λέρου όπως επίσης και στο Κρατικό Νοσοκομείο του νησιού.  Μέρος του υλικού αυτού βρίσκεται επαρκώς στη διάθεση του φαρμακείου μας, η ομάδα απάντησε θετικά στο αίτημα που της τέθηκε όμως, η παράδοσή του πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων 4ημερών.

Αποφασίσαμε λοιπόν η  συσκευασία των υλικών να γίνει την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα 18:00 στο Καπνικό Σταθμό.

Σας παρακαλούμε πολύ να βοηθήσετε συμμετέχοντας στις εργασίες προετοιμασίας και αποστολής του ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Επίσης, όσοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα σας παρακαλούμε να στηρίξετε την αποστολή βοήθειας προσφέροντας:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρειαζόμαστε επειγόντως βοήθεια για τη διαλογή και καταχώρηση φαρμάκων
02.01.18

Image

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ και ακολουθείστε τις οδηγίες του συστήματος.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Πέρα από τη διασκέδαση των πολιτών και τον αχρήματο χαρακτήρα του, ο βασικός στόχος λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου» είναι η ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού, δηλαδή η συγκέντρωση τροφίμων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» και φαρμάκων για το «Κοινωνικό Φαρμακείο». Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για 4η συνεχόμενη χρονιά καταφέρνουμε όχι μόνο να πετύχουμε αλλά και να ξεπεράσουμε τον στόχο αυτό.

Ήδη έχουν παραδοθεί 4 τόνοι τρόφιμα σε διάφορες κοινωνικές δομές εντός και εκτός νομού ενώ μια πολύ μεγάλη ποσότητα φαρμάκων έχει συγκεντρωθεί και πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες 750 οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.

Τα φάρμακα αυτά πρέπει επειγόντως να ελεγχθούν και να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου "Αλέκος Φτίκας" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου .

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έκκληση για συμμετοχή στις εργασίες αποστολής ιατροφαρμακευτικού υλικού
17.08.17

Image 

Φίλες και φίλοι του Κοινωνικού Φαρμακείου, αγαπητοί συμπολίτες,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κλήθηκε εκτάκτως να προσφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό σε κοινωνικές δομές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Το υλικό αυτό βρίσκεται επαρκώς στη διάθεση του φαρμακείου μας, η ομάδα απάντησε θετικά στο αίτημα που της τέθηκε όμως, η παράδοσή του πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Αποφασίσαμε λοιπόν η  συσκευασία των υλικών να γίνει αύριο Παρασκευή  18 Αυγούστου 2017, ώρα 18:00 στο Καπνικό Σταθμό και είμαστε σίγουροι πως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κλιματιζόμενη αίθουσα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ενόψει καύσωνα
28.06.17
Image

Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» έχουν μεριμνήσει για τη λειτουργία κλιματιζόμενου χώρου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με στόχο την ανακούφιση των ευαίσθητων ομάδων κατά την περίοδο του αναμενόμενου καύσωνα.

Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων θα είναι ανοιχτή από την Πέμπτη 29 Ιουνίου έως και το Σάββατο 1 Ιουλίου, από τις 10:00 έως και τις 20:00 και θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Μέλη της ομάδας, σε 5ωρες βάρδιες έχουν αναλάβει την οργάνωση της αίθουσας υποδοχής/παραμονής του κοινού και θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το προσωπικό του Νοσοκομείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τις βάρδιες θα πλαισιώσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από τα μέλη της ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες της Πιερίας στηρίζουν το Κοινωνικό Φαρμακείο με όλες τους τις δυνάμεις!
16.06.17
Image

Φίλες και φίλοι,

Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα για διαλογή φαρμάκων, την Τετάρτη που μας πέρασε, ήταν συγκινητική!

Περισσότεροι από 60 φίλες και φίλοι της ομάδας δήλωσαν συμμετοχή και παραβρέθηκαν στον Καπνικό Σταθμό για να τακτοποιήσουν μεγάλο αριθμό φαρμάκων ο οποίος ήδη βρίσκεται στα ράφια του Κοινωνικού Φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η θεατρική ομάδα του «Ελληνικού» εγκαινίασε την σκηνή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης
11.06.17

Image 

Ήταν μια υπόσχεση που δόθηκε τον Δεκέμβρη  κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού: Υποσχεθήκαμε να αξιοποιήσουμε μια ακόμη γωνιά του «Ινστιτούτου» στήνοντας την μεγαλύτερη μουσική/θεατρική σκηνή στο νομό μας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολιτιστικούς συλλόγους, μουσικά συγκροτήματα και θεατρικές ομάδες να παίξουν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.  

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ούτε αυτή την φορά έμεινε στα λόγια! Με τη βοήθεια ομάδας αρχιτεκτόνων, εθελοντών και υποστηρικτών των κοινωνικών δομών του Καπνικού η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ζητούνται εθελοντές για την καταχώρηση φαρμάκων
11.06.17

Image 

Φίλες και φίλοι

Πριν λίγες μέρες παραλάβαμε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων τα οποία πρέπει επειγόντως να ελεγχθούν και να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης του Κοινωνικού Φαρμακείου "Αλέκος Φτίκας" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου .

Σας καλούμε να βοηθήσετε για ένα τρίωρο, την επόμενη Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017, από 18:00 έως 21:00 συμμετέχοντας στην ομάδα εργασίας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ και ακολουθείστε τις οδηγίες του συστήματος.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Μη ζήσεις τη ζωή σου παρέα με τον φόβο!
03.06.17

Image

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από τη δύναμη της τέχνης αναδεικνύουν το πρόβλημα της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους, της φτώχιας και της δυστυχίας που μαστίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας σήμερα. 

Η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, καλεσμένη από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, παρουσιάζει το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης την παιδική θεατρική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν», του Γιώργου Βήχα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποχαιρετώντας την Ines
17.04.17

Image 

Μια Γερμανίδα, μας έδειξε τον δρόμο της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Ας γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, από όλους μας.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017 σε μια σεμνή – μεταξύ φίλων – γιορτή, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας αποχαιρέτησαν την Ίνες Μπέννετ.

Η Ίνες είναι μια Γερμανίδα γιατρός, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο έως και σήμερα, για 6 ολόκληρους μήνες, αφιερώθηκε στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεά του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης προς το ΕΚΑΒ
27.03.17

Image 

«Η στήριξη των δημόσιων κρατικών κοινωνικών δομών αποτελεί πρώτιστη ανάγκη για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Οι δημόσιες κρατικές δομές υγείας είναι αυτές που έχουν τη γνώση και την εμπειρία. Είναι αυτές στις οποίες απευθυνόμαστε όλοι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι αυτές που μπορούν να διασφαλίσουν την δημόσια υγεία και να εξυπηρετήσουν με συνέχεια και συνέπεια τις ανάγκες των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.» 

Για 4η φορά, εντός των τελευταίων μηνών, παραδόθηκε από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου μεγάλη ποσότητα Ιατροφαρμακευτικού υλικού στη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νέα δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού προς το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης
26.01.17

Image

Φωτογραφία αρχείου

Από το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλη ποσότητα Ιατροφαρμακευτικού υλικού στην διεύθυνση του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Τα υλικά ελέγχθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της ομάδας και παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο Κατερίνης, αφού προηγουμένως υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης από το αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας.

Πρόκειται για δωρεές συμπολιτών μας, αλλά και φίλων της ομάδας από το εξωτερικό, οι οποίες συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπως και κατά την διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγάλη χορηγία φαρμάκων για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης
21.07.16

Image 

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 13:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης φάρμακα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας». Τα φάρμακα τα οποία αποτελούν δωρεά από την Ιταλική Banco Farmaceutico και την A.I.F.A (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας) στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν για ακόμη μια φορά, τεράστια κενά.

Image 

Την παραλαβή εκ μέρους του Νοσοκομείου έκανε ο νέος διοικητής κύριος Μυστρίδης Ανέστης και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου κυρία Πορφυρίδου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την εδώ και χρόνια πολύτιμη βοήθειά της, χωρίς την οποία πολλοί συμπολίτες μας δε θα είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών η οποία επηρεάζει ακόμη και σήμερα και το δικό μας νοσοκομείο,

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρία φορητά φαρμακεία για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ν. Πιερίας
01.07.16

Image

Στις αρχές της εβδομάδας, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας, με σκοπό την οργάνωση τριών φορητών φαρμακείων.

Τα υλικά παρέλαβε εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο Επιπυραγός κ. Αναστάσιος Καρατζάς, Διοικητικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου. Η μικρή αυτή προσφορά θα εξοπλίσει με τα απαραίτητα υλικά, ειδικά τις ομάδες που επιχειρούν στον Όλυμπο σε περιπτώσεις διάσωσης ορειβατών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρέμβαση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας „Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ“ στο Ευρωκοινοβούλιο
18.06.16

Image

Πολίτες ευρωπαϊκών χωρών οργανώνουν καμπάνια ενημέρωσης και απαιτούν να εξαιρεθούν η Υγεία και η Παιδεία από τα μέτρα λιτότητας του μνημονίου στην Ελλάδα.

Με κεντρικά θέματα την ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του ελληνικού συστήματος υγείας καθώς και τη συζήτηση προτάσεων για τη μεταρρύθμισή του, επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες την Τετάρτη 15 Ιουνίου αντιπροσωπείες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του Κοινωνικού Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού, κατόπιν προσκλήσεως την οποία απέστειλε η επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, κα. Ρεμπέκα Χαρμς.

Image

Καλεσμένοι στη συνάντηση ήταν οι ιδρυτές του δικτύου «Υποστηρικτές και φίλοι του Ελληνικού» στο Αμβούργο, Καλλιόπη Μπραντστέτερ και Χάινριχ Στέχεμαν, ο καρδιολόγος και ιδρυτής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού στην Αθήνα, Γιώργος Βήχας, ο Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου», η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηνών, Μαρία Στρατηγάκη και η γενική γραμματέας των Πρασίνων, Παρασκευή Τσέτση. Επιπλέον, συμμετείχαν η Άννα Ριτσατάκη, υπεύθυνη πολιτικής για την υγεία και πρώην συνεργάτιδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κοπεγχάγη και από τη νεοσύστατη ομάδα υποστήριξης των Βρυξελλών, η Μπίργκιτ Ούρμπαν. Tη συζήτηση πλαισίωσαν με τις παρεμβάσεις τους και οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων Σκα Κέλλερ και Μάργκρετ Άουκεν, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σημαντική δωρεά φαρμάκων από την Ιταλική Banco Farmaceutico
05.06.16

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» ανακοινώνει, ότι την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 παρέλαβε σημαντική δωρεά φαρμάκων από την Ιταλική Banco Farmaceutico.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας πολλών μηνών στο εξωτερικό και την παρέμβαση της ομάδας στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στις Βρυξέλες (Pharmaceutical industry, drug wholesalers and medicine agencies of Europe), με επιστολή που έφτασε στα χέρια όλων των παρασκευαστών φαρμάκων της Ευρώπης (βλέπε TOP 100 needed drugs και Image gallery).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεά φαρμάκων από πολίτες του Αμβούργου της Γερμανίας
05.06.16

Image 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ) λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, τις ανάγκες σε φάρμακα των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας, χωρίς καμμιά διάκριση εθνικότητας, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη. Παράλληλα, συνεχίζει να τροφοδοτεί με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό μεγάλης αξίας το νοσοκομείο της πόλης μας και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, και έχει επίσης αναλάβει την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα όλων των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον νομό μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεά φαρμάκων αξίας 6.000€ προς το Κοινωνικό Φαρμακείο της ΕΟΔνΠ
16.05.16

Image 

Η ΕΟΔνΠ ανακοινώνει, ότι μέλη του Ελληνο-Γερμανικού Συλλόγου Förder und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο θα βρίσκονται στην πόλη μας την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 με σκοπό να αγοράσουν μια σημαντική ποσότητα φαρμάκων, αξίας 6.000 € για το Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ), που η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τους „Γιατρούς του Κόσμου“. Υπενθυμίζουμε, ότι ο ίδιος σύλλογος είχε προσφέρει στο Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας μια ακόμη σημαντική ποσότητα φαρμάκων αξίας 4.050 € τον Ιανουάριο του 2016.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ιατροφαρμακευτικό υλικό για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης
05.05.16

Image 

Την προηγούμενη εβδομάδα, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκε σημαντική ποσότητα φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο/Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας»  (ΚΙΚΑΦ), της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύει τα τελευταία δύο χρόνια το Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης μας αλλά και άλλες κοινωνικές δομές, διαθέτοντας δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Στους τελευταίους 2 μήνες τροφοδοτεί μάλιστα και τα 5 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Νομού Πιερίας εκτελώντας όλες τις συνταγές που εκδίδει το νοσοκομείο της πόλης μας για τους πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση για συμμετοχή στην διαλογή φαρμάκων του ΚΙΚΑΦ
14.04.16

Image 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Σας καλούμε να βοηθήσετε στην διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ), της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, από 18:00 έως 20:00.

Στον Καπνικό Σταθμό έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και πρέπει άμεσα να καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του φαρμακείου.  Το ΚΙΚΑΦ είναι η μοναδική κοινωνική δομή στον νομό Πιερίας η οποία τροφοδοτεί σήμερα με φάρμακα όλους τους άπορους πολίτες, τις συνταγές που αδυνατεί να εκτελέσει το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως επίσης και τα 5 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ας διαφυλάξουμε το Νοσοκομείο μας για σοβαρότερα προβλήματα
27.03.16

Image

Έκκληση του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" προς τους υγειονομικούς του νομού Πιερίας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, όπως αυτό διαμορφώθηκε στην περιοχή μας, απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους υγειονομικούς της Πιερίας, μέσα από την υγειονομική δομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο  "Αλέκος Φτίκας".  Εδώ και τρία χρόνια τώρα το ΚΙΚΑΦ προσφέρει πρωτοβάθμια περίθαλψη και φάρμακα, χωρίς καμία διάκριση, σε εκατοντάδες ανασφάλιστους  πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παράδοση φαρμάκων στο Κοινωνικό Φαρμακείο Κιλκίς
06.03.16

Image

Για να δείτε το βίντεο της δράσης κάντε κλικ στην εικόνα

Την Κυριακή το πρωί, 6 Μαρτίου 2016, μεταφέρθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού από το Κοινωνικό Ιατρείο /Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Κιλκίς.

Νωρίς, το πρωί της Κυριακής, μια ομάδα 15 ατόμων, συγκεντρώθηκε στον Καπνικό Σταθμό και ανέλαβε την διαλογή, συσκευασία και φόρτωση των υλικών στο τρέιλερ της ομάδας, το οποίο στις 11:00 αναχώρησε από την Κατερίνη.

Τα υλικά παραδόθηκαν από μία τετραμελή ομάδα Κατερινιωτών στους υπεύθυνους του ΚΙΦΑ Κιλκίς οι οποίοι ευχαρίστησαν τους πολίτες της Πιερίας για την αλληλέγγυα πράξη τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεά αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το Νοσοκομείο Κατερίνης
28.02.16

Image

Την Πέμπτη 26  Φεβρουαρίου 2016, στις 15:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης ιατρικά μηχανήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας». Τα μηχανήματα αποτελούν δωρεά του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας και σύμφωνα με την διοίκηση νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν μεγάλα κενά.

Τα μηχανήματα έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, φωτογραφήθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού της ομάδας και αφού πραγματοποιήθηκε κοινός έλεγχος από την ομάδα και τους δωρητές, κλήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης μας να επιλέξει τα μηχανήματα που χρειάζεται άμεσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια ήταν συγκινητική!
03.02.16

Image

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια ήταν συγκινητική! Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα νερού και τροφίμωντα οποία στις 18:00 έφτασαν στο Αιγίνιο και διανεμήθηκαν στους 600 πρόσφυγες.

Μιλήσαμε με έναν από τους 11 οδηγούς των λεωφορείων που ήταν καθηλωμένα έξω από το Αιγίνιο, πάνω στην Εθνική Οδό:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βοήθεια! Είναι επείγον!
03.02.16

Φέρτε τώρα: Νερό σε πλαστικά μπουκάλια, ψωμί και ελιές!!  

Έντεκα λεωφορεία με 600 άτομα, μεταξύ αυτών 200 μικρά παιδιά, βρίσκονται εγκλωβισμένα στην πρώτη παρκίδα μετά τον σταθμό διοδίων του Αιγινίου, κυριολεκτικά πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Με εντολή εκ των άνωθεν δεν επιτρέπεται η μετακίνησή τους σε καμία κατεύθυνση.

Οδηγός του λεωφορείου καταγγέλλει πως αναγκάστηκε να δώσει νερό σε μικρά παιδιά από δεξαμενή του αυτοκινήτου του. «Δεν υπάρχει ίχνος τροφής, ενώ μεταξύ των ανθρώπων υπάρχουν άτομα με αναπηρία. Δεν ξέρουν που να πάνε τους ανθρώπους και τους αφήνουν μέσα στα λεωφορεία, πάνω στην Εθνική Οδό!»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φάρμακα αξίας 4.050 € για το Κοινωνικό Φαρμακείο της ΕΟΔνΠ
31.01.16

Image 

Ως συνέχεια της προσφοράς του ελληνογερμανικού συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο, η κα. Καλλιόπη Brandstäter και ο κ. Hinrich Stechmann, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, επισκέφτηκαν 4 φαρμακεία της Κατερίνης και αγόρασαν φάρμακα αξίας 4050 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο “Αλέκος Φτίκας” της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό.

Η επιλογή των συγκεκριμένων σκευασμάτων έγινε ύστερα από υπόδειξη των εθελοντών φαρμακοποιών. Τα φάρμακα αυτά είναι εκείνα με τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευχαριστήριο προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης για την μεταφορά φαρμάκων
30.01.16

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ευχαριστούν θερμά τη διεύθυνση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας για τη δωρεάν μεταφορά μεγάλης ποσότητας ιατρικού υλικού, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 από την Κατερίνη στην Αθήνα, με τελικό προορισμό το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. 

 
Ανθρωπιστική βοήθεια από Έλληνες μετανάστες και Γερμανούς πολίτες
23.01.16

Image

Μια ξεχωριστή απάντηση στην πολιτική των μνημονίων στέλνουν, ενωμένοι, Έλληνες και Γερμανοί πολίτες.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, μεταξύ 15:00 και 16:00, αναμένεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η άφιξη φορτηγού οχήματος το οποίο μεταφέρει 18 παλέτες ιατρικού υλικού από την πόλη Μπόχουμ της Γερμανίας. Με πρωτοβουλία Ελλήνων μεταναστών και την στήριξη απλών Γερμανών πολιτών, συγκεντρώθηκε μια μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας που θα έχει ως  τελικό προορισμό τα νοσοκομεία και τα κοινωνικά ιατρεία της Β. Ελλάδας.

Image

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάλεσμα για βοήθεια στη διαλογή φαρμάκων
10.01.16

Image

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στη διαλογή φαρμάκων 

Αγαπητοί συμπολίτες

Σας καλούμε να βοηθήσετε στην διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας», της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, την Πέμπτη14 Ιανουαρίου 2016, από 17:00 έως 20:00 στον Καπνικό Σταθμό (θερμαινόμενη αίθουσα Παραμυθούπολης).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο σύλλογος Φαρμακοποιών του Ν. Πιερίας στηρίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας»
28.11.15

Ο σύλλογος Φαρμακοποιών του Ν. Πιερίας στηρίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» των «Αλληλέγγυων» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου».

Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, όπως και κάθε Δευτ., Τετ. και Παρ., 18:00 – 21:00 το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας θα στελεχώνεται με ένα μέλος του συλλόγου για να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες λειτουργίας της κοινωνικής δομής στον Καπνικό Σταθμό, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των ασθενών.

Image

Φαρμακοποιοί της πόλης μας στην πρώτη τους συνάντηση στον Καπνικό Σταθμό, στον χώρο του φαρμακείου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ειδομένη: Δυστυχώς, η Πολιτεία είναι παντελώς απούσα!
27.09.15

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους του Δήμου Παιονίας, των Γιατρών του Κόσμου αλλά και των ανθρώπων που συναντήσαμε σήμερα το πρωί στα σύνορα, στην Ειδομένη. Η βοήθεια που μας εμπιστευτήκατε έφτασε στον προορισμό της και χάρισε πολλά χαμόγελα στους γονείς που μπόρεσαν να τυλίξουν το παιδί τους με την ζεστή κουβέρτα που τους στείλατε.

Ψιχάλιζε και φυσούσε. Δεν ήταν ημέρα για κοντομάνικο και σαγιονάρα. Κι όμως, πολλοί από τους ανθρώπους που συναντήσαμε περπατούσαν μέσα στις λάσπες και ήταν καλοκαιρινά ντυμένοι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Κατερίνη της αλληλεγγύης
23.09.15

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ευχαριστούν θερμά τη διεύθυνση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας για τη δωρεάν μεταφορά μεγάλης ποσότητας ιατροφαρμακευτικού υλικού, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη, με τελικό προορισμό τον μεθοριακό σταθμό υποδοχής προσφύγων της Ειδομένης.

Image 

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Καραβέργος (αριστερά) με τον εκπρόσωπο της ΕΟΔΝΠ κ. Κωτίδη 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»
08.08.15

Image 

9.756 σκευάσματα διαθέτει σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

Με την διαλογή φαρμάκων της 4ης Αυγούστου 2015, στον Καπνικό Σταθμό, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας». Αυτή την στιγμή στα ράφια του φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» βρίσκονται 9.756 σκευάσματα, ενώ πρόσφατα, μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού υλικού παραδόθηκε στην διεύθυνση του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Επίσης, εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλούν φάρμακα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Λέσβου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κόντρα στον φόβο και στην πολιτική που στοχεύει στην καθήλωση
03.08.15

Σας καλούμε να βοηθήσετε στην διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας», την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015, από 20:30 έως 22:30 στον Καπνικό Σταθμό.

Φίλες και φίλοι,

Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών. Για εμάς όμως, όπως δεν υπάρχει λίγη ή περισσότερη εγκυμοσύνη, έτσι δεν υπάρχει καλό και κακό μνημόνιο.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες! Η πορεία παραμένει η ίδια. Οι πολιτικές και οι πρακτικές καταστολής θα ενταθούν και βαθμιαία θα υποκαταστήσουν πλήρως την κοινωνική φροντίδα και το κράτος πρόνοιας. Με όπλο την καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής θα είναι ο τελικός τους στόχος.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, εδώ και χρόνια τώρα, παλεύει και προσπαθεί με συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης να ενισχύσει τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαλογή Φαρμάκων 24 Ιουλίου 2015
25.07.15

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν στη διαλογή φαρμάκων

Την Πέμπτη που μας πέρασε, συναντηθήκαμε στην αυλή του Καπνικού Σταθμού για να τακτοποιήσουμε τα φάρμακα του Κοινωνικού Φαρμακείου. Γίναμε μια μεγάλη παρέα και μέσα σε δύο ώρες καταφέραμε να ελέγξουμε περισσότερα από 10.000 σκευάσματα, δηλαδή το 50% των φαρμάκων του Ιατρείου. Δείτε το βίντεο κάνοντας κλικ στην παραπάνω εικάνα. Στο τέλος της βραδιάς, η κυρία Ελισάβετ είχε στρώσει το τραπέζι και μας πρόσφερε μύδια αχνιστά. Καθίσαμε λοιπόν στην αυλή, ήπιαμε ένα ποτήρι κρασί, συζητήσαμε και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...
 
H Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
07.12.14

Image

Ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου

  • Οι ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 10:00 και 16:00 στους χώρους του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας», στον Καπνικό Σταθμό, οδός Φλέμινγκ 8 (δίπλα στα δικαστήρια), το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.
  • Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δωρεάν από του Γιατρούς του Κόσμου και συντοπίτες μας εθελοντές γιατρούς.
  • Οι γονείς δεν χρειάζεται να κλείσουν κάποιο ραντεβού. Παρακαλούνται όμως να προσκομίσουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών.

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, αναγνωρίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο των παιδιών στην αυριανή κοινωνία, τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, υλοποιούν ειδικά μελετημένα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη ανάπτυξή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παράδοση ιατρικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης
29.10.14

Image 

Σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, η συντονιστική επιτροπή του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» παρέδωσε στη διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης ιατρικά αναλώσιμα υλικά (καθετήρες, ουροσυλλέκτες).

Τα υλικά παρέλαβαν υπάλληλοι του Γ.Ν.Κ. στην αυλή του Καπνικού Σταθμού όπου στεγάζονται το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. Τα παραπάνω υλικά συγκεντρώθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες, κυρίως από προσφορές πολιτών, οι οποίοι χαρίζουν φάρμακα και ιατρικό υλικό συγγενικών τους προσώπων που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όσο υπάρχουν άνθρωποι: Ένας χρόνος λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης
19.10.14

Image

του Θέμη Κωτούλα

Έναν χρόνο λειτουργίας συμπληρώνει αυτές τις ημέρες το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης "Αλέκος Φτίκας" που δημιούργησε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με τη βοήθεια και την συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν αφεθεί εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσιάστηκαν στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία του Ιατρείου αλλά και του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί στον ίδιο χώρο, με έμφαση στην ανάγκη για έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη στους ανθρώπους που δεν μπορούν να έχουν τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης ευχαριστεί τους πολίτες της Πιερίας
09.10.14

Image

Στις 9 Αυγούστου 2014, μετά από πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, συγκεντρώθηκε στην Κατερίνη μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού υλικού για τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 υπάλληλοι της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα μας ενημέρωσαν πως τα φάρμακα έφτασαν στον προορισμό τους και διανεμήθηκαν σε τρία νοσοκομεία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψυχολογική/Συναισθηματική βία και κακοποίηση
02.10.14

Image 

Η βία δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, ηλικία και κοινωνική τάξη

Βία και κακοποίηση. Λέξεις γνώριμες και συχνά οικείες. Κακοποιημένες γυναίκες, κακοποιημένα παιδιά, κακοποιημένοι ηλικιωμένοι, κακοποιημένοι άντρες. Η κακοποίηση στο συζυγικό σπίτι, στην πατρογονική εστία, στην εργασία, στο πανεπιστήμιο, στο σχολείο. «Σε μένα αποκλείεται να συμβεί…», «Εμένα ο άντρας μου δεν κάνει τέτοια…». Πρώτο χαστούκι, πρώτα σημάδια βίας… Δικαιολόγηση της συμπεριφοράς: «Μ’ αγαπάει απλώς είχε νεύρα και…». Δεύτερο, τρίτο… φωνές, βρισιές, απαξίωση, υποτίμηση, ξυλοδαρμός, βιασμός. «Και τώρα τι θα κάνω;», «Πού θα πάω;», «Ποιος θα με βοηθήσει;».

Κάθε είδους κακοποίηση είναι τραυματική και μπορεί να αφήσει ανεξίτηλα συναισθηματικά τραύματα, επηρεάζοντας την αυτοπεποίθηση του κακοποιημένου στις σχέσεις του όπως και την ποιότητα ζωής του. Η βία δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, ηλικία και κοινωνική τάξη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που σήμερα μετά τα τραγικά χθεσινά γεγονότα «ανακάλυψα» το site σας και βλέπω ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα που αποτελείται από ανθρώπους σαν και εσάς που αγαπάνε τον τόπο τους και παλεύουν για αυτόν.
Ο Θεός να σας δίνει πάντα δύναμη και κουράγιο.
Με εκτίμηση,
Τ.Ρ.
 
Studentsdesign