Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Νοιάζομαι!
Από την πλατεία φαντασμάτων Χρόνια Πολλά
26.12.12

Image 

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Είμαστε μόνιμοι κάτοικοι με την οικογένειά μου στην πλατεία Ηρώων από το 2002.

Κάθε χρόνο αυτές τις άγιες μέρες υπήρχαν αναμμένα φώτα και λαμπάκια σε κάποιο δεντράκι της πλατείας που έδειχναν ότι κατοικείται αυτή η γειτονιά.

Μια περιοχή που είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο και οδηγεί στην κεντρική πλατεία της πόλης σε μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Αυτά τα χάλια της τοπικής αυτοδιοίκησης φέτος στη πόλη μας δεν έχουν προηγούμενο. Στα Αστικά οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια, οι γούρνες που γίνονται λίμνες μετά από κάθε βροχή και όλων των ειδών τα έργα τους μας έχουν διαλύσει. Η κυκλοφορία στους δρόμους και στα πεζοδρόμια – parking – δεν είναι ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα φώτα, μονίμως πλέον, σβηστά!
01.04.12

Κυρία Μπατάλα-Τζουμέρκα,

Πριν λίγες μέρες, με την ιδιότητα της Αντιδημάρχου Πρασίνου Κατερίνης, καλέσατε τους  δημότες, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, να «σβήσουν τα φώτα» και να στηρίξουν «την ώρα της γης»,  δυναμώνοντας το μήνυμα για την προστασία του πλανήτη. Μας προτρέψατε, με αφορμή αυτή τη μέρα, να  δεσμευτούμε ότι και για το υπόλοιπο του χρόνου θα ακολουθήσουμε έναν τρόπο ζωής φιλικότερο προς το περιβάλλον, χωρίς άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Image

Κυρία Αντιδήμαρχε, αυτά, περί «άσκοπης κατανάλωσης ενέργειας» να τα πείτε στους συναδέλφους σας! Εμείς, οι απλοί πολίτες, έτσι κι αλλιώς, τα έχουμε τα «φώτα σβηστά» εδώ και πολύ καιρό, διότι αυτή η πόλη δεν αντέχεται άλλο στο φως. Όπου κι αν γυρίσει κανείς το βλέμμα του, αντικρίζει ασχήμια, προχειρότητα, αδιαφορία και πολλές-πολλές προκλητικές εικόνες για τις οποίες, την αποκλειστική ευθύνη, φέρουν οι αδιάφοροι διοικούντες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι γίνεται με το κτίριο της πρώην Νομαρχίας και νυν Αντιπεριφέρειας;
25.01.12

Λιτότητα και περικοπές μισθών και συντάξεων ακούμε καθημερινά και υφιστάμεθα ο καθένας στην τσέπη του καθώς και αυξήσεις στη ΔΕΗ, χαράτσια που θα γίνουν μόνιμα και ο κόσμος υπομένει όπως μπορεί και προσαρμόζεται στα δεδομένα (κόβοντας από παντού)

΄Ένα ερωτηματικό που μας απασχολεί:  Αυτό το Κράτος δε μπορεί να κόψει από τις λειτουργικές δαπάνες του, όχι μόνο από τους μισθούς των υπαλλήλων, και των συνταξιούχων και να προσπαθήσει πραγματικά να εξοικονομήσει κάποια χρήματα ;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση το θέμα της ΔΕΥΑ Κατερίνης
30.11.11

Σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλά από τα πολυδιαφημισμένα έργα ΣΔΙΤ (Συμβάσεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) ή κοινώς ιδιωτικοποιήσεις βάζουν λουκέτο. Μεγάλα έργα αποτυγχάνουν παταγωδώς και με τον αγώνα των πολιτών, επιστρέφουν και πάλι στα χέρια του δημοσίου. Στη χώρα μας συμβαίνει το αντίθετο! Στην πόλη μας, ακούστηκε -και δεν διαψεύστηκε-, πως πρόκειται να πουληθεί η υπερχρεωμένη ΔΕΥΑ Κατερίνης, η οποία μόνο στη ΔΕΗ χρωστάει 1 εκατ. Ευρώ.

Image 

Αν πράγματι κάποιοι σκέφτονται την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης στην πόλη μας, τότε ας λάβουν υπόψη τους τα παρακάτω:

  • Ύστερα από δεκαετίες ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη, και σ' όλο τον κόσμο, εγκαταλείπουν την ιδιωτική διαχείριση: Παρίσι, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Γκρενόμπλ, Μπορντό, Τουλούζ, Μονπελιέ, Μασσαλία, Λιλ, Βρέστη, Μπουένος Αϊρες, Ατλάντα, Γιοχάνεσμπουργκ, Κοτσαμπάμπα (Βολιβία) κ.λπ.
  • Η ιδιωτικοποίηση σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπεται, διότι οι τιμές του νερού με τα ιδιωτικά δίκτυα αυξάνονται δραματικά (έως 800% στο Βερολίνο και στο Παρίσι).
  • Ο ιδιώτης δεν αγοράζει μόνο το δίκτυα, αλλά και τις πηγές. Δηλαδή, σε περίπτωση πώλησης της ΔΕΥΑ Κατερίνης, στα χέρια του ιδιώτη θα περιέλθει και η κυριότητα των πηγών πχ του Ολύμπου!
  • Η απώλεια νερού σε δημόσια δίκτυα είναι 3% έως 12%, ενώ σε ιδιωτικά δίκτυα 17% έως 27%. Αυτό σημαίνει πως η εμπορική εκμετάλλευση των πηγών από τις εταιρίες στερεί πολύτιμο νερό που θα μπορούσε να διανεμηθεί δωρεάν μέσα από το δημόσιο δίκτυο.
  • Στα χέρια του ιδιώτη θα περάσει και το βιομηχανικό νερό, το οποίο παράγει ο Βιολογικός Καθαρισμός της πόλης μας και εμείς απλά το αφήνουμε να χύνεται στο Μαυρονέρι. Πρόκειται για ποσότητα νερού, το οποίο αν το συλλέγαμε και δεν το πετούσαμε, θα γεμίζαμε το φράγμα της Μόρνας 34 φορές το χρόνο!
  • Το νερό ιδιωτικοποιείται, γίνεται εμπορεύσιμο αγαθό και κοστολογείται, τη στιγμή που τα παγκόσμια αποθέματα μειώνονται. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποιος ανισόρροπος έκοψε το δέντρο;
22.09.11

Image

Ο φθόνος δεν είναι μόνο ζήλια, δεν είναι μόνο η επιθυμία να είχαμε και εμείς αυτό που έχει ο διπλανός μας, αλλά πλημμυρίζει το μυαλό μας με σκέψεις που ακτινοβολούν κακία, θέλοντας την καταστροφή, την εξαφάνιση, την απώλεια οποιωνδήποτε αγαθών έχει κάποιος και δεν τα έχουμε εμείς. Όπου υπάρχει ο φθόνος και η ζήλια ξεπετιέται και το τερατούργημα της φύσης, το μίσος.

Image 

Μόνο έτσι εξηγείται η αρρωστημένη ενέργεια κάποιου ανισόρροπου συμπολίτη μας, ο οποίος σήμερα πρωί-πρωί, στα μουλωχτά, για να μην τον δει κανείς, πήρε ένα πριόνι και κουτσούρεψε μια πανέμορφη ελιά, γεμάτη καρπούς, πραγματικό στολίδι στην οδό Δ. Βακάλη και Π.Π. Γερμανού. Ένα δέντρο το οποίο με την φροντίδα του νοικοκύρη του, ομορφαίνει εδώ και μια δεκαετία τη γειτονιά και χαρίζει δροσιά στους διερχόμενους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο
29.06.11

Image 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης και κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 21.06.2011, μεταξύ άλλων, τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μάντζιο Αντώνη, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Πολιτών για την αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης», το θέμα των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στα όρια του Δήμου Κατερίνης και η ανάγκη να αναλάβει η Δημοτική Αρχή τον καθαρισμό τους - συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Πρασίνου- για λόγους κινδύνου φωτιάς, υγιεινής και αισθητικής.

Η επίσημη απάντηση από τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη ήταν ένα μεγάλο ΨΕΜΑ (ή πρωτοφανής άγνοια;), το οποίο «έντυσε» μάλιστα και με το παρακάτω παράδειγμα: Πολίτης που βρήκε καθαρό το παρατημένο για καιρό οικόπεδό του, επιτέθηκε στο Δήμο και όταν πληροφορήθηκε ότι ο καθαρισμός έγινε από τον γείτονά του και όχι από τη δημοτική αρχή, τότε …ηρέμησε. Τόλμησε μάλιστα ο κ. Δήμαρχος να επικαλεστεί και την επαφή του με την κ. Εισαγγελέα για να επιβεβαιώσει το αληθές των λόγων του, υποστηρίζοντας, πως ο καθαρισμός των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων δεν είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λογικές ιδιοκτησίας και αυταρχισμού !
22.06.11

Image

Ξέρουμε κι εμείς να κλείνουμε το διακόπτη!

Την Τρίτη 21/6/2011 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης, κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που κατέθεσαν εγκαίρως, εκπρόσωποι των πολιτών της συνέλευσης της Πλατείας Ελευθερίας Κατερίνης. Η κίνηση αυτή των πολιτών  εντάχθηκε στα πλαίσια των αντιμνημονιακών διαμαρτυριών που αφορούσαν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ τους οποίους αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες και προκαλούν την αγανάκτησή τους. Έτσι ζήτησαν το λόγο και πρότειναν να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διατάξεως. Υπήρξε όμως μια απαράδεκτη, πρωτοφανής και αντιδημοκρατική επίθεση από το προεδρείο στους παρόντες πολίτες!

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Χαριστικό Παζάρι παιδικών βιβλίων» στο Πάρκο Κατερίνης
08.06.11

 Image

Ο σύλλογος φίλων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα «Κοινωνική Αλληλεγγύη», στην προσπάθειά του να στηρίξει και να προστατεύσει με κάθε θεμιτό μέσο, παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και τις οικογένειές τους, διοργανώνει την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 από τις 18:00 ως τις 22:00 εκδήλωση στο Πάρκο Κατερίνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, όπως και στο παρελθόν, στηρίζει την προσπάθεια της «Κοινωνικής Αλληλεγγύης», φέτος, με την οργάνωση «Χαριστικού Παζαριού παιδικών βιβλίων» το οποίο θα στηθεί στη είσοδο του Πάρκου Κατερίνης και θα λειτουργήσει από τις 18:00 έως τις 22:00.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να συμβάλλουν στον αγώνα στήριξης των παιδιών.

Φέρτε λοιπόν παιδικά βιβλία που δεν χρειάζεστε πλέον, τα οποία όμως πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, και χαρίστε τα για να τα διαβάσουν κι άλλα παιδιά, που ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Όσα βιβλία περισσέψουν, θα παραδοθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας.

 
ΔΕΥΑ Κατερίνης: Οι πολίτες απαιτούν εξηγήσεις!
08.06.11

Οι πολίτες διαμαρτύρονται και απαιτούν εξηγήσεις!

Image 

Με απόφαση της λαϊκής συνέλευσης της 05.06.2011 από τους "Αγανακτισμένους" πολίτες στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία ανέλαβε να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Κατερίνης.

Η απόφαση για τη συγκρότηση της ομάδας αυτής προέκυψε από τα ερωτήματα δεκάδων διαμαρτυρομένων πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν τα υπέρογκα ποσά που απαιτεί η Δημοτική Επιχείρηση.

Μέλη της ομάδας επισκέφτηκαν χθες τη ΔΕΥΑ Κατερίνης και κατέθεσαν αίτηση για να λάβουν σειρά στοιχείων και διευκρινήσεων τα οποία τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν ενώπιον της λαϊκής συνέλευσης στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού
11.04.11

Με πρωτοβουλία της «Ποδηλατικής Από-Δρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», την 6η και 7η Μαΐου 2011, θα πραγματοποιηθεί η 1η Γιορτή Εθελοντισμού στην πόλη της Κατερίνης.

Image

Στόχοι της διήμερης εκδήλωσης είναι, η προβολή των δράσεων των εθελοντικών ομάδων του τόπου μας και η δυνατότητα άμεσης γνωριμίας τους με τους πολίτες. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, όπου, σε επιλεγμένα σημεία του, από το Σιντριβάνι μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, θα στηθούν τα περίπτερα ενημέρωσης  των ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιορτή Εθελοντισμού
22.03.11

Image

Γιορτή του Εθελοντισμού, η οποία θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαΐου οραματίστηκαν και ανέλαβαν να οργανώσουν στην πόλη μας η «Ποδηλατική Από-δραση» και η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας». Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, ομάδες ενεργών πολιτών του νομού μας, οι οποίες με την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια προάγουν την ιδέα της εθελοντικής προσφοράς στην κοινωνία, έκριναν σκόπιμο να έρθουν πιο κοντά στους πολίτες και μέσα από αυτή τη διήμερη παρουσίαση του έργου τους, να τους προτρέψουν να συμμετέχουν στις δράσεις τους.

Έτσι, από το απόγευμα της Παρασκευής 6 και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 7 Μαΐου 2011, ο κεντρικός πεζόδρομος της Κατερίνης θα γεμίσει χρώματα και ζωντάνια. Ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια θα στηθούν, όπου θα παρουσιάζονται οι δράσεις των φορέων, ενώ οι διερχόμενοι πολίτες θα ενημερώνονται για τους σκοπούς που υπηρετεί ο κάθε σύλλογος από μέλη του που θα βρίσκονται εκεί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή συλλόγων και ομάδων πολιτών του Νομού Πιερίας που έχουν αναλάβει ενεργή δράση σε ζητήματα της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαπιστώσεις
31.12.10

Της Ευγενίας Κορτσάρη-Κυριαζοπούλου

Παρακολουθώντας την κατάσταση των ημερών στην κοινωνία μας, τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τ΄αποτελέσματά τους, τις διάφορες δηλώσεις ένθεν και κείθεν, την οικονομία μας που είναι λίγο πριν το τέλμα και τις σημερινές ανακοινώσεις των Ευρωπαίων, σκεφτόμαστε και μάλιστα πολλοί από εμάς το λέμε δυνατά , όπως ο Β. Παπακωνσταντίνου:  «Δεν πάει άλλο»!

Με τις εξεταστικές της Βουλής και τα πολλαπλά πορίσματά τους, την εκδικητικότητα τελικά των βουλευτών για τους αντιπάλους τους πολιτικά, την καλοπέραση όλων τους (νυν και πρώην) με υψηλές αμοιβές και διάφορες ανύκουστες παροχές καθώς και με τα «Ιδρύματα», ερχόμαστε εμείς οι απλοί πολίτες και απορούμε !

Να λειτουργούν Ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών και οι ίδιοι τους να διατηρούν γραφεία στη Βουλή με προσωπικό και έξοδα ;  Να περιμένουμε να κάνουν και ΄Ιδρυμα Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου; Αν είναι δυνατόν!

Διαβάστε περισσότερα...
 
WWF Ελλάς: Οδηγός για το νερό και τα προβλήματα διαχείρισής του
08.11.10

Image

Απίστευτα σπάταλη η ΔΕΥΑ Κατερίνης: Πετάμε στο ποτάμι 25.000 κυβικά μέτρα βιομηχανικό νερό την ημέρα! 

Αν δεν πετούσαμε το νερό του Βιολογικού Σταθμού Κατερίνης, θα γεμίζαμε 30 φορές το χρόνο το φράγμα της Μόρνας!

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Με την έκδοση των 6 πρώτων Οδηγών για το Περιβάλλον, η WWF Ελλάς πραγματοποιεί μια προσπάθεια για την κωδικοποίηση και διάχυση τεχνογνωσίας που αφορά την αντιμετώπιση τοπικών περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στόχος της οργάνωσης είναι οι οδηγοί αυτοί να περιλαμβάνουν την απαραίτητη, έγκυρη, επιστημονική πληροφόρηση, δοσμένη απλά και κατανοητά, καθώς και συγκεκριμένα παραδείγματα καλής και κακής πρακτικής. Να προσφέρουν εύκολη και γρήγορη πληροφόρηση σε όλους εμάς, τους ανθρώπους των ΜΚΟ και των Εθελοντικών ομάδων, αλλά και σε κάθε άλλο ενεργό πολίτη της χώρας μας.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει προσκληθεί από την WWF Ελλάς να συμμετέχει στην παρουσίαση των Οδηγών για το Περιβάλλον, με την παράκληση να το γνωστοποιήσουμε στα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στο εργαστήριο που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21/11/2010 και ώρες 09.00-15.00 στην Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (αίθουσα 4ου ορόφου), Προξένου Κορομηλά 51, Θεσσαλονίκη. Τα αντικείμενα που θα καλυφθούν αφορούν τον τουρισμό και το περιβάλλον, τη διαχείριση νερού, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει επιμέρους εργαστήρια ανά θεματική ενότητα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φόρος ...τιμής στους πεσόντες της ιερής μάχης της Πύδνας
06.09.10

Φέτος, στις 23 Ιουνίου 2010, για πρώτη φορά μετά από 2.178 χρόνια, με πλήρη επισημότητα, η Κατερίνη τίμησε τους νεκρούς της μάχης της Πύδνας. Η εκδήλωση ιστορικής μνήμης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους αρχαίους Ρωμαίους και Έλληνες συγγραφείς (Ποσειδώνιο, Τίτο Λίβιο, Πλούταρχο κ. ά) η μάχη διεξήχθη αμέσως ανατολικά από τις όχθες του Λεύκου ποταμού (σημερινού Πέλεκα στις παρυφές της Κατερίνης). H μεγάλη σφαγή έγινε στα υψώματα της πόλης μας, μέχρι την Παραλία και τον Κορινό και η καταδίωξη έφτασε την ίδια μέρα, μέχρι τα τείχη της ιστορικής Πύδνας.

Εκεί, το ιερό πεδίο της μάχης, αμέσως ανατολικά από τις όχθες του Λεύκου ποταμού, όπου πριν από 2.178 χρόνια έπεσαν οι 25.000 στρατιώτες, στο χώρο της μεγάλης σφαγής της Μακεδονικής φάλαγγας από τις λεγεώνες του Ρωμαίου υπάτου Αιμίλιου Παύλου, επέλεξε ο εκλεκτός εργολάβος της Δημοτικής μας Αρχής να εναποθέσει ότι του περίσσεψε από τους …οικολογικούς κυβόλιθους και την κατασκευή των πεζοδρομίων.

Image 

Τίμησε με τον τρόπο του και απέτισε, ως ανάδοχος εργολήπτης, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους νεκρούς της μάχης. Μια χειρονομία η οποία σίγουρα κάνει τη Δημοτική μας Αρχή και το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, βαθύ γνώστη των περιστατικών της μάχης, ιδιαίτερα περήφανους για τις επιλογές τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πλάκες αμιάντου στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε σχολείο!
01.09.10

Image 

Μεγάλη ποσότητα αμιάντου βρίσκεται εδώ και μέρες τοποθετημένη στο πεζοδρόμιο. Ο ιδιοκτήτης του γκαράζ στη Β Πάροδο Φλέμινγκ, εκτελεί προφανώς εργασίες στο κτίσμα όπου στεγάζεται η επιχείρησή του και τοποθέτησε τις πλάκες που του περίσσεψαν στο δρόμο! Παρ όλες τις αντιδράσεις και τις υποδείξεις των γειτόνων, το επικίνδυνο οικοδομικό υλικό βρίσκεται ακόμα εκτεθειμένο, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, σε δημόσιο χώρο. Και όχι μόνο αυτό: Οι εργασίες εκτελούνται ακριβώς απέναντι από το 11ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης, το οποίο σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και θα το επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 500 μαθητές και γονείς.

Η διάβρωση των υλικών που προκαλείται από τα καιρικά φαινόμενα, αλλά και οι μηχανικές αναταράξεις, απελευθερώνουν μεγάλο αριθμό ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Ως είναι γνωστό, οι ίνες αυτές μπορούν να μεταφερθούν οπουδήποτε μέσω του αέρα, προκαλώντας θανατηφόρες παθήσεις σε όποιον τις εισπνεύσει.

Image 

Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές της πόλης της Κατερίνης να επιληφθούν άμεσα του θέματος.

Διαβάστε περισσότερα για τον αμίαντο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προηγούνται οι πεζοί στην πόλη μας;
27.08.10

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι της Αντιπολίτευσης του Δήμου Κατερίνης,

Όπως σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί, η οδός Σβορώνου ανήκει πλέον στον περίφημο κυκλοφοριακό δακτύλιο της πόλης μας και από προχθές, έχουν δοθεί και τα δύο ρεύματά της στην κυκλοφορία.

Η Δημοτική μας Αρχή, εδώ και 4 χρόνια, μας έχει συνηθίσει σε εικόνες σαν κι αυτές, γι αυτό και δεν μπαίνω καν στον κόπο να απευθυνθώ προς αυτήν. Διερωτάται όμως κανείς, αν πράγματι υπάρχει αντιπολίτευση σε αυτό το Δήμο. Δεν σας κρύβω, πως είναι πλέον πολλοί οι πολίτες που πιστεύουν ότι «τα έχετε βρει μεταξύ σας».

Που είναι άραγε ο αντιπολιτευτικός σας λόγος; Η αυστηρή σας κριτική ματιά, ο έλεγχος των πεπραγμένων από τους πολιτικούς σας αντιπάλους;  Που είναι η κατάθεση των ουσιαστικών προτάσεων που σε συγκερασμό με τις προτάσεις των πολιτών, θα οδηγήσουν στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα τοπικά κοινωνικά προβλήματα;

Image

Παρατημένη πινακίδα επί 4,5 μήνες στο πεζοδρόμιο!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευτυχώς όμως, που οι πολίτες ξέρουν, όταν χρειάζεται, να λένε ΟΧΙ!
29.07.10

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο πάρκο Κατερίνης. Αλλος ένας περιττός κυκλικός κόμβος. Ετσι λένε οι αρμόδιοι μελετητές, καθηγητές πανεπιστημίου.

Image 

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε
από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους 2010.

«Συμφωνείτε να μετατραπεί κομμάτι πρασίνου του πάρκου μας
σε λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων;»
Όχι: 93,8%, Ναι: 5,9%, Δεν μπορώ να αποφανθώ: 0,3%, Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 0%

  • Ενώ οι ειδικοί επιστήμονες, συγκοινωνιολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, οι μελετητές, προτείνουν στη συγκεκριμένη διασταύρωση φανάρια
  • Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λέει ΟΧΙ και απαιτεί το πάρκο να μείνει ανέπαφο
  • Ενώ από τα στόματα όλων ακούγεται ένα αγωνιώδες ΓΙΑΤΙ;
  • Η Δημοτική μας αρχή βάζει εμπρός και κατασκευάζει ακόμη έναν κυκλικό κόμβο, αφαιρώντας κομμάτι από το δημοτικό πάρκο.

Ε, πώς να μην πάει το μυαλό σου αλλού;
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ – Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
02.06.10

Με αφορμή την έναρξη της άνοιξης και με την καθημερινή της χρήση πλέον, βρίσκουμε την ευκαιρία να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα για την πλατεία μας τα οποία επαναλαμβάνονται και καταντούν ενόχληση !

Κάθε μέρα τα πρωινά, η πλατεία μας μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και δικύκλων   ο ρ ι σ μ έ ν ω ν  !   Των ίδιων και των ίδιων κάθε φορά, λες και η πλατεία είναι δική τους !  Οι εσοχές που είναι για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων είναι μονίμως κατειλημμένες !

Από το απόγευμα και μετά, όταν κατεβαίνουν οι γονείς με τα παιδιά τους και οι υπερήλικες στα παγκάκια, κάνουν την εμφάνισή τους (και από νωρίτερα) οι συμπαθείς νεαροί με skateboards εξασκούμενοι στο άθλημά τους, καταλαμβάνοντας τη μισή σχεδόν πλατεία και προκαλώντας φθορές και με κίνδυνο να γίνει κάποιο ατύχημα με τα μικρά παιδιά..   Ο χώρος όμως της πλατείας δεν ενδείκνυται για την παραπάνω δραστηριότητα !

Παρακαλούμε τη Δημοτική Αρχή να επιληφθεί των παραπάνω γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνον εμάς άμεσα αλλά απασχολεί και όλους τους περίοικους !

Και μία πρόταση:  Μήπως με τον Καλλικράτη οι υπηρεσίες του Δήμου να μεταφερθούν στη Νομαρχία και αποσυμφορηθεί έτσι το κέντρο;

Σταύρος Κυριαζόπουλος / Ευγενία  Κορτσάρη

 

 
Zούμε σε μια φθαρμένη μικροαστικής αντίληψης κοινωνία
01.06.10

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓOY
Λογιστή Λάρισας

Image

Δεν θα κάνω προσωπική επίθεση ούτε στον γράφοντα ούτε στην ομάδα που ανήκει ούτε φιλοδοξώ ότι έχω το σωστό στο λόγο μου.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιστράφηκαν κλεμμένα στο Ελληνικό κράτος από κανένα είτε πολιτικό είτε εκπρόσωπο της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα και αν κάτι έχετε υπ' όψη σας ας μου το πει κάποιος.

Το ότι όμως υπάρχει παραγραφή στη κατάχρηση και δικαίωμα χρησικτησίας στην καταπάτιση αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο δεν είδα ποτέ να αντιδρά κανένα νομικό συμβούλιο, κανένας δικηγόρος βουλευτής ή κανένας δήμαρχος.

Άρα λοιπόν ζούμε σε μια φθαρμένη μικροαστικής αντίληψης κοινωνία μέσα στην οποία όλοι, άλλος λίγο άλλος πολύ, έχουν φάει από ένα " αβγό" και κάνουν την "πάπια" όταν πρόκειται να στιγματιστεί κάποιος που δεν μπόρεσε να κρυφτεί.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πολίτες: Οι φορείς μιας Νέας Μεταπολίτευσης
31.05.10

Του Στάθη Συμεωνίδη, Εκπαιδευτικού
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας 

Image

Απάντηση στο άρθρο του κ. Μανώλη Παπά "Εδώ και τώρα" της 30.05.2010

Στοιχειοθετημένο  το κείμενο του κ. Μανώλη Παπά και άγιες οι προτάσεις του στο πλαίσιο της νομικής επιστήμης.

Όπως όλοι γνωρίζουν ένα κράτος δικαίου στηρίζεται στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και στην απαίτηση του ελέγχου των πράξεων των υπεύθυνων λειτουργών από τους πολίτες.

Όμως  ο πυλώνας ενός τέτοιου κράτους είναι κυρίως η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και του πολιτικού ελέγχου...

Όσες αγωγές και αν γίνουν η ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων θα  υπόκεινται στην κρίση της πολιτικής εξουσίας και κατ επέκταση της οικονομικής.

Εν ολίγοις θέλω να πω ότι  ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ είναι που χρειάζεται ριζικές αλλαγές, τέτοιες που να προϋποθέτουν και να πολλαπλασιάζουν, το λαϊκό έλεγχο. Αντί αυτών όχι μόνο τέτοιος έλεγχος δεν υφίσταται ,αλλά ούτε και εκείνος από τους κατ εξοχήν "αρμόδιους", τους βουλευτές, που είναι και εκλεγμένοι οι δύσμοιροι.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εδώ και Τώρα
30.05.10

του Μανώλη Παπά - Δικηγόρου
Μέλος Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Ν.Πιερίας

Η αστική απαίτηση του δημοσίου κατά των καταχραστών ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ. Ξεκινήστε ! Τώρα οι πολίτες απαιτούν: να ψάξετε, να βρείτε και να πάρετε πίσω τα κλεμμένα. Τίποτα λιγότερο. Πλέον θέλουμε να δούμε μόνο πράξεις.

Image 

Καταιγίδα: Βατοπέδι, ομόλογα, SIEMENS, Μαντέλης και τελευταίο το εξής: Mεταβίβαση πανάκριβης κατοικίας από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, κ. Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει σήμερα με δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής". Η αγοραπωλησία έγινε τρεις ημέρες πριν την ψήφιση νόμου που προέβλεπε 5πλασιασμό φορολογίας ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες εταιρείες ! Ο ίδιος πολιτικός είχε απασχολήσει και πάλι αρνητικά την επικαιρότητα, προ ετών, όταν τέλεσε "αυτοκρατορικό" γάμο στο Παρίσι.

Δεν πάει πια άλλο με το βρώμικο πολιτικό χρήμα. Το ποτήρι ξεχείλισε και η λαϊκή έκρηξη πλησιάζει. Δεν το καταλαβαίνουν ότι στην επόμενη μεγάλη διαδήλωση υπάρχει το ενδεχόμενο να κάψουν τη Βουλή, μαζί με τους βουλευτές ;

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους μία ιστορική ευθύνη, η οποία μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της χώρας. Και πρέπει να το κάνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, για να χρησιμοποιήσουμε την ιστορική φράση του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Τι ακριβώς πρέπει να κάνει ; Δεν νομίζουμε ότι είναι και τόσο περίπλοκο. Ας πούμε:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Eurovision: Ποιος κερδίζει;
27.05.10

Καλημέρα,

Παρακολούθησα την Eurovision την Τρίτη το βράδυ στην τηλεόραση και είδα ότι η ψήφος στην Ελλάδα από σταθερό κάνει 1,20€
Aπό το δορυφορικό κανάλι έβλεπα παράλληλα και το γερμανικό NDR όπου έκπληκτος διαπίστωνα ότι η ψήφος κάνει μόνο 0,14€ !

Image

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Κλήση από σταθερό: 0,14 €

Image

ΕΛΛΑΔΑ: Κλήση από σταθερό: 1,20 €

Ποιος κερδίζει από έναν διαγωνισμό, ο οποίος υποτίθεται πως προάγει τον πολιτισμό, τη συμφιλίωση και την ειρήνη; Μπορεί να είναι νόμιμο, είναι όμως και ηθικό;

Σπύρος Κανελλάτος
Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

 
Στο ερώτημα, εννοείται, η απάντηση είναι πολιτισμός.
29.04.10

Image 

Ο πολιτισμός όμως που πρoκύπτει από την βαθύτατη γνώση της μνήμης, κι όχι οι εκτροπές του που βιώνουμε.

Ως μία απόπειρα μάλλον απεγνωσμένη στην ευρύτερη κοινή γνώμη και επ᾽ αφορμής ενός άρθρου με θέμα φύση ή πολιτισμός της Κατερίνας Βασιλάκου στην Ελευθεροτυπία στέλνω το ακόλουθο σημείωμα στην ομάδα σας:

Κυρία Παντερμαλή,

Ο Όλυμπος είναι ένα βουνό, δηλαδή φύση με αυτόνομα διανύσματα και ρυθμούς. Η εξαιρετική του σημασία όμως είναι προϊόν πολιτισμού. Η κορυφή του διατρυπά τον θόλο του ουρανού, γιατί έτσι θέλει η αρχή της ποίησης. Η κορυφή του είναι η κατοικία των θεών, γιατί έτσι επιβάλλει η ιδεολογία. Ο όγκος του παρέχει αφειδώς την οικονομική ευμάρεια των οικισμών του που είναι στραμμένοι για την εξαγωγή των αγαθών του στη θάλασσα. Η ιερότητά του ανατρέπεται με τον χριστιανισμό, αλλά οι λόγιοι του βυζαντίου εμφορούνται «ολύμπιο νέκταρ» κι έτσι επανέρχεται στον επιθανάτιο ρόγχο της βυζαντινής αυτοκρατορίας, καθώς δραματοποιείται αναστημένος ο μέγας Κωνσταντίνος να προσφεύγει για βοήθεια στους ξεχασμένους του θεούς.

Σήμερα, στην εποχή των ανιστόρητων εκτροπών της έννοιας πολιτισμός, απειλείται. Απειλείται από τους κατοίκους του που επιδιώκουν μια δήθεν τουριστική ανάπτυξη. Απειλείται από κάτι πάμπλουτα τυπάκια που καταβάλλουν 38.000 ευρώ για μια βδομάδα heliskiing, γιατί αλλιώς είναι πεσμένη η αδρεναλίνη τους... και οι εντεταλμένες με την προστασία του υπηρεσίες σταυρώνονται στα νομαρχιακά συμβούλια... »

Θέλω δε να σάς εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τις βολές που η αμάθεια των «επιτοπίων» έρριψε στο πρόσωπό σας.
Λ.Σ.

 
Το συγκοινωνιακό χάλι και οι clochard της πολιτικής
28.04.10

Δανεισμένο απόσπασμα συνομιλίας από το Facebook σχετικά με το κυκλοφοριακό χάλι της πόλης μας και την τραγική κατάσταση της οδού Θεσσαλονίκης (01.09.2010):

Κ.Κ.: «Απαράδεκτο! Και δεν είναι η μόνη οδός που δόθηκε σε διπλή κυκλοφορία τον τελευταίο καιρό! Αλλά πώς φαίνεται ότι πλησιάζει περίοδος εκλογών ε;;;; Η ξαφνική μετατροπή του κέντρου της Κατερίνης σε απόλυτο εργοτάξιο είναι για γέλια!!!! Συγχαρητήρια στους συγκοινωνιολόγους του Δήμου και τους τοπικούς άρχοντες γενικότερα, που καταφέρνουν να δημιουργούν συγκοινωνιακό κομφούζιο στο κέντρο σε μια προσπάθεια επίδειξης αναζωπυρωμένου ενδιαφέροντος για αυτήν την πόλη!»

Χ.Ο.: «Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τα έργα "προβολής". Αυτά πάντα γινόταν και θα γίνονται... Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός για τους πολίτες...»

Με την ευκαιρία αυτή αναδημοσιεύουμε το επίκαιρο άρθρο του μέλους μας Χ. Μακρίδη «Το συγκοινωνιακό χάλι και οι clochard της πολιτικής»

Image 

Αγαπητοί φίλοι,

Οι «πολεοδόμοι» και οι «συγκοινωνιολόγοι» του Δήμου μετέτρεψαν τις οδικές αρτηρίες της πόλης σε μονοπάτια μυρμηγκιών με πλαστικά κολονάκια και κυκλικούς κόμβους. Οι κυκλικοί κόμβοι είναι καλή και πρακτική λύση, εδώ όμως πρόκειται για εξωφρενική κατάχρηση. Το συγκοινωνιακό χάλι έχει γίνει ένας εφιάλτης και δεν έχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή πόλη ή κωμόπολη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα τους εμποδίσουμε με τα ίδια τα σώματά μας
28.04.10

Αίσχος και ντροπή για τις δημοτικές αρχες, μπράβο στους ενεργούς πολίτες.

Ακόμα κ αν δε μπορέσω να βρεθώ εκεί την Τετάρτη έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μου γιατι κι εγώ "νοιάζομαι"

Image

Ο κυκλικός κόμβος είναι πολύ δύσκολος να τον διαβεί ένας πεζός και ένας φωτεινός σηματοδότης σ΄αυτό το σημείο δε θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα συσσώρευσης οχημάτων γιατί οι δύο δρόμοι που συμβάλλουν κινούνται προς το κέντρο της πόλης. Ας σκεφτούμε ότι κάθε Σάββατο στην περιοχή γίνεται μεγάλη λαική αγορά και είναι ανάγκη να την προσεγγίζουν άτομα με καροτσάκια, σακούλες, συχνά ηλικιωμένοι αλλά και με μικρά παιδιά!

Η πόλεις μας τρώνε την ύπαιθρο και τα αυτοκίνητα μέσα στις πόλεις εκτοπίζουν τους ανθρώπους... όσο για το κόστος της επέμβασης... ουδέν σχόλιον...

Στο κέντρο της Κατερίνης από την άλλη... στην πλατεία, γιορτάσαμε την Ανάσταση σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, παρέα με μπάζα, καθώς ειναι απαραίτητο να την "ανακαινίζουν" κάθε 4 χρόνια οι δήμαρχοί μας. Και εκεί πια δεν μπορείς να διασχίσεις την πλατεία κατά τον άξονα "Καπέτης - McDonalds" αλλά κομάτια να γίνει... περάσανε, χαλάσανε, φτιάξανε, με λεφτά από την τσέπη μας (βλέπε παραφουσκωμένο λογαριασμό ΔΕΗ) δεν τους σταμάτησε κανείς, τη βόλτα μας καναμε βρε αδερφέ κ χαζέυαμε τους (αλλοδαπούς) εργάτες. Στις γειτονιές μας όμως;

Θα τους εμποδίσουμε με τα ίδια τα σώματά μας.

M.X.

 
Και ο «Άγιος» φοβέρα θέλει;
26.04.10

Η τεχνική αστοχία επιδιορθώθηκε! 

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατέθεσε την 14η Απριλίου 2010 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την επικίνδυνη διάβρωση του οδοστρώματος στην οδό Φλέμινγκ, μπροστά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Πρόκειται για έναν δρόμο ηλικίας μόλις 5 μηνών, ο οποίος τον τελευταίο μήνα, ειδικά σε ένα σημείο, παρουσίαζε σημεία πλήρους αποσύνθεσης.

Image

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αφήστε τη γειτονιά μας στην ησυχία της!
26.04.10

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της οδού Κίτρους για τον νέο κόμβο που προτίθεται να κατασκευάσει ο Δήμος Κατερίνης και καλούν τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μεθαύριο Τετάρτη 28. Απριλίου 2010 στις 18:00 το απόγευμα.

Image 

Έντονες διαμαρτυρίες το πρωί της Δευτέρας από κατοίκους της γειτονιάς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην οδό Κίτρους

Αγαπητοί γείτονες, αγαπητοί συμπολίτες,

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επικίνδυνη διάβρωση του δρόμου μπροστά στο 11ο Δ. Σ. Κατερίνης
13.04.10

Image

«Δουλεύουμε συστηματικά, αποτελεσματικά και προ πάντων χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά στις κατασκευές μας και στα έργα υποδομής».

Απόσπασμα ομιλίας του κ. Σάββα Χιονίδη, Δημάρχου Κατερίνης σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων της «ΔΙΟΝ» Τηλεόρασης.

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατέθεσε σήμερα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης για την επικίνδυνη διάβρωση του οδοστρώματος στην οδό Φλέμινγκ, μπροστά από το 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Πρόκειται για έναν δρόμο ηλικίας μόλις 5 μηνών, ο οποίος παρουσιάσει σημεία πλήρους αποσύνθεσης.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Δίκη της «Πετούνιας»
12.04.10

Image 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.04.2010 στις 11:00
Σιωπηλή διαμαρτυρία στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Κατερίνης

Την επόμενη Παρασκευή, στην πόλη της Κατερίνης, δικάζονται 3 ιδιοκτήτες εφημερίδων, δύο αρχισυντάκτες και ο συμπολίτης μας, μέλλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,  Ηλίας Τσολακίδης, επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή της πόλης μας και οι εφημερίδες, επειδή δημοσίευσαν την ενυπόγραφη επιστολή του με τίτλο "Πετούνια η έρπουσα".

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Σας υπενθυμίζουμε, πως την επόμενη Παρασκευή 16/04/2010, περίπου μετά τις 11:00 θα εκδικαστεί η υπόθεση του Ηλία Τσολακίδη, για το πολυσυζητημένο θέμα της «Πετούνιας» στα δικαστήρια της Κατερίνης. Πιστεύουμε πως δεν χρειάζονται ιδιαίτερες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι θυμόμαστε τις 6 μηνύσεις που δέχτηκε πέρσι τον Αύγουστο ο συμπολίτης μας Ηλίας Τσολακίδης από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Κατερίνης, επειδή ″τόλμησε″ να ασκήσει κριτική στις ενέργειες της δημοτικής μας αρχής.

Αυτή η δίκη μας αφορά όλους!

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΞΟΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ Οικοπεδοφάγοι απείλησαν πολίτη
25.03.10

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Το άρθρο που ακολουθεί είναι του δημοσιογράφου Φώτη Κουτσαμπάρη, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» στο φύλλο της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Μακρίδης Χαράλαμπος είναι Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Το φωτογραφικό υλικό είναι τραβηγμένο από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας και παρατίθεται προς δημοσίευση.  Το «δασάκι» με τις βελανιδιές συνεχίζει μέχρι σήμερα να παραμένει φραγμένο.

Εμείς οι εθελοντές πολίτες κύριε Κατσάρα, νοιώθουμε μεγάλο θυμό και αγανάκτηση, διότι πέρυσι εκατοντάδες εθελόντριες και εθελοντές παρατηρητές «χαρίσαμε μια μέρα από το καλοκαίρι μας στα δάση» της περιοχής σας προστατεύοντάς τα από μια πιθανή φωτιά (παρατηρητήριο Ελάφου), ενώ σήμερα κάποιοι συνδημότες σας με μεγάλη ευκολία τα καταπατούν, τα ξυλεύουν και τα καταστρέφουν.

Επειδή η αγωνία όλων μας για την κρίση του κοινωνικού μας συστήματος είναι μεγάλη, σας παρακαλούμε θερμά, εσείς ως πρώτος πολίτης του Δήμου Ελαφίνας, να επιβάλλετε άμεσα την  απομάκρυνση της περίφραξης και να επιδιώξετε την παραδειγματική τιμωρία των συνδημοτών σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

Φιλικά
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

ΥΓ. Υπάρχει εκτενές φωτογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο ακριβής αριθμός των δέντρων, εντός και εκτός της περιφραγμένης περιοχής, το οποίο βεβαίως είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πάρκο ή Πάρκινκ Κατερίνης;
02.03.10

Image 

Προσπάθεια για βελτίωση της “ποιότητας ζωής” των οχημάτων στην πόλη μας καταβάλει ο Δήμος Κατερίνης. Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλά σημεία εμφανίζονται ανεξέλεγκτα κυκλικοί κόμβοι διέλευσης οχημάτων, είτε αυτοί είναι απαραίτητοι είτε όχι. Τελευταίο οχυρό του πεζού πολίτη το πάρκο Κατερίνης, που και αυτό υπέκυψε στην αμφίβολη και μεροληπτική σχεδίαση υπέρ των αυτοκινήτων.

Στο σημείο εξόδου της Σβορώνου προς την 7ης Μεραρχίας η οποία οριοθετεί μια περιβάλλουσα οδό του πάρκου Κατερίνης, σημείο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κόμβος, διότι αποτελεί μια απλή διασταύρωση τύπου “Τ”, δημιουργήθηκε εδώ και μια εβδομάδα, εργολαβική χάραξη και κατάτμηση του δρόμου, και απαρχή δημιουργίας ενός ακόμη κυκλικού κόμβου. Το πλάτος εκεί του δρόμου είναι 8 μέτρα ενώ μαζί με τα πεζοδρόμια μόλις 14 μέτρα, και βάσει της νέας σχεδίασης το συνεχόμενο και φιλικό στον πολίτη ευθύ και πλατύ σχετικά πεζοδρόμιο από την πλευρά του πάρκου πρόκειται να εξαφανιστεί από την κατασκευή του εκτεταμένου σχετικά οδικού κόμβου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατερίνη, Α Πάροδος Θεσσαλονίκης
10.12.09

Image

Βλέποντας τέτοιες εικόνες στην πόλη μας έρχεται πάντοτε στο νου το κείμενο της μήνυσης που υπέβαλε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ζήνωνας Σατραζέμης εναντίον εφημερίδων, δημοσιογράφων και πολίτη που άσκησε κριτική εναντίον της Δημοτικής Αρχής.

Παρατίθεται απόσπασμα της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Σατραζέμη: «...οι δε εγκαλούμενοι προέβησαν στη δημοσίευση τους με σκοπό να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψή μου ως πολίτη αλλά και ως Αντιδημάρχου της πόλης μας, που υπηρετεί το Δήμο Κατερίνης επί εικοσαετία και πλέον ως αιρετό μέλος της διοίκησής του.»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η μικρή Δέσποινα χρειάζεται βοήθεια
09.11.09

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Η ΚΟΥΛΟΥ Κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ, κάτοικος Κατερίνης, Τόλιου Λαζοπούλου 32 (Μυλαύλακος), είναι κοριτσάκι 2 ετών και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η μικρή νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και θα μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ενισχυθούν οικονομικά οι γονείς του παιδιού για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν. Ας βοηθήσουμε, όσο μπορεί ο καθένας μας, τη μικρή Δέσποινα και τους γονείς της.

Μπορείτε να καταθέσετε τη βοήθειά σας στον παρακάτω ειδικό τραπεζικό λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Κατάστημα EPTALOFOU SQ, THES/K
BIC : PIRBGRAA
IBAN : GR07 0172 2130 0052 1303 1753 009
Αριθμός λογαριασμού: EUR 5213-031753-009
Ονοματεπώνυμο καταθέτη: ΚΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Κωνσταντίνου

Από το "Νοιάζομαι" της ΕΟΔνΠ
Μ. Τασοπούλου

 
Αιμοδοσία την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
05.11.09

Image 

Φίλες και φίλοι

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Φίλων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα "Κοινωνική Αλληλεγγύη" βρίσκεται η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήθηκε και λειτουργεί από το 1998 στο Νοσοκομείο της πόλης μας για παιδιά με καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αλλαξε τη ροή του Λεύκου ποταμού
26.10.09

Αλλαξε τη ροή του Λεύκου ποταμού, η «Πράσινη Διαδρομή» του Δημάρχου Κατερίνης

Οικολογικό έγκλημα από την πρωτοφανή προχειρότητα των έργων της δημοτικής αρχής

Για τα ΜΜΕ:
Διαβάστε το άρθρο σε μορφή PDF με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης (4ΜΒ)

Image

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η δημοτική αρχή Κατερίνης ανακοίνωσε στους πολίτες της την κατασκευή της «Πράσινης Διαδρομής», βλέπε παραποτάμια περιοχή από Νέο Κεραμίδι μέχρι τον Καταυλισμό Τσιγγάνων, μήκους περίπου 7 χιλιομέτρων, στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το φράγμα θα μπαζωθεί πάλι!
25.10.09

Image 

Χθες και σήμερα η βροχή στα Πιέρια ήταν άνευ προηγουμένου! Τρία χρόνια μετά την πυρκαγιά είχε να βρέξει με τέτοια ένταση. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα γεγονότα του 2007, ότι το φράγμα θα μπαζωθεί πάλι από τα ξεπλύματα της Φτέρης, του μεταλείου χρωμίου και τις λάσπες από τον νεοκατασκευασμένο δρόμο, ο οποίος φτιάχτηκε από υλικά του πυθμένα του φράγματος, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους μήνες από την παράδοσή του, να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ σε ..μπαλώματα! Χάλασε σε 40 σημεία σε μήκος μόνο 6 χιλιομέτρων. Τι θα μας πουν πάλι; Οτι η μόλυνση που θα ακολουθήσει θα είναι από την πυρκαγιά του 2007;

Εάν έχω άδικο, ας δώσουν αν τολμούν το νερό του φράγματος για πόσιμο στη Β. Πιερία. Ας σταματήσουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και να μας κοροϊδεύουν.

Να φανταστεί κανείς, πως με μια γεώτρηση από τις 32 της Βροντού λύνεται για πάντα το αρδευτικό πρόβλημα της Πιερίας.

Θ.Κ.

 
Με μια βίδα και ένα καρφί (Μέρος ΙΙ)
17.10.09

Image

Σε συνέχεια λοιπόν του δημοσιεύματος της 06/09/2009 στην στήλη "Νοιάζομαι", όπου κάποιος ανάρτησε διαφημιστικό σταντ με πωλητήρια και ενοικιαστήρια επάνω σε δέντρο της κεντρικής πλατείας, ερχόμαστε σήμερα με τις παρακάτω φωτογραφίες να αναδείξουμε το πρόβλημα σε μία άλλη του διάσταση. Ο εν λόγω κύριος ή κυρία έχει γεμίσει κυριολεκτικά με πωλητήρια και ενοικιαστήρια όλους τους φανοστάτες που βρίσκονται στις οδούς Ειρήνης, Εθν. Αντιστάσεως (μέχρι τη διασταύρωση με Κασσάνδρου) και πέριξ της κεντρικής πλατείας της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η παρέα από το 3ο Λύκειο
12.10.09
Image

Επιστολή μαθητών Λυκείου προς τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης:

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Την ιστορία μας την έχουμε πει πολλές φορές. Θα την ξαναπούμε! Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, εμείς, μια παρέα φίλων από το 3ο  Λύκειο, σας γνωστοποιήσαμε την επιθυμία μας να συμβάλλουμε, έτσι ώστε η πόλη μας να γίνει πιο όμορφη, πιο ανθρώπινη, με λιγότερο γκρι.

Ζητήσαμε να μας δώσετε έναν κοινόχρηστο χώρο του δήμου προς δεντροφύτευση. Η ανταπόκρισή σας ήταν άμεση και ελπιδοφόρα! Σπεύσατε με αξιοθαύμαστη ταχύτητα και σοβαρότητα να απαντήσετε στο αίτημά μας. Την ημέρα της συνάντησης μας στα μέσα Μαρτίου, μας είχατε πει πως το πολύ σε ένα μήνα από τότε η περιοχή θα ήταν έτοιμη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγάλη φωτιά σε σκουπίδια στο γκαράζ του Δήμου Κατερίνης
09.10.09

Image

Σήμερα, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009, περίπου στις 8:30 το πρωί, μια μεγάλη στήλη καπνού εμφανίστηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης της Κατερίνης, ενώ ταυτόχρονα ένα γκρι σύννεφο σκέπασε την περιοχή του εγγλέζικου δρόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επικοινώνησαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάλληλοι της δημοτικής αρχής έβαλαν φωτιά με σκοπό την ελεγχόμενη καύση κάποιων υλικών στο γκαράζ του Δήμου. Όμως, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε παρακείμενο, μεγάλο όγκο σκουπιδιών και εύφλεκτων υλικών, με αποτέλεσμα να καίει ανεξέλεγκτα επί 3 ώρες περίπου.

Image 

Το σύννεφο καπνού κινήθηκε αρχικά προς τις εργατικές κατοικίες αργότερα, με την αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου, ο καπνός σκέπασε την περιοχή της Γανόχωρας και του Κεραμιδίου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής και ειδικά το προσωπικό των παρακείμενων βιοτεχνιών να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τον έντονο καπνό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πεταμένος φανοστάτης (25ης Μαρτίου)
21.09.09

Image 

Φίλες κια φίλοι του "Νοιάζομαι" (21.09.2009, 11:54)

Στέλνω αυτές τις 2 φωτογραφίες απο το roundabout (κυκλικό κόμβο) που έγινε στην 25η Μαρτίου (στο παλαιό κτηνιατρείο) πρό τριμήνου.

Τα αρμόδια συνεργεία έβγαλαν τον φανοστάτη για να εκτελέσουν τις εργασίες τους (οι οποίες έγιναν εξαιρετικά) αλλά ο συγκεκριμμένος φανοστάτης παρέμεινε πεταμένος. Τέτοια περιστατικά που αφορούν πεταμένα υλικά είναι σύνηθες φαινόμενο (σωλήνες αποχέτευσης, άσφαλτος, χαλίκι κ.α.). Επειδή ζούμε στην χώρα των πολλών αρμοδίων και συναρμοδίων αλλά πάντοτε του κανενός υπευθύνου, σας παρακαλώ αναδείξτε το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαι τόσο περήφανη για την ομάδα μας! Συγχαρητήρια σε όλους, και πολύ περισσότερο σε όσους πρωτοστατούν σε κάθε δραστηριότητα της ομάδας, σε όσους παραμερίζουν άλλες υποχρεώσεις και αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για τα κακώς συμβαίνοντα του νομού μας. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σ΄αυτούς που μη αντέχοντας να δέχονται στωικά τις κακοτεχνίες και τις παραλείψεις των πολιτικών ηγετών του τόπου μας δημιούργησαν αυτήν την ομάδα στην Κατερίνη. Θα έχετε πάντα, το ελάχιστο, τη στήριξή μου για κάθε προσπάθεια που εκφράζει την ανησυχία και το ενδιαφέρον σας για θέματα που μας αφορούν όλους.

Με εκτίμηση

Β.Ν.

 
Studentsdesign