Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Γνώμες
Δεύτερη ανάγνωση μιας είδησης
11.12.12

Image 

Η είδηση: αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κοινοβουλίου εισέβαλαν ακάλεστοι υβρίζοντας τους πάντες σε σύσκεψη που έγινε στο κτήριο της ΚΖ΄ εφορείας  αρχαιοτήτων .

Πρώτη σκέψη: κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν.

Κοιτώντας όμως τη φωτογραφία βλέπεις καθώς πρέπει κυρίες και κυρίους εκλεγμένους για να προασπίσουν τα συμφέροντα του λαού και του τόπου -με τη στήριξη σοβαρών κομμάτων που κυβερνούν παρέα τη χώρα. Γιατί λοιπόν αυτή η συμπεριφορά;

Επειδή σε αυτήν τη σύσκεψη η εφορεία αρχαιοτήτων και τα  μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου , μετά από χρόνιες και αναποτελεσματικές συσκέψεις τόλμησαν να καλέσουν για να συζητήσουν ένα κίνημα πολιτών (την εθελοντική ομάδα δράσης)που συσπειρώνει στις δράσεις του χιλιάδες Πιεριείς και που δίνει χρόνια τώρα μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος .

Πώς τόλμησαν λοιπόν να συζητούν για τις  ζώνες αρχαιολογικής προστασίας και την  ανάγκη οριοθέτησης ζωνών προστασίας για τον Όλυμπο χωρίς αυτούς;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πες τη γνώμη σου για τα βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο
11.08.12

Image

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έχει εγκρίνει τον ενταφιασμό 82.000 τόνων βιομηχανικών αποβλήτων (ηλεκτρολυτικού διοξειδίου του μαγγανίου, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό μπαταριών), στο χώρο του λατομείου, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Εσείς, συμφωνείτε με την παραπάνω απόφαση;

Για να καταθέσετε την άποψή σας, κάντε κλικ στην εικόνα ή εδώ .

Για να δείτε τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας, κάντε κλικ εδώ .

 
Μη σκοτώσετε το μύθο!
03.10.11

«Βουνά σαν τον Όλυμπο υπάρχουν πολλά στον κόσμο και μάλιστα, κάποια από αυτά, ίσως να είναι και ομορφότερα. Όμως, ο Όλυμπος της Ελληνικής Μυθολογίας, αυτό το μνημείο φύσης και πολιτισμού, είναι μοναδικός! Η άμεση νομική προστασία του βουνού είναι το αυτονόητο. Κάθε προσπάθεια εμπορευματοποίησής του θα καταστρέψει την εικόνα αυτού του ιερού συμβόλου παγκόσμιας κληρονομιάς και θα το απογυμνώσει. Μη σκοτώσετε το μύθο!».

Image

Αυτά δήλωσαν από τη Βαρκελώνη οι κ.κ.  Sigmund Loland, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Διευθυντής ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Όσλο/Νορβηγία και Hans Hoppeler, Καθηγητής Ανατομίας, Διευθυντής τμήματος Ανατομίας του Πανεπιστημίου Βέρνης/Ελβετία, πληροφορούμενοι τη διεξαγωγή της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τον Όλυμπο.

Image 

Στα πλαίσια της διεθνούς καμπάνιας που οργανώνει από τον Σεπτέμβριο του 2009 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, μέχρι σήμερα, 6.274 πολίτες, από 37 χώρες του κόσμου, έχουν καταθέσει την υπογραφή τους και στηρίζουν το αίτημα της άμεσης επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται 340 καθηγητές πανεπιστημίου και διδάκτορες, άνθρωποι της Εκκλησίας, των Τεχνών και των Γραμμάτων, πολιτικά πρόσωπα και απλοί πολίτες.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί, για μια ακόμη φορά, όλους τους πολίτες της χώρας και τον απανταχού Ελληνισμό να στηρίξουν το αίτημα της άμεσης επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου.

Καταθέστε την ψηφιακή σας υπογραφή εδώ:
http://www.medialoom.net/TOPOS/index.php?option=com_wrapper&Itemid=77

 
Ζητούνται λύσεις αναζητούνται ευθύνες
20.02.10

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2010 23:36 Πολιτεία/Β.Ζ.

Επί τάπητος θα τεθεί το πρόβλημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών στη νότια Πιερίας, λόγω μη έγκρισής τους από την αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία «δεσμεύει» τεράστιες εκτάσεις στην περιοχή, που έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός-ιστορικός τόπος

Σημαντική θεωρείται η έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, την Παρασκευή το απόγευμα, με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την τακτική που ακολουθεί η αρχαιολογική υπηρεσία στην έκδοση οικοδομικών αδειών στη νότια Πιερία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιστολή προς την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη
19.02.10

Κολονία, 19 Φεβρουαρίου 2010

Αξιότιμη κυρία Καραβασίλη,

Σήμερα, 19 Φεβρουαρίου 2010 συνεδριάζει έκτακτα το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Πιερίας, με μοναδικό θέμα συζήτησης, τα αυστηρά μέτρα που επιβάλει, μόνη αυτή, τα τελευταία χρόνια η αρχαιολογική υπηρεσία  για την έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή του Μακεδονικού Ολύμπου.

Image 

Οι προσπάθειές μας για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου και γενικότερα για την ενίσχυση των μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία του βουνού, αλλά και η συλλογή 2.907 ψηφιακών υπογραφών,  ανησύχησαν  τους πολίτες της νότιας Πιερίας.  Γίνεται λόγος για ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής από τη δραστική μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Μάλιστα βουλευτές της κυβέρνησης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούν τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο να εξετάσει «με πνεύμα δικαίου και κατανόησης» το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη: Είναι ντροπή!
19.02.10

Image 

Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γι’ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.

Διαβάζω στον Τύπο ότι σε λίγο θα εγκατασταθεί ένα «Διευθυντήριο» στη χώρα μας, που ουσιαστικά θα μας κυβερνά με δικτατορικό τρόπο. Τα μέλη του θα παίρνουν μόνα τους όλες τις καίριες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν το χαρακτήρα τελεσιγράφων, που θα πρέπει η χώρα μας να εφαρμόζει χωρίς δικαίωμα γνώμης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Όλυμπος δεν παραδίδεται!
19.02.10

Image

Μεγαλοεργολάβοι, πολιτικοί και... αρχαιολάτρες έχουν βάλει στο μάτι την Κατοικία των θεών

του Κ. Μαυρίδη

Την πρωτομαγιά του 2008 περπάτησα από το Λιτόχωρο, παίρνοντας από το μονοπάτι ορεινών διαδρομών Ε4, ως την παλιά μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο. Σκοπός της παρέας ήταν να κατασκηνώσουμε το βράδυ στον μικρό καταρράχτη κοντά στο μοναστήρι και να ανέβουμε στη σπηλιά του Ιθακήσιου, στα 2000 μέτρα, την επομένη. Πλησιάζοντας στη μονή, άρχισε να ακούγεται μουσική που όσο πλησιάζαμε γινόταν όλο και δυνατότερη. Όταν τελικά φτάσαμε, μείναμε έκθαμβοι από το γεγονός ότι κάτω ακριβώς από το μοναστήρι είχε στηθεί ένα ρέιβ πάρτι με ηχητικές εγκαταστάσεις πολλών χιλιάδων βατ και ένα απίστευτα εκκωφαντικό αλαλούμ από άτομα που χόρευαν, άλλους που είχαν ανάψει φωτιές και έψηναν κοντοσούβλια και κάποιους που έκαναν κόντρες με τις τζιπάρες τους στον κατάμεστο από αυτοκίνητα δρόμο. Όταν ανέβηκα στο μοναστήρι να μιλήσω με τον αρχοντάρη, με το ζόρι μπορούσαμε να ακούσουμε ο ένας τον άλλον και με έκπληξη πληρ οφορήθηκα ότι είχε κατέβει να διαμαρτυρηθεί για τη μουσική και τον έδιωξαν κακήν κακώς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βουνό μεγάλο και τρανό. μην αφήσεις να σε πειράξουν...
02.02.10

Παιδια Ευγε,

Σας παραδεχομαι και σας ευχομαι καλη τυχη και επιτυχια στον αγωνα σας. Κατω τα χερια απο τον Ολυμπο. Ως φυσιολατρης και ανθρωπος που αγαπαω τη φυση, ως ανθρωπος που εχει ανεβει στη κορυφη του Ολυμπου σας λεω μπραβο μπραβο μπραβο. Πραγματικα ευχομαι να μου στειλετε μια μερα ενα ε-mail  που να λεει οτι το κτισμα στη περιοχη Χριστακη εξαφανιστηκε. Οτι ελικοπτερα δεν πετρανε πλεον απο πανω του. Οτι δρομος μεχρι τα 2450μ δεν θα γινει και οτι τα ορια του δρυμου μεγαλωσανε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 'Ελευθερία':
01.02.10

Δεν είμαι παράγοντας ούτε -δυστυχώς- κάτοικος της περιοχής, όμως αγαπώ πολύ τον Όλυμπο και όλη την περιοχή και πιστεύω ότι πρέπει να προστατεύεται ουσιαστικά και απόλυτα.

Η αντίδραση των τοπικών παραγόντων ήταν η αναμενόμενη και δεν προκαλεί απορία ή έκπληξη. Είναι η αντίδραση όλων αυτών, που θεωρούν τα τοπικά ή όχι μικροσυμφέροντά τους (εγωισμό, καρεκλίτσα, εξουσία, κύρος κλπ.) σημαντικότερα από το γενικό καλό και που δεν έχουν μάθει να σέβονται όλα αυτά που αποτελούν την κληρονομιά όλων μας και να τα θεωρούν δώρα που χρειάζονται σωστή διαχείριση για να εξακολουθούν να υπάρχουν για μας και τα παιδιά μας.

Γι' αυτό παιδιά οπλιστείτε με θάρρος και υπομονή και μην πτοείστε από τις φανφάρες και διαστρεβλώσεις όλων αυτών που προσπαθούν να πείσουν και τους άλλους ότι τα πράγματα είναι όπως τα βλέπουν οι ίδιοι.

Καλή δύναμη

Λ.Π.

Ξεναγός

 
Δεν μπορεί να είμαστε εχθροί!
28.01.10

Απάντηση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», της 21ης Ιανουαρίου 2010, αριθμός φύλλου 30.87, με τίτλο: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ «Πόλεμος» σε «ανοιχτό μέτωπο» για τον Όλυμπο!

Image 

Πιστεύουμε πως η επέκταση των ορίων του εθνικού δρυμού θα θωρακίσει τον Όλυμπο και γι’ αυτό καλούμε και πάλι την πολιτεία να επεκτείνει άμεσα τα όρια του εθνικού δρυμού.

Είναι αλήθεια πως σαν Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, στη δράση μας για την προστασία του Ολύμπου δοκιμάσαμε πολλές εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες. Ευχάριστες, από τη μεγάλη ανταπόκριση πολιτών από όλη την Ελλάδα, που δυνάμωσαν τη φωνή μας για την προστασία του μοναδικού αυτού φυσικού και ιστορικού μνημείου, που έχουμε την τύχη να είναι δίπλα μας, και δυσάρεστες, από τη δυσλειτουργία υπηρεσιών και φορέων, την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να προστατέψει το βουνό, αλλά και τις κουτοπονηριές και το θράσος κάποιων που έλαβαν χώρα την εποχή που κτιζόταν το αυθαίρετο κτίριο στα 2.450 μέτρα υψόμετρο στο «Χριστάκη».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο ...δήθεν πόλεμος Πιερίας-Θεσσαλίας για τον Όλυμπο
24.01.10

Image 

Η δημιουργία κλίματος πόλωσης εξυπηρετεί μόνο εκείνους οι οποίοι θεωρούσαν πάντα τον Όλυμπο ως προέκταση της αυλής τους.
Μοναδικός τους στόχος είναι να συνεχίσουν να δρουν ανενόχλητοι.

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Σας αποστέλλουμε το άρθρο «Πόλεμος» σε «ανοιχτό μέτωπο» για τον Όλυμπο!» το οποίο δημοσιεύθηκε την 21η Ιανουαρίου 2010 στην εφημερίδα «Ελευθερία» αριθμός φύλλου 30.874 και αφορά το αίτημα της ομάδας μας για την επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου και την επιστολή μας προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Τι απόψεις μας και τις δράσεις μας για την προστασία του Ολύμπου τις γνωρίζετε. Όπως επίσης, ποια είναι η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ), ποιοι είναι οι στόχοι της και τι πρεσβεύει. Αν δεν το γνωρίζετε σας παρακαλώ να το κάνετε τώρα διαβάζοντας περισσότερα εδώ. Αν δεν αρέσουν και σε σας οι «Πόλεμοι», οι ιαχές και τα «ανοιχτά μέτωπα» και επιθυμείτε να στηρίξετε ενεργά τις δράσεις της ΕΟΔνΠ, τότε μπορείτε να σχολιάσετε το άρθρο της εφημερίδας που παρατίθεται παρακάτω και να στείλετε τη δική σας γνώμη στη διεύθυνση Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε   Από σήμερα στην υποενότητα Όλυμπος/Απόψεις θα δημοσιεύονται αυτούσια όλα τα επώνυμα άρθρα που θα αφορούν στο παραπάνω θέμα. 

Η μετατόπιση του προβλήματος από τη συνολική του θεώρηση (που αφορά τη θεσμοθέτηση κανόνων προστασίας στον Όλυμπο) σε έναν δήθεν πόλεμο μεταξύ Πιερίας και Θεσσαλίας προκύπτει καταρχήν από την αδράνεια της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα (λόγω δειλίας: δήθεν πολιτικό κόστος από τη μία, διεθνές ρεζιλίκι από την άλλη) αλλά και από την υστεροβουλία όσων ελπίζουν ότι ο τοπικός τους παραγοντισμός θα οδηγήσει σε έναν εμφύλιο που θα τους επιτρέψει να δρουν ανενόχλητοι. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητoί φίλοι

Ένιωσα υποχρεωμένος να επικοινωνήσω μαζί σας, ώστε να χαιρετίσω τη πρωτοβουλία σας και να εκφράσω την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη  μου στην ομάδα και τις μελλοντικές της δράσεις.

Σας γράφω από το Άμστερνταμ, όπου κατοικώ το τελευταίο χρόνο.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οτιδήποτε νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Τ. Περικλής

 
Studentsdesign