Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Χριστουγεννιάτικο χωριό
Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για σένα;
28.12.16

Image 

του Μιχάλη Καμάκα

Αυτά τα Χριστούγεννα σε προκαλώ σε ένα πείραμα. Σε ενα πείραμα όπου πρωτίστως έχω υποβληθεί ο ίδιος. Είναι πολύ απλό. Θέσε στον εαυτό σου το εξής ερώτημα: τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για σένα;

Ακαριαία και ενστικτωδώς θα σκεφτείς μαζώξεις με αγαπημένα πρόσωπα, εξόδους στα μαγαζιά (η χαρά του check in), ψώνια στην αγορά (έχεις βάλει στο μάτι το πολυπόθητο "χ" ρούχο ή προϊόν και ήρθε η στιγμή να το αποκτήσεις), ποτά, ίσως κάποια πάρτυ (προσωπική μου αδυναμία), εξορμήσεις σε κάποια ορεινά μέρη και πολλά ακόμη... Όλα αυτά φαντάζουν και είναι θελκτικά για τον καθένα.

Όλα ωραία μέχρι στιγμής. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καλά Χριστούγεννα
24.12.15

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας εύχεται να προστεθεί μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα των καιρών που διανύουμε.

 
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου έχει μπει στις καρδιές όλων μας.
14.12.15

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου έχει μπει στις καρδιές όλων μας. Όλη η πόλη μιλάει για την πιο ονειρεμένη γωνιά του Καπνικού Σταθμού και την απλοϊκή ομορφιά της αυλής του! Το Χωριό μας, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης μας, πάει καλά. Την Κυριακή έγινε το αδιαχώρητο ενώ χθες μας επισκέφτηκαν 750 παιδιά από διάφορα σχολεία του νομού Πιερίας. Το βίντεο που επισυνάπτουμε δεν λέει ψέματα. Δείτε το σε υψηλή ανάλυση και απολαύστε την μαγική ομορφιά της αυλής με τα ξέφρενα παιχνίδια των μικρών παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σήμερα ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη
12.12.15

Image

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου είναι δημιούργημα της δική σας γενναιοδωρίας.

Σήμερα, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:00 ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου. Η αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης ντυμένη στα γιορτινά, είναι έτοιμη να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους.

Αφήστε το πορτοφόλι σας στο σπίτι. Όσα κι αν έχει μέσα! Εδώ, στον Καπνικό, δεν θα το χρειαστείτε! Ελάτε με τα παιδιά σας να περάσετε μια όμορφη βραδιά γύρω από τις φωτιές του Χωριού. Ελάτε να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να σας κεράσουμε ζεστό κρασί, μια σούπα, ένα γλύκισμα, έναν φρέσκο χυμό για τα δύο κιλά τρόφιμα που θα αφήσετε προαιρετικά στην είσοδο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οδηγίες για την ομάδα εθελοντριών/εθελοντών
07.12.15

Image

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ .

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΩΝ/ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 • Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των εθελοντριών και των εθελοντών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015
 • Αν στην προσωπική σας κάρτα (πρόγραμμα ημερών) δεν εμφανίζεται η θέση εργασίας, αυτό σημαίνει πως δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η τοποθέτηση των εθελοντών στα συγκεκριμένα πόστα εργασίας. Αυτό γίνεται συνήθως 1-2 ημέρες νωρίτερα.
 
Σήμερα η συνάντηση των εθελοντριών και των εθελοντών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015
09.12.15

Image 

Σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης,  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εθελοντριών και των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015.

Η αυλή έχει ήδη διαμορφωθεί. Τα 12 σπιτάκια και το Δέντρο είναι στολισμένα, ενώ σήμερα ομάδα μαθητών των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» «έντυσε» με άχυρα την αυλή του Χωριού.

Σήμερα το βράδυ θα ανάψουμε τις 4 φωτιές και θα μιλήσουμε για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος και τις αρμοδιότητες του προσωπικού που θα εργαστεί στο Χωριό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το φουρνίν εμουν, ήδη καίει!
28.11.15

Image

Φίλες και φίλοι, εθελόντριες και εθελοντές του περσινού Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Σαν να ήταν χθες! Κι όμως, πέρασε σχεδόν ένας ολόκληρος χρόνος από το περσινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2014.

Έφτασε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε και πάλι, μπροστά στον φούρνο, να πιούμε το κρασάκι μας και να συζητήσουμε για το χωριό μας, το οποίο φέτος θα είναι ακόμη πιο λαμπρό από το περσινό. Ο χώρος έχει γίνει αγνώριστος! Οι φούρνοι έχουν ανακαινιστεί. Η εξωτερική κουζίνα είναι τέλεια και η αποθήκη γεμάτη ξύλα για τις φωτιές της αυλής! Μένει μόνο να συναντηθούμε εμείς, η μεγάλη ομάδα των εθελοντών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου και να οργανώσουμε την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έτοιμοι για την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας;
24.11.15

Image 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) και θα λειτουργήσει από την 12η έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 εκτός από τις ημερομηνίες 14,15,16,17 και 18 Δεκεμβρίου. Αυτές τις 5 ημέρες το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 13:00 για να υποδεχτεί μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για δημοτικά και νηπιαγωγεία.
24.11.15
Image

Για δηλώσεις συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ ή στην εικόνα

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) και θα λειτουργήσει από την 10η έως και την 30η Δεκεμβρίου 2016. Από την 12η έως και την 16 Δεκεμβρίου, δηλαδή αυτές τις 5 ημέρες. το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 12:00 για να υποδεχτεί μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι θα λέγατε να μας διαβάσετε ένα παραμύθι;
08.11.15

Image 

Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015 ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κόσμου, η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας.  Το Χριστουγεννιάτικο χωριό, που τόσο αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και εργασία.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού μας,  να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια διαθέτοντας λίγο από το χρόνο τους για να απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου χωριού με ανάγνωση και δημιουργική αξιοποίηση παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τραγούδια και ό,τι άλλο μπορεί να προτείνει και να εφαρμόσει κάποιος. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στήνεται το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2015 στην Κατερίνη
25.10.15

Image 

Φωτογραφικό υλικό από τις σημερινές εργασίες.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη: Ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη. Μια πρωτότυπη δράση βασιζόμενη στην αχρήματη συναλλαγή!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και οι «Γιατροί του Κόσμου» ανακοινώνουν επίσημα την έναρξη των εργασιών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015 και καλούν όλους τους πολίτες να στηρίξουν την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και η λειτουργία του θα διαρκέσει μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συντονιστική επιτροπή 2016
25.10.15

Η σύνθεση της συντονιστικής επιτροπής την 11η Οκτωβρίου 2016:

 • Ανδρουλιδάκη Εύα
 • Βρέντζος Μανώλης
 • Γίδαρη Στέλλα
 • Γκούντας Ευάγγελος
 • Δραγασιά Κατερίνα
 • Ευταξία-Κύρκου Μαρία
 • Θωμαϊδης Ηλίας
 • Θωμαϊδου Όλγα
 • Κωτίδης Γιώργος
 • Μπούρα Βασιλική
 • Παπαδόπουλος Λάζαρος
 • Παπατολίκα Ελένη
 • Πατέρα Ιωάννα
 • Τσερτικίδης Νίκος
 • Τσολακίδης Ηλίας
 • Τσολακίδου Ελένη

Στις εργασίες της επιτροπής συμμετέχουν:

 • Τασοπούλου Μαρία
 • Ελευθεριάδου Σοφία
 • Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign