Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Κομποστοποίηση
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συγχαίρει τον Δήμο Κατερίνης
04.06.17

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συγχαίρει τον Δήμο Κατερίνης για την πρωτοβουλία οργάνωσης εκδηλώσεων για την κομποστοποίηση και την διαχείριση οργανικών απορριμμάτων με στόχο  την δημιουργία οικολογικής συνείδησης των πολιτών.

Ο Δήμος μας παράγει καθημερινά περίπου 100 τόνους σκουπίδια εκ των οποίων μόλις το 1/3 είναι πραγματικά  απορρίμματα. Τα υπόλοιπα είναι χρήσιμα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία δυστυχώς δεν μάθαμε να τα ξεχωρίζουμε και να τα αξιοποιούμε.

Image
Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγκαινίασαν τον κομποστοποιητή στην αυλή του σχολείου τους
01.04.11

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με θέμα την Οικιακή Κομποστοποίηση από την Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Image

Μια ακόμη εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Περισσότεροι από 400 μαθητές και μαθήτριες, όλων των τάξεων , παρακολούθησαν  μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα τα οικιακά απόβλητα.

Image 

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας εξήγησαν στις μαθήτριες και στους μαθητές, με απλά λόγια, προβάλλοντας  παράλληλα πλούσιο οπτικό υλικό, τι είναι και πως λειτουργούν ο Βιολογικός Σταθμός και ο ΧΥΤΑ, ενώ αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και στους τρόπους διαχείρισης οικιακών αποβλήτων. Στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης έγινε λεπτομερής αναφορά στην οικιακή κομποστοποίηση, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Kομποστοποίηση στη αυλή του σχολείου
01.03.11

Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου

Μαθητές της Βρίας κάνουν κομποστοποίηση στη αυλή του σχολείου τους

Image

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση, με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, οργάνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βρίας Πιερίας. Οι τέσσερεις εκπαιδευτικοί των δύο σχολικών μονάδων κάλεσαν τους γονείς να παρακολουθήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, μια ομιλία-παρουσίαση με θέμα την ανακύκλωση, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν στην κατασκευή κομποστοποιητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Image

Μαθητές και γονείς παρακολούθησαν αρχικά μια σύντομη ομιλία, σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων, ενώ παράλληλα προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με ενδιαφέροντα παραδείγματα οικιακής κομποστοποίησης, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα λύσης για τη μείωση των απορριμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ως φιλόλογος το έχω μεγάλο μεράκι να υπηρετώ τη γλώσσα και τη λογοτεχνία μας. Μόλις είδα την ανακοίνωση του διαγωνισμού διηγήματος και ενθουσιάστηκα. Θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις.

Έλσα

 
Studentsdesign