Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Διόδια
Να δραστηριοποιηθούν φορείς και πολίτες για τα διόδια
25.02.15

Image

Οι απόψεις και οι θέσεις μας σχετικά με την επικείμενη σύσκεψη για τα διόδια

Θετική  κατ’  αρχήν μπορεί να χαρακτηρισθεί η πρωτοβουλία  του Δημάρχου Πύδνας – Κολινδρού κ. Λαγδάρη, να συγκαλέσει σύσκεψη των φορέων της Πιερίας για τα διόδια του Αιγινίου.

Ωστόσο η εξάχρονη και πλέον εμπειρία μας  στο θέμα των διοδίων, μας κάνει εξαιρετικά επιφυλακτικούς για το αποτέλεσμά της.

Τέτοιες συσκέψεις  έγιναν αρκετές  φορές όλα αυτά τα χρόνια από το 2008 και ύστερα. Θυμίζουμε το «φιάσκο» της τελευταίας σύσκεψης που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, στην οποία  δεν κλήθηκε η Επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας, η μοναδική  τότε ενεργή φωνή διαμαρτυρίας   και η μοναδική  μορφή αντίστασης στον αγώνα  κατά των διοδίων, αποτελούμενη από  άτομα που  είχαν και γνώση και εμπειρία στο  θέμα. Αντίθετα κλήθηκαν φορείς που ουδέποτε συμμετείχαν σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία για τα διόδια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ;
04.12.13

Image 

ΠΡΟΣ κ.κ. Βουλευτές Πιερίας

Κυρία και κύριοι Βουλευτές

Μετά την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων παραχώρησης το 2007, κάποιοι από εσάς μας έλεγαν ότι δεν είχαν την δυνατότητα να διαβάσουν το περιεχόμενό τους, το οποίο   ψηφίσθηκε σαν ένα ενιαίο κείμενο   με την αρχή της δεδηλωμένης. Μας έλεγαν πως  πίστευαν ότι εξυπηρετούν με την  ψήφο τους το καλό της χώρας, χωρίς να γνωρίζουν την απάτη των διοδίων που έχει στηθεί με τις συμβάσεις παραχώρησης.

Όταν άρχισε να ξεσηκώνεται  η Πιερία για τα διόδια του Αιγινίου και της Λεπτοκαρυάς, μας έστελναν μηνύματα συμπαράστασης και δήλωναν ότι είναι μαζί μας.

Στη συνέχεια όμως το 2011, οι τότε βουλευτές της Πιερίας,  ψήφισαν όλοι τους την Ντροπολογία Ρέππα, για πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας σε όσους δεν πληρώνουν διόδια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο πολίτης στην εποχή της κρίσης
21.11.13
Image
 
Ο κοινός μας αγώνας για το μέλλον του τόπου μας
12.02.13

ICant.gif

 

Για τρίτη βδομάδα συνεχίζεται ο αγώνας όλης της Πιερίας κατά των διοδίων με αποκορύφωμα  το Παμπιερικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Τετάρτη 13/ Φεβρουαρίου στη μία το μεσημέρι στην πλ. Ελευθερίας στην Κατερίνη.

Η  Παμπιερική επιτροπή αγώνα στην οποία συμμετέχουν οι τρεις δήμοι της Πιερίας, η Αντιπεριφέρεια, και όλοι οι Φορείς του νομού, καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας, εργαζόμενους, επαγγελματίες, άντρες και γυναίκες, νέους, ανέργους και συνταξιούχους:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Πιερία θα νικήσει γιατί το θέλουν οι πολίτες της!
10.02.13

Image

Η αλληλεγγύη δεν είναι στενό σοκάκι.

Η αλληλεγγύη δεν είναι η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη που ακολουθούν τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η πολιτική της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης.

Αλληλεγγύη δεν σημαίνει να περιοριστούμε σε δράσεις όπως το "Κοινωνικό Παντοπωλείο", το "Χαριστικό Παζάρι" ή "Χωρίς Μεσάζοντες", γιατί τότε η φτώχεια δεν θα εξαλειφθεί ποτέ.

Η κοινωνία χρειάζεται να κερδίσει, πρώτα τοπικά, οικοδομώντας αυτοδιαχειριζόμενες δομές. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να διδαχτεί την αλληλεγγύη μέσα από τους μικρούς, καθημερινούς αγώνες. Πρέπει να διδαχτεί την αυτοοργάνωση και κατ επέκταση, να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Μην της στερείς αυτή την ευκαιρία.

Στήριξε τον αγώνα των διοδίων! Από αυτό τον αγώνα θα βγούμε πιο δυνατοί! Όλοι!

 
Το παιχνίδι των εντυπώσεων και η αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας
06.02.13

2013020602.jpg 

του Θέμη Κωτούλα

Μια συνεδρίαση για τα διόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, που διήρκησε τέσσερις ώρες, για να καταλήξει στη συγκρότηση μιας επιτροπής που θα προχωρήσει σε συναντήσεις και θα διοργανώσει ένα συλλαλητήριο, αποδεικνύει πρωτίστως την απουσία συνεννόησης μεταξύ των φορέων για ένα θέμα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, εδώ και δέκα ημέρες, όταν κάποιοι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους.

Με βασικό αίτημα τη διοργάνωση παμπιερικής κινητοποίησης σε ένα αόριστο μέλλον, με τους πολίτες να αγωνίζονται στα διόδια - σε χρόνο ενεστώτα - με τη φυσική τους παρουσία, τουλάχιστον τα αντανακλαστικά κάποιων θα έπρεπε να λειτουργήσουν και να μην εξαντληθούν οι τοποθετήσεις, με διαπιστώσεις που γνωρίζει ο καθένας μας και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από τους περισσότερους.

Και όταν υπάρχει μια Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων, με ιστορία τόσων χρόνων, που και στο παρελθόν απέδειξε ότι συμπαρέσυρε μια κοινωνία και μια κατά κανόνα ηττοπαθή πολιτική ηγεσία του Νομού σε κινητοποιήσεις και ανέδειξε το θέμα των διοδίων, τουλάχιστον να μην την απαξιώνουμε. Έστω και αν όλοι αντιλαμβανόμαστε την ορθή λειτουργία και τους κανόνες ενός δημοτικού συμβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, 04.02.2013
05.02.13


Οι τοποθετήσεις των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κ. Σιανίδη Δημήτρη (νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Αγώνα) και Τσολακίδη Ηλία, κατά τη διάρκεια της κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης για τα διόδια.

 
Διόδια Αιγινίου: Η Πιερία θα νικήσει με ή χωρίς αυτούς
05.02.13

2013020504.jpg

του Αντώνη Νταγλιούδη, μέλους Επιτροπής Αγώνα Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

Τα Διόδια του Αιγινίου ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2010. Όμως δεν λειτούργησαν για τρία χρόνια και αυτό αποτελεί μια παγκόσμια μοναδικότητα. Οι λόγοι της «απραξίας τους» είναι προφανείς και γνωστοί:

α) Απέχουν 12 km από τα επόμενα των Μαλγάρων

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ένας νομός, μία φωνή: ΟΧΙ στην απάτη των διοδίων!
04.02.13

2013020502.jpg

Οι κάτοικοι της Πιερίας καλούνται την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013, στις 15:30 να συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο κατά των διοδίων. Στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, στην οποία συμμετείχαν οι 4 βουλευτές του Νομού, η Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι των Δήμων Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού, το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Εμπορικός Σύλλογος και εκπρόσωποι δεκάδων φορέων και συλλόγων, αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, ξεκινώντας αύριο από το Αιγίνιο.

 
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κι αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν. Όλοι τους!
04.02.13

Image 

Αυτή ήταν και αυτή συνεχίζει να είναι η θέση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για το θέμα των διοδίων, έτσι όπως διατυπώθηκε και με τη δημοσίευση του άρθρου την 25.01.2013:  «Ο στόχος μας είναι η Δευτέρα!»

«Το πρόβλημα είναι πολιτικό και αυτοί που οφείλουν  να το λύσουν είναι οι πολιτικοί. Τώρα! Κι αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν. Όλοι τους! Και να αφήσουν την τύχη του τόπου στους πολίτες.»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα τους δείξουμε την Ελλάδα που δεν γονάτισε!
30.01.13

 Image

Από αύριο το μεσημέρι Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στην Ευρώπη, θα βρίσκονται στην Κατερίνη.

Οι δημοσιογράφοι θα μείνουν έως και την Κυριακή στην πόλη μας και θα βιντεοσκοπήσουν τη διάθεση 100 τόνων αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια και κρεμμύδια) σε 2.000 οικογένειες μέσα από τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Θα συναντήσουν ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, απλούς πολίτες, το Δήμαρχο της πόλης, θα επισκεφτούν παραγωγούς και καταναλωτές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες της Πιερίας περιμένουν μια απάντηση!
30.01.13

Image

Οι πολίτες της Πιερίας είναι εκεί και περιμένουν μια απάντηση. Ρωτουν: Γιατί μας  καθηλώνετε μέσα σε πέντε σταθμούς διοδίων; Δύο προς Θεσ/νίκη και τρεις προς Λάρισα; Οι πολίτες της Πιερίας ρωτουν: Γιατι πρέπει να πληρώνουμε το ένα τρίτο ή το μισό του μισθού μας σε δίόδια για να πάμε  στη δουλειά μας; Οι πολίτες της Πιερίας παραμένουν στα διόδια του Αιγινίου και περιμένουν απαντήσεις.

Αντί για απαντήσεις όμως η Πολιτεία, η Δημοκρατία, απαντά με συλλήψεις, με δακρυγόνα, με καταστολή. Αντί για απαντήσεις ο λαός της Πιερίας, δέχεται τον απόλυτο εξευτελισμό. Να συλλαμβάνονται ανήλικοι και άτομα με προβλήματα υγείας. Να ρίχονται δακρυγόνα μπροστά σε μικρά παιδιά.

Σήμερα δύο ακόμα άτομα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ένας εκ των οποίων είναι ανήλικος με προβλήματα μάλιστα υγείας.  Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνετε, εσείς οι υπεύθυνοι της καταστολής, είναι ότι τέτοιες ενέργειες, αποδεικνύουν το δίκιο του αγώνα μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Αστυνομία είναι ...αλλού!
29.01.13

Image 

Ανοχύρωτη πόλη η Κατερίνη.

Οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας είναι εξαφανισμένες από χθες από την πόλη της Κατερίνης. Αντί να φυλάσσουν την πόλη, τους πολίτες, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, αντί να προστατεύουν τις περιουσίες των πολιτών από κάθε διαρρήκτη και να μεταδίδουν στον κόσμο το αίσθημα ασφάλειας και ομαλότητας, με αυξημένες περιπολίες και αστυνόμευση του τόπου, η Αστυνομία εξαφανίστηκε από την πόλη μας! Άλλαξε περιβολή, (κουστούμι) και εμφανίστηκε σύσσωμη στα διόδια του Αιγινίου για να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα της πολυεθνικής και του μεγαλοεργολάβου, στρέφοντας τα όπλα της κατά των πολιτών.

Είναι οφθαλμοφανές πως έχει ξεχάσει το ρόλο που της έχει ανατεθεί από την Πολιτεία! Και για να είμαστε σαφείς: Πολιτεία δεν έιναι ούτε η πολυεθνική ούτε ο μεγαλοεργολάβος!

Υ.Γ. Χθες στην κατάληψη των διοδίων του Αιγινίου δεν είδα ούτε ένα ασθενοφόρο!

Γ.Κ.

 
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
29.01.13
Image
 
Θα σε γράψω στα ...παλιά μου τα παπούτσια!
29.01.13

Αφιερωμένο σε όλους εσάς που χτυπούσατε χθες με τόσο ζήλο τους διαμαρτυρόμενους πολίτες! Μπράβο! Συγχαρητήρια! Άξιιοι!

Κύριος, εσείς, ο πρώτος στη σειρά που δώσατε την εντολή να επιτεθούν. Κι εσύ, φίλε, εσύ με την ασπίδα και το άσπρο κράνος, που με τόσο ζήλο ποδοπάτησες τον συμπολίτη μου και του κατέβασες το γκλοπ στο κεφάλι. Αύριο, όταν θα σου κόψουν κι άλλο το μισθό και θα πρέπει να πληρώνεις ό ίδιος τις μπότες που φοράς, μην τυχόν και με καλέσεις να σε συμπαρασταθώ! Θα σε γράψω στα ...παλιά μου τα παπούτσια κι εσένα και τις ανάγκες της οικογένειάς σου την οποία δεν θα μπορείς να ταΐσεις.

Και που είσαι; Ούτε στη διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» δεν θέλω να σε ξαναδω! Δεν σου αξίζει!  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα είμαστε πάντα εκεί, μέχρι ο λαός μας να νικήσει!
29.01.13

Image 

Ερχόμενοι από Κατερίνη: Βγαίνουμε στην έξοδο του Αιγινίου, παρκάρουμε στον παράδρομο (δεξιά ή αριστερά) και πηγαίνουμε στο σταθμό με τα πόδια! Προσοχή! Όχι πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού!

Στις κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων, στους αγώνες του λαού μας για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και πραγματική δημοκρατία, ήμασταν εκεί και θα είμαστε πάντα παρόντες, μέχρι ο λαός μας να νικήσει!

Καλούμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, κόντρα στα συμφέροντα των «μεγαλοεπενδυτών» και των «μεγαλοεργολάβων».

 
Δεν αντέχεται άλλο η αδικία!
29.01.13

Image

Τώρα, σήμερα Τρίτη 30.01.2013, ώρα 12:00, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο Κατερίνης συμπαραστέκονται στους συλληφθέντες πολίτες στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου

Να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών που αντιστέκονται!

Πότε κύριε Δικαστά θα καλέσετε την πολυεθνική εταιρία να απολογηθεί για τις εγκληματικές παραλήψεις της; Πότε κύριε Δικαστά θα ελέγξετε τη νομιμότητα της σύμβασης παραχώρησης με την οποία χαρίστηκαν οι εθνικοί μας δρόμοι στους εθνικούς μας νταβαντζήδες;

Σταματήστε να σέρνετε 16χρονα παιδιά στα δικαστήρια και ακούστε τη φωνή του λαού που βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία σας.

Δεν αντέχεται άλλο η αδικία!

Ακολουθούν δύο φωτογραφίες με το συγκεντρωμένο πλήθος πολιτών έξω από τα δικαστήρια Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντισταθείτε και δράστε...
29.01.13

Image

του Ηλία Τσολακίδη

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στα διόδια του Αιγινίου, την άγρια επίθεση των ΜΑΤ και τη σημερινή δίκη των 11 συλληφθέντων.

Αφιερωμένο σε όλους εσάς που αντισταθήκατε χθες ενάντια στα ΜΑΤ, σε όλους εσάς που ξενυχτήσατε στο σταθμό διοδίων, αντιστεκόμενοι για εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά και σε όλους εσάς, που όπως κι εγώ, δεν βρήκατε το χρόνο να είστε εκεί!

Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, χθες, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσής του, μίλησε για όλους εμάς:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Να πάψουν οι διώξεις εναντίον πολιτών που αντιστέκονται!
28.01.13

Image 

Καλούμε τα μέλη της ομάδας, σήμερα στις 11:00 να είναι όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης, στο πλευρό των 11 συλληφθέντων!

Όλες οι κατηγορίες κατά των πολιτών θα είναι ένα μεγάλο ψέμα. Οι πολίτες δεν πείραξαν κανέναν! Δεν προξένησαν καμία φθορά, όπως για μια ακόμη φορά, ψευδώς, θα υποστηρίξει η εταιρία.

Απεναντίας! Δέχτηκαν απρόκλητη, τυφλή επίθεση από τα ΜΑΤ τα οποία δούλεψαν για λογαριασμό των μεγαλοεργολάβων. Ντροπή!

Υπάρχουν εκατοντάδες μάρτυρες! Χιλιάδες μάτια είδαν τι συνέβη χθες στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου! Οι πολίτες δέχτηκαν επίθεση με χημικά, ξυλοκοπήθηκαν άγρια με την πρόφαση, πως κάποιοι προξένησαν ζημιές. Ποιοι; Που; Γιατί δεν του είδε κανείς;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομάδες περιφρούρησης στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου
28.01.13

Image 

Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία από τις βάρδιες περιδρούρησης κάντε κλικ εδώ.

Κατάληψη διαρκείας με 6 βάρδιες το 24ωρο. Πριν λίγη ώρα άρχισε να λειτουργεί σύστημα δηλώσεων συμμετοχής στις βάρδιες περιφρούρησης στο διαδίκτυο!

Οι πολίτες της Πιερίας, αποφασισμένοι να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα των διοδίων, επιμένουν στην κατάληψη διαρκείας του σταθμού και καταγγέλλουν την τυφλή επίθεση βίας που δέχτηκαν σήμερα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων καλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα αυτό  και να ενισχύσουν τις ομάδες περιφρούρησης του σταθμού, οι οποίες θα αλλάζουν ανά 4 ώρες, όλο το 24ωρο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Είναι άμεση ανάγκη...
28.01.13

Image

Είναι άμεση ανάγκη να κατέβει όλος ο κόσμος στα διόδια Αιγινίου με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.... Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και χρειάζεται η βοήθεια όλων μας!

 

 
Χτύπησαν με χημικά στα διόδια του Αιγινίου
28.01.13

Image 

Χτύπησαν με χημικά για να φύγει ο κόσμος από τα κουβούκλια και έβαλαν μέσα τους υπαλλήλους για να αρχίσουν την είσπραξη! Ναι, για να μπορεί πλέον η πολυεθνική να πίνει το αίμα του λαού!

«Μας έριξαν εν ψυχρώ χημικά στο πρόσωπο! Μας έκαψαν τα μάτια! Τα ρούχα μας είναι κατακόκκινα! Συνέλαβαν 16χρονα και 18χρονα παιδιά! Γίνεται πόλεμος! Η αστυνομία χτυπάει αλύπητα τους διαμαρτυρόμενους πολίτες και υπερασπίζει τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας».

 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!! ΖΗΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!
28.01.13

Image

Τα ΜΑΤ έχουν παραταχθεί και οδηγούν του ς εργαζόμενους στα κουβούκλια για να θέσουν το σταθμό σε λειτουργία.Διαδώστε το! Όλοι στα διόδια του Αιγινίου!

 
Ο κόσμος ζητάει ενίσχυση!!! Ζητάει βοήθεια!!!
28.01.13

Αυτή τη στιγμή, 15:37 έχουν φτάσει νέες δυνάμεις των ΜΑΤ και απωθούν τον κόσμο που έχει κατακλύσει τα διόδια. Χτύπησαν μέχρι και τον Δήμαρχο Πολύζο με γκλοπ στο κεφάλι. Έγιναν 5 συλλήψεις. Ο κόσμος δεν φεύγει. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί εδώ και 1,5 ώρα. Ένα χιλιόμετρο πριν και ένα χιλιόμετρο μετά το σταθμό έχουν παραταχθεί τα ΜΑΤ πάνω στην Εθνική Οδό και δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.

Ο κόσμος ζητάει ενίσχυση!!! Ζητάει βοήθεια!!! Πρέπει όλη η Πιερία να βρεθεί εκεί.

Μόλις χτύπησαν το Γιώργο, ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο!

Σάββα Χιονίδη, κυρία Μαυρίδου ακούτε;

 
Η Πιερία είναι καζάνι που βράζει!
21.01.13

Image 

Σύσσωμη η τοπική κοινωνία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση, πως θα αντισταθεί και αυτή τα φορά: «Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει, ότι απέμεινε στην Πιερία».

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 η εταιρεία θα θέσει και πάλι σε λειτουργία το σταθμό διοδίων του Αιγινίου!

Προωθείστε το! Η Επιτροπή Αγώνα ετοιμάζει κινητοποιήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για τα Διόδια του Αιγινίου. Μερικές σκόρπιες σκέψεις.
27.01.13

Image 

του Αντώνη Δ. Μάντζιου

Όλοι αύριο στις 10 το πρωί στα διόδια του Αιγινίου.

Με τα διόδια του Αιγινίου ο Αιγινιώτης  θα πληρώνει διόδια για 600 μέτρα, χωρίς παράπλευρο δίκτυο, με τα διόδια των Μαλγάρων στα 12 χιλιόμετρα, με τα διόδια στο Νησέλι  που θα μας αποκόψουν από την  Ημαθία, με τη πόλη του  Αιγινίου να δέχεται όλη την κίνηση των βαρέων και μη οχημάτων που θα επιλέγουν την Παλαιά Εθνική .

Ο  κάτοικος της Πιερίας θα επιβαρύνεται αντίστοιχα ενώ ο κάτοικος της Λεπτοκαρυάς θα επιβαρυνθεί επί πλέον με τα πλευρικά διόδια σε αντιστάθμισμα της μείωσης των μετωπικών. Και αν σκεφτεί  να ξεφεύγει από το Λιτόχωρο η σύμβαση προβλέπει την τοποθέτηση πλευρικών διοδίων όπου κρίνει ο παραχωρησιούχος εργολάβος ότι έχει απώλειες εσόδων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο στόχος μας είναι η Δευτέρα!
25.01.13
Image

Το πρόβλημα είναι πολιτικό και αυτοί που οφείλουν  να το λύσουν είναι οι πολιτικοί. Τώρα! Κι αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν. Όλοι τους! Και να αφήσουν την τύχη του τόπου στους πολίτες.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη της και όλους τους πολίτες της Πιερίας, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 να είναι όλοι εκεί. Στο σταθμό διοδίων του Αιγινίου. Στο δρόμο! Εκεί που δίνονται οι αγώνες!

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο σταθμός διοδίων του Αιγινίου δεν πρόκειται να λειτουργήσει τη Δευτέρα, έτσι όπως έχει προγραμματιστεί. Η εταιρία δεν θα το διακινδυνεύσει, γιατί η μισή η Πιερία θα είναι εκεί. Όπως και τότε, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου του 2010.

Η εταιρία φοβάται. Η κυβέρνηση επίσης. Το ίδιο και η αστυνομία, οι βουλευτές και τοπικοί μας άρχοντες. Όλοι τρέμουν την οργή του κόσμου. Όλοι γνωρίζουν πως παντού είναι χυμένη βενζίνη και αυτό που λείπει είναι ένα σπίρτο. Το τυχαίο γεγονός! Ένα τυχαίο γεγονός, από το οποίο μπορεί να ξεκινήσει μια γενικότερη ανάφλεξη. Μπροστά στο πλήθος των θυμωμένων πολιτών, όλοι τους θα βάλουν νερό στο κρασί τους και θα το αφήσουν, προσωρινά, να ξεφουσκώσει. Παλιά τους τέχνη κόσκινο!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περιμένουν να τους σταματήσουμε!
23.01.13

Image

Κολονία 23 Ιανουαρίου 2013
του Ηλία Τσολακίδη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Εταιρεία και κυβέρνηση μας σερβίρουν πάλι «κουτόχορτο»!

Η έναρξη λειτουργίας του μετωπικού σταθμού διοδίων του Αιγινίου έχει τρεις ξεκάθαρους στόχους:

 • Την εξασφάλιση νέων κερδών στην εταιρεία
 • Τη διάσπαση του αρραγούς μετώπου αντίστασης των πολιτών ενάντια στα διόδια και
 • την προετοιμασία για την κατασκευή νέων σταθμών διοδίων σε διάφορα μέρη του νομού.

Η εταιρεία, έχοντας το νόμο με το μέρος της, εφαρμόζει κατά γράμμα τους όρους της σύμβασης παραχώρησης, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα νέα οικονομικά δεδομένα των εξαθλιωμένων πολιτών.

Η μείωση των διοδίων στο μετωπικό σταθμό της Λεπτοκαρυάς έχει ως στόχο να κλείσουν κάποια στόματα διαμαρτυρίας στη νότια Πιερία και έτσι να χωριστούν οι πολίτες σε Νότιους και Βόρειους.

Το επιχείρημα της εταιρείας στην περίπτωση των παράπλευρων σταθμών διοδίων της Λεπτοκαρυάς ήταν «η προστασία των πολιτών από τα επικίνδυνα οχήματα» που παρέκαμπταν τα διόδια χρησιμοποιώντας την παραλιακή οδό. Γι αυτό χτίστηκαν! Έτσι μας είπαν! Για να μας προστατέψουν!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο
15.01.13

Image 

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού

ΑΙΤΗΣΗ

 • Φανής Κουτσιμανή, κατοίκου Λιτοχώρου Πιερίας
 • Νικολάου Ζτάνη, κατοίκου Λεπτοκαρυάς Πιερίας
 • Γεωργίου Μπούρου, κατοίκου Ν. Παντελεήμονα Πιερίας  
 • Δημητρίου Σιανίδη, κατοίκου Κατερίνης
 • Ηλία Τσολακίδη, κατοίκου Κατερίνης
 • Αντωνίου Νταγλιούδη, κατοίκου Αιγινίου Πιερίας, μελών της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας.

Αξιότιμοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη φημολογία, σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, από την παραχωρησιούχο εταιρία: «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».

Σχετική είναι η ερώτηση που υπέβαλλαν για το θέμα οι βουλευτές του Νομού κ. Μάνη και κ. Κωνσταντόπουλος, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου, έχει ήδη ανακοινωθεί και θεωρείται δεδομένη.

Εξάλλου η ίδια η εταιρία προχωρεί το τελευταίο διάστημα σε εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του σταθμού και σε προσλήψεις και εκπαίδευση του προσωπικού που θα απασχοληθεί στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
30.05.11

Image 

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας καλεί όλους τους κατοίκους του νομού να στηρίξουν ενεργά τη σημερινή κινητοποίηση κατά των διοδίων, η οποία οργανώνεται μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου συμμετέχοντας ενεργά στη σημερινή διαμαρτυρία.

Σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, στις 18:00 όλοι στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων Πιερίας

 
Οι εταιρείες στο ...σκαμνί.
01.02.11

Image 

Πριν λίγους μήνες, ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας, αρνήθηκε να πληρώσει το καταχρηστικό αντίτιμο των διοδίων στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς. Ο υπάλληλος της εταιρείας αρνήθηκε να σηκώσει την μπάρα και εμπόδισε τη διέλευση του πολίτη. Τότε, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε την Αστυνομία και στη συνέχεια μήνυσε την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» μέσω του συγκεκριμένου υπαλλήλου για «συστηματική παρακώλυση της κυκλοφορίας». Ο υπάλληλος κατέληξε στο αυτόφωρο και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διενέργεια Έρευνας για το σταθμό διοδίων του Αιγίνιο
27.01.11

Image 

Θέμα: Διενέργεια Έρευνας - Πραγματογνωμοσύνης σχετικά με την ασφαλή – σύννομη κατασκευή και ύπαρξη του σταθμού διοδίων στο  Αιγίνιο.

Αξιότιμοι κύριοι

Ως γνωστόν στο Αιγίνιο κατασκευάστηκε από την εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ σταθμός διοδίων. Η κατασκευή άρχισε και συνεχίστηκε χωρίς οικοδομική άδεια, εκ των υστέρων εγκρίθηκαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ οι Περιβαλλοντικοί Όροι οι οποίοι, όπως μας είπαν ικανοποιούσαν πάσα άδεια.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιστολή προς τον κ. Ψωμιάδη για τα διόδια του Αιγινίου
18.01.11

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Ε mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,  τηλ: 6944755220

Αιγίνιο 14/01/2011

Προς: Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας, Υπ. Όψη  κ. Περιφερειάρχη.

Κοιν. : Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας.

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη.

Σας συγχαίρουμε για το ενδιαφέρον και τις θέσεις σας σχετικά με το πρόβλημα των διοδίων στην Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο.

Στην από 13.01.2011 επιστολή σας αναφέρεστε με βεβαιότητα ότι τα διόδια του Αιγινίου θα ανοίξουν σύντομα.

Θα σας παρακαλούσαμε, αν είναι δυνατόν, να μας ενημερώσετε από πού πηγάζει αυτή η βεβαιότητα και ποιες είναι οι πληροφορίες που έχετε και το γράψατε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συμπαραστεκόμαστε στον κ. Γκλέτσο
12.01.11

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Ε mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ,  τηλ: 6944755220

Αιγίνιο    11/01/2011

Δελτίο Τύπου

Η Επιτροπή Αγώνα κατά των Νέων Διοδίων στην Πιερία κατανοεί πλήρως τα κίνητρα του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Στυλίδας κ. Απόστολου Γκλέτσου ο οποίος άνοιξε το δρόμο στους δημότες του απέναντι στην αυθαίρετη και προκλητική «Εταιρία Διοδίων» της περιοχής.

Οι Δήμαρχοι και όχι μόνο, οφείλουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών και να «ανοίγουν δρόμους».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατάληψη του σταθμού διοδίων των Μαλγάρων.
12.12.10

Image 

Σήμερα, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, πλήθος πολιτών από την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο συμμετείχε στην κατάληψη του σταθμού διοδίων στα Μάλγαρα.

Για 4 ώρες, από τις 11:00 έως τις 15:00, οι μπάρες των διοδίων στα Μάλγαρα έμειναν σηκωμένες και χιλιάδες οχήματα πέρασαν ελεύθερα χωρίς να καταβάλλουν οι οδηγοί το «χαράτσι» των 2.80 Ευρώ. Τα μέλη της ομάδας μας διένειμαν το γνωστό καρτελάκι της δράσης "Δεν πληρώνω" με τις οδηγίες άρνησης πληρωμής.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους συντονιστές της κινητοποίησης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Γιώργος Κυτίδης, η ανταπόκριση των αυτοκινητιστών ήταν ιδιαίτερα θετική. Λαμβάνοντας το φυλλάδιο που τους διανέμεται, με… συνταγές ανοίγματος της μπάρας διοδίων, φώναζαν «μπράβο παιδιά», «μαζί σας και εμείς», γεγονός που δίνει δύναμη στους διαδηλωτές για τη συνέχιση του αγώνα τους.

Image

Το επόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, αντίστοιχη δράση, την ίδια ώρα,  θα πραγματοποιηθεί και στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς. Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία των Επιμελητηρίων Πιερίας και Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν φορείς, μεταξύ των οποίων, επιμελητήρια, σωματεία, δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της ευρύτερης περιοχής, όπως και η ένωση ξενοδόχων, εργολήπτες και πρατηριούχοι.

Image

Image

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σήμερα η κατάληψη του σταθμού διοδίων στα Μάλγαρα
12.12.10

Image 

Σήμερα, 12 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιείται κατάληψη του σταθμού διοδίων των Μαλγάρων. Η κινητοποίηση οργανώνεται από τα επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Πιερίας και στηρίζεται από τους παρακάτων φορείς, ομάδες πολιτών και πολιτικά πρόσωπα:

 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • Ο.Ε.Β.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • Ο.Ε.Β.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
 • ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ –  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
 • ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
 • ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ . ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
 • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
 • ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
 • ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
19.04.10

Συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η παράνομη συμπεριφορά της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» σε βάρος των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος των διοδίων.

Image 

ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε προς τους κκ. Υπουργούς

 • Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
 • Οικονομικών
 • Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Οι έξω από κάθε νομιμότητα πρακτικές της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» αναδείχτηκαν πρόσφατα με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο (6/4/2010) που δημιούργησαν υπάλληλοι της εταιρείας σε βάρος του Γιώργου Θεοδωρόπουλου και της οικογενείας του και τη μήνυση που κατέθεσε ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο διέλευσης στο σταθμό των διοδίων Λεπτοκαρυάς στην Πιερία. Η εταιρεία, σύμφωνα και με άλλες καταγγελίες, απαιτεί παράνομα από τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το τέλος διοδίων την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας και την υπογραφή εντύπων, που εκδίδει η ίδια, για αποδοχή οφειλής.  Επίσης η παράνομη και επί ώρες κατακράτηση των αυτοκινήτων στο χώρο του σταθμού εκτός από τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και την πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης, δημιουργεί ταυτόχρονα κίνδυνο για την ασφαλή κίνηση των διερχόμενων αυτοκινήτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η αυθαιρεσία της «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε» συνεχίζεται
07.04.10

Του Δημήτρη Σιανίδη, Δικηγόρου της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων Αιγινίου

Και ενώ όλοι αναμένουμε εναγωνίως την επίσημη δήλωση της πολιτικής ηγεσίας για την οριστική ματαίωση της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, στην αντίπερα όχθη, η αυθαιρεσία και η αναλγησία της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε», συνεχίζεται.

Πράγματι στον σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, η εταιρία, δια των προϊσταμένων και των υπαλλήλων της, παραβιάζει τις νομικές διατάξεις, τις οποίες μάλιστα η ίδια έθεσε και υπέγραψε τον Ιούνιο του 2007, στο κείμενο της  σύμβασης με την οποία της παραχωρήθηκε το τμήμα του αυτοκινητόδρομου «Μαλιακός-Κλειδί».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καταργείται ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο
06.04.10

Image 

Τα αιτήματα των πολιτών της Πιερίας πριν λίγους μήνες
κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Λεπτοκαρυά.

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ιωάννη Μαγκριώτη στην Κατερίνη (06.04.2010), σχετικά με τα διόδια, δρομολογούνται σημαντικές εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία για το νομό Πιερίας, με σημαντικότερη από αυτές την κατάργηση του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική, ικανοποιεί εν μέρει τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας και είναι σύμφωνη με τις προτάσεις της Επιτροπής Αγώνα κατά της κατασκευής του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, στην οποία συμμετείχε και η ομάδα μας με τις δράσεις του «Δεν πληρώνουμε».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτίμηση της σύσκεψης με κ. Ρέππα και κ. Μαγκριώτη.
26.02.10

Image 

Αποτίμηση της σύσκεψης με τους κ.κ. Υπουργούς του Υπ. Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Ρέππα και κ. Μαγκριώτη.

Σε έντονο κλίμα ολοκληρώθηκε η πολυπόθητη σύσκεψη. Όλοι οι φορείς εμπεριστατωμένα ανάδειξαν τα προβλήματα της Πιερίας. Τώρα οι κ. Υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά τα χάλια της Πιερίας.

Από τη σύσκεψη μάς έγινε σαφές ότι η σύμβαση είναι πανίσχυρη και δεν μπορεί να την προσβάλει ούτε το κράτος. Το βάρος προάσπισης των συμφερόντων και του μέλλοντος της Πιερίας πέφτει αποκλειστικά και μόνο στους πολίτες.

Είμαστε μόνοι και μόνοι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο, στα μπλόκα για να σώσουμε το μέλλον μας.

Βουλευτές, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχοι, Φορείς, η ΕΑ όλοι έδωσαν τη μάχη τους και πρέπει να συνεχίσουν να τη δίνουν για να νικήσουμε.

Είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες και νέες νίκες. Μόνοι μας θα πάρουμε το δίκαιό μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

 
Τα αιτήματα των πολιτών της Πιερίας στον κ. Ρέππα
22.02.10

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ "ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ"

Image

Σύσσωμη η Επιτροπή Αγώνα μεταφέρει σήμερα αδέσμευτα τα αιτήματα των πολιτών της Πιερίας στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Τα αιτήματά μας είναι:

 • Εφαρμόστε αυστηρό χρονοδιάγραμμα να ανοίξουν τα Τέμπη πριν το Πάσχα.
 • Ακυρώστε τη λειτουργία των νέων διοδίων στο Αιγίνιο.

Ελπίζουμε η αγωνία των Πιεριέων να γίνει οδηγός τους. Όλοι πλέον αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο δυνατός μέχρι να πάρουμε οριστικά το δίκαιό μας.

Η Επιτροπή Αγώνα

 
Αυτά που κόπηκαν, θα αντικατασταθούν; Πότε και που;
09.12.09

Μια σειρά από απλά ερωτήματα συνεχίζει να θέτει η ΕΟΔνΠ και καλεί τον εξειδικευμένο επιστήμονα «Υπεύθυνο Περιβάλλοντος» της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ να απαντήσει.

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η παρακάτω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες την 8η Νοεμρίου 2009, την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή του νέου σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας. Σήμερα, 9η Δεκεμβρίου 2009, δηλαδή μόλις ένα μήνα αργότερα, πληροφορούμαστε, πως ο νέος σταθμός διοδίων είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Με απίστευτη ταχύτητα έχει κατασκευαστεί ένα έργο, το οποίο ακόμη και οι συμπολίτες μας που πηγαινόερχονται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη, δεν προλαβαίνουν να το παρακολουθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μέχρι τα Χριστούγεννα
08.12.09

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί, πως το εργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργήσει ο νέος σταθμός διοδίων του Αιγινίου. Η ομάδα μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο πλευρό της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ», στήριξε έμπρακτα όλες τις δράσεις της και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και στο μέλλον.

Τα διόδια του Αιγινίου δεν είναι μόνο πρόβλημα της Β. Πιερίας. Η κατασκευή των διοδίων στο Αιγίνιο είναι πρόβλημα ολόκληρης της Πιερίας. Πρέπει λοιπόν όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.

Παρακαλώ διαβάστε τα παρακάτω κείμενα και προσυπογράψτε το περιεχόμενο της επιστολής. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε. Οσοι από εσάς αποφασίσετε να συνυπογράψετε την επιστολή, παρακαλώ στείλτε eMail στο: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Φιλικά για την ΟΕΔνΠ
Ηλίας Τσολακίδης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η επιτροπή αγώνα κατά των διοδίων Αιγινίου
05.11.09

Image 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ "ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ"
ΑΙΓΙΝΙΟ  60300
email: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Τηλ:6944545149

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη. Πράγματι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά, και είναι τιμή μας να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή.

Οι "Γιατροί του Κόσμου"

 
Studentsdesign