Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αρχείο αναρτήσεων
Τα πρόστιμα που επιβάλλει η Εγνατία Οδός για τα διόδια
10.02.16

Τα πρόστιμα που επιβάλλει η Εγνατία Οδός για τα διόδια προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (Με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Θεοφάνου)

Image 

Οι συμβάσεις παραχώρησης του μεγαλύτερου μέρους του εθνικού δικτύου από το Κράτος σε ιδιώτες, έδωσαν τη δυνατότητα στους έλληνες και ξένους μεγαλοεργολάβους να εγκαταστήσουν νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων όπου αυτοί ήθελαν και να διαμορφώσουν τέτοιες τιμές που χαρακτηρίσθηκαν ως ληστρικές. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη δημιουργία από το έτος 2008 και μετά του αυτόνομου κοινωνικοπολιτικού κινήματος «Δεν πληρώνω», το οποίο είχε σαφή ιδεολογική βάση και παλεύει μέχρι σήμερα για την ανατροπή ή την αναθεώρηση έστω των συμβάσεων παραχώρησης.

Για τα διόδια της Εγνατίας οδού, που εκμεταλλεύεται η ομώνυμη εταιρία, δεν υπήρξε συντονισμένη αντίδραση, δεδομένου ότι και οι τιμές των διοδίων είναι χαμηλότερες και οι σταθμοί διοδίων είναι αισθητά λιγότεροι σε σχέση πάντα με αυτούς που εκμεταλλεύονται οι εργολάβοι στην ΠΑΘΕ και στις εθνικές οδούς της Πελοποννήσου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο αγώνας της Πιερίας για την κατάργηση των διοδίων συνεχίζεται
12.01.16

Image 

του δικηγόρου Δ. Σιανίδη

Μια ακόμα  ποινική δίκη έγινε στην Κατερίνη, στις 8 Ιανουαρίου για τα διόδια, μετά από  δίωξη 24 αγωνιστών και κατοίκων της Πιερίας για την διαμαρτυρία τους στα διόδια της Λεπτοκαρυάς την Κυριακή των Βαίων του 2015. Οι συμπολίτες μας  διαμαρτυρήθηκαν   μια ακόμα φορά για  το άδικο και βάναυσο καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης, με βάση τις οποίες οι παραχωρησιούχοι κατέκλυσαν τους   εθνικούς  δρόμους με  σταθμούς διοδίων, επιβάλλοντας παράλληλα  ληστρικές χρεώσεις και  χωρίς μάλιστα να έχουν εκπληρώσει τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 διαμαρτυρία στα διόδια της Λεπτοκαρυάς
02.04.15

Image 

H συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων είναι πολιτική πράξη και όχι ποινικό αδίκημα!

Με απόφαση της Παμπιερικής Επιτροπής Αγώνα και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, από 12:00 έως 13:00, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Καλούνται, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Τ. Κουράκης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης κα Δ. Χαραλαμπίδου, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του ν. Πιερίας κ.κ. Μ. Σκούφα, Ζ. Ζάννας, Χ. Τζαμακλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σ. Μαυρίδου, οι τρεις Δήμαρχοι του νομού κ.κ. Σ. Χιονίδης, Β. Λαγδάρης, Κ. Δημόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Η. Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου κ. Κ. Ρέχας, όλοι οι τέως βουλευτές και πολιτευτές του νομού Πιερίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών δήμων, όπως και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 να παραταχθούν μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και να βροντοφωνάξουν μαζί μας, πως η «η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων είναι πολιτική πράξη και όχι ποινικό αδίκημα» (Απόφαση Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων 19.11.2014).

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα»
10.03.15

Image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την αλλαγή του πολιτικού τοπίου στη χώρα μας, αλλά και τις πρωτοφανείς διώξεις των εταιρειών, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων εναντίον εκατοντάδων πολιτών, Επιτροπές Αγώνα κατά των Διοδίων από όλη την Ελλάδα οργανώνουν ημερίδα με θέμα:

«Το σκάνδαλο των διοδίων στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα»

Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας οδών, το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης μετακίνησης, η ανθρωπιστική κρίση, τα πρόστιμα και οι διώξεις.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί, πολίτες και πολιτικοί συζητούν για τις συμβάσεις παραχώρησης, την κατάργηση των νόμων Ρέππα-Βορίδη και τις νέες μορφές αγώνα κατά των διοδίων το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 10:00 π.μ. στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφέρειας Αττικής, Μεσογείων 156, στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Να επιστρέψει η δύναμη στους πολίτες
04.05.14

Image

του Θέμη Κωτούλα

Το καίριο ζήτημα της κατάργησης των τροπολογιών που ποινικοποίησαν τους κοινωνικούς αγώνες των πολιτών ενάντια στις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης που εγκατέστησαν το δυσβάσταχτο σύστημα διοδίων έθεσε δημόσια για μια ακόμη φορά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας.

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 30 Απριλίου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης προσκλήθηκαν δημόσια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Την πρόσκληση των πολιτών τίμησε η εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας που βρέθηκε από την αρχή μπροστά στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων από το 2009 ενώ εμπνεύστηκε και το σύνθημα «Δεν πληρώνω» που καθιερώθηκε ως σύμβολο των αγώνων των πολιτών για ελεύθερους δρόμους, επαναφέρει διαρκώς στο δημόσιο διάλογο την άμεση απαίτηση για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανοικτή πολιτική εκδήλωση για τα διόδια στην Κατερίνη
13.04.14

Image 

Ποια θα είναι η πολιτική μιας αυριανής, νέας κυβέρνησης, στο θέμα των διοδίων; Θα προχωρήσει στην κατάργηση των νόμων Ρέππα και Βορίδη;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του παράλογου καθεστώτος των διοδίων και συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στην οργανωμένη οικονομική και πολιτική απάτη εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Η δράση «Δεν Πληρώνουμε» ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου 2009 στο νομό Πιερίας με τη συμβολική διαμαρτυρία στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όταν μια αυτοκινητοπομπή 80 περίπου οχημάτων, ξεκίνησε από το Κάστρο του Πλαταμώνα και πέρασε από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς αρνούμενη να καταθέσει το αντίτιμο των διοδίων, επιδεικνύοντας εκεί για πρώτη φορά το γνωστό πλέον σήμα του πανελλαδικού κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
03.04.14

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Image 

(Με αφορμή την απόφαση καθαίρεσης της Γέφυρας Κορινού).

Του Δημήτρη Γ. Σιανίδη
Δικηγόρου

Στην προχθεσινή σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Κατερίνης, με αφορμή την απροειδοποίητη απόφαση της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» να κατεδαφίσει τη αερογέφυρα Κορινού και συνακόλουθα να αποκόψει  για δύο περίπου χρόνια τον Κορινό από την υπόλοιπη Πιερία και τη Θεσ/νίκη, άκουσα το παρακάτω ψέμα από διαφόρους εκπροσώπους του Κράτους και της εταιρίας παραχώρησης:

Ότι τάχα  στη σύμβαση παραχώρησης προβλέπεται η δημιουργία ημικόμβου στον Κορινό και όχι πλήρους κόμβου.

Πρόκειται για μεγάλο ψέμα, αφού  η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που   ψηφίσθηκε από τη Βουλή με το Νόμο 3605/2007, ορίζει ρητά στο άρθρο 2.2 περ. α) στοιχ. (iii) αυτής:   ότι  υποχρέωση της εταιρίας είναι να μελετήσει, χρηματοδοτήσει, κατασκευάσει και τα Τοπικά Εργα, στα οποία - μεταξύ άλλων - περιλαμβάνονται και οι Ανισόπεδοι Κόμβοι στο οδικό τμήμα: Κατερίνη – Κλειδί.  

Πρόκειται ασφαλώς για τους  κόμβους  του Αιγινίου και του Κορινού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Να σταματήσουν οι διώξεις κατά των πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στην απάτη των διοδίων.
09.06.13

Image

Στους κοινωνικούς αγώνες, στα διόδια, στους δρόμους, παντού, ήμασταν εκεί και θα είμαστε πάντα παρόντες, μέχρι ο λαός μας να νικήσει

Όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης  στις 14 Ιουνίου 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.

Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων συνεχίζεται, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι της διαπλοκής και η τρόικα εσωτερικού θεωρούν πως μαζί με τους δρόμους παραχωρήθηκαν προς στυγνή εκμετάλλευση οι ζωές και το βιος των πολιτών που τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων εναντίον των πολιτών που αντιστέκονται, ενώ μετά τις διαταγές πληρωμής και τις απειλές για κατασχέσεις λόγω της άρνησης πληρωμής των παράνομων διοδίων, σειρά έχουν οι ποινικές διώξεις και οι αγωγές.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στο Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης θα δικαστούν 11 πολίτες της Ν. Πιερίας επειδή διεκδίκησαν, μαζί με χιλιάδες άλλους Πιεριείς, το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής.  Εκδιώκονται από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ επειδή αντιστάθηκαν στο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στις παραλίες  του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα ερωτήματα των πολιτών για τα διόδια
10.04.13

Image 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

18.04.2013

Στο πρόσφατο άρθρο μου με τίτλο: «ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΗΘΙΚΟ», που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και σε διάφορους ιστότοπους από τις 10-4-2013 και εφεξής, από παραδρομή αναφέρθηκε  ότι τον Νόμο  3605/2007 που κύρωσε τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου «Μαλιακός – Κλειδί», μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρίας: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.»  και με τον οποίο επιβλήθηκαν, μεταξύ άλλων,  και τα διόδια Αιγινίου, τον ψήφισαν όλοι οι βουλευτές της τότε Βουλής πλην αυτών των ΚΚΕ.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ούτε οι βουλευτές του τότε «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»  ψήφισαν τον Νόμο.
Προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, θεωρώ αναγκαία την διόρθωση αυτή, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και από όλο το αναγνωστικό κοινό για το λάθος μου αυτό.

Δημήτρης Σιανίδης

Κύριε Υπουργέ, κύριοι Εισαγγελείς, Δικαστές, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυνομικοί υπάλληλοι. Τον τελευταίο καιρό, δεχτήκαμε αγόγγυστα τις αποφάσεις των Δικαστικών αρχών, τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίων ειρηνικών διαδηλωτών, τις συλλήψεις ανηλίκων και γενικά το μονομερές ενδιαφέρον σας για απονομή δικαιοσύνης στην υπόθεση των διοδίων. Καταγγείλαμε δεκάδες φορές, καταθέτοντας αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τις παρανομίες της εταιρείας/του επενδυτή, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός από εσάς. Είναι οφθαλμοφανές πλέον, πως έχετε απολέσει κάθε ίχνος επαφής με την ελληνική κοινωνία.

Σας παρακαλούμε να οπλιστείτε με υπομονή και να διαβάστε την παρακάτω επιστολή/νομική ανάλυση σχετικά με την υπόθεση των διοδίων από την οποία πλήττεται βάναυσα ο νομός μας. Μπήκαμε στον κόπο να γράψουμε μια «περίληψη» για εσάς, όπως κάναμε παλιά στο σχολείο, με την ελπίδα να συμβάλλουμε στην ενημέρωσή σας.

Η επιστολή ενδείκνυται και για «αδιάβαστους» πολιτικούς.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

 

ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΝΗΘΙΚΟ
Ερωτήματα προς τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης
Τους κ. Εισαγγελείς και Δικαστές
Την Ελληνική Αστυνομία και τους Αστυνομικούς υπαλλήλους

Του Δημήτρη Σιανίδη

Πριν λίγες  ημέρες η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», έκλεισε αιφνιδιαστικά τον κόμβο του Αιγινίου, στο ρεύμα προς Θεσ/νίκη χωρίς να βάλει καμιά  πληροφοριακή πινακίδα για τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν οι οδηγοί. Αποτέλεσμα: Εκατοντάδες οδηγοί   ταλαιπωρήθηκαν αδικαιολόγητα για μέρες, αφού φθάνοντας στο κόμβο,  διαπίστωναν ότι έπρεπε να γυρίσουν πίσω  και   να κινηθούν προς τη Θεσ/νίκη  μέσω της Αγαθούπολης, διανύοντας έτσι επιπλέον απόσταση 12 χιλιομέτρων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συμπαράσταση στους διωκόμενους των διοδίων
11.01.13

Image

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, κόντρα στα συμφέροντα των «μεγαλοεπενδυτών» και των «μεγαλοεργολάβων».

Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων συνεχίζεται, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι της διαπλοκής και η τρόικα εσωτερικού θεωρούν, πως μαζί με τους δρόμους, παραχωρήθηκαν προς στυγνή εκμετάλλευση οι ζωές και το βιος των πολιτών που τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων εναντίον των πολιτών που αντιστέκονται, ενώ μετά τις διαταγές πληρωμής και τις απειλές για κατασχέσεις λόγω της άρνησης πληρωμής των παράνομων διοδίων, σειρά έχουν οι ποινικές διώξεις και οι αγωγές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύσκεψη για τα διόδια την Τρίτη 8 Ιανουαρίου
05.01.13

Image 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ N. ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλούμε όλους τους πολίτες σε ανοικτή σύσκεψη, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Σχολής του Επιμελητηρίου Πιερίας (οδός Γεωργάκη Ολυμπίου αρ. 1, 4ος όροφος). Προσοχή, όχι στο Επιμελητήριο αλλά στη σχολή.

Συμπολίτες μας

Είναι γνωστό ότι εδώ και δύο περίπου χρόνια τα έργα στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους έχουν σταματήσει, γιατί οι Τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες κατασκευής. Όμως  οι τελευταίες συνεχίζουν κανονικά την είσπραξη των διοδίων και μάλιστα τα αυξάνουν κάθε τόσο σαν να εκτελούνταν κανονικά τα έργα.

Η περιβόητη επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης και η μείωση των διοδίων, που μας έταζαν οι τότε Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ. Ρέππας και Μαγκριώτης  έμεινε "όνειρο θερινής νυκτός". Αντίθετα με νεώτερο νόμο που ψήφισε η Βουλή, η μη καταβολή διοδίων έγινε τροχαία παράβαση ενώ κάθε διαμαρτυρία που δημιουργεί πρόβλημα στη ομαλή λειτουργία του  σταθμού διοδίων, θα διώκεται  πλέον και ποινικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ας μιμηθούμε τους Γερμανούς πολίτες!
23.10.12

 Image

Στον τροχό απεικονίζονται μεγάλα έργα ΣΔΙΤ τα οποία ναυάγησαν στην οικονομικά ισχυρή Γερμανία.

Ετοιμάζονται έργα ΣΔΙΤ και στο Δήμο Κατερίνης; Μήπως θα πρέπει να γνωρίζουν κάτι περισσότερο οι πολίτες;

Αν νομίζετε πως τα στοιχεία που παρατίθενται είναι ανακριβή, παρακαλώ απευθυνθείτε στον κ. Reichenbach. Αυτός θα σας εξηγήσει τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα του τη Γερμανία, σχετικά με τις Συμβάσεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ ή PPP) και τι θα συμβεί αύριο στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Οι γερμανοί πολίτες, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια υπογραφές σε ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να αναγκάσουν τη γερμανική κυβέρνηση να φέρει το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή. Έτσι αύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012, στις 11:00 το πρωί, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την (αν)αποτελεσματικότητα των συμβάσεων παραχώρησης ΣΔΙΤ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποιος έδωσε εντολή για να δοθεί «χείρα βοηθείας» στην Εταιρεία;
03.02.12

Image 

Ο χιονιάς υποχώρησε και μαζί του «ξεγύμνωσε» την ανικανότητα της Εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι του κράτους και των πολιτών.

Δυστυχώς όμως, αυτή η ανικανότητα στο να προλάβει τα ακραία καιρικά φαινόμενα πριν αυτά κλείσουν την πρώην Εθνική Οδό και νυν ιδιωτική, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που «ξεγυμνώθηκε» είναι μια είδους «ιδιότυπης συνεργασίας» τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων με την εταιρεία.

Η προθυμία αυτοδιοικητικών φορέων να συνδράμουν στις προσπάθειες της Αιγαίο να διατηρήσει ανοιχτό το δρόμο, την ώρα που ευαίσθητα σημεία, όπως ο δρόμος για το Νοσοκομείο Κατερίνης ήταν κλειστός, δεν μπορεί παρά να αποτελεί μια προσβολή όλων εκείνων που αγωνίστηκαν στο κίνημα κατά των διοδίων. Αποτελεί προσβολή έναντι εκείνων που από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν στα πολλά και πανάκριβα διόδια, υποστηρίζοντας ότι η Εταιρεία απλά θα εισέπραττε χωρίς να μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες από εκείνες που παρείχε το κράτος, όταν ο δρόμος ήταν ευθύνη του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Είστε πολιτικά τσογλάνια!
05.10.11

Image 

Χαρίζουν 22 εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους

Ένα ποσό της τάξεως των 22 εκ ευρώ χάνεται από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου, ενώ την ίδια στιγμή φορολογούνται ακόμη και οι άνεργοι.

Τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι  καλούνται καθημερινά με την καταβολή νέων εξοντωτικών φόρων να σώσουν την οικονομία της χώρας, τη στιγμή που η πατρίδα μας έχει εξαντληθεί οικονομικά και δεν υπάρχουν χρήματα ούτε καν για γάζες, σχολικά βιβλία και ανταλλακτικά για τα οχήματα της Αστυνομίας, η άθλια αυτή κυβέρνηση χαρίζει 22 εκατομμύρια σε μεγαλοεργολάβους:  Τη διαγραφή προστίμου-μαμούθ, ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ, για αυθαιρεσίες σε κτίσματα της «Νέας Οδού Α.Ε.» δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών. Σε σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται εδώ και μήνες το αρμόδιο υπουργείο (επί ημερών Ρέππα) και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, σβήνονται στο «χιόνι» πολεοδομικές παραβάσεις ύψους 22 εκ ευρώ που έχουν βεβαιωθεί από την Πολεοδομία στους εργολάβους των διοδίων. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν την διάβασε κανείς!
30.11.10

Φωτιά βάζει στο σκηνικό των διοδίων, με τις αποκαλυπτικές του δηλώσεις, ο τέως υφυπουργός Υγείας κ. Κωνσταντόπουλος σε  συνέντευξή του στο Ράδιο-Ενημέρωση 92,2 FM στην Κατερίνη.

Image

Κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, με θέμα τις αυξήσεις τιμών στα διόδια, ο κ. Κωνσταντόπουλος αποκαλύπτει γεγονότα, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δικαιώνουν τις καταγγελίες των ενεργών πολιτών. Οι σημερινές δηλώσεις του τέως υφυπουργού φωτίζουν μια σκοτεινή πλευρά της σύμβασης παραχώρησης, η οποία σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί και από τους ανώτατους νομικούς κύκλους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοψήφισμα για τα διόδια;
27.11.10

Image 

Δημοτικές και κοινοτικές αρχές, προκειμένου να λάβουν απόφαση για σοβαρά θέματα που ανήκουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων τους, μπορούν να διεξάγουν τοπικό δημοψήφισμα (Νόμος 3852/2010 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης ).

Image Image

Φίλες και φίλοι,

Το θέμα το διοδίων είναι σοβαρό! Πολλοί από τους βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν το νόμο με τον οποίο παραχωρήθηκαν οι Εθνικοί μας δρόμοι σε ιδιώτες, παραδέχτηκαν εκ των υστέρων, πως δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν! Ακόμη και σήμερα, πολλά κομμάτια αυτής της δαιδαλώδους σύμβασης παραχώρησης –τα ειδικά παραρτήματα- δεν κατάφερε να τα διαβάσει κανείς! Γιατί άραγε;

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΝΑΙ στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/διαμαρτυρία κατά των διοδίων
26.08.10

Φίλες και φίλοι
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και την Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου, θα συμμετάσχει ενεργά  στην Πανελλαδική Κινητοποίηση/διαμαρτυρία κατά των διοδίων της 11ης Σεπτεμβρίου 2010.

Image 

Κομβόι αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από την Αθήνα, από το σταθμό των διοδίων Αφιδνών, και θα καταλήξει στη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας προς τη συμπρωτεύουσα θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων.

Καλούμε όλους τους Πιεριείς, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 14:30 να βρίσκονται στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς όπου θα υποδεχτούμε την αυτοκινητοπομπή, η οποία την ώρα εκείνη έχει προγραμματιστεί να βρίσκεται στα νότια σύνορα του νομού μας. Εκεί θα ενωθούμε με τους πολίτες των άλλων επιτροπών και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί την πορεία προς τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Casus belli, αν πειράξετε το «Δεν πληρώνουμε»
19.05.10

Image 

Σύμφωνα με σημερινό (19.05.2010) δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», Στον πάγο βάζει, τουλάχιστον για φέτος, η κυβέρνηση την αναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους. Προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε η μη καταβολή διοδίων να θεωρείται φορολογικό αδίκημα.»

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της κυβέρνησης, αυτό θα συμβεί επειδή κάθε φορά που δεν πληρώνονται διόδια, το Δημόσιο χάνει το ΦΠΑ που του αντιστοιχεί.

Σοβαρά, κύριε υπουργέ; Νοιαστήκατε, επιτέλους,  για τα χαμένα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου; Από πότε; Και γιατί δεν ξεκινάτε να εισπράττετε πρώτα από όλους αυτούς που χρωστούν στο Ελληνικό Κράτος και το ζημιώνουν συστηματικά εδώ και δεκαετίες; Όλοι αυτοί οι χρόνιοι οφειλέτες,  έχουν όνομα, ταχυδρομική διεύθυνση και με μερικούς μάλιστα από αυτούς, διατηρείτε και άριστες σχέσεις. Γιατί ξαφνικά αυτό το ενδιαφέρον για τους «φοροφυγάδες» του «Δεν πληρώνουμε»;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καταγγελία για παράλογη και παράνομη είσπραξη διοδίων
29.01.10

του Ιωάννη Τσιαλού
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας

Προς Εθελοντική ομάδα Δράσης του Νομού Πιερίας. Κοινοποίηση σε Συνήγορο του Καταναλωτή

Αγαπητοί φίλοι της Εθελοντικής ομάδας του Νομού Πιερίας,
Αφορμή για το παρακάτω κείμενο ήταν το ξαφνικό ξύπνημα του πρώην υπουργού και του πρώην Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το θέμα των διοδίων και του ξεπουλήματος της εθνικής οδού στην εταιρεία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ .
Η αιτία του παρακάτω κειμένου όμως είναι η εξής :

Είμαι κάτοχος ενός μικρού φορτηγού οχήματος τύπου VAN μικτού βάρους μικρότερου των 3,5 τόνων. Τα οχήματα αυτής της κατηγορίας σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο  όπου καταβάλλονται τέλη διοδίων (και στην ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ) ανήκουν στην κατηγορία 2, εκεί όπου ανήκουν τα επιβατικά αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά έως 3,5 τόνους..

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εννέα νέοι σταθμοί διοδίων ώς τον Αύγουστο
10.03.09

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-03-09

Χρέωση με το χιλιόμετρο στη διαδρομή από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια

Του Γιωργου Λιαλιου

Εννέα νέοι σταθμοί διοδίων πρόκειται να δημιουργηθούν έως τον Αύγουστο στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, από τη Μεταμόρφωση έως τη Σκάρφεια. Οι σταθμοί θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης και θα χρεώνουν διόδια με το χιλιόμετρο. Ωστόσο, παρά τη σπουδή της να δημιουργήσει τους νέους σταθμούς, η υπεύθυνη κοινοπραξία έχει δείξει μάλλον ραθυμία στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της, δηλαδή την ανακατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος της εθνικής οδού. Το ΥΠΕΧΩΔΕ απειλεί με πρόστιμα σε περίπτωση που οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν έως τον Αύγουστο.

Η ανακατασκευή του τμήματος Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας (175 χλμ.) περιλαμβάνεται στη σύμβαση για την κατασκευή της Ιονίας Οδού στην Ηπειρο (Αντίρριο - Ιωάννινα, 196 χλμ.). Η ολοκλήρωση των εργασιών έως τον Αύγουστο είναι η πρώτη συμβατική υποχρέωση της παραχωρησιούχου εταιρείας «Νέα Οδός Α.Ε.», η οποία θα εκμεταλλεύεται για 32 χρόνια τα διόδια. Αρχικά (14 Μαρτίου 2007) το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινώσει περιορισμένες αλλαγές στα διόδια του συγκεκριμένου τμήματος της εθνικής οδού, στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε ότι η σύμβαση έδινε το δικαίωμα στην παραχωρησιούχο να «κλείσει» όλες τις εισόδους από τους κόμβους, ακόμα και μέσα στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντίδραση κατοίκων Λεπτοκαρυάς
10.03.09

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10-03-09

Αντίδραση κατοίκων Λεπτοκαρυάς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στολισμένα με χρωματιστά μπαλόνια, αλλά χωρίς να πληρώσουν το προβλεπόμενο αντίτιμο, πέρασαν χθες το μεσημέρι από τα διόδια Λεπτοκαρυάς Πιερίας περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και φορτηγά με κατοίκους της περιοχής, που εκδήλωσαν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους για την είσπραξη διοδίων, την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη.

Τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, που μέχρι πρότινος εισπράττονταν προς μία κατεύθυνση, αυξήθηκαν από 2,20 σε 2,30 ευρώ και πλέον χρεώνονται και στις δύο κατευθύνσεις. Παράλληλα, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει την κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη Νομαρχία Πιερίας, έωλες παραμένουν οι υποσχέσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για ολοκλήρωση των παράπλευρων βοηθητικών οδών, μέσω των οποίων οι κάτοικοι του νομού θα μπορούσαν να μετακινούνται εντός των ορίων του, χωρίς να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό, ενώ οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών να παρακάμπτουν τα διόδια, χρησιμοποιώντας το επαρχιακό δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί φίλοι,
Από καιρό θέλω να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ σε όλους σας για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ έργο σας!
Η είδηση της δημιουργίας της εθελοντικής σας ομάδας με ενθουσίασε, εκτός από την πρωτοπορία της και επειδή ξεκίνησε από το νομό Πιερίας, τόπο και δικής μου καταγωγής.
Να έχετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίζετε και όπου μπορώ  να σας φανώ χρήσιμη, στη διάθεσή σας να βοηθήσω.
Είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων sales - marketing & διαφήμιση και ζώ στη Θεσσαλονίκη.
Με εκτίμηση
Β.Α.
 
Studentsdesign