Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αφορά κι εμένα!
Δεν έχετε το δικαίωμα να σταματήσετε!
21.12.12

Image

του Στεφόπουλου Θέμη
μέλους της ΕΟΔνΠ

Αγαπητοί φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης,

Ονομάζομαι Στεφόπουλος Θέμης και είμαι μέλος της ομάδας εδώ και λίγο χρονικό διάστημα.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχω ευεργετηθεί από την ομάδα με διάφορους τρόπους (κινητοποιήσεις για το χαράτσι με αποτέλεσμα να μην γίνουν διακοπές ρεύματος αποφυγή καταστροφής του Ολύμπου και κατά συνέπεια όλης της Πιερίας, αγορές πολλές φορές προϊόντων με την δωρεάν βοήθεια των εθελοντών κλπ).

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μου που χάριν στη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας και του κοινωνικού παντοπωλείου έχουν ευεργετηθεί πολύ περισσότερο από μένα.  Δυστυχώς λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων κατάφερα αυτόν τον ένα χρόνο να βοηθήσω εθελοντικά μόνο 2 φορές και άλλες 2-3 φορές συμμετείχα σε συγκεντρώσεις της ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το "εμείς" και το "εγώ"
19.12.12

Image

Αγαπητοί μου συμπολίτες :

Καιρό τώρα και σε ανύποπτο χρόνο σε κατ ιδίαν συζητήσεις μας στην « Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας»  μια μεγάλη αγωνία όλων μας όσων είχαμε η έχουμε κάποιον λίγο πιο ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της ομάδας, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας όσο και για τις επί μέρους δράσεις, ήταν και αυτό που σήμερα κάποιοι επαγγελματίες τις παραπληροφόρησης και της πολιτικής του τόπου μας φέρνουν στο προσκήνιο μέσα από παρασκηνιακές πρακτικές και δούρειους ίππους ...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πόσο φωτεινό κ. Δήμαρχε;
19.12.12

Image 

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς στην ΕΟΔΝΠ είναι ότι οι κομματικές ταυτότητες δεν έχουν θέση μέσα στην Ομάδα. Αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή πρόθεση να υπηρετούμε τον τόπο μας, και παίρνωμε την ευθύνη να κάνωμε πράξη το λόγο μας.

Με μάλλον μικρές εξαιρέσεις, η κοινωνία της πόλης καμαρώνει αυτή τη μικρή κοινότητα, που τη νοιώθει σάρκα από τη σάρκα της, τη σέβεται και την εμπιστεύεται. Από ολόκληρη την Ελλάδα  έρχονται μηνύματα  εκτίμησης και υποστήριξης της δράσης μας. Με φρεσκάδα στη σκέψη και στη δράση, η Ομάδα μας γίνεται ένα ζωντανό κύτταρο, μια κοινότητα πολιτών, που υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο, την ποιότητα της ζωής μας, το φυσικό και το πολιτισμικό περιβάλλον, τα συμφέροντα και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της πόλης μας, χωρίς κρυφές σκοπιμότητες, χωρίς ιδιοτέλεια, και βρίσκει τρόπους να απαντήσει σε άμεσες ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας. Δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει, όμως η δράση αυτής της ομάδας τα τελευταία χρόνια, αφήνει ένα ευκρινές ίχνος στην ιστορία της πόλης. Ένα ίχνος φωτεινό. Εσείς, επίσης, θα αφήσετε πίσω σας το δικό σας ίχνος, στην τοπική ιστορία. Πόσο φωτεινό κ. Δήμαρχε;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία!
19.12.12

Image 

Δηλώνω υπερήφανο μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η θέση μέλους στην ομάδα αυτή είναι ανοιχτή για όποιον ενδιαφέρεται!! 

Η προϋπόθεση για να γίνει «ένα σώμα» με την ομάδα ο ενδιαφερόμενος, είναι μία και πολύ απλή.. να μην έχει σαν στόχο το προσωπικό όφελος..

  • ..δηλαδή μακριά από εμάς τα αξιώματα, έχουμε δει την αλλαγή στη συμπεριφορά υποψηφίων σε αξιώματα από τη στιγμή που έλαβαν το αξίωμα και μετά, ή κοινώς «μόλις πήραν την κουτάλα», αλλά επειδή είναι και ο κοινός παρονομαστής στην κατάντια που έχουμε φτάσει, λόγω των ρουσφετιών και της ψηφοθηρίας που συνεπάγεται το εκάστοτε αξίωμα
  • ..μακριά από διαχείριση χρημάτων, μιας και ο σοφός λαός λέει, «Ποιός έχει το δάχτυλο στο μέλι και δεν το γλύφει;» και γι’αυτό θα ήταν δύσκολο να υπάρξει εμπιστοσύνη προς τις προθέσεις μας
  • ..και βασικά, μακριά, πολύ μακριά από κόμματα.., είμαι προσωπικά πεπεισμένος ότι κομματικός ακόλουθος χωρίς υστεροβουλία δεν υπάρχει..
Διαβάστε περισσότερα...
 
Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον
17.12.12

Image

του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου,
δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

«Aποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις». Ο  στίχος αυτός ήρθε στο μυαλό μου  από το ποίημα του μεγάλου μας  Αλεξανδρινού ποιητή Κ.  Καβάφη,  βλέποντας τις κωμικοτραγικές σκηνές των εκλεγμένων «τοπικών μας  αρχόντων» που διέλυσαν ως άλλοι μπαχαλάκηδες  την συνάντηση του ΚΑΣ  στην αρχαιολογική υπηρεσία Κατερίνης και μετά βγήκαν ως οσίες παρθένες να ομνύουν υπέρ του σεβασμού των θεσμών,  προσπαθώντας επί ματαίω  να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και παράλληλα είδαμε τη σφοδρή, εμπαθή επίθεση του δημάρχου Λιτόχωρου κατά της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης και στο όνομά της κατά όλων των εθελοντών, όλων των πολιτών και των δημοτών που δεν στέργουν να υποτάσσονται, που δεν υπακούουν σε ξένα κελεύσματα, που θέλουν να θέτουν τις αποφάσεις των αρχόντων στην βάσανο της λογικής, στην βάσανο της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συμφέροντος αλλά και της αειφόρου ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιατί δεν ιδρύετε και σεις μια Εθελοντική Ομάδα;
16.12.12

Image 

Εμείς μια χούφτα άνθρωποι έχουμε μπει στο κάρο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και το πηγαίνουμε εκεί που κατά τη γνώμη μας πρέπει να πάει και δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν!

του Νίκου Καπουράνη
μέλους της Εθελοντικής Ομάδς Δράσης Ν. Πιερίας

Είχα πει παλιότερα και σε μεταξύ μας συζητήσεις, και σε κάποια συνέντευξη, ότι στην αρχή θα μας αγνοήσουν, μετά θα μας κοροϊδέψουν, μετά θα μας πολεμήσουν και στο τέλος θα νικήσουμε. Βρισκόμαστε στο στάδιο που μας πολεμούν, δεν ξέρω τι θα γίνει στο επόμενο στάδιο, αν θα νικήσουμε ή όχι αν κι αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Σημασία έχει το μέλλον αυτού του τόπου κι εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, να φροντίσουμε για το μέλλον αυτού του τόπου. Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε αυθεντίες, ούτε διεκδικούμε το αλάθητο, θα πολεμάμε όμως για τα πιστεύω μας είτε σας φαίνονται σωστά είτε όχι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η σκέψη και η θέληση των Ανθρώπων
16.12.12

Image 

της Παπαδημητρίου Μάγδας & Σαμοθράκη Γιάννη
Μελών της ΕΟΔνΠ

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η κραυγή των ανθρώπων για την Ελευθερία είναι μια παράδοση όλων των καιρών. Είναι κραυγή και διαμαρτυρία, αλλά και ένα κάλεσμα προς όλους τους ανθρώπους της καλής θελήσεως και του κοινωνικού χρέους.

‘’Η Δημοκρατία είναι ένα έργο εμπιστοσύνης και μια πράξη τόλμης.’’

Είναι γνώρισμα, άλλωστε, του αληθινού δημιουργού να εμπνέεται και να δημιουργεί μέσα στο κοινωνικό περίγυρο όπου δρα.

Και το σύνολο των αληθινών δημιουργών – η Εθελοντική Ομάδα Δράσης του νομού Πιερίας – ζει, πάσχει, ορθώνεται μέσα στη σιωπή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι καλοθελητές βάλθηκαν να μας προστατέψουν
16.12.12

Image 

του Γιώργου Κωτίδη
Μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Φίλες και φίλοι.

Η λυσσαλέα επίθεση του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Παπαθανασίου προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με προσβάλλει κατάφορα. Βεβαίως, μαζί με εμένα και όλους όσους γνώρισα στον κοινό μας αγώνα, να πορευτούμε μαζί, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον τόπο μας. Το αυτονόητο δηλαδή, σε μια σύγχρονη κοινωνία με αρχές, με αξίες, που δυστυχώς έμειναν –με δική μας ευθύνη- στο περιθώριο. Ευτυχώς όχι οριστικά, γιατί βρέθηκαν κάποιοι να δείξουν και πάλι το δρόμο, να τραβήξουν μπροστά και να δώσουν ελπίδα για το αύριο! Στην πράξη και όχι στα λόγια.

Είμαι υπερήφανος που συμμετέχω σ' αυτό τον αγώνα, μακριά από μίζερες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Χαίρομαι που συνυπάρχω σε μια ομάδα ενεργών πολιτών  «χωρίς προεδριλίκια, κομματικά τερτίπια και χρήματα». Το δημόσιο, βέβαια, λειτουργεί ακριβώς αντίθετα. Είναι φυσικό λοιπόν ο κ. Παπαθανασίου να ενοχλείται από την παρουσία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας γιατί του χάλασε τα σχέδια και αντιδρά κατηγορώντας κάποιους για κομματικές σκοπιμότητες.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αγνοείστε τους, αφήστε τους να πνιγούν στη λάσπη τους!
16.12.12

Image

Τις τελευταίες μέρες είμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης και άθλιας επίθεσης ενάντια στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Μέσα από blogs και  ραδιοφωνικές εκπομπές επιχειρείται, άλλοτε επώνυμα και άλλοτε ανώνυμα, να συκοφαντηθούν με ψεύτικες κατηγορίες και λάσπη, πρόσωπα και δράσεις της ομάδας.

Η πλέον δημοκρατική και διάφανη λειτουργία της ομάδας με συνεκτικά υλικά την αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο και την ποιότητα ζωής του, την έγνοια για το περιβάλλον και την αγωνία για το αύριο των παιδιών μας, φαίνεται ξεκάθαρα πως ενόχλησε τους στυλοβάτες του σάπιου συστήματος που μας οδήγησε στην πιο άθλια, στην πιο απάνθρωπη οικονομική, θεσμική και κυρίως ανθρωπιστική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν είμαστε ούτε χρήματα ούτε ψήφοι κύριοι!
16.12.12

Image

του Τηλέμαχου Ιωάννου

Τόσα χρόνια και σε τόσες δράσεις δεν έχω δει να υπάρχει ο κομματικός παράγοντας. Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν κάποιοι στενόμυαλοι και κοματικοκέρβεροι είναι ότι μπορεί να υπάρξει μια ομάδα ενεργών πολιτών η οποία δεν μπαίνει σε καλούπια. Ούτε κομματικά ούτε θρησκευτικά ούτε τοπικά. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης όπως εγώ την ξέρω και την έχω ζήσει, είναι μια ομάδα διαρκώς αυξανόμενη και μεταβαλλόμενη με μέλη τα οποία ανήκουν σε όλους του χώρους, χωρίς να ξέρει ο ένας σε τι χώρο ανήκει ο άλλος.

Δεν λέμε ο Γιάννης ο ΠΑΣΟΚΟΣ ο Κώστας, ο Συριζέος ο Νίκος, ο Νεοδημοκράτης κλπ. Λέμε ο Νίκος που γνώρισα στις πατάτες, η Γιάννα που ήταν στην δενδροφύτευση, ο Μπάμπης που γνώρισα στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
15.12.12

Image

του Βαγγέλη Ζαμαντζά, δημοσιογράφου

Φίλε Ηλία,

Διάβασα με προσοχή τα όσα προσπαθούν να προσάψουν στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης, συνδέοντας τα με τις πολιτικές πεποιθήσεις σου.

Γνωριζόμαστε χρόνια και πρέπει να ομολογήσω, ότι πρώτη φορά μαθαίνω την πολιτική σου τοποθέτηση, η οποία διευκρινίζω, είναι μια άλλη από εκείνη στην οποία ανήκω εγώ.

Να σου ξεκαθαρίσω, ότι όσες φορές συμμετείχα σε δράσεις της Ομάδας, ποτέ δεν ένιωσα κάποιο «μακρύ χέρι» κομματικού σχηματισμού να προσπαθεί να με «θωπεύσει».

Νομίζω ότι άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπό τους, υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και αυτοί αποτελούν την κοινή συνισταμένη της Εθελοντικής Ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη στήριξή σας.
19.04.10

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, αθωωτική για όλους τους κατηγορούμενους της δίκης της «Πετούνιας» ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κατερίνης.

Αισθάνομαι  ιδιαίτερα περήφανος για τα ΜΜΕ της Πιερίας και τους συμπολίτες μου δημοσιογράφους.  Σύσσωμοι, έδωσαν το δικό τους αγώνα και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών, αλλά και της ελευθεροτυπίας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος που μπορώ να δηλώνω μέλος της Εθελοντικής Ομάδας  Δράσης Ν. Πιερίας και είμαι ευτυχής που μπορώ να συμπορεύομαι και να συνεργάζομαι μαζί σας. Η παρουσία σας μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, μου έδωσε κουράγιο και μεγάλη σιγουριά.  Εκεί, για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα πως η ομάδα μας έχει πάρει το δρόμο της και ήδη χαίρομαι για όλα όσα θα ακολουθήσουν.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τη στήριξή σας.

Φιλικά

Ηλίας Τσολακίδης

 
Ο επίλογος της δίκης της "Πετούνιας"
19.04.10

Image

του Σταυριανίδη Κων/νου

Λοιπόν Πολίτη/σα  πρέπει να γνωρίζεις ότι όσο έρχεσαι  και συμπληρώνεις τα κενά και τις δράσεις των πολιτικών είσαι ευπρόσδεκτος στο περιβάλλον τους, θα πάρεις και ένα χτύπημα στην πλάτη, θα βγεις και μία φωτογραφία μαζί τους και σίγουρα θα δεις την  φάτσα σου στα ΜΜΕ.

Αν πάλι δεν έρχεσαι να συμπληρώσεις  αλλά να ζητήσεις  και να ψηφίσεις θα πάρεις πάλι ένα χτύπημα στην πλάτη και  κάποια ψίχουλα…..

Όλα αυτά, αν αύριο θέλεις να πολιτευτείς θα σου φανούν πολύ  χρήσιμα επειδή θα έχεις κάνει φίλους ανθρώπους του συστήματος-περιβάλλοντος,  οι οποίοι μπορούν να σε προωθήσουν.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και επικυρωμένη ως προς την ορθότητά της. Προσωπικά θα σου βγει αν επιμένεις, στον κοινωνικό σύνολο όμως, είναι επιβλαβής.

Είναι επιβλαβής διότι θα συντηρείς  ένα περιβάλλον το οποίο ( κατά κανόνα χωρίς να αποκλείονται οι εξαιρέσεις) θρέφει

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ελλάδα της μαραμένης πετούνιας αλλά και της Ελπίδας
19.04.10

Image

Του Χρήστου Δ. Πρασκίδη

Σήμερα στην Ελληνική κοινωνία ζούμε μια απίστευτη κρίση.    Μια κρίση αξιών, που στην ουσία προέρχεται από τα διάφορα «ελλείμματα» που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια, με βασικότερο αυτών το μορφωτικό έλλειμμα, με την έννοια της ευρύτερης παιδείας και καλλιέργειας.  Το οικονομικό έλλειμμα με όλα όσα αυτό συνεπάγεται και ζούμε τελευταία, είναι η συνέπεια, το προϊόν αυτών των άϋλων ελλειμμάτων μας.

Σήμερα λοιπόν σε μια κοινωνία με τα τόσο σοβαρά προβλήματα δικάζονταν τρεις εκδότες, ένας αρχισυντάκτης και ένας πολίτης γιατί ο τελευταίος αγανακτισμένος από φαινόμενα κακοδιοίκησης και ανοργανωσιάς και με αφορμή την κατασπατάληση χρημάτων των δημοτών, έγραψε μια οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας και κριτικής για τον δήμο Κατερίνης, την οποία δημοσίευσαν οι εφημερίδες που εκδίδουν οι πρώτοι. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ηταν μία, γίναν έξι, λες να γίνουν και επτά...
05.08.09

Προς τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Φίλες και φίλοι,

Σας πληροφορούμε ότι μετά από πρόταση του μέλους μας κ. Κυτίδη, δημιουργήθηκε ειδικός χώρος στην ιστοσελίδα της ομάδας μας www.otoposmou.gr, όπου στην ενότητα "Νοιάζομαι" θα αναρτώνται από σήμερα, όλα τα σχόλια και οι τοποθετήσεις μελών, φίλων και συμπολιτών μας σχετικά με την μήνυση του Αντιδημάρχου Κατερίνης κ. Ζήνωνα Σατραζέμη.

Επίσης σας πληροφορώ πως σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009, έχω παραλάβει από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης άλλες 5 μήνυσεις, όλες με το ίδιο αντικείμενο, αυτή τη φορά με αποδέκτη μόνο το πρόσωπό μου. Οι μηνυτές είναι ο Δήμαρχος Κατερίνης

  • Χιονίδης Σάββας και οι Αντιδήμαρχοι:
  • Λιακόπουλος Αθανάσιος,
  • Ίτσιος Γεώργιος,
  • Παπατολίκα Βικτώρια και
  • Χατζηκώστας Γεώργιος.
 
Η δίωξη των εθελοντών (Δελτίο τύπου)
07.08.09

Η παρούσα επιστολή, στην αρχική της μορφή ως κείμενο-πρόταση, κοινοποιήθηκε χθές, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009, σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα μέχρι σήμερα, Παρασκευή 7 Αγούστου 2009, 16:00 να καταθέσουν τις απόψεις τους (διορθώσεις, διαφωνίες, προσθήκες), βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο. Η τελική μορφή του κειμένου αποστέλεται σήμερα στα μέλη, στους φίλους της ομάδας και στα ΜΜΕ.

Image 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, την προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της κριτικής, μέσω μηνύσεων που κατέθεσε η δημοτική αρχή της Κατερίνης (δηλαδή ο δήμαρχος και οι πέντε αντιδήμαρχοι) εναντίον του Ηλία Τσολακίδη, ενεργού πολίτη της Πιερίας, και τριών εφημερίδων του νομού.

Ως Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, θεωρούμε ότι η επίθεση αυτή στρέφεται εναντίον όλων όσοι συνεργαστήκαμε, δουλέψαμε και δουλεύουμε, μέσα σε αυτή την ομάδα, σε πλήθος δράσεων, με μοναδικό στόχο το καλό του τόπου.

Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου ενέργειες, που στρέφονται κατά της ελευθερίας του τύπου και της άσκησης κριτικής εκ μέρους των πολιτών, είναι απόλυτα ασυμβίβαστες, με ανθρώπους που τάχθηκαν να υπηρετούν τα κοινά και τη δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βάζουν στο «γύψο» τις ανεπιθύμητες φωνές (Παναγιώτης Σαββίδης ΚΚΕ)
04.09.09

Image

Με απερίφραστο τρόπο καταδίκασε η Ν.Ε. Πιερίας του ΚΚΕ, κάθε προσπάθεια φίμωσης των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο Γραμματέας της, Παναγιώτης Σαββίδης και με αφορμή την έγκληση που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, Ζήνωνας Σατραζέμης, εναντίον τριών εκδοτών και ενός διευθυντή εφημερίδων της Πιερίας.

Ο κ. Σαββίδης, εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για την επίθεσή του στο δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Γρηγοριάδη, απαντώντας ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται μαθήματα Δημοκρατίας «από ανθρώπους που εμπορεύονται την εργατική δύναμη, όσο γίνεται πιο φθηνά».

«Ο κ. Σατραζέμης θέλει να φιμώσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης», υποστήριξε ο Παναγιώτης Σαββίδης, κάνοντας λόγο για αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η οποία αγνοεί τους αγώνες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία του λόγου και την Ελευθεροτυπία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χωρίς προκαταλήψεις και δεσμεύσεις
01.09.09

Κυρία Εφη Πουλάκη Παντερμαλή,

Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη της ομάδας μας, για τα καλά σας λόγια και την κατάθεση των πολύτιμων γνώσεών σας στο αναγνωστικό μας κοινό.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δηλώνει, ότι θα παραμείνει μια ανοιχτή κίνηση πολιτών, χωρίς προέδρους, γραμματείς και διοικητικά συμβούλια. Δηλώσαμε εξ αρχής ότι δεν διαχειριστούμε ποτέ χρήματα. Με μηδενικό budget και μοναδική κινητήριο δύναμη των 486 μελών μας, τη θέληση για προσφορά στο τόπο, πήραμε τον δρόμο για ένα ταξίδι που φαίνεται να ξεκινά με ανηφόρα. Όμως, τι κι αν είναι έτσι; Χωρίς προκαταλήψεις και δεσμεύσεις, θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε, ανιδιοτελώς και άοκνα, με όλους, με μοναδικό στόχο την προώθηση σημαντικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων του τόπου. Το ξέραμε όμως από την αρχή, ότι οι δρόμοι που οδηγούν στις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες των πολιτών σήμερα, βρίσκονται σε μέρη δύσβατα και ανηφορικά.

Συμφωνούμε μαζί σας. Ο καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ούτε και τα υγιή κινήματα των πολιτών έχουν να φοβηθούν διώξεις και προσπάθειες φίμωσής τους. Με μοναδικό γνώμονα τον διάλογο, την κριτική και την διαφάνεια θα πορευτούμε αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Η παρουσία σας και μόνο μας δίνει δύναμη!

Φιλικά
Για την ομάδα
Ηλίας Τσολακίδης


 
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.... (Εφη Πουλάκη Παντερμαλή, αρχαιολόγος)
31.08.09

Image 

Κύριε Τσολακίδη, εκφράζω τη μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη όλων όσων ανιδιοτελώς αγαπούμε τον Ολυμπο για την εθελοντική σας προσφορά,  καθώς και για την προσφορά όσων αποτελούν την ένωση πολιτών που εκπροσωπείτε.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω και τη θλίψη μου για όσα πληροφορήθηκα από την ιστοσελίδα σας.  Θύμα πολλών συκοφαντιών η ίδια (μερικές αρκετά πρόσφατες), ποτέ δεν προχώρησα σε παρόμοιες ενέργειες, αφού θεωρώ ότι  καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.... 

Δεν μπορώ να κάνω πολλά και εύχομαι να επικρατήσει σύνεση και να μην υπάρξει ανάγκη. Παρακαλώ ωστόσο να γνωρίζετε ότι αν χρειαστεί, είμαι πρόθυμη να καταβάλω στην οργάνωσή σας το μηνιαίο μου εισόδημα, δηλαδή το μισθό μου.  Αν συνεισφέρουν όσοι εκτιμούν το έργο σας, και είναι φαντάζομαι πολλοί, το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί συλλογικά, όπως συλλογική  είναι και η δική  σας προσφορά σε αυτόν τον τόπο .

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, με εκτίμηση,
Εφη Πουλάκη Παντερμαλή, αρχαιολόγος

 
Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα (Γιάννης Αμοιρίδης)
31.08.09

Από τις μαραμένες πετούνιες στο μαρασμό της Δημοκρατίας

Image 

Ανακοίνωση του Συνδυασμού «Πράξη το Όραμα» για τη μήνυση αντιδημάρχων σε πολίτη και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Γ. Aμοιρίδης, σχολιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την καθυστέρηση αντίδρασης του Συνδυασμού του στο ζήτημα, υποστηρίζει ότι περίμενε από τη Δημοτική Αρχή, «από κάποιο ίσως τελευταίο ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας», να έθετε εκείνη το θέμα προς συζήτηση.

Σκληρή ανακοίνωση, εναντίον της πρακτικής της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον πολίτη και μέσων ενημέρωσης, εξέδωσε ο Συνδυασμός «Πράξη το Όραμα».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η δημοκρατία δεν είναι μόνο λόγια (Γιώργος Παπαθανασίου)
31.08.09

Image 

«Να αποσύρει τώρα η δημοτική αρχή Κατερίνης, εδώ και τώρα, τις απαράδεκτες αγωγές εναντίον πολίτη και μέσων ενημέρωσης», ζητά ο τέως δήμαρχος Λιτοχώρου και νυν επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού «Πιερία-Νέα Πορεία», εκτός κι αν, όπως λέει, «ο απώτερος στόχος της είναι ο αποπροσανατολισμός από τα σοβαρά προβλήματα του τόπου»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο λογοκριτής πέθανε το 1974.
30.08.09

Image

Αισθάνομαι βαρύτατα προσβεβλημένη από την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του Ηλία Τσολακίδη και του τοπικού τύπου για τους παρακάτω λόγους:

1) Η κριτική δεν ήταν «δήθεν» είναι βαριά και απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεται άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά 20 χρόνια.

2) Το θέμα δεν είναι «ήσσονος σημασίας»; Δεν μπορεί να είναι «ήσσονος σημασίας»ένα θέμα διαχείρισης δημόσιου χρήματος. Το ένα τρίτο του λογαριασμού που πληρώνω στη ΔΕΗ είναι για το Δήμο. Έχω δικαίωμα και υποχρέωση να διαμαρτύρομαι  όταν αυτά τα χρήματα, που σίγουρα δεν μου περισσεύουν, σπαταλώνται από τις λάθος επιλογές των υπευθύνων. Το ποσό δεν είναι ασήμαντο για τα δικά μου οικονομικά δεδομένα. Αν για τον κ. αντιδήμαρχο είναι ασήμαντο, του ζητώ να το επιστρέψει στα ταμεία του Δήμου.

3) Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αντιδημοκρατικό να μηνύει δημοτικός άρχων πολίτη γιατί του άσκησε κριτική. Μήπως να αλλάξει το όνομα ο συνδυασμός του κ.Χιονίδη και από «Πολιτες σε δράση» να μετονομασθεί  σε «Πολίτες σε καταστολή»;

4) Η ελευθεροτυπία είναι κεκτημένο δικαίωμά μας αποκτηθέν με αγώνες και αίμα.
Ο λογοκριτής πέθανε το 1974.

Σταματία Μπέση

 
Με θυμό (Χαϊλατζίδου Γνωσούλα)
13.08.09

Image 

Αγαπητοί φίλοι

Ζούμε σε μια πόλη όπου οι τοπικοί άρχοντες δεν ξεκουράζονται ούτε τον Αύγουστο. Αφού ξεμπέρδεψαν με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της πόλης άρχισαν να ασχολούνται με τους πολίτες της. Και φυσικά ξεκίνησαν από εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά. Με τους ενημερωμένους, εκείνους που τολμoύν να αμφισβητήσουν το μεγάλο και σημαντικό έργο που συντελείται σε αυτήν την πόλη. ΄Εργο που μεταμορφώνει την πόλη από «μεγάλο χωριό» (όπως την αποκάλεσe φίλος επισκέπτης από άλλη πόλη) σε μια «σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη». Άρχισαν έτσι να μηνύουν όλους όσοι αμφισβητούν, κρίνουν και λένε μάλιστα δημόσια τη γνώμη τους. Και πολύ καλά κάνουν! Αφού δεν ξεκινήσαμε εμείς πρώτοι, καλά μας κάνουν. Δεν προλάβαμε να τους μηνύσουμε εμείς για όλα όσα θα έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν, για όλα όσα υποσχέθηκαν να κάνουν και δεν έκαναν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ολες οι προσφορές δεκτές... (Ιωάννα Γιδαράκου)
12.08.09

Image 

Καλησπέρα και από μένα,

καθώς λείπαμε οικογενειακώς διάβασα τα μηνύματά μου σήμερα και αιφνιδιάστηκα όπως όλοι μας με τις μηνύσεις. Συμφωνούν βλέπω σύσσωμοι και χαρίζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ...θιγόμενο αντιδήμαρχο με τις πολλαπλές μηνύσεις τους.

Αντί να "κουκουλώνουν" την ασχετοσύνη και την αδιαφορία τους με μηνύσεις, καλά θα κάνουν οι ιθύνοντες, να αρχίσουν, να σκέφτονται σαν τα δημόσια έργα να αφορούν το δικό τους οίκο. Θα αποφεύγονταν πολλά ατοπήματα.  Οι φανφάρες έχουν κουράσει όλον τον κόσμο πια.

Σκεφτόμουν, πως αν όλα τα μέλη της ομάδας συνεισφέραμε από 1 ευρώ (όλες οι προσφορές δεκτές...), θα αποζημιώναμε και τους "θιγόμενους" και θα περίσσευαν και υπεραρκετά για ..νέες πετούνιες. Ή μήπως να ρωτήσουμε κανέναν γεωπόνο πρώτα για την επιλογή του φυτού;

Καλή συνέχεια στο έργο όλων σας/μας.

Με εκτίμηση
Ιωάννα Γιδαράκου

 
Ντροπή σε όλους μας! (kraxtis-gr.blogspot.com)
12.08.09

Πηγή: ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη απ’ όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου, ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις»
Βολταίρος

Αυτή η διακήρυξη δημοκρατικής ελευθερίας στην έκφραση, η υπεράσπιση του δόγματος της πνευματικής ανεξαρτησίας και ανοχής, όπως διατυπώθηκε από το Βολταίρο, μου ήρθε στο μυαλό, έτσι όπως γύρισα σήμερα 5 Αυγούστου απο ολιγοήμερες διακοπές και διάβασα στον Τύπο της Πιερίας για την μήνυση του αντιδημάρχου Κατερίνης κ. Σατραζέμη εναντίον εγκρίτων εφημερίδων και δημοσιογράφων του Νομού μας. Διάβασα τα άρθρα, διάβασα την μήνυση, βγήκα έξω στην αυλή, περπατούσα, βυθυσμένος στη σκέψη μου και όπως τα πόδια μου σβαρνίζαν τα ξερά χρυσοκόκκινα φύλλα στην αυλή, έτσι όπως είχα κατεβασμένο το κεφάλι και βαρείς τους ώμους μου από τα τσιμπράγκαλα που συνηθίζω να με φορτώνω, ...σκέφτηκα μα είναι δυνατόν!!!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αφήστε τα μαντριά στα ζώα! (Εύη Χιωτέλλη)
11.08.09

Image 

Αγαπητή Νάντια,

Αν και δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, κάθε άτομο που αποφάσισε ότι το μαντρί δεν του ταιριάζει μου είναι αγαπητό. Θα έλεγα όχι και στο εμπριμέ-ούτε αυτό το χρειαζόμαστε. Άλλο πράγμα η συνειδητή συμμετοχή σε μια ομάδα με σκοπό το καλό του κοινωνικού συνόλου, όπου όλοι σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους και άλλο να είμαστε "κάπου" για προσωπικό όφελος ή για να μην νιώθουμε μόνοι. Είμαστε νοήμονες πολίτες με κρίση και άποψη και ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί με κοινωνική συνείδηση που αντιλαμβάνονται ότι η αδράνεια για τα κοινωνικά θέματα τίποτα καλό δεν μπορεί να φέρει.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στα πολιτικά του πιστεύω και την δημοσιοποίηση των απόψεων του αρκεί να μην θίγονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, ένα από τα οποία είναι και η ελευθεροτυπία! Η προσπάθεια χειραγώγησης της έντυπης και μη δημοσιογραφίας το χαρακτηρίζω μόνο με μια λέξη "φασισμός". Το βίωσαν οι μεγαλύτεροι, ας μην το βιώσουν και τα παιδιά μας!!! Τίποτα καλό δεν μπορεί να φέρει για τον τόπο!

Θα ήθελα να γνωρίσω περισσότερο την ομάδα.

Μετά τιμής Εύη Χιωτέλλη  

 
΄Ετσι γίνεται στη Γερμανία.
11.08.09

Πηγή: http://www.eptanews.gr/2009/08/04

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ  [ Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ] Posted - [ August 11, 2009 - 01:15 ] 

Η άποψη οιουδήποτε δημότη οτι δεν έπρεπε τα λουλούδια να φυτευτούν μεσα στο κατακαλόκαιρο, αποτελεί σαφώς μια αξιολογική κρίση (επι της ουσίας δεν θα διαφωνούσα με μια καλοκαιρινή δενδροφύτευση -κάλιο αργά παρά ποτέ- αρκεί ο φυτεύων να εξασφαλίσει και το αναγκαίο τακτικό πότισμα ωστε να ευδοκιμήσουν, οπότε τότε δεν μας πέφτει λόγος) που δικαιούται να την κάνει οιοσδήποτε δημότης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βροχή οι μηνύσεις... (iNews)
10.08.09

Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την Ελευθεροτυπία. 

Image 

Πηγή: http://www.inews.gr/61/vrochi-oi-miniseis.htm

Να βάλουν φίμωτρο προσπαθούν οι δημοτικοί άρχοντες της Κατερίνης, στον τοπικό τύπο της πόλης! Ο αναπληρώτης δημάρχου Κατερίνης, Ζήνωνας Σατραζέμης, κατέθεσε μήνυση εναντίων τριών εκδοτών και ενός διευθυντή εφημερίδας, διότι δημοσίευσαν επιστολή αγανακτισμένου πολίτη στην οποία θεώρησαν οτι τους βρίζει!Η επιστολή αναφερόταν στη φαεινή ιδέα της δημοτικής αρχής, να φυτέψει πετούνιες έξω από τα Δικαστήρια Κατερίνης, ημέρα Παρασκευή και εν μέσω καύσωνα, κάτι που είχε αποτέλεσμα να μείνουν απότιστα τα λουλούδια το Σαββατοκύριακο του καύσωνα και να ξεραθούν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα έπρεπε να ντρέπονται! (Συμεωνίδου Σοφία)
10.08.09

Αγαπητέ Ηλία,

Θέλω κι εγώ μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές - έστω και καθυστερημένα - να σου εκφράσω την συμπαράστασή μου, για τις άδικες αυτές μηνύσεις προς το πρόσωπό σου.

Από πότε το να βγαίνει κάποιος δημόσια και να λέει την άποψή του, η οποία σημειωτέων έχει υποστηρικτές όλους όσοι αποτελούν μέλη της εθελοντικής ομάδας, αποτελεί αδίκημα; Δεν το χωράει το μυαλό μου.Θα έπρεπε να ντρέπονται!    Ελευθερία του λόγου, ελευθερία του τύπου, θυμίζουν κάτι αυτές οι λέξεις στους εκλεγμένους μας μηνυτές; Ερωτώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με τις μηνύσεις μάθαμε και το ... κείμενο...
09.08.09

Αυτές οι μηνύσεις εναντίον του μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και κατά εκδοτών και δημοσιογράφων έφερε και μια άλλη παράμετρο στην επιφάνεια... Για παράδειγμα εγώ που διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα τον τοπικό τύπο, αυτό το κείμενο είχε διαφύγει της προσοχής μου... Με τις μηνύσεις όμως το κείμενο ήρθε στην επικαιρότητα και το έμαθαν πολλοί που έως τώρα το αγνοούσαν...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί μου
Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι περήφανος που υπάρχετε και είμαι μαζί σας 100% για τα θέματα που αναπτύσσετε στο site σας και τον τρόπο που τα χειρίζεστε.
Να είστε πάντα καλά.

Μάνος Π.


 
Studentsdesign