Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Χριστουγεννιάτικο χωριό
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί τον Δήμο Κατερίνης
10.01.20

Image

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου,  ο Δήμος Κατερίνης ενέταξε ισότιμα την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή εξέφρασε το ενδιαφέρον να στηρίξει όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά το χωριό της Φλέμινγκ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο απολογισμός του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2019
10.01.20

Image

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά το τέλος των εορτών, η συντονιστική επιτροπή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου προχώρησε στον ετήσιο απολογισμό της ο οποίος  ήταν ιδιαίτερα πλούσιος.

Μία ομάδα περίπου 35 μελών συναντήθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και συζήτησε όλα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτές τις 20 ημέρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2020.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεστήνουμε, σας ευχαριστούμε και ...απολογούμαστε!
10.01.20

Image

Αποτελεί κοινή ομολογία, πως το φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου ήταν άριστα οργανωμένο και ενθουσίασε τους χιλιάδες επισκέπτες του με τον προσεγμένο του διάκοσμο, την απλότητα και τη ζεστασιά του.

Η συντονιστική επιτροπή

και όλους εσάς που το επισκεφτήκατε.

Επίσης, σας καλεί, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στις 11:00 το πρωί να συμμετέχετε κι εσείς στις εργασίες αποκατάστασης του χώρου.

Μετά το τέλος των εργασιών, περίπου στις 14:00, θα κόψουμε τη Βασιλόπιτα!

 
Ευτυχισμένο το νέο έτος 2020!
31.12.19
Image
 
Σήμερα, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2019
30.12.19

Image 

Σήμερα Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Το χωριό μας μετά από 19 ημέρες θα σβήσει τα φώτα του αποχαιρετώντας τον γέρο χρόνο. Θα ρίξουμε τα τελευταία ξύλα στη φωτιά, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα πετάξουμε τα τελευταία αερόστατα και θα πιούμε ότι απέμεινε.

Το σημερινό πλούσιο πρόγραμμα του χωριού μας:

  • 18:00 - Παραμυθούπολη: "Το αγόρι που έγινε ελάφι", Θέατρο Πήγασος - Χάρης Αμανατίδης
  • 19:00 - Παραμυθούπολη: Θεατρικό παιχνίδι, Άννα και Μαριάννα Γιαννακίδου
  • 19:30 - Αύλειος χώρος: Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Κεραμιδίου "Μακεδονία". Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου
  • 20:30 - Αράνι: Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου, μαέστρος ο Νίκος Πατρής. Τραγουδούν οι: Γεωργία Μαρινοπούλου - Μαρία Κατηρτζίδου
 
"Ζητείται αντικαταστάτης" στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου
29.12.19

Image

Σήμερα Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας ανεβάζει μία ακόμη καταπληκτική θεατρική παράσταση με τίτλο "Ζητείται αντικαταστάτης".

Στο "στόχαστρο" μπαίνει και πάλι ο Άη Βασίλης ο οποίος λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και κάτω από την πίεση της συζύγου του αναγκάζεται κάνει υποχωρήσεις.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, στις 18:00 και στις 19:00 στη θερμαινόμενη αίθουσα “Παραμυθούπολη” η χωρητικότητα της οποίας δεν ξεπερνά τα 100 άτομα. Σας παρακαλούμε να προσέλθετε τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λίγο γάλα για πολλά παιδιά!
17.12.19

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης σας προσκαλούν να ανάψουμε τα φώτα ενός ξεχωριστού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, φτιαγμένο με κουτιά από γάλα.

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, στην Πλατεία Δημαρχίας, θα στήσουμε ένα διαφορετικό δέντρο να έχουν και αυτά τα Χριστούγεννα, όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική πρωτοβουλία στην οποία καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Κατερίνης.

Θα ξεκινήσουμε στις 10:00 το πρωί και θα συγκεντρώνουμε κουτιά από γάλα ολόκληρη την ημέρα, ενώ μόλις σκοτεινιάσει θα στολίσουμε το δέντρο μας με εκατοντάδες αναμμένα κεράκια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απαγορεύτηκαν η προσφορά και η αλληλεγγύη; Κάποιος πρέπει να πάρει θέση!
12.12.19

Image 

Μη νομίζεις πως ξεχνώ ότι
η ευγένεια του ανθρώπου είναι να δίνει.
(Γιώργος Σεφέρης,  Μέρες Β')

Η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου, κάθε φορά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κινήματα πολιτών, βλέπε π.χ. “Δεν πληρώνουμε” και “Χωρίς Μεσάζοντες”, για να προστατέψει τα συμφέροντα των ισχυρών, κατάφερε μέσα σε μια νύχτα να ψηφίσει νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα αυτών που τους επέβαλαν. Ας βρει λοιπόν και σήμερα τον τρόπο να προστατέψει την εθελοντική εργασία.

Εθελοντισμός σημαίνει προσφορά, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη. Εθελοντισμός σημαίνει δίνω, βοηθάω, μοιράζομαι χωρίς να περιμένω αντάλλαγμα. Εθελοντισμός σημαίνει βλέπω τον άνθρωπο ως Άνθρωπο, χωρίς ταμπέλες και διακρίσεις που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο, το χρώμα, την καταγωγή, την οικονομική και κοινωνική θέση. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής, βιοθεωρία, άποψη, πολιτική θέση.

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην έδρα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, όλα τα παραπάνω γίνονται πράξη εδώ και πολλά χρόνια. Όλες οι δομές, όλες οι δράσεις, όλα τα πρότζεκτς που λαμβάνουν χώρα στηρίζονται στην αχρήματη συναλλαγή και διέπονται από τους κανόνες της εθελούσιας προσφοράς εργασίας. Σχολεία από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό επισκέπτονται τους χώρους, ενημερώνονται για τις δράσεις, συμμετέχουν και εξοικειώνονται με την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Γενική πρόβα εθελοντών
05.12.19

Image

Η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης ξεκίνησε.! Κάθε βοήθεια είναι σημαντική!

Φίλες και φίλοι.

Βρισκόμαστε μόλις τρία 24ωρα πριν την έναρξη λειτουργίας του 6ου “Χριστουγεννιάτικου Χωριό του Κόσμου”.

Τη Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου, 450 μαθήτριες και μαθητές από 12 σχολικές μονάδες του Δήμου Κατερίνης θα περάσουν το κατώφλι του Καπνικού Σταθμού για να φιλοξενηθούν στη μαγεμένη αυλή του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πληροφορίες για τους εκπαιδευτικούς
05.12.19

Image 

Κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστούμε θερμά που επιλέξατε να επισκεφτείτε το χωριό μας! Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Θα μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας (προαιρετικά για τους μαθητές) 1 κουτί γάλα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο ή παιχνίδι, κατ' άτομο, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2019» στην πρωινή ζώνη λειτουργίας του, για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, θα δεχτεί συνολικά 4.000 μαθητές και μαθήτριες από 78 διαφορετικές σχολικές μονάδες του νομού Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Άνοιξαν οι φόρμες συμμετοχής για τις εθελόντριες και τους εθελοντές!
08.11.19

Image 

6ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2019

Άνοιξαν οι φόρμες συμμετοχής για τις εθελόντριες και τους εθελοντές! Δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» έχει μπει στις καρδιές όλων μας και αποτελεί πλέον παράδοση για την πόλη και τον τόπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία
01.11.19

Image
Image

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019,  άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής του 6ου “Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου 2019” για τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία.

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα

Φέτος το χωριό μας θα είναι και πάλι γεμάτο εκπλήξεις! Νέα ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, παραμύθια, εργαστήρια κατασκευών, πολύχρωμα αερόστατα και μια ξεχωριστή γωνιά, το Μαγεμένο Δάσος που θα λατρέψουν ιδιαίτερα οι μικροί μας επισκέπτες, ετοιμάζονται πυρετωδώς και σας περιμένουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δελτίο τύπου 17.10.2019 Οργάνωση Χριστουγεννιάτικου Χωριού
17.10.19

Image

Χθες, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 34 μέλη της ομάδας τα οποία συζήτησαν για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και για τη συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης, εκφράζοντας τη βαθιά τους ανησυχία για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση των υποσχέσεων της δημοτικής αρχής που απορρέουν από την αρχική συμφωνία συνεργασίας των δύο πλευρών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευχαριστήριο προς την ΔΕΥΑ Κατερίνης
05.10.19

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση της υπηρεσίας στο αίτημά της να συνδεθεί ο υπαίθριος χώρος του Καπνικού Σταθμού με το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων της πόλης.

Έτσι ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα της ομάδας με αποτέλεσμα ο χώρος του Καπνικού Σταθμού να είναι πλέον απόλυτα προστατευμένος  από πλημμύρες ακόμα  και μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
28.09.19

Image 

Image 

Φρεσκοβαμμένα τα 12 ξύλινα σπιτάκια στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού

Κώστας Κουκοδήμος: «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου εντάσσεται ισότιμα και πλήρως στο εορταστικό πρόγραμμα της πόλης και στηρίζεται από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.»

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η πρώτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου 2019. Στη συνάντηση συμμετείχαν 40 μέλη της ομάδας και πολλοί πολίτες.

Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να συμμετέχει στη διοργάνωση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, δηλώνοντας πως είναι πρόθυμη να στηρίξει τις προσπάθειες του δήμου Κατερίνης και επέλεξε ολιγομελή αντιπροσωπεία για την εκπροσώπηση της στις συνεδριάσεις της οργανωτικής επιτροπής του δήμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτακτη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου
06.09.19

Image

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 8:00 το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό, στην οδό Φλέμινγκ 8

Φίλες και φίλοι,

Αποτελεί ειλημμένη απόφαση του δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου,  φέτος, να μη  λειτουργήσει το “Πάρκο των Χρωμάτων”. Όπως καταλαβαίνετε η απόφαση αυτή επηρεάζει άμεσα τους σχεδιασμούς της ομάδας μας σχετικά με τη λειτουργία του φετινού “Χριστουγεννιάτικου Χωριού του κόσμου” αφού το χωριό της Φλέμινγκ θα αποτελεί έναν από τους κύριους χώρους εορταστικών εκδηλώσεων τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εντυπώσεις των επισκεπτών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2018
14.01.19

Image 

Σήμερα, ελάχιστα πράγματα θυμίζουν στην αυλή του Καπνικού Σταθμού πώς πριν λίγες μέρες στο χώρο αυτό, χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έζησαν τις ημέρες των Χριστουγέννων και διασκέδασαν μέσα σε ένα γιορτινό περιβάλλον. Τα στολίδια έχουν αφαιρεθεί, το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στέκει γυμνό και περιμένει να γίνει τροφή για τις ξυλόσομπες,  η Παραμυθούπολη είναι στρωμένη για την επόμενη εκδήλωση και τα 12 ξύλινα σπιτάκια έτοιμα για την Ανθοκομική Έκθεση.

Κρατάμε στα χέρια μας το βιβλίο επισκεπτών και διαβάζουμε όλα όσα γράψατε για την πιο ζεστή γωνιά της πόλης.

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, την εμπιστοσύνη σας και τη βοήθεια που προσφέρετε στις Κοινωνικές Δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Η συντονιστική επιτροπή

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΚΕΠΤΩΝ 2018:

Πέρα από την άψογη οργάνωση όλων των δραστηριοτήτων, των παιχνιδιών, φεύγουμε με την καρδιά γεμάτη από την ευγένεια, την καλοσύνη και τα χαμόγελα των εθελοντών! Συγχαρητήρια σε όλους που συνεισφέρουν με την ψυχή τους τον ελεύθερο χρόνο τους για να περάσουμε εμείς ονειρεμένα! Άξιζε κάθε χιλιόμετρο που κάναμε για να έλθουμε από Καβάλα! – Σταύρος, Σμαρώ, Γιάννης, Παναγιώτης.

Συγχαρητήρια για τη μοναδική εθελοντική πρωτοβουλία που συνεπαίρνει τα παιδιά σε δραστηριότητες χωρίς τέλος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ! – Δημοτικό Σχολείο Σβορώνου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου ...απολογείται!
01.01.19

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από λίγες μέρες ξεκούρασης η Συντονιστική Επιτροπή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, οι εθελόντριες και οι εθελοντές του θα συναντηθούν το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:30 γύρω από την αναμμένη ξυλόσομπα, στο Αράνι με στόχο τον φετινό απολογισμό.

Όσες και όσοι από εσάς επιθυμείτε να καταθέσετε παρατηρήσεις ή προτάσεις, σας παρακαλούμε να τις αποστείλετε εγγράφως στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε για να ομαδοποιηθούν, κυρίως όμως να συγκεντρωθούν σε ηλεκτρονική μορφή και να αποτελέσουν τον οδηγό οργάνωσης του επόμενου Χωριού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σήμερα λέμε αντίο στον γέρο χρόνο πετώντας 5 πολύχρωμα αερόστατα
30.12.18
Image

Φίλες και φίλοι

Σήμερα, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου το οποίο για 5η συνεχόμενη χρονιά προσέφερε μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους μέσα σε ένα παραμυθένιο περιβάλλον στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αφιέρωμα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην ΕΡΤ3
27.12.18

Image

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αδικείται κατάφορα όταν η περιγραφή του περιορίζεται στην ανάδειξή του ως χώρος αναψυχής και διασκέδασης.

Το Χωριό της Φλέμινγκ είναι, κυρίως, ένας χώρος κοινωνικής αντίστασης και παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου ο οποίος αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την ανάγκη αποφυγής ευτελών προτύπων που τόσο πολύ έχουν αποπροσανατολίσει την κοινωνία μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φέρνεις την παρέα σου, τα κρασιά σου, τις μπύρες σου και εμείς βάζουμε την μουσική!
21.12.18
Image

St.Jordan & Dj Seitan στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου / Καπνικός Σταθμός Κατερίνης - Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου, μετά τις 21:00

Οι Vinyliscs είναι κάτι σαν ένας ζωντανός οργανισμός. Αυτός ο οργανισμός έχει λάβει μια εκπαίδευση και έχει ορίσει τα θέλω του. Ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευση του είναι ότι έχει μάθει να ακούει, αλλά και να μοιράζεται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 61 από 98
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας εύχομαι να πρωτοπορείτε πάντα και να έχετε την ανταπόκριση του κόσμου – νομίζω πως κυρίως πρέπει να στοχεύσετε στους μαθητές, διότι είναι το μέλλον του τόπου.
Δέσποινα  Δ., Χαλκιδική
 
Studentsdesign