Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Τελευταία νέα
Οι αστείες προτάσεις του κ. Μάρδα για τον Όλυμπο
23.01.16

Image

Φωτο: Α. Γαλανός

20 Νοεμβρίου 2011

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το πεδίο βολής στο Λιτόχωρο Πιερίας και υπογράφει το αίτημα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου: «Άμεση προώθηση ένταξης του συνόλου του γεωγραφικού χώρου του Ολύμπου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τον καθορισμό Ζώνης Απόλυτης Προστασίας Α και ζώνης προστασίας Β με όρους των χρήσεων γης.»

24 Ιανουαρίου 2016

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, θα βρίσκεται στην Κατερίνη και θα συναντηθεί με τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω, για να τους παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυτή την Κυριακή πάμε Όλυμπο!
05.08.15

Image

Πρόσκληση για μια σύντομη, δροσερή ανάβαση σε ένα παρθένο, μαγευτικό τοπίο.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνουν την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, ανάβαση γνωριμίας στον Όλυμπο (ρέμα Ορλιά) και καλούν οικογένειες με μικρά παιδιά (6-15 ετών) να λάβουν μέρος στην κυριακάτικη αυτή δροσερή απόδραση στο βουνό των Θεών, σε ένα καταπράσινο τοπίο με κρυστάλλινες βάθρες και δεκάδες μικρούς καταρράκτες.

Εκκίνηση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, έξω από το αρχαίο Δίον, στις 08:30 το πρωί για την ετοιμασία της ομάδας. Η διάσχιση του ρέματος θα γίνει σε μορφή πορείας με σταθερό ρυθμό που θα μπορεί να ακολουθεί όλη η ομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περί κομματικών εξαρτήσεων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
15.12.12

Image 

Στον απόηχο των βιομηχανικών αποβλήτων...

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Για κάποιους η Εθελοντική Ομάδα  Δράσης Ν. Πιερίας μεγάλωσε επικίνδυνα! Τους ενόχλησε και έθιξε τα συμφέροντά τους, με αποτέλεσμα, το τελευταίο χρονικό διάστημα να δέχεται μια λυσσαλέα επίθεση, ειδικά από ανθρώπους που υπηρετούν σε ένα από τα πιο διεφθαρμένα κομμάτια της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τους ενεργούς πολίτες, τους εθελοντές που δίνουν το χρόνο τους, την ψυχή τους, όλη τους την ενέργεια για το καλό του τόπου τους. Φοβήθηκαν, ενοχλήθηκαν από τη δύναμη των ενωμένων πολιτών και επειδή δεν μπορούν να χωνέψουν τις δαχτυλιές που άφησε το δυνατό ράπισμα που δέχτηκαν από την έκβαση της  υπόθεσης των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο, αποφάσισαν να επιστρατέψουν κάθε μέσο για να την πλήξουν. Ήταν αναμενόμενο και το περιμέναμε!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βρείτε τον τρόπο και σταματήστε αυτό το αίσχος!
18.03.12

Image

Κυρία Μίχου, κύριε Παπαγεωργίου,

Εσείς, οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πιερίας, που τον τελευταίο καιρό μπαινοβγαίνατε συχνότατα στο Υπουργείο Πολιτισμού, είχατε πολλές συναντήσεις με την κυρία Μενδώνη και φωτογραφηθήκατε, ουκ ολίγες φορές, με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο. Εσείς, οι «γνώστες του αντικειμένου», οφείλετε άμεσα μια απάντηση στους πολίτες της Πιερίας:  

Γιατί καταργείται σε ολόκληρη τη χώρα ΜΟΝΟ η ΚΖ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περιβαλλοντικές οργανώσεις για τον Όλυμπο
14.10.11

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συντάσσεται πλήρως με το κοινό δελτίο τύπου που εξέδωσαν χθες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, οι παρακάτω περιβαλλοντικές οργανώσεις σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για την νομική προστασία του Ολύμπου.

Κοινό Δελτίο Τύπου

Ευκαιρία το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου για την προστασία του «Βουνού των Θεών»

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, MΟm-Εταιρία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας και WWF Ελλάς στηρίζουν τη σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να προωθήσει Προεδρικό Διάταγμα για τη θεσμική κατοχύρωση ως Εθνικού Πάρκου Ολύμπου του εξαιρετικά σημαντικού «Βουνού των Θεών».

Ο Όλυμπος, βουνό σύμβολο παγκόσμιας ακτινοβολίας, μεγάλης οικολογικής, ιστορικής, πολιτισμικής αξίας, χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης και προστασίας. Παρόλο που οι περιβαλλοντικές ΜΚΟ αναγνωρίζουν περιθώρια βελτίωσης συγκεκριμένων διατάξεων, θεωρούν ότι το Προεδρικό Διάταγμα κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπει δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν όχληση στην πανίδα, να υποβαθμίσουν τα ευαίσθητα οικοσυστήματά του και να υποβαθμίσουν τον χαρακτηρισμό του Ολύμπου ως παγκόσμιου βιοαποθέματος. Επίσης, οι ήπιες δραστηριότητες αναγνωρίζονται ως σημαντικό στοιχείο σε ένα βουνό που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναζητούν τη φυσική του ομορφιά, γνωρίζουν τα μοναδικά είδη χλωρίδας και θαυμάζουν το φυσικό και μυθολογικό μεγαλείο του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Με τα παιδιά στον Όλυμπο»
31.10.10

 Image

Ήταν μια πανέμορφη, ηλιόλουστη μέρα. Μια μικρή παρέα, οικογένειες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, βρέθηκαν σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010 στην παλιά Σκοτίνα, στο «Πάνθεον». Καλεσμένα τα παιδιά από το Νίκο Καραγιαννίδη και την Πόπη Γκανά, συντονιστές της ομάδας «Με τα παιδιά στον Όλυμπο», πραγματοποίησαν μια μοναδική φθινοπωρινή εκδρομή στις πλαγιές του μαγευτικού βουνού των Θεών.

Image 

Πρόκειται για την 4η εκδρομή στον Όλυμπο που διοργανώνεται φέτος από την ΕΟΔνΠ και απευθύνεται ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Στόχος της σημερινής ημερήσιας εκδρομής ήταν η συλλογή εποχιακών καρπών και η γνωριμία των παιδιών με το βουνό και τη φύση την εποχή του Φθινοπώρου.

Image 

Τα παιδιά μάζεψαν άγρια φιρίκια, κάστανα, μανιτάρια, καρύδια, έπαιξαν με τον Άρκον και απόλαυσαν τα μοναδικά χρώματα του δάσους.

 
Δροσερή απόδραση στον Όλυμπο ΙΙΙ
24.08.10

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνουν την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010, την 3η ανάβαση γνωριμίας στον Όλυμπο και καλούν  οικογένειες με μικρά παιδιά (6-15 ετών) να λάβουν μέρος στην κυριακάτικη αυτή δροσερή απόδραση στο βουνό των Θεών.

Image 

Τα μέλη της πιερικής εθελοντικής ομάδας είχαν προγραμματίσει τρεις ημερήσιες εκδρομές μέσα στο καλοκαίρι του 2010, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τον Όλυμπο αλλά και των γονέων, με τη δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος». Μετά τις δύο πρώτες εκδρομές, οι οποίες είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή, οι συντονιστές της δράσης παρακαλούν, οι συμμετέχοντες της τρίτης και τελευταίας εκδρομής να είναι αποκλειστικά και μόνο οικογένειες με παιδιά!

Σκοπός της εξόρμησης θα είναι η διάσχιση του Φαραγγιού „Ενιππέας“ με εκκίνηση από τα Πριόνια και δίωρη κατάβαση, μέχρι το εκκλησάκι-σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου. Στο σημείο αυτό θα γίνει διάλειμμα μιας ώρας περίπου και θα ακολουθήσει η επιστροφή-ανάβαση προς τα Πριόνια. Εκεί, θα ξεκουραστούμε απολαμβάνοντας τη φασολάδα του καταλύματος και θα συζητήσουμε για τον Όλυμπο, τα Πιέρια και την προστασία τους. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι Β+. Η εκδρομή θα διαρκέσει συνολικά 5-6 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εβδομήντα νέες υπογραφές από τη Χορωδία Εθνικού Ωδείου Αθηνών
14.08.10

Image

Χορωδία Εθνικού Ωδείου Αθηνών:
Στηρίζουμε κι εμείς το αίτημα της άμεσης νομικής προστασίας του βουνού των θεών!

Εβδομήντα νέους υποστηρικτές απέκτησε η καμπάνια συλλογής ψηφιακών υπογραφών με κεντρικό αίτημα την «Επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου». Τα μέλη της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, που βρέθηκαν σήμερα στο Αρχαίο Δίον στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου, υπέγραψαν το αίτημα της επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού.

Την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, στις 19:00 η μεγάλη μουσική οικογένεια,  αυτό το αξιόλογο κομμάτι της κοινωνίας μας, που κατανοεί, αγαπά και υπηρετεί την τέχνη των ήχων και συμβάλλει στη συνεχή αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, η χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, επισκέφτηκε το παρατηρητήριο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στους Ν. Πόρους και ενημερώθηκε για τους στόχους και τις πολύπλευρες δράσεις της πιερικής ομάδας, σχετικά με την προστασία του βουνού των θεών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ντέμης Ρούσσος: «Είμαι μαζί σας! Συνεχίστε!»
08.08.10

"Είναι χαρά μου να συμβάλλω κι εγώ στην προστασία του βουνού των θεών. Ο εθνικός αυτός πλούτος, ο μυθικός Όλυμπος, πρέπει να παραμείνει και να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ακέραιος!"

Image 

Ο δήμαρχος Δίου κ. Παπαχρήστος Γρ. απονέμει αναμνηστικό στον έλληνα καλλιτέχνη πριν την έναρξη της συναυλίας στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Ο μεγάλος έλληνας καλλιτέχνης με  την ιδιότυπη χαρακτηριστική φωνή, συνεχίζοντας την παγκόσμια περιοδεία του, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2010 έκανε στάση στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, στο Φεστιβάλ Ολύμπου και παρουσίασε  τη μουσική του παράσταση «Being Demis».  Γιορτάζοντας 40 χρόνια καριέρας, ο ζωντανός θρύλος της μουσικής, είχε μια ευχάριστη έκπληξη για τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας  Δράσης Ν. Πιερίας.

Μαγεμένος από το επιβλητικό βουνό των θεών, εκεί στους πρόποδές του στο αρχαίο Δίον, το πρωί του Σαββάτου πριν τη συναυλία,  συζητώντας με τον Δήμαρχο Δίου κ. Παπαχρήστο, πληροφορήθηκε για τις πολύπλευρες δράσεις των ενεργών πολιτών της Πιερίας, όπως το «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» και τη διεθνή καμπάνια συλλογής ψηφιακών υπογραφών με κεντρικό αίτημα την «Επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου».

Image 

Ο κ. Ρούσσος ζήτησε αμέσως να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους της ομάδας και δέχτηκε πρόθυμα να επισκεφθεί το παρατηρητήριο των Ν. Πόρων, από όπου καθημερινά, από την 1η Ιουνίου έως την 10η Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως 20:00, εθελόντριες και εθελοντές (280 οικογένειες με μικρά παιδιά) παρακολουθούν το βουνό και μεταφέρουν τηλεφωνικά πολύτιμες πληροφορίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.  Δυστυχώς, τεχνικές δυσκολίες της τελευταίας στιγμής κατά τη διάρκεια του απογευματινού Soundcheck ανάγκασαν τον έλληνα καλλιτέχνη να ακυρώσει την επίσκεψη στο παρατηρητήριο των εθελοντών του Ολύμπου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλυμπος, Ρέμα Ορλιά!
25.07.10

Image

Μια σύντομη, δροσερή ανάβαση με τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στο βουνό των Θεών.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους! Ένα ευχάριστο πρωινό σε ένα από τα πιο όμορφα βουνά της χώρας μας. Όλυμπος, Ρέμα Ορλιά! Μια σύντομη, δροσερή ανάβαση σε ένα παρθένο, μαγευτικό τοπίο. Όσοι από την μεγάλη μας παρέα, βρέθηκαν για πρώτη φορά στο βουνό των Θεών, έζησαν πρωτόγνωρα συναισθήματα και μια απίστευτη ομορφιά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιτέλους, σταματήστε τον πλήρη εξευτελισμό του βουνού των Θεών!
12.07.10

ΟΛΥΜΠΟΣ: Με θηρία 4Χ4 εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, εντός του αρχαιολογικού χώρου και της διεθνώς προστατευμένης περιοχής Natura!!!

Image

10 Ιουλίου 2010: Η καλύβα «Χριστάκη» και το αυθαίρετο κτίσμα (αριστερά)  με δεκάδες 4 Χ 4 στην …αυλή τους. Το αυθαίρετο, ενώ έχει κριθεί ως κατεδαφιστέο, συνεχίζει να υπάρχει, πλέον και με σκεπή! Ποιοι φέρουν την ευθύνη της μη υλοποίησης της απόφασης κατεδάφισης;

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Κυρία Μπιρπίλη, κύριε Γερουλάνε

Σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί, πως από το καλοκαίρι του 2009, στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.500 μέτρα, γίνεται απόπειρα να ανεγερθεί κτίσμα 81 τ.μ. Η παρακάτω φωτογραφία, σίγουρα δεν θα έχει διαφύγει της προσοχής σας, μιας και φιλοξενήθηκε μέχρι και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας. Βλέπετε, πρόκειται για αυθαίρετο στο ψηλότερο σημείο της χώρας, μόλις λίγα μέτρα κάτω από το θρόνο του Δία!

Image 

Όπως επίσης σίγουρα θα γνωρίζετε,  σύμφωνα με το Πολεοδομικό Γραφείου Ελασσόνας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009, σε απάντηση που έστειλε στη WWF Hellas, το Δασαρχείο Ελασσόνας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της αυθαίρετης κατασκευής, «συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, επέβαλλε πρόστιμο αυθαιρέτου και  …έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενημερώθηκαν Greenpeace και WWF για το αυθαίρετο στον Όλυμπο
14.10.09

Image 

Image  

14 Οκτωβρίου 2009, 10:00

Greenpeace Greece και WWF Hellas ενημερώθηκαν:

  • για τη συνέχιση των εργασιών στο αυθαίρετο κτίσμα του Ολύμπου
  • για την πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και τη συλλογή ψηφιακών υπογραφών μέσω διαδικτύου με στόχο την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου
  • Επίσης ζητήθηκε από τις οργανώσεις να στηρίξουν την προσπάθεια συλλογής ψηφιακών υπογραφών

Οι οργανώσεις ζήτησαν από την ομάδα μας να καταθέσουμε εγγράφως την επιθυμία μας για προώθηση της δράσης μας στα μέλη τους.

Η Ομάδα μας έστειλε σήμερα το παρακάτω eMail:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητoί φίλοι

Ένιωσα υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να χαιρετίσω τη πρωτοβουλία σας και να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  μου στην ομάδα και τις μελλοντικές της δράσεις.

Σας γράφω από το Άμστερνταμ, όπου κατοικώ το τελευταίο χρόνο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Τ. Περικλής

 
Studentsdesign