Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αρχείο
Ας μιμηθούμε τους πολίτες της Ξάνθης και των Τρικάλων!
21.09.18

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» στηρίζει τις δράσεις της «Ποδηλατικής Από-Δρασης», συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και καλεί όλους τους πολίτες, κάθε φορά που περνούν οδηγώντας από κάποια διάβαση της πόλης, να φέρνουν στο μυαλό τους αυτό που θαυμάζουν όταν βρίσκονται στο εξωτερικό: Τους οδηγούς αυτοκινήτων που “κοκκαλώνουν” πριν καν ο πεζός πατήσει το πόδι του στο οδόστρωμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συμμετέχουμε στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
12.05.16

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία  και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις της Ποδηλατικής Από-Δρασης Πιερίας.

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί και φέτος την Κυριακή 15 Μαίου 2016 στην 9η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, όλους τους φίλους και υποστηρικτές του ποδηλάτου, μέλη και φίλους του συλλόγου κάθε ηλικίας.

Πρόκειται για το κορυφαίο, διεκδικητικό ποδηλατικό γεγονός της χρονιάς, που διεξάγεται ταυτόχρονα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Χιλιάδες ποδηλάτες εκδηλώνουν την αγάπη τους προς το ποδήλατο, ενώνουν τις φωνές τους και ζητούν να τους δοθεί ο χώρος που τους αναλογεί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποδηλατώ για την πόλη μου! Συμμετέχω!
27.04.15

Image 

Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την «Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας» και διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει. Στηρίζουμε έμπρακτα την κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας. 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της να δώσουν το μαζικό παρών την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, συμμετέχοντας ενεργά στην 8η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ, που διοργανώνεται ταυτόχρονα σε 32 και πλέον πόλεις της Ελλάδας.

Η διαδρομή θα είναι Κατερίνη - Παραλία - Κατερίνη. Κατά τη διάρκεια της πορείας ο καθένας έχει την ευθύνη της μετακίνησής του. Ανήλικοι επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο εφόσον επιτηρούνται από κάποιον ενήλικα. Παρακαλούμε να φροντίσετε για τις ανάγκες σας και να διαθέτετε νερό, καπέλο και ό,τι άλλο ο καθένας κρίνει απαραίτητο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της "Ποδηλατικής Απόδρασης"
15.05.14

Image

Κύριε Χιονίδη, δεν σας επιτρέπουμε να εμπαίζετε τις ζωές μας!

Ο Σύλλογος της Ποδηλατικής Από-Δρασης στα 4 χρόνια ύπαρξης και σταθερής λειτουργίας του, αποδεικνύει με το έργο του τη δέσμευση και υπευθυνότητά  του απέναντι στα μέλη και τους φίλους του ποδηλάτου και δε συνηθίζει να απαντά σε αβάσιμους σχολιασμούς τρίτων. Στην προκειμένη περίπτωση, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. οφείλει να απαντήσει στα ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΑ σχόλια του δημάρχου Σάββα Χιονίδη.

Ο κος Χιονίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Ρ/Σ Ενημέρωση 92,2 αναφερόμενος στην έλλειψη ποδηλατικών υποδομών στην πόλη, σχολίασε ότι έχει παραδώσει τη μελέτη για τους ποδηλατόδρομους στην Ποδηλατική Από-Δραση εδώ και ένα χρόνο και περιμένει από τον Σύλλογο τις προτάσεις του. Κατά τον κο Χιονίδη, η απουσία έργων, οφείλεται στην ασυνέπεια του Συλλόγου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Την Κυριακή θα είμαστε χιλιάδες!
08.05.14

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ενώνει τις δυνάμεις της με την "Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας" και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, την επόμενη Κυριακή 11  Μαΐου 2014.

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε όλα όσα γράφουμε εδώ και χρόνια:

«Το γεγονός, ότι ο Δήμος Κατερίνης, στις αρχές του έτους 2011, έχει αναθέσει τη διεξαγωγή μελέτης ύψους 70.000 (!) ευρώ σε διακεκριμένο επιστήμονα για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, δε σημαίνει πως το πρόβλημα …λύθηκε. Για την ανάπλαση του Πέλεκα π.χ. η Δημοτική μας αρχή έχει δαπανήσει συνολικά 1.800.000 ευρώ μόνο για μελέτες (1.500.000 ευρώ. επί Ι. Αμοιρίδη και πρόσφατα 300.000 ευρώ επί Σ. Χιονίδη). Κι όμως, ο ιστορικός Λεύκος Ποταμός, ο Πέλεκας, το «ποτάμι της πόλης μας» και η περίφημη «Πράσινη διαδρομή» ακόμη … δεν έχουν «μπει στη ζωή μας».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυτή την Κυριακή «πάμε πλατεία» για πρωινό. Με ποδήλατο!
20.09.13

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, κινητοποιείται και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, των αυτοκινητιστών και των αρμόδιων Αρχών σε ένα πρόβλημα που τείνει να λάβει γιγάντιες διαστάσεις επιβαρύνοντας την υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής που όλοι δικαιούμαστε και πρέπει να έχουμε.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» (22 Σεπτεμβρίου) η οποία από το 2000 διοργανώνεται σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Την ημέρα αυτή, οι Αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα κι ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και πεζοί.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 και το κέντρο της δικής μας πόλης, της Κατερίνης, θα είναι κλειστό για τα  αυτοκίνητα.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θα στήσει 4 περίπτερα στην κεντρική Πλατεία και καλεί τα μέλη της, τις φίλες και τους φίλους της με τις οικογένειές τους, αλλά και όλους τους πολίτες για  πρωινό την Κυριακή το πρωί στις 10:30.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ακούει κανείς;
13.05.12

Image

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε 80 φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 ποδηλάτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στηρίζουμε έμπρακτα την κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας.
09.05.12

 Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους της να συμμετάσχουν στην Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας, την επόμενη Κυριακή 13  Μαΐου 2012.

Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε όλα όσα γράφαμε πριν ένα χρόνο:

«Το γεγονός, ότι ο Δήμος Κατερίνης, στις αρχές του έτους 2011, έχει αναθέσει τη διεξαγωγή μελέτης ύψους 70.000 (!) ευρώ σε διακεκριμένο επιστήμονα για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, δε σημαίνει πως το πρόβλημα …λύθηκε. Για την ανάπλαση του Πέλεκα π.χ. η Δημοτική μας αρχή έχει δαπανήσει συνολικά 1.800.000 ευρώ μόνο για μελέτες (1.500.000 ευρώ. επί Ι. Αμοιρίδη και πρόσφατα 300.000 ευρώ επί Σ. Χιονίδη). Κι όμως, ο ιστορικός Λεύκος Ποταμός, ο Πέλεκας, το «ποτάμι της πόλης μας» και η περίφημη «Πράσινη διαδρομή» ακόμη … δεν έχουν «μπει στη ζωή μας».

Εκτός αυτού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε, πως οποιαδήποτε μελέτη, χωρίς την ενεργό συμμετοχή/ένταξη των δημοτών στη διαδικασία της εκπόνησής της και την εκμετάλλευση της εμπειρίας τους, η οποία πηγάζει από την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Όλοι εμείς που δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλη υποβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων και της ζωής γενικότερα στην πόλη μας, απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική αρχή δύο βασικά πράγματα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Καμία νέα διάνοιξη, κανένας νέος δρόμος χωρίς ποδηλατόδρομο!
13.09.11

Ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας: Διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει!

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους πολίτες της Κατερίνης να συμμετάσχουν στην Ποδηλατοπορεία
διαμαρτυρίας της επόμενης Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2011.

Την εκδήλωση οργανώνουν η «Ποδηλατική Από-Δραση» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με αφορμή τον εορτασμό της ευρωπαϊκής
εβδομάδας κινητικότητας 16 - 22 Σεπτεμβρίου

Το γεγονός, ότι ο Δήμος Κατερίνης, στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχει αναθέσει τη διεξαγωγή μελέτης ύψους 70.000 (!) ευρώ σε διακεκριμένο επιστήμονα για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας, δε σημαίνει πως το πρόβλημα …λύθηκε. Για την ανάπλαση του Πέλεκα π.χ. η Δημοτική μας αρχή έχει δαπανήσει συνολικά 1.800.000 ευρώ μόνο για μελέτες (1.500.000 ευρώ. επί Ι. Αμοιρίδη και πρόσφατα 300.000 ευρώ επί Σ. Χιονίδη). Κι όμως, ο ιστορικός Λεύκος Ποταμός, ο Πέλεκας, το «ποτάμι της πόλης μας» και η περίφημη «Πράσινη διαδρομή» ακόμη … δεν έχουν «μπει στη ζωή μας».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγαλειώδης ποδηλατοπορεία στην Κατερίνη.
09.05.11

Έλαμψε δια της απουσίας του, για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Κατερίνης.
Η πορεία αφιερώθηκε στη μητέρα του 30χρονου ποδηλάτη Β. Πόδα που χάθηκε άδικα σε τροχαίο ατύχημα το περασμένο καλοκαίρι.

Εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, συμμετείχαν στη χθεσινή ποδηλατοπορεία που οργανώθηκε από τις ποδηλατικές ομάδες του Ν. Πιερίας και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ήταν η μεγαλύτερη που οργανώθηκε ποτέ στην πόλη της Κατερίνης.

Image 

Μια «θάλασσα» ποδηλάτων χύθηκε χθες στους δρόμους της Κατερίνης

Η 8η Μαΐου 2011, ημέρα Κυριακή, ήταν η ημερομηνία που επιλέχθηκε από τις ποδηλατικές ομάδες και συλλόγους ανά την Ελλάδα, προκειμένου να διεξαχθεί η 4η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία.

Με κεντρικό αίτημα την άμεση κατασκευή ποδηλατοδρόμων, οι Κατερινιώτισες και οι Κατερινιώτες ένωσαν τις φωνές τους και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι φαίνεται πως οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη τους. Μια πόλη ιδανική για τη χρήση του ποδηλάτου, όμως με αρνητικές πρωτιές, αφού στην πιερική πρωτεύουσα το σήμα του ποδηλάτη συνεχίζει να παραμένει άγνωστο, ενώ το περασμένο καλοκαίρι η κοινότητα των ποδηλατών θρήνησε τρεις νεκρούς.

Η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας αφιερώθηκε στις εορτάζουσες μητέρες και ειδικά σε μία μάννα, η οποία παρά τον βαθύ πόνο από τον άδικο χαμό του γιου της, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία Κατερίνης για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή. Η μάννα του Βασίλη Πόδα, του 30χρονου ποδηλάτη που παρασύρθηκε θανάσιμα από ΙΧ αυτοκίνητο πέρυσι το καλοκαίρι, ήταν εκεί μαζί με όλους τους άλλους ποδηλάτες και παρακάλεσε τους αυτοκινητιστές απλά να προσέχουν τα ποδήλατα.

Image

Οι πολίτες σταμάτησαν στα δύο σημεία όπου συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι δύο από τα θανατηφόρα ατυχήματα και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων ποδηλατών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει!
02.05.11

Image

Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ στην εικόνα

Η κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε μια πόλη δεν είναι υπόθεση ούτε του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε διακεκριμένων μελετητών, σχεδιαστών και  συγκοινωνιολόγων! Οι ποδηλατοδρόμοι  είναι υπόθεση όλων των πολιτών! Γι αυτό και η Δημοτική αρχή οφείλει να ακούσει προσεκτικά, ειδικά εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι  χρόνια τώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τον κίνδυνο της προσωπικής τους ακεραιότητας, έχουν βάλει το ποδήλατο στη ζωή τους. Ναι, τους καθημερινούς χρήστες, τους  πολίτες – ποδηλάτες, τους οποίους ενώνει η αγάπη τους για το ποδήλατο. Όλους αυτούς που ανησυχούν ιδιαίτερα για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Όλους αυτούς που δεν μπορούν να δεχτούν άλλη υποβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων και της ζωής γενικότερα στην πόλη μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία της 08.05.2011
29.04.11

Image

Image 

 
Γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης
30.12.10

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η νυχτερινή γιορτινή ποδηλατάδα στο κέντρο της Κατερίνης. Περισσότεροι από 70 ποδηλάτες, μέλη και φίλοι της «Ποδηλατικής Απόδρασης» και της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και πραγματοποίησαν μια όμορφη ποδηλατάδα, αφήνοντας κυριολεκτικά άφωνους μικρούς και μεγάλους.

Image 

Βλέπετε, δεν είναι συνηθισμένη εικόνα, 70 ποδηλάτες με κόκκινα σκουφάκια να κουδουνίζουν και να λένε τα κάλαντα στη μέση του δρόμου, σταματώντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Μάλιστα, σε κάποια σημεία της διαδρομής σχηματίστηκε μεγάλη ουρά από  οχήματα που περίμεναν να περάσει το κομβόι των ποδηλάτων. Παρ όλα αυτά, οι οδηγοί περίμεναν υπομονετικά και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους για να φωτογραφίσουν  τους διερχόμενους ποδηλάτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποδηλατόδρομους τώρα!
24.10.10

Στην Κατερίνη τα αυτοκίνητα έχουν προτεραιότητα παντού: στην άσφαλτο, στις διαβάσεις πεζών, στα πεζοδρόμια…

Image

Εκατοντάδες πολίτες έστειλαν σήμερα το δικό τους ηχηρό μήνυμα: «Σε αυτή την πόλη ζούμε κι εμείς, οι ποδηλάτες και απαιτούμε το χώρο που μας ανήκει!»

Μεγάλη ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Οκτωβρίου στην πόλη της Κατερίνης. Περίπου 500 ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, κατέκλυσαν το πρωί της Κυριακής την κεντρική πλατεία της πόλης και στις 11:00 ξεκίνησε ένα μεγάλο κομβόι με κατεύθυνση προς την Παραλία Κατερίνης. Με κουδουνίσματα και σφυρίχτρες οι πολίτες αποδοκίμασαν, για μια ακόμη φορά, την πολιτική όλων των δημοτικών αρχόντων των τελευταίων δύο δεκαετιών, αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με την πλήρη αδιαφορία τους για το φιλικό αυτό και συμφέρον μέσο μεταφοράς, κατάφεραν το ακατόρθωτο: Σε μία τελείως επίπεδη πόλη, όπως η Κατερίνη, σήμερα, δεν έχει υπάρχει ούτε ένας σεσημασμένος ποδηλατόδρομος. Το σήμα του ποδηλάτη, ως σήμα κυκλοφορίας, είναι παντελώς άγνωστο στους πολίτες της Πιερίας.

Image 

Οι ποδηλάτες, με τη βοήθεια της Τροχαίας, αφού εγκατέλειψαν το κέντρο της πόλης κατευθύνθηκαν προς την Περίσταση και στην αρχή του παράδρομου προς την Παραλία, έκαναν στάση για να εναποθέσουν λίγα λουλούδια στο σημείο όπου πρόσφατα παρασύρθηκε θανάσιμα από ΙΧ αυτοκίνητο ο 32χρονος ποδηλάτης Βασίλης Πόδας. Οι πολίτες, συγκεντρωμένοι γύρω από το σημείο του δυστυχήματος, κράτησαν ενός λεπτού σιγή, πράγμα το οποίο επανέλαβαν λίγα χιλιόμετρα παρακάτω, όπου πριν λίγες εβδομάδες συνέβη άλλο ένα θανατηφόρο ατύχημα, με θύμα πάλι έναν νέο ποδηλάτη.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Άμεσα μέτρα για του ποδηλάτες!
22.10.10

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει στην ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 από φορείς της πόλης της Κατερίνης και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Εμείς, οι πολίτες – ποδηλάτες, τους οποίους ενώνει η αγάπη τους για το ποδήλατο και η επιθυμία για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο αστικό και μη περιβάλλον, ανησυχούμε ιδιαίτερα για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλη υποβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων και της ζωής γενικότερα στην πόλη μας και για αυτό απαιτούμε άμεσα από τη Δημοτική Αρχή:

Διαβούλευση με τις ποδηλατικές ομάδες και τα κινήματα πολιτών για κάθε έργο υποδομής στο Δήμο.

  • Άμεση ένταξη του ποδηλάτου σε κάθε σχεδιασμό έργου οδοποιίας και υποδομών
  • Ραντεβού λοιπόν αύριο, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Θα είμαστε όλοι και πάλι εκεί!

Συμμετέχουμε στην ποδηλατοπορεία και διεκδικούμε το χώρο που μας ανήκει.

 
Κοίτα! Οι άλλοι έχουν κινήσει…
10.10.10

Image 

Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την ασφάλεια όσων
μετακινούνται με ποδήλατο στην πόλη μας

Φίλες και φίλοι

Η Εθελοντική Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στηρίζει την ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 από φορείς της πόλης της Κατερίνης και καλεί τα μέλη, τους φίλους της και όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά στη σημαντική αυτή εκδήλωση.

Είναι επιτακτική ανάγκη, μετά τα τρία θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, με θύματα ποδηλάτες, να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια όσων μετακινούνται με ποδήλατο εντός και εκτός της πόλης.

Οι πολίτες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων και την κατασκευή συγκεκριμένων έργων στον παράδρομο Περίστασης-Παραλίας όπως:

Διαβάστε περισσότερα...
 
«ΣΤΟΠ! Πρώτα οι πεζοί»
16.09.10

Παρέμβαση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συμμετέχει ενεργά στις δράσεις που οργανώνουν οι φορείς της πόλης μας (Ποδηλατική Απόδραση), με την εκδήλωση «ΣΤΟΠ! Πρώτα οι πεζοί». Πρόκειται για έναν μαραθώνιο ενημέρωσης των πολιτών με βασικούς πρωταγωνιστές μαθητές δημοτικών σχολείων. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οκτώ αιτήματα της ΕΟΔνΠ για το ποδήλατο
25.08.10

Οι πολιτικές που εδώ και δεκαετίες έχουν εφαρμοστεί από τη δημοτική αρχή της πόλης μας, είχαν σαν αποτέλεσμα την εκδίωξη του ποδηλάτη από το αστικό κέντρο.

Image 

Δυστυχώς, όλοι ανεξαιρέτως, οι "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν κατάφεραν να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της προώθησης των ήπιων μορφών μετακίνησης, να βοηθήσουν δηλαδή στην αύξηση των μετακινήσεων με το ποδήλατο και με τα πόδια.  Ειδικά σε μια επίπεδη πόλη, όπως η δική μας, ως τουριστική περιοχή, είχε ένα λόγο παραπάνω να εντάξει το ποδήλατο στην καθημερινή ζωή των πολιτών/επισκεπτών της.

Αυτό δυστυχώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα σήμερα, εν έτη 2010, στην πόλη της Κατερίνης, το παραπάνω σήμα κυκλοφορίας να παραμένει παντελώς άγνωστο.

Παρόλα τα προβλήματα, επιμένουμε να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, βλέποντας ότι καθημερινά ακολουθούν το παράδειγμά μας όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, διότι με το ποδήλατο:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φτιάξτε έναν κι ας είναι από ...κυβόλιθους!
25.08.10

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μόνο εντός των τεσσάρων τελευταίων μηνών θρηνούμε τον 3ο νεκρό ποδηλάτη στην πόλη μας. Τραγικό θάνατο βρήκε χθες 25 Αυγούστου, 32χρονος συμπολίτης μας, ποδηλάτης, όταν αυτοκίνητο τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ κινούνταν στον παράδρομο της παραλιακής οδού Κατερίνης-Παραλίας. Η παντελής έλλειψη υποδομών, αποτέλεσμα της ανικανότητας και της αδιαφορίας των τοπικών αρχών,  ανεβάζει τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι πολίτες-ποδηλάτες στον τόπο μας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας ευχαριστούμε θερμά
01.08.10
Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια του κ.Πολύκαρπου Πόδα για την δωρεά στη μνήμη του παιδιού του Βασίλη, από πενήντα (50) παιδικά κράνη σε νεαρούς ποδηλάτες της πόλης μας!   Η χειρονομία τους είναι αξιέπαινη και θα τη θυμούμαστε όλοι!
Είθε να αναπαυθεί η ψυχή του σεβαστού αδελφού μας και οι οικείοι να βρουν παρηγοριά!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ   ΚΟΡΤΣΑΡΗ
 
Θέλουμε ποδηλατόδρομους!
01.08.10

Όχι άλλα ατυχήματα σε βάρος των ποδηλατιστών και των πεζών!

Σήμερα, Σάββατο 31 Ιουλίου 2010, συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τον άδικο χαμό ενός ακόμα ποδηλάτη, του 27χρονου συμπολίτη μας Βασίλη Πόδα, ο οποίος παρασύρθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο στην Κατερίνη.

Image 

Οι οικογένεια του εκλιπόντος, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου της παιδιού, προσέφερε σήμερα 50 προστατευτικά κράνη σε μικρούς ποδηλάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην τρίωρη εκδήλωση που οργάνωσε η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Image

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ασφαλούς κίνησης με ποδήλατο στην πόλη και η έναρξη δημόσιου διαλόγου με θέμα «Η ασφάλεια του ποδηλάτη και οι κατάλληλες υποδομές στην πόλη μας».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ασφάλεια του ποδηλάτη και οι κατάλληλες υποδομές
24.07.10

Image

Φίλες και φίλοι,

Με αφορμή τον πρόσφατο, άδικο χαμό του συμπολίτη μας Βασίλη Πόδα σε τροχαίο ατύχημα, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ασφαλούς κίνησης με ποδήλατο στην πόλη και την έναρξη δημόσιου διαλόγου με θέμα «Η ασφάλεια του ποδηλάτη και οι κατάλληλες υποδομές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 από τις 10:00 – 13:00 στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, όπου θα στηθεί σταντ ενημέρωσης για τους διερχόμενους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οικογένεια του εκλιπόντος θα προσφέρει κράνη σε μικρούς ποδηλάτες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποδηλατοπορεία, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009
17.09.09

Image

Την Κυριακή 20.09, μικροί και μεγάλοι πατάμε πηδάλι!

Φίλες και φίλοι της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης (Σ.Ε.Ο), οι «Φίλοι του Περιβάλλοντος-Πιερία 2008», η Ομάδα «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα», η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Σύλλογος και ο Σύλλογος Τριάθλου «Ακαδημία 92», ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλλιθέας και ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής (Α.Μ.Ο.Ε.), με την υποστήριξη της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας (Δ.Ο.Π.), αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να τιμήσουν την  Εβδομάδα χωρίς το Αυτοκίνητο, διασχίζοντας με τα ποδήλατά τους την πόλη, διεκδικώντας περισσότερους και ασφαλείς ποδηλατόδρομους στην Κατερίνη.

Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην ποδηλατοπορεία της επόμενης Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2009.

Προσοχή: Θα ισχύσει κανονικά ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας! Συστείνουμε οι ποδηλάτες να έχουν μαζί τους κράνος και στο ποδήλατό τους κόρνα ή κουδούνι.

Για τους μικρούς μας ποδηλάτες η ομάδα μας θα έχει ετοιμάσει μια μικρή έκπλήξη!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέλεκας Tour 25.11.2009
26.11.09

Ποδηλατοπορεία ΠΕΛΕΚΑΣ Tour

Image 

Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες διέσχισαν χθες τους δρόμους της Κατερίνης, διεκδικώντας το δικό τους ζωτικό χώρο σε μια πόλη που δείχνει να είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των αυτοκινήτων.

Image 

Νέοι, γέροι και παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες πήραν τα ποδήλατά τους, έβαλαν τα κράνη τους, φόρτωσαν τα πιτσιρίκια τους στη σχάρα (στα ειδικά παιδικά καθίσματα) και έκαναν, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, μαζικά αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέλεκας Tour II την Ανοιξη!
07.12.09

Image

Περισσότεροι από 250 ποδηλάτες διέσχισαν πριν λίγες μέρες τους δρόμους της Κατερίνης, διεκδικώντας το δικό τους ζωτικό χώρο στην πόλη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι διοργανωτές της πορείας συναντήθηκαν και συζήτησαν σχετικά με την πρόσφατη κοινή τους δράση, η οποία όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια. Οι εκπρόσωποι των φορέων εισέπραξαν μόνο θετικά σχόλια από του συμπολίτες μας που συμμετείχαν στην ποδηλατοπορεία και είναι πλέον επιθυμία όλων, η δράση αυτή να επαναληφθεί σύντομα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πιθανές ημερομηνίες επανάληψης, η επιλογή της διαδρομής αλλά και ο τρόπος οργάνωσης της επόμενης πορείας, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των των φορέων θα έχει διπλάσια συμμετοχή. Υπολογίζεται πως η επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής, αυτή τη φορά με μεγαλύτερη και δυναμική συμμετοχή, φορέων, συλλόγων και πολιτών, θα πραγματοποιηθεί την Ανοιξη, λίγο πριν το Πάσχα.

Οι διοργανωτές της ποδηλατοπορείας ευχαριστούν θερμά τη Διεύθυνση Τροχαίας Κατερίνης για τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε στη διεξαγωγή της πορείας, παρέχονατς τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία σε μικρούς και μεγάλους.

Ραντεβού λοιπόν την Ανοιξη!
Οι φορείς

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας και κυρίως το κουράγιο σας.

Κ. Αντώνης

 
Studentsdesign