Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Χριστουγεννιάτικο χωριό
Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2017
09.11.17

Image 

Φέτος, οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Χωριού θα λάβουν δώρο ένα
αναμνηστικό μπλουζάκι με το σήμα του Χωριού.

Για συμμετοχή κάντε κλικ στην εικόνα.

Φίλες και φίλοι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου,

Σας πληροφορούμε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης της ομάδας των εθελοντριών και των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις εργασίες του φετινού μας Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε αποτελεσματικά τις ομάδες προσωπικού σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, το συντομότερο δυνατόν, κάνοντας κλικ εδώ. Απλά επιλέγετε την ημέρα που επιθυμείτε να συμμετέχετε στις εργασίες του χωριού. Οι θέσεις εργασίας θα διανέμονται την ημέρα συμμετοχής, 30 λεπτά πριν την έναρξη της βάρδιας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για τα σχολεία
09.11.17

Image 

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ .

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων). Καλούμε τους εκπαιδευτικούς του νομού Πιερίας να δηλώσουν συμμετοχή (μέγιστος αριθμός επισκεπτών 150 παιδιά ανά σχολείο) χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σύστημα της ομάδας. Μόλις συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών που επιτρέπεται να φιλοξενηθούν στο Χωριό, το σύστημα θα κλείσει αυτόματα.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» θα λειτουργήσει τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το φετινό, 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
09.11.17

Image 

Το φετινό, 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης θα είναι τελείως διαφορετικό. Μια μεγάλη εξέδρα 145 τ.μ., σκεπασμένη και θερμαινόμενη για τους καλλιτέχνες, τους χορωδούς και τους χορευτές θα είναι η νέα ζεστή γωνιά του φιλόξενου χωριού μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ετοιμοι για το 4ο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου»
24.10.17

Image 

1η συνάντηση εθελοντριών και εθελοντών την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 20:00

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, ετοιμάζουμε το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» την αγαπημένη δράση μικρών και μεγάλων την οποία έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και αποτελεί πλέον θεσμό για τον τόπο μας.

Οι 500 εθελόντριες και εθελοντές του, οι υποστηρικτές του από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι 150 επιχειρήσεις του νομού Πιερίας και οι χιλιάδες επισκέπτες του προσδίδουν στην πόλη μας μια πρόσθετη αξία και μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δωρεά προς τους Γιατρούς του Κόσμου
19.01.17

Image 

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης γενικός απολογισμός και συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή από τα μέλη της ομάδας Θεόδωρο Δημητριάδη, Κατερίνα Δραγασιά και Σοφία Ελευθεριάδου, οι οποίοι καταμέτρησαν τα χρήματα που πρόσφεραν ως δωρεές προς τους Γιατρούς του Κόσμου οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού από τις 10 ως τις 30 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
30.12.16

Image 

Σήμερα, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Μετά από 20 ημέρες λειτουργίας, το 3ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, φτάνει στο τέλος του πετυχαίνοντας τον βασικό του στόχο.

Πριν από τρία χρόνια, συνειδητά, οι άνθρωποι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αποφεύγοντας την μίμηση και την αντιγραφή, σχεδίασαν ένα πραγματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό με στόχο να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους εορταστικούς χώρους διασκέδασης και να διακριθεί μακριά από τα καθιερωμένα πρότυπα κατανάλωσης και συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαρίζουμε σε κάθε παιδί ένα παιχνίδι ή βιβλίο!
27.12.16

Image

Γιορτάζουμε τα τρία χρόνια λειτουργίας του „Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου“ και σας καλούμε, σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016, σε μια ξεχωριστή γιορτή με στόχο την συγκέντρωση 3 τόνων τροφίμων σε μία μέρα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Αντί εισόδου, προσφέροντας 2 κιλά τρόφιμα ανά άτομο, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν ζεστό κρασί, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού, ψωμί με πάστα ελιάς από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τυρί φέτα, ελιές, φρούτα, ξηρούς καρπούς, γλυκίσματα και ψημένα κάστανα, ενώ μετά τις 19:00, ο Λεωνίδας θα ψήσει 500 σουβλάκια για όλους τους επισκέπτες του Χωριού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μοναδικό γλέντι, χθες, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου
26.12.16

Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης είναι η πιο όμορφη και ζεστή γωνιά της πόλης! Κάθε μέρα η αυλή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, ειδικά μόλις σκοτεινιάσει, μεταμορφώνεται σε έναν παραμυθένιο τόπο. Φωτισμένη από τις μεγάλες φωτιές, γύρω από τις οποίες στήνονται πηγαδάκια, οι επισκέπτες του απολαμβάνουν ζεστό κρασί και τις νόστιμες λιχουδιές που προσφέρονται σε μικρούς και μεγάλους.

Την Δευτέρα το βράδυ η «Ένωση Ποντίων Πιερίας» με τους χορωδούς, τα χορευτικά της και τις μελωδίες της ποντιακής λύρας, φρόντισε η βραδιά να εξελιχτεί σε ένα μοναδικό γλέντι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
26.12.16

Στιγμιότυπα από την προσέλευση επισκεπτών και την παράδοση τροφίμων, φαρμάκων και παιχνιδιών στο σπιτάκι της εισόδου.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για την στήριξη των Κοινωνικών Δομών του Καπνικού Σταθμού.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 180 επιχειρήσεις έχουν στηρίξει την λειτουργία του Χωριού με δωρεές υλικών και υπηρεσιών, ενώ 400 εθελόντριες και εθελοντές συμμετέχουν στις καθημερινές εργασίες του Χωριού. Περισσότεροι από 80 σύλλογοι, μουσικά σχήματα, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων στέκονται εδώ και τρία χρόνια στο πλευρό της ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
24, 25 και 26 Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου
25.12.16

Image

Την Παραμονή των Χριστουγέννων βγήκαν οι Καλικάντζαροι από τα έγκατα της γης και σκανδάλισαν όσους βρίσκονταν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, πειράζοντάς τους και βάφοντάς τους στο πρόσωπο με καπνιά από τις φωτιές και το φουρνίν του χωριού. Όλα τα παραμύθια της συγκεκριμένης βραδιάς αναφέρονταν στα καλικαντζαράκια, τα οποία ζωντάνευαν, έβγαιναν από την Παραμυθούπολη και κατέκλυζαν την αυλή. Ακόμη και στο Αράνι μπήκαν και έβαφαν τον κόσμο την ώρα που η Βασιλική Κωστοπούλου τραγουδούσε με τη συνοδεία του Δημήτρη Δριστά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ευχαριστεί την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
24.12.16

Image

Προσφυγόπουλα από την Β. Ελλάδα επισκέφτηκαν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Την εβδομάδα που διανύουμε προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας της Β. Ελλάδας επισκέφτηκαν το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη και φιλοξενήθηκαν στην αυλή του Καπνικού Σταθμού η οποία φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει φορέσει τα γιορτινά της για να υποδεχτεί όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σε έναν κόσμο στον οποίο κυριαρχεί ο εγωισμός, η διαφθορά, η αδικία, η βία, ο πόλεμος και η αδιαφορία ακόμη και για τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας, οι επισκέψεις των προσφυγόπουλων στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη, πέρα από την διασκέδαση των παιδιών, είχαν τον δικό τους ιδιαίτερο συμβολισμό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
3 τόνους τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
22.12.16

Image 

Με αφορμή την 3η χρονιά λειτουργίας του „Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου“ στις 28 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, οργανώνεται μια ξεχωριστή γιορτή στην οποία είναι καλεσμένοι όλοι οι πολίτες για ένα μοναδικό σκοπό: την συγκέντρωση 3 τόνων τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα: Στους εθελοντές της, στους δωρητές και υποστηρικτές της, όπως και σε όλους τους πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις της.

Μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νέων Κορινού θα μαγειρέψουν στην Κουζίνα της Γιαγιάς παραδοσιακή τραχανόπιτα και τα παιδιά του συλλόγου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γοήτευσε μικρούς και μεγάλους η θεατρική παράσταση της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας
22.12.16

Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία μεταξύ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας, μια συνεργασία δομημένη σε θεμέλια ισχυρά, στη βάση του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Έτσι και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά, άλλη μια παιδική θεατρική παράσταση από μέλη του συλλόγου, στα πλαίσια του εθελοντικού του χαρακτήρα και του εορταστικού κλίματος των ημερών, γοήτευσε μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Παραμυθούπολη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας παρουσίασε μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Τριβιζά "Ο Αι-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσφυγόπουλα έπαιξαν και σήμερα στην αυλή του Καπνικού Σταθμού
20.12.16

Image 

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, άλλη μια μεγάλη ομάδα από προσφυγόπουλα επισκέφτηκε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, στην Κατερίνη.

Την οργάνωση της μεταφοράς των παιδιών ανέλαβε η  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) την οποία εκπροσώπησαν η κα Liene Veide – Public Information/Communications Officer και ο κ. Βασίλειος Μίγκος - Public Information/Communications Associate.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσφυγόπουλα από τα Γιαννιτσά επισκέφτηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη
19.12.16

Image

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 προσφυγόπουλα από τα Γιαννιτσά επισκέφτηκαν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. Τα παιδιά συνόδεψε αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση της αποστολής όπως και κάποιοι ενήλικες από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ακόμη και ο Αη Βασίλης χόρεψε ποντιακά!
18.12.16

Image 

Μια υπέροχη βραδιά χάρισαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 χορωδοί, μουσικοί, χορεύτριες και χορευτές του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» στους επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Στην αυλή του χωριού στήθηκε ένα όμορφο γλέντι στο οποίο συμμετείχε πλήθος κόσμου, κυρίως όμως νέα παιδιά, χωρίς βέβαια να λείψει ούτε ο Αη Βασίλης ο οποίος μαγεμένος από τους ήχους της ποντιακής λύρας ...παράτησε τους ταράνδους με το έλκηθρο και έσυρε τον χορό [video ].

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σπουδαστές του ΙΕΚ Κατερίνης μαγειρεύουν για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
18.12.16

Image 

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2106, σπουδάστριες και σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης από το Τμήμα "Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Σεφ)" με τον εκπαιδευτή τους κ. Απόστολο Μαλλά μαγείρεψαν νηστίσιμη σούπα λαχανικών στην «Κουζίνα της Γιαγιάς» του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και έκαναν τον κόσμο να …γλύφει τα δάχτυλά του!!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσφυγόπουλα επισκέπτονται το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη
18.12.16

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και την Adra οργανώνουν μια όμορφη γιορτή στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει βάλει τα γιορτινά της για χιλιάδες παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγάλη γιορτή στην αυλή του Καπνικού Σταθμού
18.12.16

Image

Χθες βράδυ, Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, το  Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης, η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών και η παρέα του Αλέξανδρου Καλλιφατίδη με κιθαριστικά gypsy και ρεμπέτικα, έβαλαν "φωτιά" στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Η γιορτή κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και συμπληρώθηκε από λαχταριστά εδέσματα, κεράσματα, ζεστό κρασί και το εντυπωσιακό πέταγμα του αερόστατου που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου συγκέντρωσε 3,5 τόνους τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
16.12.16

Image 

Η καθημερινή πρωινή συνάντηση των 60 εθελοντών πριν το Χωριό δεχτεί στην αγκαλιά του τους μικρούς μαθητές. 

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος ημερών λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Την τρέχουσα εβδομάδα το Χωριό λειτούργησε μόνο τις πρωινές ώρες αποκλειστικά για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Περισσότερα από 3.500 μικρά παιδιά από 48 σχολικές μονάδες φιλοξενήθηκαν στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, έπαιξαν, διασκέδασαν, πέταξαν αερόστατο, φωτογραφήθηκαν με τον Αη Βασίλη και κεράστηκαν διάφορες λιχουδιές από τους εθελοντές του Χωριού οι οποίοι κάλυψαν συνολικά 304 θέσεις εργασίας.

Στις 5 αυτές μέρες συγκεντρώθηκαν 3,5 τόνοι τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως επίσης εκατοντάδες παιδικά βιβλία και παιχνίδια τα οποία στις επόμενες μέρες θα διανεμηθούν στους μικρούς επισκέπτες του Χωριού που θα πετύχουν ιδιαίτερες διακρίσεις συμμετέχοντας στα ατομικά παραδοσιακά παιχνίδια του Χωριού.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η μικροψυχία του Δήμου Κατερίνης!
15.12.16
Image

Αγαπητοί γονείς,

Αυτή την εβδομάδα, περισσότερα από 3.600 παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας θα έχουν επισκεφτεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Μεταξύ των μαθητριών και των μαθητών αυτών ίσως να βρίσκεται και το δικό σας παιδί.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε στους κλειστούς χώρους του Χωριού και στην αυλή του Καπνικού Σταθμού να τηρηθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο όλοι οι κανόνες ασφάλειας, έτσι όπως αυτοί ορίζονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη. Πράγματι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, και είναι τιμή μας να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή.

Οι "Γιατροί του Κόσμου"

 

Χριστ. Χωριό 2017

shma.jpg
sxoleia17.jpg
ethelo.jpg

Studentsdesign