Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Προσφυγικό/Μεταναστευτικό
Παράσταση με clown για μικρούς και μεγάλους στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
12.07.17

Image

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, στις 11:30 στον κλιματιζόμενο χώρο της «Παραμυθούπολης», στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης,  οι Payasos sin Fronteras (Κλόουν χωρίς σύνορα) από την Ισπανία θα πραγματοποιήσουν παράσταση κλόουν/τσίρκου.

Τα τελευταία 25 χρόνια οι Payasos sin Fronteras οργανώνουν παραστάσεις κλόουν/ τσίρκου σε όλο τον κόσμο για ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο ή από φυσικές καταστροφές και αυτές τις μέρες βρίσκονται στην πόλη μας μετά από συνεννόηση με την τοπική οργάνωση «Περιχώρηση» της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης. Η «Περιχώρηση» δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και προστασίας προς τους πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται!
17.11.16

Image

Στην Πέτρα Ολύμπου πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο μέσα σε σκηνές. Και όμως, η προγραμματισμένη μετεγκατάσταση των προσφύγων, μεταξύ των οποίων 600 παιδιά, δεν πραγματοποιείται και αναβάλλεται συνεχώς.

Τελικά, κανείς δεν συγκινήθηκε από τις προειδοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας, πως εκεί, σε αυτό το υψόμετρο, τον χειμώνα, θα πεθάνουν άνθρωποι. Άνθρωποι που γλύτωσαν από την βαρβαρότητα του ISIS, θα τους σκοτώσει το ψύχος του χειμώνα.

Εκεί, τα βράδια, σε υψόμετρο 600 μέτρων, η θερμοκρασία κατεβαίνει κάτω από το μηδέν με αποτέλεσμα η παραμονή μέσα στις σκηνές να γίνεται αφόρητη. Ο μισός πληθυσμός του σταθμού φιλοξενίας έχει αρρωστήσει, ενώ τα περιστατικά που διακομίζονται καθημερινά στο κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης έχουν αυξηθεί κατά 500% σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Μόνιμα πλέον, ένα από τα 3 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Κατερίνης (τα βράδια διαθέτει μόνο δύο) μεταφέρει ασθενείς από την Πέτρα στο Νοσοκομείο της πόλης, το οποίο ήδη βρίσκεται σε δραματική κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανθρωπιστική βοήθεια για την δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου
08.11.16

Image 

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στάλθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ακόμη μία μεγάλη ποσότητα φαρμάκων στην δομή φιλοξενίας προσφύγων της Σούδας Χίου και συγκεκριμένα στο Ιατρείο των «Γιατρών του Κόσμου» που δραστηριοποιείται στο νησί.

Φέτος είναι η τρίτη φορά που η ΕΟΔνΠ στέλνει μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στο νησί της Χίου, το οποίο και φέτος δοκιμάζεται όχι μόνο από την μεγάλη συρροή προσφύγων από τα παράλια της Τουρκίας, αλλά και από τις τεράστιες δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια στη δομή φιλοξενίας της «Πέτρας Ολύμπου»
05.11.16

Image 

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Πιερίας στην πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τα προσφυγόπουλα της δομής φιλοξενίας «Πέτρας Ολύμπου».

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 4 ημερών συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα παιδικών τροφών, ειδών κουζίνας και κουβερτών στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, η οποία το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 μεταφέρθηκε  με δύο τρέιλερ στην Πέτρα Ολύμπου και μετά από συνεννόηση με την στρατιωτική διεύθυνση της δομής, διανεμήθηκε σε 85 οικογένειες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση μεταχειρισμένων κουζινικών ειδών
31.10.16

Image

Φίλες και φίλοι

Το παρακάτω βίντεο γυρίστηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Πέτρας Ολύμπου, όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά ηλικίας έως και 10 ετών. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους! Κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα ή εδώ για να δείτε το βίντεο.

Εκεί, οι περισσότερες οικογένειες βράζουν το γάλα/το τσάι των παιδιών τους σε κονσερβοκούτια!

Σας παρακαλούμε να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα ντουλάπια της κουζίνας σας και αν δείτε πως σας περισσεύει κάποιο από τα παρακάτω αντικείμενα, σας παρακαλούμε να το φέρτε στον Καπνικό Σταθμό:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έκκληση για συγκέντρωση μεταχειρισμένων ειδών κουζίνας (πιάτα, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια κλπ)
05.10.16

Image

Συγκεντρώνουμε μεταχειρισμένα σκεύη κουζίνας τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες απόρων και οικογένειες προσφύγων που ζουν έξω από τις δομές φιλοξενίας.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει, πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και δομές φιλοξενίας προσφύγων, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη την χώρα.

Δείτε εδώ με ποιο τρόπο (διαφάνεια συστήματος) και σε ποιες δομές (ισομερής κατανομή) διανεμήθηκαν τα 63.000 φαρμακευτικά σκευάσματα της βοήθειας που λάβαμε από την Banco Farmaceutico και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Ιταλίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρόφιμα για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων Ν. Χράνης και Μηλιάς
17.05.16

Image 

Μεγάλη ποσότητα τροφίμων παραδόθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο ΚΕΔΑ Σκοτίνας με στόχο την ενίσχυση των συσσιτίων των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων της Ν. Χράνης και του κτήματος «Ηρακλής» στην Μηλιά Πιερίας.

Τα δύο παραπάνω κέντρα φιλοξενίας τελούν υπό την αιγίδα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΚΕΔΑ Σκοτίνας) η οποία από το προηγούμενο Σάββατο έχει αναλάβει εκ νέου την σίτιση των προσφύγων σε αυτά. Τα υλικά που παραδόθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία προέρχονται από δωρεές συμπολιτών μας για τους πρόσφυγες τα οποία συγκέντρωσε η ΕΟΔνΠ στον Καπνικό Σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα συνεχίσει την λειτουργία του ο σταθμός προσφύγων της Χράνης;
19.04.16

Image

Ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η επιστολή αυτή δεν απευθύνεται μόνο στην ομάδα των 73 εθελοντριών/εθελοντών της Χράνης, αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, διότι το προσφυγικό αποτελεί εθνικό πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Η ομάδα των εθελοντριών/εθελοντών της Χράνης αποτελείται από μέλη, φίλες και φίλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και συγκροτήθηκε για να στηρίξει τις αρχές που ανέλαβαν την οργάνωση του προσωρινού hot spot.

Ο σταθμός στήθηκε με στόχο να φιλοξενήσει 300 άτομα για μία εβδομάδα. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ο πρώτος μήνας λειτουργίας του και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να λειτουργεί για αρκετό καιρό ακόμη.

Τίθεται λοιπόν μια σειρά ερωτημάτων τα οποία η ομάδα καλείται να απαντήσει:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η πρώτη γέννηση βρέφους στον καταυλισμό προσφύγων της Χράνης
17.04.16

Image 

Είναι πολύ όμορφες οι εικόνες με τη συνάντηση των τριών ιεραρχών. Είναι γεμάτη συμβολισμό η κίνηση του Πάπα να πάρει μαζί του ορισμένους πρόσφυγες. Μακάρι όμως  να μπορούσε να τους πάρει όλους μαζί του! Μακάρι το προσφυγικό να λυνόταν  μόνο  με μια απλή συνάντηση θρησκευτικών ηγετών. Δυστυχώς,  η σημειολογία δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και πολύ σκληρή.

Στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Χράνης, σε 4 ημέρες θα έχουμε την πρώτη γέννηση βρέφους. Ένα ζευγάρι κούρδων προσφύγων από τη Συρία θα φέρει στη ζωή το δεύτερο παιδί τους (είναι ήδη γονείς ενός κοριτσιού 1,5 ετών). Θεωρήσαμε αδιανόητο το παιδί αυτό να ξεκινήσει τη ζωή του μέσα στον καταυλισμό, μέσα σε μια σκηνή, πάνω σε έναν μουσαμά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσφυγες στην Πιερία: προβληματισμοί και παραινέσεις εκ μέρους της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας
11.04.16

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έλαβε την παρακάτω επιστολή, συμφωνεί με το περιεχόμενό της και την προωθεί στα μέλη της

Πρόσφυγες στην Πιερία: προβληματισμοί και παραινέσεις εκ μέρους της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας 

Η συζήτηση για την εγκατάσταση προσφύγων απασχολεί την κοινή γνώμη του νομού μας έντονα τους τελευταίους τρεις μήνες. Ως Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης , προσφυγικό κομμάτι και εμείς του πιερικού λαού, παρακολουθούμε τις εξελίξεις αυτές με μεγάλη ανησυχία. Η ανησυχία μας έγκειται στο γεγονός ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιοι ακριβώς είναι οι φορείς που εμπλέκονται θεσμικά στη συζήτηση, με ποιες ακριβώς διαδικασίες επιλέγονται ή απορρίπτονται οι προτεινόμενες τοποθεσίες εγκατάστασης, με ποια προοπτική, για ποιο βάθος χρόνου και με ποιες προδιαγραφές καταστρώνονται τα σχέδια. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε σημαντικό τις κρίσιμες αυτές στιγμές να εκφράσουμε δημόσια τον προβληματισμό μας και να καταθέσουμε τις σκέψεις μας, με την ελπίδα ότι αυτές θα συμβάλουν στον χειρισμό του ζητήματος με έναν τρόπο υπεύθυνο και αντάξιο της χριστιανικής αγάπης και πίστης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προειδοποίηση για εστία μόλυνσης στον καταυλισμό προσφύγων της Χράνης
10.04.16

Image 

Αποτελεί προσωπική εκτίμηση, πως ο προσωρινός καταυλισμός προσφύγων της Χράνης δεν θα κλείσει ούτε σε μία εβδομάδα, ούτε σε 15 ημέρες, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί, εκ των πραγμάτων, να ανακοινώσει την παράταση λειτουργίας του. Η παταγώδης αποτυχία του κέντρου της Πέτρας θα υποχρεώσει μάλιστα τους υπεύθυνους να ενισχύσουν την λειτουργία της Χράνης (1).

Image

Με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, στην παιδική γωνιά έχει τοποθετηθεί τηλεόραση

Στη Χράνη οι συνθήκες διαβίωσης των  προσφύγων είναι πολύ καλύτερες από οποιοδήποτε άλλο κέντρο φιλοξενίας της χώρας. Αυτό δηλώνουν οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας αλλά και εκπρόσωποι πολλών οργανώσεων που επισκέπτονται συχνά τον καταυλισμό. Σε αυτό έχουν συμβάλλει όλοι όσοι έχουν αναλάβει την διαχείριση του καταυλισμού: Ο ΚΕΔΑ Σκοτίνας (Αεροπορία), η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και χιλιάδες συμπολιες μας που προσφέρουν καθημερινά από το υστέρημά τους για να απαλύνουν τον πόνο των προσφύγων.

Image

Οι ηλικιακοί θερμοσυσσωρευτές και ένας ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι δωρεά επιχειρηματία συμπολίτη μας προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιατί ο σταθμός φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου δεν θα λειτουργήσει ποτέ!
08.04.16

Image

Σε αυτές τις σκηνές θα μείνουν οι πρόσφυγες 1 έως 3 χρόνια

Ο σταθμός φιλοξενίας προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου είναι έτοιμος εδώ και αρκετές ημέρες. Στον αύλειο χώρο των πρώην εγκαταστάσεων του Ψυχιατρείου Πέτρας έχουν στηθεί 200 σκηνές χωρητικότητας 8 ατόμων. Οι 40 από αυτές είναι τύπου Dubai, κλείνουν με φερμουάρ και έχουν μια στοιχειώδη μόνωση. Επίσης, δεν επιτρέπουν την είσοδο ερπετών ή εντόμων στην σκηνή. Οι υπόλοιπες 160 σκηνές είναι δύο απλά πανιά τα οποία στηρίζονται σε τρεις πασσάλους και εξασφαλίζουν την προστασία από βροχή. Αντί για δάπεδο θα έχουν ένα πλαστικό, όπως αυτά που σκεπάζουμε τα ξύλα στον κήπο μας ή το αυτοκίνητό μας.

Image 

Ο καταυλισμός διαθέτει 160 σκηνές αυτού του τύπου 

Οι πρόσφυγες θα λάβουν ένα υπόστρωμα πάχους 1 εκατοστού, έναν υπνόσακο και δύο κουβέρτες ο κάθε ένας. Με αυτό τον εξοπλισμό θα μείνουν εκεί, στις σκηνές αυτές, σε υψόμετρο 500 μέτρων, τουλάχιστον για έναν χρόνο. Ο κ. Μουζάλας τονίζει πως ο χρόνος διαμονής τους σε αυτά τα κέντρα μπορεί να ανέλθει μέχρι και τα 3 χρόνια.

Image 

Σκηνές τύπου Dubai
Διαβάστε περισσότερα...
 
Φέρτε μια κούπα …χωρίς κρασί!
04.04.16

Image

Φίλες και φίλοι

Στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Χράνης διαμένουν περίπου 300 άτομα, μεταξύ αυτών περισσότερα από 70 παιδιά, ηλικίας μερικών ημερών έως και 10 ετών. Στους ανθρώπους αυτούς προσφέρονται ημερησίως γάλα και τσάι, με αποτέλεσμα να καταναλώνονται περισσότερα από 1.000 πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης, τα οποία καταλήγουν στα σκουπίδια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας
04.04.16

Image

Για να χρησιμοποιήσετε την μηχανή αναζήτησης φαρμάκων, κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου

  • εδώ και τρία χρόνια τροφοδοτεί με φάρμακα 513 ανασφάλιστες οικογένειες που διαμένουν στον νομό Πιερίας
  • προμηθεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ Πιερίας με φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό
  • διαθέτει φάρμακα στους πρόσφυγες που στεγάζονται σε ξενοδοχείο της Ν. Πιερίας εδώ και ένα μήνα, όπως επίσης στα κέντρα φιλοξενίας του Βαρικού, της Χράνης και της Μηλιάς και σε λίγο καιρό, όπως της έχει ζητηθεί από τις αρχές, και στο κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγάλη συμμετοχή στην ανοιχτή συζήτηση "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;"
03.04.16

Image 

Ισλάμ: Ο φόβος που γεννά η άγνοια

  • Οι προκαταλήψεις απέναντι στο Ισλάμ
  • Η μελλοντική μας συμπόρευση με τους πρόσφυγες

Καθηλωτική ήταν η ανοιχτή συζήτηση με το γενικό ερώτημα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;", που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Πολίτες της Πιερίας, όλων των ηλικιών και πεποιθήσεων, με ιδιαίτερες ανησυχίες και αναζητήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν στη μέση ανατολή με άμεσο αντίκτυπο στη χώρα μας - πλέον και στον τόπο μας, έδωσαν το παρών σε μια τρίωρη εκδήλωση. Οι ομιλητές, ακαδημαϊκοί στο σύνολό τους και άρτιοι γνώστες του Ισλάμ, ενημέρωσαν για τα ιστορικά – γεωπολιτικά – θρησκευτικά δεδομένα του μουσουλμανικού κόσμου, απάντησαν σε στερεοτυπικές πεποιθήσεις που προέρχονται από παραπληροφόρηση, μίλησαν για την τρομοκρατία, ανέδειξαν το προσφυγικό ζήτημα στη σωστή του βάση σε μια προσπάθεια διαφωτισμού των τοπικών κοινωνιών που πλέον καλούνται όχι απλά να βοηθήσουν αλλά να συμβιώσουν με πρόσφυγες μουσουλμανικών πεποιθήσεων.

Οι ομιλητές που συμμετείχαν στο πάνελ ήταν:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;"
27.03.16

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας διοργανώνει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στις 7 μμ, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ανοιχτή συζήτηση με το γενικό ερώτημα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;"

Τα τελευταία χρόνια όλο και εντονότερα βιώνουμε όλοι άμεσα ή έμμεσα την έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και την εντατικοποίηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες των τεράστιων κυμάτων από πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνους, που διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό την Ευρώπη. Απέναντι σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν ξέρουμε καν πώς θα εξελιχθούν, γεννιέται το ερώτημα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;"

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χράνη Πιερίας: Από αυτό το κέντρο, αυτή την στιγμή δεν λείπει τίποτε!
26.03.16

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Υπό την επίβλεψη του Ελληνικού Στρατού και της Αστυνομίας και με την βοήθεια μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» εγκαταστάθηκαν χθες οι πρώτοι πρόσφυγες στον προσωρινό σταθμό φιλοξενίας της Χράνης.

Οικογένειες με μικρά παιδιά, κυρίως από την Συρία και το Ιράκ, αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή τους, τοποθετήθηκαν σε ομαδικές σκηνές των 8 ατόμων, τους προσφέρθηκε ο αναγκαίος εξοπλισμός και σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ φιλοξενουμένων και των ανθρώπων που ανέλαβαν την φροντίδα τους.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σήμερα φτάνουν 400 νέοι πρόσφυγες στην Χράνη
24.03.16

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Απόψε, πριν λίγη ώρα, πληροφορηθήκαμε πως αύριο, προς το μεσημέρι, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016, θα φτάσουν 400 πρόσφυγες από την Ειδομένη οι οποίοι θα εγκατασταθούν στον πρόχειρο καταυλισμό της Χράνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό, κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγησή τους, έχει αναλάβει την αυριανή καταγραφή των προσφύγων και την εγκατάστασή τους στις σκηνές.

Θα χρειαστούμε πολλά χέρια! Σας παρακαλούμε να βοηθήσετε!

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε σήμερα ή αν θέλετε να σας ειδοποιούμε με SMS κάθε φορά που θα προκύπτει εκτάκτως ανάγκη για το προσφυγικό, τότε δηλώστε συμμετοχή εδώ!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτενής αναφορά του Aljazeera στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
23.03.16

Image 

Το αραβικό Aljazeera και το γαλλόφωνο IRIN κάνουν εκτενή αναφορά στο εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα και στην πρωτοφανή αλληλεγγύη και συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Μεταξύ των ομάδων που μνημονεύονται είναι και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια συγκέντρωσης ιατροφαρμακευτικού υλικού την οποία ξεκίνησε η ΕΟΔνΠ πριν δύο χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των δομών υγείας της χώρας μας αλλά και την ενημέρωση των ευρωπαίων πολιτών για την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες πολίτες και η πατρίδα τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν είναι καθόλου φρόνιμο να κλείσουμε τα μάτια!
22.03.16

Image 

Θα βοηθήσουμε στην Χράνη όχι μόνο γιατί αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται άμεσα την βοήθειά μας, αλλά και για να προστατέψουμε τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Οι εγκαταλελειμμένοι πρόσφυγες μέσα στις λάσπες και στο κρύο, νηστικοί και εξαθλιωμένοι αποτελούν πραγματικό κίνδυνο. Όχι μόνο για την δημόσια υγεία! Γιατί, κακά τα ψέματα: Αν πεινούσε το δικό σου παιδί, το ίδιο δεν θα έκανες κι εσύ;

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Από σήμερα το πρωί μέλη της ομάδας βρίσκονται στην Χράνη και συμμετέχουν στην οργάνωση του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο οποίο, από αύριο το πρωί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα φιλοξενηθούν 300 – 400 άτομα. Ο Ελληνικός Στρατός έχει στήσει 68 σκηνές των 8 ατόμων, έχει εγκαταστήσει ηλεκτροφωτισμό, ενώ μέχρι αύριο το πρωί θα έχουν τοποθετηθεί 20 χημικές τουαλέτες και 10 ντους. Την ευθύνη λειτουργίας του κέντρου έχει αναλάβει τμήμα της Αεροπορίας από την Σκοτίνα (σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεταφορά).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας: Δεν υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός!
21.03.16

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το σημερινό κάλεσμα της ομάδας είναι διαφορετικό! Όλα δείχνουν πως μέσα στις επόμενες ώρες η τοπική κοινωνία θα κληθεί να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού μας προβλήματος.

Αναφερόμαστε στο προσφυγικό και στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το οποίο μάλλιασε η γλώσσα μας να μιλάμε εδώ και καιρό. Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται οι πρώτοι 1.200 πρόσφυγες την φιλοξενία των οποίων έχει αναλάβει ο στρατός σε 3 διαφορετικούς χώρους του Δήμου Κατερίνης. Τα λεωφορεία έχουν ήδη ξεκινήσει από την Αθήνα και όλα δείχνουν πως σήμερα το βράδι θα βρίσκονται στον νομό μας. Δυστυχώς, στους χώρους που προβλέπεται να κοιμηθούν απόψε δεν έχει στηθεί ακόμη ούτε μία σκηνή και δεν έχει γίνει η παραμικρή προετοιμασία. Ο συντονισμός σε τοπικό επίπεδο γίνεται από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και την ευθύνη εγκατάστασής τους στον τόπο μας έχει αναλάβει ο Ελληνικός Στρατός, δηλαδή το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

O TOPOS MOU
Καλημέρα σας,
θα πρέπει κάποτε να σκεφτούμε πολύ σοβαρά γιατί το αυτονόητο είναι τόσο δυσχερές στην κατανόησή του και τα παθήματα δεν μας γίνονται μαθήματα. Τι έχει μέσα ο εγκέφαλός μας και αρνείται να δει το απλούστερο φυσικό φαινόμενο όπως τον ρου ενός ποταμού ή ενός χειμάρρου; Σας εύχομαι καλή δύναμη και η πίστη για τη διατήρηση της ομορφιάς της φύσης και του περιβάλλοντος γενικά να μη σας απολείψει!
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κ.Σ.
 
Studentsdesign