Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Χριστουγεννιάτικο χωριό
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη ανοίγει την αγκαλιά του σε 2.300 προσφυγόπουλα
24.11.16

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, οι «Γιατροί Του Κόσμου», το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τα προσφυγόπουλα.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Του Κόσμου» και με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, οργανώνει, φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το  «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», το οποίο αγκάλιασε ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Είναι ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Είναι ένα χωριό το οποίο, συνειδητά,  δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή και στην αλληλεγγύη των πολιτών.

Θα μπορεί να το επισκεφτεί κανείς και να απολαύσει τις παροχές του (καφέ, τσάι, κρασί, σούπες, γλυκίσματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραδοσιακά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, συναυλίες και άλλα πολλά) χωρίς να πληρώσει είσοδο, παρά μόνο προσφέροντας, προαιρετικά, ένα κουτί γάλα και ένα μεταχειρισμένο παιδικό βιβλίο ή παιχνίδι, κατ' άτομο, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάβουμε τις φωτιές στην αυλή του Χωριού μας και ξεκινάμε τον στολισμό!
19.11.16

Image 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία! Τα σπιτάκια είναι έτοιμα, φρεσκοβαμμένα, έχουν ηλεκτροδοτηθεί και αρχίζουμε την διακόσμησή τους.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

 • είναι μια δράση «Κόντρα στο ρεύμα», μια γιορτή βασισμένη στην αλληλεγγύη και στην αυτοοργάνωση των πολιτών
 • δεν έχει ανάγκη τον τζίρο και τα χρήματα γιατί βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή  και στην μεγαλοψυχία των ανθρώπων που το στηρίζουν: δωρητές, επισκέπτες και διοργανωτές.
 • είναι μια δεξαμενή συγκρότησης κοινωνικού κεφαλαίου με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχιας και της ανεργίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ηχητικό σποτ του Χωριού μας! Διαδώστε το!
05.11.16
 
Χωρίς δουλειά δεν έχει τσίπουρο!
01.11.16

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Μπήκαμε στην τελική ευθεία! Η αυλή του Καπνικού Σταθμού είναι έτοιμη να δεχτεί στην αγκαλιά της τα 12 σπιτάκια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου. Ήδη 4 από αυτά έχουν τοποθετηθεί και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου θα στήσουμε τα υπόλοιπα οχτώ.

Όπως κάθε χρόνο, η ημέρα αυτή είναι μια μικρή γιορτή. Θα συναντηθούμε στις 9:30 το πρωί, θα πιούμε ένα καφεδάκι και θα ξεκινήσουμε την δουλειά. Υπολογίζουμε πως θα χρειαστούμε 4 ώρες. Δηλαδή, κάπου στις 14:00 θα έχουμε τελειώσει και θα πιούμε όλοι μαζί ένα τσιπουράκι, μπροστά στο αναμμένο φουρνί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Παιδικό Πρόγραμμα του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου»
31.10.16

Image

Στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης έχουν ήδη στηθεί τα πρώτα σπιτάκια του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου» και αναμένεται, εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή και των 12 οικίσκων.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πλήρες πρόγραμμα παιδικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την 10η έως και την 30η Δεκεμβρίου 2016 στην «Παραμυθούπολη» του χωριού.

Η συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί θερμά τις φίλες, τους φίλους και όλους τους πολίτες που συνέβαλαν ενεργά στην συγκρότηση του φετινού παιδικού προγράμματος.

Παιδικό πρόγραμμα "Παραμυθούπολης"
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αγκαλιάζει τα Προσφυγόπουλα της Β. Ελλάδας
26.10.16
Image

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη ανοίγει την αγκαλιά του σε 3.000 προσφυγόπουλα. H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR) στηρίζει την πρωτοβουλία και αναλαμβάνει την οργάνωση μεταφοράς των παιδιών.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Του Κόσμου» και με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, οργανώνει, φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το γνωστό πλέον  «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», το οποίο αγκάλιασε ολόκληρη η τοπική κοινωνία. Είναι ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Είναι ένα χωριό το οποίο, συνειδητά,  δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή και στην αλληλεγγύη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου απέκτησε δική του σελίδα στο Facebook
25.10.16

Image

Για να δείτε την σελίδα, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα

Η „νέα γενιά“ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας σας καλεί να ακολουθήσετε τις δράσεις του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου» στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενημερώνεστε, να βρίσκετε ανακοινώσεις αλλά και να παρακολουθείτε βήμα προς βήμα την προετοιμασία του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
3.573 μαθητές και μαθήτριες θα επισκεφτούν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη
20.10.16

Image

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016, που οργανώνουν από 10 έως 30 Δεκεμβρίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι Γιατροί του Κόσμου,  στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Περισσότεροι από 3.500 μαθητές από 47 σχολικές μονάδες και από τους τρεις δήμους του νομού έχουν δηλώσει συμμετοχή, με αποτέλεσμα η πληρότητα της πρωινής  ζώνης λειτουργίας του Χωριού να έχει αγγίξει το 100%, μάλιστα, πριν ακόμη λήξει η ημερομηνία καταβολής των δηλώσεων συμμετοχής για τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου
13.10.16

Image 

Φίλες και φίλοι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου,

Σας πληροφορούμε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης της ομάδας των εθελοντριών και των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις εργασίες του φετινού μας Χωριού.

Για να μπορέσουμε να οργανώσουμε αποτελεσματικά τις ομάδες προσωπικού σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή, το συντομότερο δυνατόν, κάνοντας κλικ εδώ. Σε αυτή την φάση δεν χρειάζεται να δηλώσετε αναλυτικά, ποιες μέρες θα συμμετέχετε. Αυτό θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου με μία άλλη επιστολή που θα σας στείλουμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» σε αριθμούς
17.01.15

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» ευχαριστεί θερμά τους "Γιατρούς του Κόσμου", τους υποστηρικτές, τις εθελόντριες και τους εθελοντές, τους συντελεστές του καλλιτεχνικού προγράμματος και όλους τους επισκέπτες του "Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου" που προσέφεραν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας».

Όλα τα υλικά κατασκευής και οι εργασίες για το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου" στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από 151 επιχειρήσεις . Στις 19 ημέρες λειτουργίας του εργάστηκαν συνολικά 457 εθελόντριες και εθελοντές και κάλυψαν 1.110 βάρδιες , ενώ ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στις 22.000, μεταξύ αυτών 2.500 μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων .

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εντυπώσεις – σχόλια επισκεπτών
03.01.15

 

Image

 Ο κ. Θόδωρος Δημητριάδης σημείωσε τις παρατηρήσεις των επισκεπτών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου και μας τις παραθέτει:

 • Εγώ δεν το ήξερα πόσο πολλά άτομα δουλεύουν εθελοντές κάθε βράδυ – νομίζω περίπου 80. Του χρόνου θα προγραμματίσω να σας βοηθήσω μαζί με τις κόρες μου.
 • Το πιο δύσκολο παιχνίδι ήταν με τα κρικάκια και τα μπουκάλια. Τα άλλα με το φυσοκάλαμο, τη σφεντόνα και τα τενεκεδάκια ήταν πιο εύκολα.
 • Αφού δεν παίρνετε χρήματα, πού τα βρήκατε τα λεφτά για να φτιάξετε όλο αυτό το μεγάλο συγκρότημα; Ποιος έκανε τα ηλεκτρολογικά και τα ξυλουργικά; Τα έλατα πού τα βρήκατε;
 • Μου άρεσε η ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Έφερα κι εγώ απ’ το σπίτι μερικά βιβλία που χρόνια τώρα δεν τα άνοιξε κανείς να τα διαβάσει.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαγικές στιγμές στην χιονισμένη αυλή του Καπνικού Σταθμού Καπνι
30.12.14

Image 

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17:15

Μαγικές στιγμές στην κατάλευκη, χιονισμένη αυλή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό!

Image 

Κερνάμε τσάι, ζεστό κρασί και αχνιστό ψωμί από τον φούρνο μας!

Σήμερα, η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χωριού, από 17:00 έως 22:00. Μην χάσετε αυτή την όμορφη, μαγευτική εικόνα και την ευκαιρία να δείτε το Χωριό μας χιονισμένο!

Πάρτε τα παιδιά σας κι ελάτε να τραγουδήσουμε γύρω από τις φωτιές!

 
Καλή Χρονιά να έχουμε!
30.12.14

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας εύχεται ολόψυχα, σε όλους τους πολίτες, Καλή Χρονιά.

 
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την αλλαγή του χρόνου
28.12.14

Image 

Την 31η Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα ανοίξει στις 20:00 μόνο για τους εθελοντές του

Φίλες και φίλοι

Απομένουν ακόμη τρεις μέρες και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, το Χωριό μας,  θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του. Μια άγνωστη και εγκαταλελειμμένη γωνιά της πόλης, με την βοήθεια απλών πολιτών, μεταμορφώθηκε σε έναν ονειρεμένο τόπο και προσέφερε μια ιδιαίτερη εορταστική νότα που έλλειπε από την πόλη της Κατερίνης και μάλλον δύσκολα θα μπορέσει να την συναγωνιστεί παρόμοια πρωτοβουλία.

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να βρεις μερικά έλατα, να χτίσεις 12 σπιτάκια, έναν φούρνο και μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Δύσκολο είναι, με πενιχρά μέσα, να ενώσεις την πόλη. Δύσκολο είναι έχεις στο πλευρό σου 131 επιχειρήσεις για να σου προσφέρουν απλόχερα υλικά και υπηρεσίες. Δύσκολο είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη 457 πολιτών για να αναλάβουν το βαρύ έργο της λειτουργίας του χωριού. Δύσκολο είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης οργάνωσης, όπως οι «Γιατροί του Κόσμου» οι οποίοι στήριξαν έμπρακτα τις προσπάθειές μας. Δύσκολο είναι να ενθουσιάσεις 30.000 επισκέπτες και να μην βρεθεί ούτε ένας πολίτης να πει κάτι διαφορετικό από αυτό που με μια φωνή λέει ολόκληρη η πόλη: Μπράβο σας!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ας μην μείνουμε στα λόγια, γιατί τα «χωριά» θέλουν δουλειά!
23.12.14

Image 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου έδωσε χρώμα στην πόλη μας και θα συνεχίσει, καθημερινά, μέχρι και την 31η του Δεκέμβρη, να χαρίζει ονειρεμένες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

Χιλιάδες μικρά παιδιά βρέθηκαν σε έναν αξιοπρεπή χώρο που στήθηκε με πολύ μεράκι και έζησαν την ζεστασιά των χριστουγεννιάτικων ημερών, χωρίς να χρειαστεί οι γονείς τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Ας μην μείνουμε στα λόγια, γιατί τα «χωριά» δεν χτίζονται μόνο με ευχές και επιβραβεύσεις!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Χωριό μας έχει ξεκάθαρους στόχους
19.12.14

Image 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου «φωνάζει» δυνατά και λέει πως δεν δεχόμαστε άλλο να συμμετέχουμε σε μια ζωή, η οποία είναι υποδεέστερη απ΄ αυτήν που είμαστε ικανοί να ζήσουμε!

Αγαπητοί συμπολίτες

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου έχει μπει στις καρδιές όλων μας. Όλη η πόλη μιλάει για την ονειρεμένη γωνιά του Καπνικού Σταθμού και επιτέλους, από σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, μετά το 4ήμερο πρωινής λειτουργίας για τα σχολεία, το Χωριό μας θα είναι καθημερινά ανοιχτό τα βράδια από 17:00 έως 22:00, μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου έχει ήδη πετύχει τον στόχο του και πέρα από την διασκέδαση των μικρών παιδιών και το χρώμα που δίνει στην πόλη, έχει ενώσει την τοπική κοινωνία γύρω από ένα έργο κοινωνικής ανατροπής και αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Κατερίνα Νικολαΐδου στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου
16.12.14

Image

«Είναι τόσο όμορφο, που σε κάνει να νοιώθεις σαν μικρό παιδί. Μπράβο σας!» δήλωσε η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαΐδου για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου το οποίο επισκέφτηκε την Τρίτη το πρωί στην Κατερίνη.

Η 22χρονη κορυφαία αθλήτρια βρέθηκε στην αυλή του Καπνικού Σταθμού μαζί με εκατοντάδες μαθήτριες και μαθητές δημοτικών σχολείων του νομού Πιερίας και φωτογραφήθηκε με τον Αη Βασίλη του Χωριού. Μάλιστα δεν δίστασε να ελέγξει την γνησιότητα του δια της …αφής και τελικώς απεφάνθει: Γνήσιος!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σφύζει από ζωή, αυτή τη στιγμή, η αυλή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου
15.12.14

Image

Εκατοντάδες παιδιά νηπιακής ηλικίας πλημμύρισαν σήμερα την αυλή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

44 εκπαιδευτικοί ρωτήθηκαν και βαθμολογούν το Χωριό του Κόσμου με 10 άριστα!

Μερικές φωτογραφίες όσο χίλιες λέξεις! Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ.

 

 
Οι ώρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου
14.12.14

Image 

Από σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, έως και την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα λειτουργήσει μόνο τα πρωινά από ώρα 10:00 έως ώρα 13:00, ειδικά για τα σχολεία της πόλης που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 έως και το τέλος του χρόνου, θα λειτουργεί καθημερινά από ώρα 17:00 έως 22:00.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ήταν μια μαγική βραδιά! Ένα πανέμορφο ξεκίνημα!
14.12.14

Image 

Φωτογραφικό υλικό από την χθεσινή, πρώτη βραδιά λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην πόλη μας και κάποιες πληροφορίες που ίσως να σας ενδιαφέρουν:

Για την καθημερινή λειτουργία του Χωριού θα χρειαζόμαστε διαρκώς:

 • Μεταχειρισμένα παιχνίδια και βιβλία σε καλή κατάσταση
 • Ποπ κορν
 • Κόκκινο κρασί
 • Καυσόξυλα
 • Άχυρα

Για όλα τα υπόλοιπα έχουν φροντίσει οι 282 εθελόντριες και εθελοντές του Χωριού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκεί, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ γιορτάζει!
13.12.14

Image 

Η χθεσινή γενική πρόβα με τους εθελοντές του χωριού 

Σήμερα, Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17:00, το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» ανοίγει τις πύλες του στο κοινό.

Η άλλοτε εγκαταλελειμμένη αυλή του Καπνικού Σταθμού, έχει μετατραπεί σε μια ονειρεμένη γωνιά της πόλης, φτιαγμένη με πολύ κόπο και μεράκι, η οποία φέτος θα φιλοξενήσει χιλιάδες πολίτες.

Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» είναι μια διαφορετική δράση και ανήκει σε μια ιδιαίτερη κατηγορία πρωτοβουλιών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, που πέρα από την διασκέδαση των μικρών παιδιών και το χρώμα που θα δώσει στην πόλη, έχει έναν ξεχωριστό στόχο: Να ενώσει την τοπική κοινωνία γύρω από έναν προωθημένο στόχο, γύρω από ένα έργο κοινωνικής ανατροπής και αλληλεγγύης. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 62 - 88 από 88
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητoί φίλοι

Ένιωσα υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να χαιρετίσω τη πρωτοβουλία σας και να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  μου στην ομάδα και τις μελλοντικές της δράσεις.

Σας γράφω από το Άμστερνταμ, όπου κατοικώ το τελευταίο χρόνο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Τ. Περικλής

 
Studentsdesign