Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανακύκλωση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΝΔΟΙΚΟ
04.11.18

Image 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 9-11 Νοεμβρίου 2018
(Χώρος Διεξαγωγής: Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, Φλέμινγκ 8)

Θέμα: Κλιματική Αλλαγή. Αστικό Περιβάλλον

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 μέχρι Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018:
Προσυνεδριακές εκδηλώσεις με σχολεία της Κατερίνης για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής

Παρασκευή απόγευμα 9 Νοεμβρίου 2018
16.00-16.30 Προσέλευση Συνέδρων

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το «Βραβείο του καλού ανακυκλωτή»
15.05.11

Ομιλία για την ανακύκλωση από μέλη της Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας στο Ν. Κεραμίδι.

Image

Παρουσίαση με θέμα "Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 στο Νηπιαγωγείου και στο Δημοτικό σχολείου Νέου Κεραμιδίου Πιερίας, στο χώρο του Νηπιαγωγείου, από μέλη της Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ).

Στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης, που εφαρμόζεται όλη τη χρονιά στο Νηπιαγωγείο Νέου Κεραμιδίου και με αφορμή τη δράση της ΕΟΔνΠ «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», οργανώθηκε ομιλία,  με ταυτόχρονη προβολή βίντεο. Έγινε αναφορά στο Περιβάλλον και στα προβλήματα του – (μόλυνση, ρύπανση και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης απορριμμάτων, ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης υλικών).

«Μιλήσαμε για την δική μας συμπεριφορά σχετικά με τα απορρίμματα και αναφερθήκαμε στους τρόπους πρόληψης για τη μείωσή τους.  Συζητήσαμε για την χρησιμότητα των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται σε αυτά, όπως χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο, τετραπάκ, χάρτινες συσκευασίες, λάστιχα αυτοκίνητων, αδρανή και ανόργανα υλικά, μπαταρίες, ηλεκτρονικό - ηλεκτρικό εξοπλισμό, οργανικά υπολείμματα και τηγανέλαιο. Τα παιδιά συμμετείχαν στην παρουσίαση αναφέροντας τις εμπειρίες τους από τα όσα είχαν διδαχτεί στο σχολείο αλλά και από την οικογένειά τους» εξηγεί η περιβαλλοντολόγος κα. Κιτιξή Κική, ιδρυτικό μέλος της ΕΟΔνΠ και συντονίστρια της δράσης «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το χρησιμοποιημένο λάδι, δεν το πετάμε στο νεροχύτη!
05.05.11

Μαθητές της Βρίας Πιερίας μαθαίνουν να ανακυκλώνουν το βλαβερό τηγανέλαιο και συμμετέχουν στην 1η Γιορτή Εθελοντισμού  Κατερίνης

Image 

Πόσο κακό προκαλεί στο περιβάλλον το λάδι, που οι περισσότεροι καταναλωτές συνηθίζουν να πετούν στο νεροχύτη, αφού το χρησιμοποιήσουν για μαγείρεμα;

Οι συνέπειες μιας τόσο συνηθισμένης επιλογής είναι τραγικές.

Μια φιάλη, ενάμισι λίτρο, τηγανελαίου που θα καταλήξει στη θάλασσα μέσω κάποιου αγωγού όμβριων υδάτων, μπορεί να δημιουργήσει μια πετρελαιοκηλίδα ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και να μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρων νερού, ποσότητα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια!

Αν πάλι το χρησιμοποιημένο λάδι καταλήξει στα σκουπίδια, καθώς είναι εύφλεκτο, προκαλεί φωτιές στις χωματερές με κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Η δε κακή συνήθεια να το ρίχνουμε στο νεροχύτη, έχει σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση του βιολογικού καθαρισμού των αποβλήτων της πόλης.

Χάρη όμως στην εξέλιξη της επιστήμης, τα υγρά απόβλητα μετατρέπονται πλέον με την κατάλληλη επεξεργασία σε bio-diesel και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακύκλωση: 8 τόνοι ηλεκτρικές συσκευές σε 5 ώρες
23.01.10

Image

Σήμερα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 οι κάτοικοι της πόλης της Κατερίνης συμμετείχαν δυναμικά στο μαραθώνιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που οργάνωσε ο ΣΚΑΪ με τη συνεργασία του Δήμου, συγκεντρώνοντας μέσα σε πέντε ώρες 8 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά. Οι πολίτες που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή, είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Δήμο Κατερίνης και ένα μικρό φορτηγάκι της υπηρεσίας καθαριότητας παραλάμβανε τις ηλεκτρικές συσκευές από τα σπίτια των δημοτών και τα μετέφερε στην κεντρική πλατεία, όπου συγκεντρώθηκε το υλικό για να παραδοθεί στη συνέχεια στις εταιρείες ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
20.01.10

Ο ΣΚΑΪ στην πόλη μας, το επόμενο Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, από  τις 08:00 έως τις 13:00, στην Κεντρική Πλατεία

Φίλες και φίλοι της Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Όπως είναι γνωστό, στην πόλη μας η ανακύκλωση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και ο Δήμος μας έχει συμβληθεί με τα περισσότερα συστήματα ανακύκλωσης. Είναι φυσικό λοιπόν η Κατερίνη να  συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων ελληνικών πόλεων που συμμετέχουν στο μαραθώνιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που οργανώνει ο ΣΚΑΪ με τη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης.

Image 

Η επόμενή μας  δράση για την «Οικιακή Κομποστοποίηση»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας στην „πόλη των Πελαργών“
04.09.09

Ενημερωτικό υλικό της, για την ανακύκλωση, θα μοιράσει ο Δήμος Αιγινίου στους Δημότες του.

Image 

Ο Δήμος Αιγινίου στη συνεδρίαση του στις 31 Αυγούστου αποφάσισε να παραλάβει και να διανείμει μέσω των λογαριασμών ύδρευσης το ενημερωτικό τρίπτυχο της Oμάδας Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας με τίτλο «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι δημότες στα πλαίσια της προσπάθειας της Δημοτικής αρχής για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στο Δήμο Αιγινίου.  Σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009, στις 12:00 το μεσημέρι, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής Κική Κιτιξή, Σταματία Μπέση, Χρήστος Μπρασκίδης και Ηλίας Τσολακίδης παρέδωσαν στον Δήμαρχο Αιγινίου κ. Β. Κοντό,  4.000 έντυπα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αιγινίου, στο γραφείο του Δημάρχου, όπου μετά την παράδοση του ενημερικού υλικού, ακολούθησε συζήτηση, με αντικείμενο την συμμετοχή του Δήμου Αιγινίου στις δραστηριότητες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρησιμοποιώ την πάνινη τσάντα για τα ψώνια μου
03.08.09

Image

Με κεντρικό σύνθημα "Χρησιμοποιώ την πάνινη τσάντα για τα ψώνια μου", το Σάββατο 1 Αυγούστου 2009, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κατερίνης, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας πραγματοποίησαν μια ακόμη δράση, την οποία αγκάλιασαν εκατοντάδες καταναλωτές και καταστηματάρχες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δράση στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης (01.08.2009)
29.07.09

Image

Φίλες και φίλοι,

Η Ομάδα μας, στα πλαίσια της δραστηριότητας «ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ», σας καλεί να λάβετε μέρος στην εκστρατεία ενημέρωσης για την χρήση της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κατερίνης από τις 9:30 έως 11:30 π.μ.. Στόχος της δράσης μας είναι η ενημέρωση των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων αλλά και των καταναλωτών για τα προτερήματα της πάνινης επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια άλλη άποψη για την φωτοδιασπώμενη πλαστική σακούλα
13.06.09

Image 

Η συζήτηση για την χρήση της φωτοβιοδιασπώμενης σακούλας και την αντικατάσταση της κοινής πλαστικής σακούλας από αυτήν, είχε ξεκινήσει πριν πολλούς μήνες πριν την έναρξη της δράσης "Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου".  Μετά όμως από κοινή συνεννόηση αποφασίσαμε να οργανώσουμε την δράση στην Λαϊκή Αγορά της Κατερίνης με στόχο τον περιορισμό της χρήσης της κοινής πλαστικής σακούλας και την αντικατάστασή της από το γνωστό μας διχτάκι και την πάνινη τσάντα. Ταυτόχρονα θεωρήσαμε σκόποιμο να διαδώσουμε την φωτοδιασπώμενη σακούλα και να την προσφέρουμε δωρεάν στους επισκέπτες της Λαϊκής Αγοράς.

Από τότε έχουν ακολουθήσει τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες διψούν για ενημέρωση
10.05.09

Image

Το άρθρο σε μοφή PDF και φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση 

Αυτό είναι το συμπέρασμα των 15 μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οι οποίοι συμμετείχαν στην διήμερη εκστρατεία ενημέρωσης για τις πλαστικές σακούλες στην Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου της Κατερίνης. "Οι συμπολίτες μας είναι πρόθυμοι όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και να αποβάλλουν αμέσως την κακή συνήθεια της πλαστικής σακούλας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και βασικό αξεσουάρ στην κουζίνα μας", λένε τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στη δράση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκστρατεία στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου στην Κατερίνη
04.05.09

Image 

Εκστρατεία ενημέρωσης για την χρήση της πλαστικής σακούλας στη Λαϊκή Αγορά Κατερίνης, το Σάββατο 9 Μαίου 2009

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλης της και όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος στην εκστρατεία ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 9 Μαϊου στη Λαϊκή Αγορά της πόλης της Κατερίνης. Η συνάντηση των εθελοντριών και των εθελοντών για την πρώτη δράση των μελών του προγράμματος ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ, θα γίνει στις 9:30 π.μ. μπροστά στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας. Η εκστρατεία θα λάβει μέρος στην Λαϊκή Αγορά (οδός 19ης Μαΐου) και στόχος της θα είναι η ενημέρωση εμπόρων και επισκεπτών. Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης θα διαθέσουν στους επισκέπτες της Λαϊκής Αγοράς 6.000 Φώτο-Βιοαποικοδομήσιμες σακούλες και θα ενημερώσουν το κοινό για την χρησιμότητά της. Οι σακούλες αυτές, ανακυκλώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον, είναι δωρεά της εταιρείας ΠΑΧΑΡΤ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου!
30.04.09

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Η οικογένεια της ομάδας μας μεγαλώνει καθημερινά και σήμερα, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της νέας μας δράσης:
Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου!

Η ιδέα
Η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά το ποσοστό ανακύκλωσης επί του συνόλου των παραγόμενων απορριμμάτων. Η Εθελοντική Ομάδα  Δράσης Ν.Πιερίας θα ξεκινήσει την παραπάνω εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με θέμα την Ανακύκλωση και την Οικιακή Κομποστοποίηση, δίνοντας έμφαση στο τι ανακυκλώνουμε (προσέχουμε τη σήμανση των προϊόντων που ανακυκλώνονται) και στο ποια είναι τα σημεία ανακύκλωσης.
Δεδομένου ότι από τα σκουπίδια που συλλέγονται από τους μπλε κάδους μόνο το 30% ανακυκλώνονται μετά τη διαλογή που κάνει η υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης και τα υπόλοιπα πηγαίνουν στη χωματερή, σκεφτήκαμε η εκστρατεία να επικεντρωθεί στο τι ανακυκλώνεται δίνοντας και τη σήμανση που έχουν τα προιόντα που ανακυκλώνονται, αλλά και ποιοι είναι οι φορείς και τα σημεία της ανακύκλωσης για όλα τα προιόντα π.χ.

 • ηλεκτρικές συσκευές, που παραδίνονται,
 • οχήματα και ελαστικά,  ποιοι τα συλλέγουν,
 • παλιά έπιπλα – μπάζα, ποια υπηρεσία του Δήμου τα μαζεύει, ορυκτέλαια κ.α.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρωινή βόλτα με το όχημα ανακύκλωσης
30.04.09

Image

16 Απριλίου 2009, ώρα 6:30 : Διαδρομή με το ειδικό όχημα ανακύκλωσης για να παρακολουθήσουμε το ταξίδι των πολύτιμων ανακυκλώσιμων  υλικών, των σκουπιδιών μας.

Συνοπτικά

 • Ανακύκλωση σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και οικισμούς του Δήμου Κατερίνης για χαρτί – αλουμίνιο – σίδερο - πλαστικό – γυαλί (μπλε κάδοι)
 • 800 μπλε κάδοι ανακύκλωσης
 • 8 υπάλληλοι
 • 2 ειδικά οχήματα ανακύκλωσης συλλογής και μεταφοράς υλικών προς ανακύκλωση
 • 3 – 6 μέρες είναι η συχνότητα αποκομιδής την εβδομάδα ανάλογα με την περιοχή
 • 2 οχήματα με πρωινό δρομολόγιο και 1-2 οχήματα με απογευματινό δρομολόγιο
 • 4 περίπου τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών ανά όχημα ανά ημέρα
 • 1 ιδιωτικό κέντρο διαλογής
Διαβάστε περισσότερα...
 
Πως δουλεύουμε
30.04.09
ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ "ΔΙΝΩ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΟΥ"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ 1 ΜΑΙΟΥ
ΣΗΜΕΡΑ 7-4-09 ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΣΙΠΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΤΗΛ. 6948627621) ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΠΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟ. ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

1. ΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ
- ΣΙΔΕΡΟ (ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ)
- ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ (ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ)
- ΧΑΡΤΙ (ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ, ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑ)
- ΠΛΑΣΤΙΚΟ (ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ, ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ, ΑΠΟΡΡΙΠΑΝΤΙΚΑ)
- ΤΕΤΡΑΠΑΚ
- ΓΥΑΛΙ
Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Παιδιά χίλια μπράβο για την δράση σας και τη θετική εξέλιξη που είχε όλη αυτή η παρανοϊκή υπόθεση. Αν το κράτος έκανε πάντα σωστά τη δουλειά του και ενεργούσε άμεσα και σοφά, όπως έπραξε στη περίπτωση του Ολύμπου, η Ελλάδα θα ήταν φυσικός παράδεισος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μανόλης – Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου Ιτάνου Κρήτη

 
Studentsdesign