Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αρθρα: Βλαστοκύτταρα
Τράπεζες βλαστοκυττάρων
28.01.09

Image 

Πηγή www.in.gr

Δείγμα από τον ομφάλιο λώρο ασφαλιστική δικλείδα για την υγεία των παιδιών

Οι υποψήφιοι γονείς έχουν πλέον τη δυνατότητα να φυλάξουν σε τράπεζες κρυοσυντήρησης βλαστοκύτταρα από τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον μια ποικιλία από προβλήματα υγείας, αναφέρει το περιοδικό Vita στο τεύχος Οκτωβρίου.

Το αίμα του ομφάλιου λώρου περιέχει αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα, τα οποία σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως στην αντιμετώπιση αιματολογικών νοσημάτων που απαιτούν μεταμόσχευση μυελού των οστών, όπως για παράδειγμα η λευχαιμία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Μοσχευμάτων στην Ελλάδα
28.01.09

Πηγή www.in.gr

Image 

Στις 14 Ιανουαρίου ανοίγει η δεύτερη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Μοσχευμάτων (ή βλαστοκυττάρων) στην Ελλάδα, η οποία θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Η τράπεζα θα αποθηκεύει κύτταρα του ομφάλιου λώρου από βρέφη που γεννιούνται σε δημόσια συνεργαζόμενα μαιευτήρια, με την προοπτική να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση αιμοτολογικών νοσημάτων σε άλλα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τράπεζα βλαστικών κυττάρων εγκαινιάζει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
28.01.09

Image 

Πηγή www.in.gr

Η πρώτη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού φορέα σε θέματα εφαρμογών Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε την Τρίτη με τα εγκαίνια της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Το ΕΙΕ συνεργάζεται με την ιδιωτική εταιρεία Biolhellenika, η οποία διατηρεί ήδη τράπεζα βλαστικών κυττάρων από τον ομφάλιο λώρο νεογνών, για την αξιοποίηση των βλαστοκυττάρων στην κλινική πράξη, αλλά και για την προώθηση της έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαι τόσο περήφανη για την ομάδα μας! Συγχαρητήρια σε όλους, και πολύ περισσότερο σε όσους πρωτοστατούν σε κάθε δραστηριότητα της ομάδας, σε όσους παραμερίζουν άλλες υποχρεώσεις και αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για τα κακώς συμβαίνοντα του νομού μας. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σ΄αυτούς που μη αντέχοντας να δέχονται στωικά τις κακοτεχνίες και τις παραλείψεις των πολιτικών ηγετών του τόπου μας δημιούργησαν αυτήν την ομάδα στην Κατερίνη. Θα έχετε πάντα, το ελάχιστο, τη στήριξή μου για κάθε προσπάθεια που εκφράζει την ανησυχία και το ενδιαφέρον σας για θέματα που μας αφορούν όλους.

Με εκτίμηση

Β.Ν.

 
Studentsdesign