Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Μια μέρα για το δάσος
13 χρόνια „Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος“
22.06.20

Image 

Ξεκίνησε το 13ο „Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος“!
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 η πρώτη βάρδια!

Δράσε τώρα!

Δράσε πριν γίνει το κακό, γιατί τότε θα είναι αργά! Μην το αμελήσεις! Κλείσε μια βάρδια και ενίσχυσε την όμορφη αυτή προσπάθεια που μας κάνει να νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για τον τόπο μας!

Διάβασε εδώ , τι είναι και πως ξεκίνησε το „Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος“.

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το 90% των δασικών πυρκαγιών προκαλείται από τον άνθρωπο! Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει ενεργά στη μείωση των δασικών πυρκαγιών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απομένουν 4 κενά στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου
30.08.19

Image 

Φίλες και φίλοι,

Έχοντας ως βασικό  μήνυμα πως η πιο αποτελεσματική προστασία του δάσους είναι η πρόληψη, πιστεύουμε πως υπάρχει ρόλος, θέση και χώρος για όλους μας στη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καλούμε την τοπική κοινωνία να δείξει την ίδια ευαισθησία
22.06.19

Image 

Μέσα σε μόλις 24 ώρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου γράφτηκε μια από τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, με 102 νεκρούς, καλύφθηκαν όλες οι βάρδιες του “Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2018”!

Δηλαδή, το τραγικό συμβάν -από μόνο του- ενεργοποίησε ανθρώπινους πόρους και κινητοποίησε τους πολίτες της Πιερίας οι οποίοι ενστικτωδώς προσέφεραν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να αποφευχθεί παρόμοιο συμβάν στον τόπο μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δράσε πριν γίνει το κακό, γιατί τότε θα είναι αργά!
22.06.19

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Από αύριο ένα πρωτοφανές σε ένταση και σε διάρκεια κύμα καύσωνα ετοιμάζεται να βιώσει η χώρα μας όπως και σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη. Σε ορισμένες περιοχές η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει στους 40 βαθμούς και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Αυτό σημαίνει, πως θα πρέπει και εμείς να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε άμεσα τυχόν επεισόδια δασικών πυρκαγιών στον Όλυμπο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες της Πιερίας δικαιούνται να νοιώθουν περήφανοι!
16.06.19

Image 

Ξεκίνησε το 12ο „Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος“!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το 90% των δασικών πυρκαγιών προκαλείται από τον άνθρωπο! Αυτό σημαίνει ότι έχοντας τη σωστή πληροφόρηση και ενημέρωση, ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει ενεργά στη μείωση των δασικών πυρκαγιών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
12 Χρόνια “Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος”
25.05.19

Image

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του παρατηρητηρίου της Πλάκας Λιτοχώρου

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας,  αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν από 12 χρόνια, μία μικρή παρέα φίλων, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον τομέα προστασίας των δασών μας και έθεσε ως στόχους την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την δραστηριοποίηση των πολιτών.  Κάπως έτσι γεννήθηκε η αγαπημένη δράση όλων των Πιερίων,  το “Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος” στο οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν εκατοντάδες οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γνωριμία με τον μυθικό Όλυμπο
05.09.18

Image 

Όλυμπος. Μυθικός. Επιβλητικός. Άγριος και πανέμορφος μαζί. Η κορυφή του κόσμου. Το μπαλκόνι των θεών. Τόπος λατρείας των Μακεδόνων. Ένας φυσικός επίγειος παράδεισος. 

Την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας πραγματοποίησε την ετήσια εκδρομή της δράσης “Χαρίζω μία μέρα το καλοκαίρι μου στο δάσος” στον Όλυμπο με στόχο τη γνωριμία του μυθικού βουνού.

Στην όμορφη αυτή η απόδραση συμμετείχαν πολλά μικρά παιδιά τα οποία είχαν την ευκαιρία να ακούσουν χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα για τον Όλυμπο και το Περιβάλλον από τους 6 συνοδούς βουνού του ΙΕΚ Κατερίνης οι οποίοι προσεφέρθησαν να αναλάβουν την καθοδήγηση της ομάδας στο πανέμορφο ορειβατικό μονοπάτι στο φαράγγι του Ενιπέα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση λήξης του 11ου «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος»
05.09.18

Image

Αγαπητοί συμπολίτες

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2018», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 19:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Θα συναντηθούμε για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να παίξουν στην φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού, να συζητήσουμε και να γνωριστούμε καλύτερα. Για τους μικρούς και μεγάλους μας  καλεσμένους θα έχουμε ετοιμάσουμε λιχουδιές στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, ενώ μόλις σκοτεινιάσει θα προβληθεί φωτογραφικό υλικό σε γιγαντοοθόνη. Όσες/όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν φρούτα και γλυκά για το επιδόρπιο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κυριακάτικη απόδραση στα δροσερά νερά του Ολύμπου
20.08.18
Image 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η γνωριμία των παιδιών με τον Όλυμπο αλλά και των γονέων με τη δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος».

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα παραδώσει την ημέρα της εκδρομής ένα πλήρες φορητό φαρμακείο στους 6 συνοδούς, προσφορά του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» στην νεοΐδρυθείσα ειδικότητα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα ή εδώ .

«Φυλάσσουμε και αυτό το καλοκαίρι τα βουνά μας. Επί τρεις μήνες, από την παραλία, παρακολουθούμε τον γηραιό Όλυμπο με τα κιάλια και οι περισσότεροι από εμάς, μάλλον δεν το γνωρίζουμε. Πριν καλέσουμε λοιπόν τους φίλους μας να λάβουν μέρος στο «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» είναι σκόπιμο να συναντηθούμε εδώ, στην καρδιά του βουνού και να το γνωρίσουμε από κοντά. Έτσι θα ξέρουν και τα παιδιά τι θα φυλάνε από τα παρατηρητήρια και σε ποιο δάσος θα χαρίσουν μια μέρα από το φετινό καλοκαίρι τους» λένε οι πρωτεργάτες της κίνησης και προτείνουν «…αντί για κυριακάτικο …στοίβαγμα στις ακτές, μια ανάβαση στο βουνό των Θεών, με ενδιάμεσο σταθμό τις κολυμβήθρες με τα πεντακάθαρα, δροσερά νερά τους».

Θα συναντηθούμε την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 8:30 στη μονή του Αγίου Διονυσίου, στο παλιό μοναστήρι (πληροφορίες: 6981 66 51 58 Cosmote).

Από το σημείο συνάντησης, με τη βοήθεια 6 Συνοδών Βουνού του ΙΕΚ Κατερίνης (έμπειροι συνοδοί του Ολύμπου) θα ακολουθήσουμε ένα πανέμορφο ορειβατικό μονοπάτι στο φαράγγι του Ενιπέα, με μικρές λιμνούλες, κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική θέα προς τις πλαγιές του βουνού, με πρώτο σταθμό τα «Πριόνια». Εκεί θα κάνουμε ένα διάλειμμα και κατόπιν θα επιστρέψουμε και πάλι στο σημείο αναχώρησης, το παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

Πάρτε το σακίδιο σας, ένα σάντουιτς, 2-3 φρούτα, 1,5 λίτρo νερό ανά άτομο, μια πετσέτα και ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί μια όμορφη μέρα στην καρδιά του Ολύμπου. Ελάτε να περάσουμε μια ξένοιαστη Κυριακή με τα παιδιά μας κοντά στη φύση. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασιλική, σε ευχαριστούμε πολύ!
12.08.18

Image 

Κάνει κάθε χρόνο ταξίδι 300 χιλιομέτρων σε μια μέρα (Βόλος-Κατερίνη-Βόλος) για να προστατέψει τον Όλυμπο από τις φωτιές.

Η κυρία Βασιλική Τέα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πριν πολλά χρόνια υπηρέτησε στον νομό Πιερίας ως αναπληρώτρια και από τότε δέθηκε με τον τόπο μας. «Ήταν τα ωραιότερα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας» λέει συγκινημένη και για να κρύψει τη συναισθηματική της φόρτιση φέρνει τα κιάλια στο πρόσωπό της και ρίχνει μια γρήγορη ματιά στο βουνό.

Η Βασιλική αγάπησε τις ομορφιές του τόπου μας, τον Όλυμπο, τα Πιέρια, τις ακτές, τους φιλόξενους ανθρώπους της Πιερίας και ποτέ δεν συμφιλιώθηκε με την αναγκαιότητα  της επιστροφής της στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Βόλο. Ένα κομμάτι της ψυχής της το άφησε για πάντα εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το ιστορικό της δράσης "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος!"
12.08.18

Image

Το παρατηρητήριο της "Πλάκας Λιτοχώρου" από το οποίο οι εθελοντές δηλώνουν κάθε χρόνο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περισσότερα από 15 περιστατικά φωτιάς.

Είναι γνωστό πως η φωτιά, πριν την εξάπλωσή της, μπορεί να σβήσει και με ένα ποτήρι νερό. Για τον λόγο αυτό η πληροφορία πρέπει να φτάσει άμεσα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πριν η φωτιά εξελιχθεί σε επικίνδυνη πυρκαγιά.

Πριν 11 χρόνια, το έτος 2007, όταν τότε η Πελοπόννησος πλήττονταν από καταστροφικές πυρκαγιές, μια ομάδα πολιτών της  επαρχιακής πόλης της Κατερίνης, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, ανησυχώντας για τον πανέμορφο βουνό των 12 θεών, προσφέρθηκε να βοηθήσει την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τότε ο Διοικητής της κ. Ζάχος πρότεινε στους πολίτες κάτι πολύ απλό:  Τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο βαθμός επικινδυνότητας θα έφτανε στο κόκκινο (1 Ιουνίου – 10 Σεπτεμβρίου), από ένα σημείο στρατηγικής σημασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, με καλή ορατότητα έτσι ώστε να μπορεί κανείς να ελέγξει με μια ματιά μεγάλη ορεινή έκταση, οι πολίτες όφειλαν να κάνουν μια …εκδρομή έχοντας μαζί τους ένα ζευγάρι κιάλια, ένα κινητό και σε περίπτωση που έβλεπαν καπνό, θα έπρεπε να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες της Πιερίας δείχνουν έμπρακτα την ευαισθησία τους για το δάσος!
04.08.18

Image 

Για πρώτη φορά, ήδη από την 25η Ιουλίου, είναι καλυμμένες όλες οι βάρδιες στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου!  

Για 11η συνεχόμενη χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» οργανώνει το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος». Μια δράση την οποία από το 2008 αγκαλιάζουν χιλιάδες οικογένειες προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με την έγκαιρη αναγγελία εστιών πυρκαγιάς στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Ολύμπου διαδραματίζοντας έναν ενισχυτικό ρόλο στην προσπάθεια δασοπροστασίας.

Φέτος για πρώτη φορά, ήδη από την 25η Ιουλίου, δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες, δηλαδή έχουν καλυφθεί όλες οι βάρδιες του καλοκαιριού. Ειδικά μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, εντός 24 ωρών είχαν δηλωθεί και οι πιο μακρινές ημερομηνίες του Σεπτέμβρη, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία των πολιτών και το ενδιαφέρον τους για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.
24.07.18

Image

Για συμμετοχή κάντε κλιν στην εικόνα.

Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2018: Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν 144 βάρδιες στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου
(
24.07.2018, ώρα 19:10: καλυμμένες βάρδιες: 100, ελεύθερες βάρδιες: 44, ποσοστό κάλυψης: 69%).

Φίλες και φίλοι, οι επόμενες ημέρες του καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι συνήθεις αυγουστιάτικοι άνεμοι, σε συνδυασμό με την αύξηση της κυκλοφορίας των παραθεριστών, θα αυξήσουν επικίνδυνα τις πιθανότητες πυρκαγιών ακόμη και στις αστικές περιοχές.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της –ακόμη και αυτά που ήδη έχουν κάνει κάποια βάρδια τη φετινή χρονιά- αλλά και όλους τους πολίτες του νομού, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να καλύψουν κάποιο από τα εναπομείναντα κενά στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου. Σας παρακαλούμε να επιλέξετε τις αμέσως επόμενες ελεύθερες ημερομηνίες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2018
17.06.18

Image

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν την αγαπημένη δράση μικρών και μεγάλων η οποία συνεχίζεται για 11η χρονιά προσφέροντας ανεκτίμητη βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στις 11:30 θα παραδοθεί από την εταιρεία «Τσιαλός Ε.Π.Ε. – Σύχρονα υλικά στέγης» στην συντονιστική επιτροπή του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» το ανακαινισμένο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της διεύθυνσης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, εκπροσώπων του Σωματείου Επαγγελματιών Λιτοχώρου,της διεύθυνσης της εταιρείας Τσιαλός Ε.Π.Ε. η οποία φέτος ανέλαβε την εξ ολοκλήρου ανακαίνιση του παρατηρητηρίου και μελών της ΕΟΔνΠ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έκκληση για κάλυψη κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.
04.08.17

Image

Φίλες και φίλοι, οι επόμενες ημέρες του καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι συνήθεις αυγουστιάτικοι άνεμοι, σε συνδυασμό με την ανομβρία και την αύξηση της κυκλοφορίας των παραθεριστών, θα αυξήσουν επικίνδυνα τις πιθανότητες πυρκαγιών ακόμη και στις αστικές περιοχές.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της –ακόμη και αυτά που ήδη έχουν κάνει κάποια βάρδια τη φετινή χρονιά- αλλά και όλους τους πολίτες του νομού, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να καλύψουν κάποιο από τα εναπομείναντα κενά στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Παραμένουν και πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα παρακάτω κενά:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» έγινε 10 ετών!
23.06.17

Image 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, κάντε κλικ εδώ. 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Νοιώθουμε  ιδιαίτερα περήφανοι διότι φέτος κρατάμε στα χέρια το 10ο  βιβλίο συμβάντων της αγαπημένης δράσης όλων των Πιεριαίων! Το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» έκλεισαν τα δέκα και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στη δική σας συμμετοχή!

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας καλούμε για μια ακόμη χρονιά να βάλετε το δικό σας λιθαράκι στην προσπάθεια φύλαξης των δασών μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τελετή λήξης "Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2016"
01.09.16

Image  

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4. Σεπτεμβρίου 2016, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2016“,

Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, είναι ήδη εδώ και απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να φτάσει και η φετινή μας προσπάθεια στο τέλος της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε τα τυχόν λάθη μας, να ακούσουμε την κριτική των συμπολιτών μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Η εκδήλωση αυτή, μπορεί να έχει μεν εορταστικό χαρακτήρα, όμως, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΧΑΡΙΖΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ από το Καλοκαίρι μου στο ΔΑΣΟΣ 2016
19.06.16

Image 

Image 

Η πρώτη μας συνάντηση, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 20:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Φέτος, για 9η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας οργανώνει την αγαπημένη δράση όλων των Πιεριέων «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2016».

Κάθε χρόνο, οι  εθελόντριες και οι εθελοντές που συμμετέχουν στη δράση, περισσότερες από 300 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος κλπ., δηλώνουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περισσότερα από 30 περιστατικά φωτιάς, τα οποία αντιμετωπίζονται όλα έγκαιρα.  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.
14.08.15

Image

Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2016: Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 172 βάρδιες στα δύο παρατηρητήρια του νομού μας:

 • 30 βάρδιες στους Νέους Πόρους / καλυμμένες βάρδιες: 29 / ελεύθερες βάρδιες: 1 / Ποσοστό κάλυψης: 96,67
 • 142 βάρδιες στην Πλάκα Λιτοχώρου / καλυμμένες βάρδιες: 125 / ελεύθερες βάρδιες: 17 / ποσοστό κάλυψης: 88,03%

Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Φίλες και φίλοι, οι επόμενες ημέρες του καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι συνήθεις αυγουστιάτικοι άνεμοι, σε συνδυασμό με την ανομβρία και την αύξηση της κυκλοφορίας των παραθεριστών, θα αυξήσουν επικίνδυνα τις πιθανότητες πυρκαγιών ακόμη και στις αστικές περιοχές.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της –ακόμη και αυτά που ήδη έχουν κάνει κάποια βάρδια τη φετινή χρονιά- αλλά και όλους τους πολίτες του νομού, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να καλύψουν κάποιο από τα εναπομείναντα κενά στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Παραμένουν και πρέπει να καλυφθούν άμεσα τα παρακάτω κενά:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όταν καίγεται ο Όλυμπος, καίγεται ο Πολιτισμός μας.
19.07.15

Image 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη! Πυροσβεστική και Στρατός βρίσκονται σε επαγρύπνηση και με έκτακτες περιπολίες φρουρούν τον Όλυμπο. Η συμβολή των πολιτών σε αυτό το έργο, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή, είναι άκρως σημαντική και κρίνεται απαραίτητη.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Νίκου Λυγερού, από την διάλεξη της 17ης Ιουλίου 2015, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, σας καλούμε να προσφέρετε κι εσείς λίγο από τον χρόνο σας για να προστατέψουμε το σημαντικότερο στολίδι του τόπου μας: τον Όλυμπο! Πριν είναι αργά!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπαίθρια διάλεξη από τον κ. Νίκο Λυγερό για την πυροπροστασία του Ολύμπου
15.07.15

Image

Ο μαθηματικός, στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός συμμετέχει στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος» και θα μας μιλήσει για την άμεση  ανάγκη προστασίας του μυθικού βουνού της πατρίδας μας .

Οι βάρδιες δασοπυροφύλαξης από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διοργανώνονται όλο το καλοκαίρι, για 8η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα. Σκοπός της δημοφιλούς δράσης «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος», την οποία αγκαλιάζουν εκατοντάδες οικογένειες κάθε χρόνο, είναι ο εντοπισμός εστιών πυρκαγιάς που θα μπορούσαν να απειλήσουν τον Όλυμπο και τα Πιέρια όρη.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, την απογευματινή βάρδια 15:00 έως 20:00, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, θα καλύψει ο πολυπράγμων ερευνητής κ. Νίκος Λυγερός.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 ανοίγουν τα παρατηρητήρια
16.06.15

Image

Image

8η χρονιά «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος»

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανακοινώνει την έναρξη του 8ου «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015» και καλεί τους πολίτες της Πιερίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να συμβάλλουν στην εθελοντική πυροπροστασία των δασών μας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πρώτες βάρδιες θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 22 Ιουνίου, στα παρατηρητήρια των Ν. Πόρων και της Πλάκας Λιτοχώρου. Το παρατηρητήριο της Ελάφου, όπως κάθε χρονιά, θα λειτουργήσει μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημιούργησαν για το δάσος
30.05.15

Image

Για 8η συνεχή χρονιά συνεχίζεται και φέτος η δράση " Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", μια δράση η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός και για πολλούς από τους συμπολίτες μας αποτελεί και την απαρχή της θερινής περιόδου. Στο πλαίσιο λοιπόν της ενημέρωσης και ενόψει του καλοκαιριού η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάλεσε τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να συζητήσουν για την πυροπροστασία των δασών μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Δημιουργώ για το Δάσος»
20.05.15

Image

Για μας, το καλοκαίρι ξεκίνησε! Ελάτε να συζητήσουμε για την πυροπροστασία των δασών μας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, από 09:00 έως 13:30, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, στην εκδήλωση «Δημιουργώ για το Δάσος».

Θα παρουσιαστούν έργα, κατασκευές και δρώμενα των μαθητών/τριων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που θα αφορούν την δημοφιλή δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015» που οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Ταυτόχρονα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΕΟΔνΠ θα διανέμουν έντυπο υλικό για την πυροπροστασία των δασών μας και θα ενημερώσουν τους πολίτες για την φετινή δράση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2014»
03.09.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Θα παραστεί η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού μας.

Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2014“,

Έφτασε η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε τα τυχόν λάθη μας, να ακούσουμε την κριτική των συμπολιτών μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα της αγαπημένης δράσης των Πιεριαίων του «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος». Η εκδήλωση μπορεί να έχει μεν εορταστικό χαρακτήρα, όμως, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών της επόμενης χρονιάς.

Φέτος, από την 20η Ιουνίου μέχρι και την 8η Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 346 βάρδιες στα τρία παρατηρητήρια του νομού μας:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρατηρώντας και φυλάσσοντας το δάσος για έξι ώρες....
31.08.14

Image 

Του Χρήστου Γιαννούλη

Το είχα ήδη σαν ενοχή για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, διαβάζοντας και παρατηρώντας τις εμπειρίες των μελών, των εθελοντών και των φίλων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Χαρίζω μία ημέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος».

Για να σας πω την πλήρη αλήθεια, ένοιωθα περίεργα για το διλληματικού χαρακτήρα ζήτημα που με βασάνιζε, για το αν μπορείς ως δημόσιο πρόσωπο να, αποφύγεις την καχυποψία για το αν η επιλογή της συμμετοχής, μπορεί να ερμηνευτεί και ως δημοσχιετίστικη υποχρέωση.

Και ποιόν αφορά αυτό το δίλλημα; Κανέναν...απολύτως κανέναν. Πιο πειστικές απαντήσεις, καθαρές και διαυγείς σαν τον ουρανό  της χθεσινής ημέρας που αγκάλιαζε τις κορυφές του Ολύμπου, βρήκα στα σημειώματα, τις ζωγραφιές, τα πειράγματα ακόμη και τα σχόλια γκρίνιας  στο βιβλίο συμβάντων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινά το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2014».
30.05.14

Image

Η πρώτη μας συνάντηση, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, στις 20:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας οργανώνει την αγαπημένη δράση όλων των Πιεριέων «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2014».

Πέρυσι, οι  εθελόντριες και οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, οι 320 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος κλπ. δήλωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περισσότερα από 30 περιστατικά φωτιάς, τα οποία αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
320 οικογένειες φύλαξαν φέτος τα δάση του Ν. Πιερίας
09.09.13

Image 

Η εκδήλωση λήξης του φετινού "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

Για έκτη συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", κινητοποιώντας περισσότερες από 320 οικογένειες πολιτών που συμμετείχαν στην πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων, στα τρία παρατηρητήρια της Ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φετινού προγράμματος που διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 8 Σεπτεμβρίου 2013, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, έγινε αναφορά στη σημασία της παρθενικής δράσης της Ομάδας που έχει συμβάλλει με επιτυχία στην προστασία των δασών της Πιερίας, αλλά και στην εκπαιδευτική αξία του προγράμματος που διαμορφώνει στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, την συνείδηση της εθελοντικής προσφοράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2013»
03.09.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης του «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8. Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

 • Θα παραστεί η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νομού μας.
 • Στην  εκδήλωση θα συμμετέχει η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας.
 • Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στο μικρό Ραφαήλ με στόχο την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του (ελεύθερη συμμετοχή με οποιοδήποτε ποσό μπορεί να προσφέρει ο καθένας).

Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2013“,

Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, είναι ήδη εδώ και απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να φτάσει και η φετινή μας προσπάθεια στο τέλος της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε τα τυχόν λάθη μας, να ακούσουμε την κριτική των συμπολιτών μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Η εκδήλωση αυτή, μπορεί να έχει μεν εορταστικό χαρακτήρα, όμως, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών της επόμενης χρονιάς.

Φέτος, από την 20η Ιουνίου μέχρι και την 8η Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 364 βάρδιες στα τρία παρατηρητήρια του νομού μας:

Διαβάστε περισσότερα...
 
311 Οικογένειες καλύπτουν τις 364 βάρδιες
11.08.13

Image 

Σύμφωνα με τις σημειώσεις των βιβλίων συμβάντων, στα τρία παρατηρητήρια του νομού Πιερίας, θα βρεθούν φέτος πάνω από 2.000 πολίτες.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σχεδόν το σύνολο των πολιτών της χώρας, η φετινή συμμετοχή στη δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2013» υπήρξε πρωτοφανής. Για πρώτη φορά οι βάρδιες και των τριών παρατηρητηρίων παρουσιάζουν ποσοστό κάλυψης 100% , ένα μήνα πριν τη λήξη της περιόδου πυροπροστασίας.

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, στις 19:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών της 19μελούς συντονιστικής επιτροπής. Στόχος της συνάντησης είναι η οργάνωση της τελετής λήξης.

Όπως όλες οι συνεδριάσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, έτσι και αυτή, είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σοβαρό περιστατικό φωτιάς στους πρόποδες του Ολύμπου.
02.08.13

Image

Αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, 
χάρη στην άμεση πληροφόρηση που έλαβαν από τους εθελοντές του  παρατηρητηρίου  της Πλάκας Λιτοχώρου.

Στηρίξτε την προσπάθεια εθελοντικής πυροπροστασίας του Ολύμπου και των Πιερίων! 
Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Χθες, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013, η ομάδα εθελοντών του παρατηρητηρίου της Πλάκας Λιτοχώρου ανέφερε σοβαρό περιστατικό φωτιάς στην Πυροσβεστική το οποίο χάρη στην άμεση επέμβαση της υπηρεσίας, αντιμετωπίστηκε χωρίς να επεκταθεί στο βουνό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εθελοντών Σαμαρά Νικολάου και Τζανής  Λίτσας  οι οποίοι κάλυπταν τις  χθεσινές  βάρδιες, οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από τη θάλασσα.

Αφού η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στο παρατηρητήριο και έδωσαν συγχαρητήρια στους εθελοντές αναφέροντας, πως το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, χάρη στην άμεση πληροφόρηση που δέχτηκαν από το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Εδώ και 6 χρόνια, από τα τρία παρατηρητήρια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης  Ν. Πιερίας αναφέρονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία 20 έως και 30 περιστατικά φωτιάς,  τα οποία χάρη στην άμεση επέμβαση των ανδρών της αντιμετωπίζονται έγκαιρα.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να αφιερώσουν  λίγο από το χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών τους στην εθελοντική προστασία των δασών μας.

Απομένουν συνολικά 16 ελεύθερες βάρδιες:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φροντίζουμε τα δάση μας επειδή... μισούμε τις αναδασώσεις!
29.07.13

Image

Απομένουν συνολικά ακόμη 8 κενές βάρδιες στα τρία  παρατηρητήρια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Σας παρακαλούμε, αφού προωθήσετε το μήνυμα αυτό σε φίλους και γνωστούς και το αναρτήσετε στα κοινωνικά δίκτυα, να χαρίσετε κι εσείς με τη σειρά σας 5 ώρες από το καλοκαίρι σας στο δάσος: Δηλώστε συμμετοχή εδώ: Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Φίλες και φίλοι,

Εδώ και 7 χρόνια, κάθε καλοκαίρι, συμπολίτες μας που εμπνέονται από την αγάπη για τη φύση, το περιβάλλον και την ανάγκη της προστασίας των δασών του νομού μας από πυρκαγιά, προσφέρουν εθελοντική φύλαξη επί 90 συνεχόμενες ημέρες (μέσα Ιουνίου έως μέσα Σεπτεμβρίου) κατά τις ώρες 10:00 – 20:00 που μοιράζεται σε δύο βάρδιες των 5 ωρών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας ευχαριστούμε για τη βοήθεια σας
23.07.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά

 • Την «Ένωση Ποντίων Πιερίας»
 • την «Ποδηλατική Απόδραση»
 • τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών «ΟΚΑΝΑ»
 • τους «Ελεύθερους Ποδηλάτες»
 • τα εκπαιδευτήρια "Πλάτων"
 • και όλους τους πολίτες

 για τη συμμετοχή τους στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος».

Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 364 βάρδιες στα τρία παρατηρητήρια του νομού μας:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προς τους «λουόμενους» Πιεριείς.
21.07.13

Image 

Σήμερα, ο Γιώργος Γκρέκος, από το St. Etienne της Γαλλίας, έκλεισε μέσω διαδικτύου τη βάρδια της 15ης Αυγούστου στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων. Της Παναγίας, θα ξεκινήσει από το Βόλο για να έρθει στα μέρη μας, μόνο για 5 ώρες, για να «Χαρίσει μια μέρα από το καλοκαίρι του στο Δάσος». Θα έρθει στην Πιερία για να φυλάξει τα βουνά μας.

 
Ένα καλοκαίρι χωρίς δασικές πυρκαγιές, με τη βοήθεια των εθελοντών
01.06.13

Image 

του Θέμη Κωτούλα

Ο συντονισμός του φετινού προγράμματος "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος" που υλοποιεί για έκτη συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας ήταν το αντικείμενο της πρώτης συνάντησης που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στον Καπνικό Σταθμό, παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Γιώργου Παπαπολύκαρπου και στελεχών της υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινά το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2013»
22.05.13

Image 

Η πρώτη μας συνάντηση, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, στις 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Έκκληση για συμμετοχή προς όλους τους συμπολίτες μας

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Φέτος, για 6η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας οργανώνει την αγαπημένη δράση όλων των Πιεριέων «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2013».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση για την εκδήλωση λήξης της φετινής περιόδου
24.08.12

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης της περιόδου 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9. Σεπτεμβρίου 2012, στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2012“,

Και αυτό το καλοκαίρι ετοιμάζεται να φύγει. Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, σε λίγες μέρες θα είναι εδώ και απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να φτάσει και η φετινή μας προσπάθεια στο τέλος της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, για να συζητήσουμε τα λάθη μας, να ακούσουμε την κριτική των συμπολιτών μας και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα. Η εκδήλωση αυτή, μπορεί να έχει μεν εορταστικό χαρακτήρα, όμως, αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη των εργασιών στης επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Να μην μείνει ούτε μια στιγμή αφύλακτος ο Όλυμπος.
24.08.12

Image 

Έκκληση για κάλυψη κενών στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Η χώρα, για μια ακόμη χρονιά, καίγεται από άκρο εις άκρον. Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες! Κι όμως, κάθε φορά, μετά το τέλος του δράματος, αφού σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς, αναζητούνται τα αίτια και το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο:  Τα μέτρα ΠΡΟΛΗΨΗΣ δεν ήταν επαρκή!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Άμεση ανάγκη εθελοντών στα παρατηρητήρια του Ολύμπου!
18.08.12

Image

Ας δράσουμε τώρα! Ας φυλάξουμε τα δάση μας τώρα, που σφύζουν από ζωή και πράσινο! Πριν έρθουν το γκρι και η στάχτη!

Για να δηλώσετε συμμετοχή κάντε κλικ εδώ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν την εθελοντική πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων «Χαρίζοντας μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος».

Στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων, από την Παρασκευή 26 Ιουλίου υπάρχουν πολλά κενά τα οποία πρέπει επειγόντως να καλυφτούν. Δυστυχώς, η δυσχερής οικονομική κατάσταση των πολιτών, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος μετακίνησης (διόδια και βενζίνη) έχουν επηρεάσει αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών, ειδικά στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων, το οποίο βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την Κατερίνη (80-90 χιλιόμετρα διαδρομή).

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε τους κατοίκους της νότιας Πιερίας να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια και να καλύψουν τα κενά του παρατηρητηρίου που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. Κατερίνης συμμετέχει στο «Χαρίζω μια μέρα στο δάσος»
17.08.12

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει τα στελέχη και  τα μέλη της Μονάδας Υποκατάστασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Κατερίνης για την ενεργό συμμετοχή τους στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2012».

Αύριο, Σάββατο 18.08.2012, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων θεραπευτικής δράσης, τα στελέχη και  μέλη της Μονάδας θα μεταβούν στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου για την επίβλεψη και τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς, προάγοντας την ενδεδειγμένη συμπεριφορά των επισκεπτών σε δάση και ορεινές περιοχές. Μάλιστα, η ομάδα των εθελοντριών και των εθελοντών θα καλύψει και τις δύο βάρδιες του παρατηρητηρίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω τον τόπο μου!
15.07.12

Image

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ένας από τους εθελοντές «φύλακες» του Ολύμπου και των Πιερίων.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο νεαρός διεθνής ποδοσφαιριστής, μετά το EURO 2012 βρέθηκε στη γενέτειρά του την Κατερίνη, για να περάσει τις σύντομες θερινές διακοπές του με την οικογένειά του. Παρά την πίεση του χρόνου, «χάρισε μια μέρα από το καλοκαίρι του στο δάσος» κάνοντας μια βάρδια σε ένα από τα 3 παρατηρητήρια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

«Είναι υποχρέωσή μου να στηρίξω τον τόπο μου! Ο Όλυμπος και τα Πιέρια αποτελούν  μοναδικό κεφάλαιο για το νομό μας. Γι αυτό, όλοι μας, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε αυτό το κεφάλαιο να προστατευτεί και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές, έτσι όπως το παραλάβαμε. Είναι ο τόπος που μεγάλωσα, τον αγαπώ και αισθάνομαι την ανάγκη να τον προστατέψω.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος βραβεύει την ΕΟΔνΠ
25.06.12

Image 

Έτσι ξεκίνησε! Από το μεράκι μιας μικρής ομάδας συμπολιτών μας. Με ένα πρόχειρο αντίσκηνο και ένα ζευγάρι κιάλια. Με 4 τσουβάλια άμμο για να μην το σηκώσει ο αέρας. Με μηδενικά έξοδα! Μια πρωτοβουλία απλών πολιτών, η οποία αποδείχτηκε ίσως το μεγαλύτερο «σχολείο» για την εκπαίδευση της κοινωνίας. Έτσι αποκαλεί το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος» η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2008 και κλείνει φέτος τα πέντε του χρόνια. Σε αυτό το διάστημα στήθηκαν 3 παρατηρητήρια σε όλο το νομό και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2000 βάρδιες, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Οι εθελόντριες και οι εθελοντές της σημαντικής αυτής δράσης δήλωσαν 108 περιστατικά φωτιάς στον Όλυμπο και στα Πιέρια, τα οποία χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής δεν εξελίχτηκαν σε καταστροφικές πυρκαγιές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βρήκαν 181 εθελοντές για την πυροπροσταία των βουνών μας
06.06.12

Image

Μαθήτριες και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στηρίζουν έμπρακτα την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

«Επιλέξαμε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, την επομένη της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, για να δηλώσουμε, πως δεν αρκεί να σκεφτόμαστε μόνο μια μέρα το χρόνο τα δάση και τις θάλασσές μας. Το περιβάλλον χρειάζεται καθημερινά την φροντίδα και το ενδιαφέρον μας» δήλωναν σήμερα οι μαθήτριες και οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας.

Από νωρίς το πρωί μια μεγάλη ομάδα παιδιών ξεχύθηκε στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης και ενημέρωνε τους περαστικούς για την ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος και ειδικά των δασών του νομού Πιερίας. «Χαρίστε μια μέρα από το καλοκαίρι σας στο δάσος» ήταν το σύνθημά τους. Κρατώντας έντυπο υλικό στα χέρια προσπαθούσαν να πείσουν τους περαστικούς να λάβουν μέρος στην εθελοντική πυροπροστασία του Ολύμπου και των Πιερίων. Τελικά, από το αποτέλεσμα φαίνεται πως οι μικροί τα πήγαν πολύ καλά! Με τη βοήθεια των δασκάλων τους κατάφεραν μέσα σε 3 ώρες να συγκεντρώσουν 181 νέες αιτήσεις συμμετοχής!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η πρώτη συνάντηση του "Χαρίζω μια μέρα στο δάσος 2012"
17.05.12

Image 

Ήδη ξεκίνησε η ενημέρωση σε δημοτικά σχολεία του νομού Πιερίας

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Δίου. Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας παρουσίασαν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τη δημοφιλή δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2012» και διένειμαν έντυπο υλικό.

Του Θέμη Κωτούλα

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των εθελοντών και των πολιτών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πυροπροστασία, για τον συντονισμό του φετινού προγράμματος "Χαρίζω μια ημέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος" πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Το πρόγραμμα που διανύει την πέμπτη χρονιά της λειτουργίας του και αποτελεί την εναρκτήρια πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας δημιούργησε στους πολίτες μια συνείδηση για το πως μπορεί να συμμετέχει ο καθένας από εμάς στην προστασία και διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου. Συγχρόνως, το πρόγραμμα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς μαθαίνει στα νέα παιδιά την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και το πως μπορεί το πνεύμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού να καλυτερεύσει τη ζωή μας και να δημιουργήσει δεσμούς συνοχής μεταξύ των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκινάει το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2012»
14.05.12

Image

Έκκληση για συμμετοχή προς όλους τους συμπολίτες μας

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας οργανώνει την αγαπημένη δράση όλων των Πιεριέων «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2012».

Πέρυσι, οι  εθελόντριες και οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση, οι 550 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος κλπ. δήλωσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία συνολικά 24 περιστατικά φωτιάς, τα οποία αντιμετωπίστηκαν όλα έγκαιρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για να’ χουμε ένα τραγούδι που να μπορούμε να το τραγουδάμε…
05.09.11

Έκλεισε, χωρίς πολλά λόγια, και η φετινή χρονιά.

Image

Ήταν μια υπέροχη βραδιά! Εκεί, στην Πλάκα Λιτοχώρου, δίπλα στο κύμα, στο χώρο του 3ου μας παρατηρητηρίου. Εκεί, συναντηθήκαμε χθες, Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, όλοι, όσοι συμμετείχαμε στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», και μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά. Χωρίς πολλά φώτα, με τη ζεστή φωνή της Χαράς Καλατζίδου, το κέφι των συμμετεχόντων και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών, περάσαμε ένα όμορφο βράδυ, έτσι όπως ακριβώς το είχαμε φανταστεί. Απλό! Χωρίς πολλά λόγια, γιατί «Εμείς γι' αυτά τα λίγα κι απλά πράγματα πολεμάμε..».

Image 

Όχι, η φετινή περίοδος πυροπροστασίας δεν έχει τελειώσει ακόμη! Οι βάρδιες μας θα συνεχίζονται μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου. Απλά, πριν αρχίσουν τα σχολεία και οι υποχρεώσεις -όπως κάθε χρονιά άλλωστε- αποχαιρετίσαμε και το καλοκαίρι αυτό με το δικό μας τρόπο. Το ανέφερε εξάλλου και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου κ. Τάσος Καρατζάς, ο οποίος αποχαιρέτισε και ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές: «Η αντιπυρική περίοδος τελειώνει την 31η Οκτωβρίου και μέχρι τότε δεν επιτρέπεται η χρήση φωτιάς σε ανοιχτούς χώρους. Πρέπει να γνωρίζετε, πως η προσφορά σας είναι πολύ σημαντική. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σας ευχαριστεί για την τόσο πολύτιμη δράση σας».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκδήλωση λήξης 2011
01.09.11

Image 

Κατερίνη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Φίλη εθελόντρια, φίλε εθελοντή του „Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο Δάσος 2011“,

Καλό μήνα σε όλους μας!  Το καλοκαίρι, τυπικά, έφυγε. Ο Σεπτέμβρης, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, είναι εδώ και απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος για να φτάσει και η φετινή μας προσπάθεια στο τέλος της. Ήρθε λοιπόν η ώρα να συναντηθούμε, όλοι μαζί, να ανακεφαλαιώσουμε, να ακούσουμε κριτικές και προτάσεις και να προγραμματίσουμε τις επόμενες δραστηριότητές μας.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Νομού Πιερίας καλεί όλα τα μέλη της, τους φίλους της και τις οικογένειές τους να λάβουν μέρος στην εκδήλωση λήξης της περιόδου 2011, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4. Σεπτεμβρίου 2011, στην Πλάκα Λιτοχώρου. Η συνάντησή μας, που θα έχει χαρακτήρα μιας απλής γιορτής, θα γίνει δίπλα στο νέο μας παρατηρητήριο, δίπλα στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αξίζετε θερμά συγχαρητήρια!
28.08.11

Αξίζετε θερμά συγχαρητήρια!

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία. Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας!»

Χθες, Σάββατο 27 Αυγούστου 2011, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου,  χάρισε κι αυτή, όπως εκατοντάδες συμπολίτες μας, «μια μέρα από το καλοκαίρι της στο δάσος». Ήταν μάλιστα μια περιπετειώδης πρωινή βάρδια στο παρατηρητήριο της Ελάφου, αφού στις 13:15 εκδηλώθηκε φωτιά στην νοτιοανατολική περιοχή του χώρου ευθύνης του πυροφυλακίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Image 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου από το πυροφυλάκιο της Ελάφου παρατηρεί τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή κατά τη διάρκεια της βάρδιας της.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους του πολίτες που συμμετέχουν στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και προσφέρουν αυτό το αξιέπαινο έργο. Η ομάδα αυτή έχει αποδείξει πως έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το Περιβάλλον και καταφέρνει να ευαισθητοποιήσει πολλούς συμπολίτες μας, αλλά κι εμάς τους αιρετούς. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία, διότι η προστασία του Περιβάλλοντος αφορά όλους μας» ανέφερε η κυρία Μαυρίδου, συζητώντας με τον συντονιστή κ. Τσιαλό Γιάννη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας ευχαριστούμε πολύ!
25.08.11

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Με την κατασκευή του παρατηρητηρίου στην Πλάκα Λιτοχώρου, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) διαθέτει πλέον συνολικά τρεις σταθμούς  πυρανίχνευσης  στο νομό μας. Από τους σταθμούς αυτούς, εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή του νομού Πιερίας, με τις 308 βάρδιες του καλοκαιριού, προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όχι μόνο στο τομέα έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αλλά ειδικά στον τομέα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών .

Image 

Απογευματινή βάρδια στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου

Οι πολίτες που χάρισαν φέτος μια μέρα από το καλοκαίρι τους στο δάσος, κάνοντας μια βάρδια σε ένα από τα παραπάνω παρατηρητήρια, «έδωσαν» περισσότερα από 20 περιστατικά φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, πριν εξελιχτούν σε επικίνδυνες πυρκαγιές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έκκληση για συμμετοχή στις βάρδιες του Αυγούστου
31.07.11

Έκκληση για συμμετοχή στην πυροφύλαξη των δασών μας

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την κάλυψη των κενών στις βάρδιες μετά την 13η Αυγούστου.

Image

Φίλες και φίλοι του Ν. Λάρισας,
φίλες και φίλοι της νότιας Πιερίας,
αγαπητοί συμπολίτες,
φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Η χθεσινή βάρδια από το παρατηρητήριο της Ελάφου ανέφερε άλλο ένα περιστατικό φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού μας. Η φωτιά εκδηλώθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, στις 11:30 περίπου στην περιοχή μεταξύ Άνω Αγιάννη και Παλαιού Κεραμιδίου. Η φωτιά έκαψε ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, τέθηκε όμως αμέσως σε έλεγχο λόγω της άμεσης επέμβασης των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι επιχειρούσαν στην περιοχή μέχρι και τις 15:00 το απόγευμα.

Φίλες και φίλοι, οι επόμενες ημέρες του καλοκαιριού θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Οι συνήθεις αυγουστιάτικοι άνεμοι, σε συνδυασμό με την συνεχόμενη ανομβρία και την αύξηση της κυκλοφορίας των παραθεριστών, θα αυξήσουν επικίνδυνα τις πιθανότητες πυρκαγιών ακόμη και στις αστικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εντοπίστηκε φωτιά στους πρόποδες του Ολύμπου
24.07.11

Image 

Νέο περιστατικό φωτιάς δήλωσαν σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι εθελοντές από το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Σήμερα, Κυριακή 24.07.2011,  στις 18:30 το απόγευμα η εθελόντρια της απογευματινής βάρδιας από τον σταθμό πυροφύλαξης της Πλάκας Λιτοχώρου, εντόπισε και ανέφερε περιστατικό φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το οποίο αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, κοντά  στο ρέμα της Τοπόλιανης, δίπλα στον Ιππικό Όμιλο. Η κ. Χαραλαμπίδου Άννα, συντονίστρια στο «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος», εκτελούσε με την οικογένειά της την προγραμματισμένη της βάρδια 15:00-20:00 στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου, όταν ξαφνικά εντόπισε την φωτιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάτοικος της περιοχής είχε βάλει φωτιά και έκαιγε ξερά χόρτα.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή μέσω διαδικτύου κάνοντας κλικ εδώ! 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Παιδιά χίλια μπράβο για την δράση σας και τη θετική εξέλιξη που είχε όλη αυτή η παρανοϊκή υπόθεση. Αν το κράτος έκανε πάντα σωστά τη δουλειά του και ενεργούσε άμεσα και σοφά, όπως έπραξε στη περίπτωση του Ολύμπου, η Ελλάδα θα ήταν φυσικός παράδεισος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μανόλης – Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου Ιτάνου Κρήτη

 
Studentsdesign