Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Γνώμες
Η άποψη ενός μελετηρού Ελληνα για το ...ρητό του Ισοκράτη
30.12.08

Αγαπητοί φίλοι,

σας στέλνω την άποψη ενός μελετηρού Ελληνα για το ...ρητό του Ισοκράτη
Στάθης Συμεωνίδης ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )

Ο Ελεύθερος Τύπος, κυκλοφόρησε με την πρώτη σελίδα της, σε κατάμαυρο φόντο και με κάτι γραμματάρες να, πιασμένη από το εξής ρητό, δήθεν του Ισοκράτη:

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,  την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία".

Λέω "δήθεν" ρητό, διότι αυτά τα πράγματα ο Ισοκράτης δεν τα είπε ποτέ• άλλωστε δεν θέλει και πολλή αρχαιομάθεια για να υποψιαστούμε πως η φράση "η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται" ακούγεται πολύ μοντέρνα. Ας δούμε λοιπόν τι είπε όντως ο Ισοκράτης, στον Αρεοπαγιτικό λόγο του:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Δημοκρατία μας - Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)
24.12.08
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη
το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας,
διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,
την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)


 
Αλληλεγύη που μας έλειψες
13.12.08

(του Σταυριανίδη Κων/νου Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε )

Ο στενός δεσμός που ενώνει  τα άτομα ενός συνόλου , η αναγνώριση και ο σεβασμός αμοιβαίων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων , η συμπαράσταση,  είναι οι ερμηνείες που δίνονται στα ερμηνευτικά λεξικά για την λέξη Αλληλεγγύη.

Την οποία δυστυχώς βλέπω μόνο στα λεξικά.

Δεν είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας διότι ζούμε σε μία κοινωνία  στην οποία κανείς δεν νοιάζεται για κανένα,  δίκαιο για τον καθένα μας είναι ότι μας συμφέρει, έχουμε μεταλλαχθεί σε μία κοινωνία συντεχνιών και ωφελιμιστών.

Μερικά παραδείγματα από τα πιο απλά ως τα πιο σύνθετα. 
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγνώμη Αλέξη
13.12.08

(του Γιώργου Κρανιώτη)

Η λέξη συγγνώμη έχει χαθεί από το λεξιλόγιο των ανθρώπων πια!

Από το Σάββατο και μετά, ακούω πολλά για το ποιος φταίει για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του!

Έτσι ψυχρά! Η Ελλάδα χωρίστηκε σε εισαγγελείς της καφετέριας, του καναπέ και των τηλεοπτικών παράθυρων! Όχι φίλοι εισαγγελείς Νεοέλληνες !

Εγώ δε θα παίξω το παιχνίδι της νέας τάξης πραγμάτων που δημιουργεί ένα επεισόδιο για να μας σερβίρει μετά τη δικιά της λύση!

Δε θα χωριστώ μέσα μου σε αναρχικό και μπάτσο!

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 9 - 12 από 12
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη. Πράγματι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, και είναι τιμή μας να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή.

Οι "Γιατροί του Κόσμου"

 
Studentsdesign