Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Δέντρα παντού!
Στάχτη στα μάτια των πολιτών
06.12.09

...το ενδιαφέρον της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» για το Περιβάλλον

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ζητούν εξηγήσεις από την εταιρεία και απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές τη διοικητική και ποινική δίωξη των υπευθύνων καθώς και τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Η σημερινή εικόνα του σημείου δενροφύτευσης προσβάλει τους πολίτες της Πιερίας και ειδικά τις εθελόντριες και τους εθελοντές, τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν την 5η Δεκεμβρίου 2008 στην προσπάθεια αποκατάστασης του τοπίου.

Η εταιρεία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποια ανασυγκρότηση και αναδάσωση;
18.08.09

Εθνική Οδός δεν σημαίνει μόνο οδόστρωμα, προστατευτικές μπάρες, γέφυρες, WC και διόδια!

Διευκρινήσεις ζητά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα „ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ & ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ“.

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τα εκατοντάδες κομμένα δέντρα επί της  Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, 1.200 μ. πριν την είσοδο της πόλης. Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., αρμόδια για την συντήρηση της εθνικής οδού, αντιμετώπισε το σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα με μια σειρά από ενέργειες, σημαντικότερη των οποίων ήταν η οργάνωση δενδροφύτευσης την 5. Δεκεμβρίου 2008. Περισσότερες πληροφορίες βλέπε 1η Ετήσια Εκθεση Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Περίοδος Αναφοράς 05.03.2008 έως 31.12.2008, Κεφάλαιο 6, Περιβαλλοντικά Προβλήματα, σελ. 8.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι Πιερείς δικαιούνται να απαιτούν
07.12.08

Ναι, οι Πιεριείς δικαιούνται να απαιτούν!

Image 

Την Παρασκευή, 05.12.2008 η εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ" σε συνεργασία με το Δασαρχείο Κατερίνης, τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και πλήθος κόσμου, πραγματοποίησε την δενδροφύτευση του σημείου επί της εθνικής οδού, όπου πρόσφατα κόπηκαν παράνομα δεκάδες μεγάλα δέντρα

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 350 εθελόντριες και εθελοντές, μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Παραλίας, Περίστασης, 8ου και 11ου Δ.Σ. Κατερίνης, των δύο τμημάτων του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης, μαθήτριες και μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Πλάτων, το νηπιακό τμήμα του ιδιωτικού παιδικού σταθμού Αστεράκια και ένοικοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η τύχη του τόπου μας εξαρτάται από το ενδιαφέρον μας!
06.11.08

Image   

Η τύχη του τόπου μας εξαρτάται από το ενδιαφέρον μας!

Φίλες και φίλοι,

Με την παρούσα επιστολή η συντονιστική επιτροπή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας επιθυμεί να σας ενημερώσει σχετικά με τα παρακάτω.

Η δενδροφύτευση

Μετά από κοινή συνεννόηση μεταξύ της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας και της „Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ“, ορίστηκε η ημερομηνία φύτευσης του σημείου, όπου πρόσφατα κόπηκαν παράνομα δεκάδες μεγάλα δέντρα.

Η δενδροφύτευση του χώρου θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί.

Η ομάδα μας καλεί όλους τους συμπολίτες μας, να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή και να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Ας δώσουμε την ευκαιρία σε μικρά παιδιά, σε νέες και νέους να λάβουν ενεργά μέρος σε μια τόσο υπεύθυνη πράξη, που έχει σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
170 δέντρα στην Εθνική οδό
06.11.08

Image   

Δενδροφύτευση του σημείου την επόμενη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Σήμερα, μετά από κοινή συνεννόηση μεταξύ της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας και της „Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ“, ορίστηκε η ημερομηνία φύτευσης του σημείου, όπου πρόσφατα κόπηκαν παράνομα δεκάδες μεγάλα δέντρα.

Η δενδροφύτευση του χώρου θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί.

Η ομάδα μας καλεί όλους τους συμπολίτες μας, να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή και να συνδράμουν στην αποκατάσταση της ζημιάς που έχει προκληθεί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση
06.11.08

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κοπή των δέντρων στην Εθνική Οδό

Image   

Μετά την αναφορά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για την κοπή των δέντρων στην Εθνική Οδό, η Εισαγγελεία Κατερίνης διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Ο επικεφαλής της ομάδας κ. Ηλίας Τσολακίδης κλήθηκε και κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αρχισε η μεταφορά των κομμένων κορμών
06.11.08

Φίλες και φίλοι

Σήμερα, Τετάρτη 12.11.2008 η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ άρχισε τον καθαρισμό του σημείου, στο οποίο πρόσφατα έχουν κοπεί δεκάδες μεγάλα δέντρα. Μετά από πρόταση της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας η χρήσιμη ξυλεία θα συλλεχθεί, θα μεταφερθεί προσωρινά στις αποθήκες της εταιρείας και μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες καθαρισμού, η ξυλεία αυτή θα γίνει δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Image  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός!
06.11.08

Φίλες και φίλοι

Σήμερα, Παρασκευή 07.11.2008 στις 15.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας „Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.“ του εκπροσώπου της οργάνωσης „Φίλοι του Περιβάλλοντος“ κ. Γιώργου Κυτίδη και του επικεφαλής της „Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας“  κ. Ηλία Τσολακίδη. Η συνάντηση έγινε στο σημείο που περιγράφεται παρακάτω, με στόχο την πρώτη αποτίμηση της ζημιάς αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών. Την συνάντηση κάλυψε τηλεοπτικά η ΕΤ3 και ο δημοσιογράφος κ. Χρυσικός Ηλίας.

Αυτή τη φορά το σοκ ήταν μεγαλύτερο! Κάτω από τον τεράστιο όγκο των κλαδιών, υπάρχουν - επιμελώς κρυμμένοι – δεκάδες τεμαχισμένοι κορμοί δέντρων που εκτιμάται ότι έχουν ηλικία έως και 30 ετών!

Υποσχεθήκαμε να μη μείνουμε στα λόγια!

Η „Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.“ αρχίζει από την επόμενη Δευτέρα με μια 10μελή ομάδα την απομάκρυνση της χρήσιμης ξυλείας, η οποία θα συγκεντρωθεί και θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του Νομού μας.

Υπολογίσαμε ότι πρέπει να έχουν κοπεί περίπου 150 δέντρα. Μέχρι το τέλος του Νοέμβρη το σημείο αυτό θα έχει δενδροφυτευθεί! Θέλουμε να φυτέψουμε 300 δέντρα και πρέπει να βρούμε  300 εθελόντριες και εθελοντές.

Ας βοηθήσουμε, όπως μπορεί ο καθένας μας, για να αποκασταθεί η ζημιά που έγινε! Ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Φιλικά
Για την Ομάδα
Ηλίας Τσολακίδης

 
"Σφαγή" δέντρων στη Εθνική Οδό
06.11.08

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008, μέλη της Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας επιστρέφοντας οδικώς από τη Θεσσαλονίκη προς την Κατερίνη, διαπίστωσαν επί της Εθνικής οδού, περίπου 1.200 μέτρα πριν την έξοδο της πόλης μας, ότι στο σημείο αυτό είχαν κοπεί δεκάδες μεγάλα δέντρα

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φωτογραφικό υλικό για τα ΜΜΕ
07.11.08

Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε υψηλή ανάλυση (print quality 300DPI)

Image Image Image

Image Image Image

Image Image Image

Image Image Image

Image 

 

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το έργο σας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την κοινωνική ανανέωση και αναγέννηση της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Karl-Heinz Roth

 
Studentsdesign