Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Νομοθεσία και Τύπος
Και πάνω που τα λέγαμε...
02.02.10

Από την "Απογευματινή" (Παρ., 29 Ιανουαρίου, 2010)...

Μ' ένα τηλεφώνημα θα ξηλώνονται οι διαφημιστικές πινακίδες

Τηλεφωνική γραμμή για το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων θα ανακοινώσει μέσα στο Φεβρουάριο το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο βρίσκεται στο τελικό του στάδιο και προβλέπει τη συμμετοχή των πολιτών στην όλη διαδικασία, ενώ προχωρεί η καταγραφή των θέσεων των πινακίδων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα, προκειμένου να «κατέβουν» οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς η σχετική επιτροπή έχει ολοκληρώσει το έργο της.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαρκές έγκλημα οι διαφημιστικές πινακίδες στο οδικό δίκτυο
02.02.10

Διαρκές έγκλημα, για το οποίο προβλέπεται η σύλληψη του δράστη οποιαδήποτε στιγμή διαπιστωθεί, αποτελεί η παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού δικτύου, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Μαύρου.

Η εγκύκλιος απευθύνεται προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να διευκρινιστεί το ισχύον καθεστώς ως προς την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων. Υπογραμμίζει λοιπόν ο κ. Μαύρος ότι η σύλληψη και η παραπομπή του δράστη στο Αυτόφωρο είναι δυνατή όχι μόνο τη στιγμή της τοποθέτησης των πινακίδων, αλλά και οποτεδήποτε διαπιστωθεί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξηλώστε τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες
02.02.10
Συμβούλιο της Επικρατείας: Ναι στην αποζημίωση των 117.000 ευρώ

Την υποχρέωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της Γ.Γ. Δημόσιων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ να ξηλώνουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, που είναι τοποθετημένες στους δρόμους, υπενθυμίζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η τοποθέτησή τους είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης για την οδική κυκλοφορία και σήμανση, αλλά και την ελληνική νομοθεσία και τον ΚΟΚ, αποφάνθηκαν οι ανώτατοι δικαστές και επικύρωσαν αποζημίωση υπέρ της οικογένειας θύματος τροχαίου, που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε πινακίδα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Μπράβο σας! Συγχαρητήρια. Ελπίζω να δικαιωθείτε.

Φιλικά
Φαίδων

 
Studentsdesign