Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Βιολογικό παζάρι
Το "Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης" αλλάζει ώρα
19.06.11

Image 

Η Βιολογική μας αγορά λειτούργησε δοκιμαστικά τις πρωινές ώρες λόγω ζέστης. Μετά όμως από επιθυμία των βιοπαραγωγών και των βιοκαταναλωτών, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση μας, το ωράριο αναπροσαρμόζεται από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και κάθε Δευτέρα από 11 π.μ. έως 4 μ.μ στον ίδιο χώρο, δίπλα στο το Αθλητικό Γυμνάσιο.

Σας καλούμε να συνεχίσετε να στηρίζετε τη μοναδική βιολογική αγορά του νομού μας με καθαρά, πιστοποιημένα και φρέσκα προϊόντα από τους ίδιους τους παραγωγούς μας.

Η συντονιστική επιτροπή

 
Ημερίδα για τη Βιοκαλλιέργεια
16.05.11

από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Image

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το video της εκδήλωσης

Ο πλανήτης μας είναι ένα πεπερασμένο οικοσύστημα.
Η βιολογική γεωργία μπορεί να δώσει τη λύση.

Μετά την επιτυχημένη δημιουργία της βιολογικής αγοράς Κατερίνης και λόγω της ευρύτερης ανάγκης των καταναλωτών για ποικιλία βιολογικών προϊόντων, διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης Εκάβη ημερίδα με βασικό θέμα “Βιολογική Γεωργία – Απάντηση στα Αδιέξοδα της Κρίσης της Συμβατικής Γεωργίας”.

Ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Θεόδωρος Αρβανίτης, βιοκαλλιεργητής και Πρόεδρος των Βιολογικών Αγορών Αττικής, ο Μιχάλης Κουλουρούδης, εκδότης του περιοδικού Οικολογική Γεωργία και βιοκαλλιεργητής, ο Ιωάννης Παναγιωτίδης, βιολογικός κτηνοτρόφος, που διαθέτει τα προϊόντα του στη βιολογική αγορά μας, ο Χαρίσης Αργυρόπουλος, εκπρόσωπος του Πιστοποιητικού Οργανισμού ΔΗΩ, και ο Θωμάς Μησαηλίδης, εκπρόσωπος του Πιστοποιητικού Οργανισμού Green Control.

Μετά τους παραπάνω ομιλητές, που φώτισαν το θέμα της Βιολογικής Γεωργίας από διάφορετικές πλευρές, το λόγο πήρε η Σταματία Μπέση, φυσικός και μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης, που ανέπτυξε το θέμα “Η σημασία της κομποστοποίησης για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος”.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίσκεψη στο Ν. Μαγνησίας στα κτήματα του βιοκαλλιεργητή κ. Χατζηβαγγέλη
17.04.11

Image

Αποτελεί πάγια τακτική των μελών της 25μελούς συντονιστικής επιτροπής του Βιολογικού Παζαριού Κατερίνης, να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα κτήματα των βιοκαλλιεργητών που συμμετέχουν κάθε Δευτέρα στο νεοσύστατο παζάρι της πόλης μας. «Δεν είναι τόσο ο έλεγχος, όσο περισσότερο η γνωριμία με τους βιοκαλλιεργητές και η ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ μας», λένε τα μέλη της γραμματείας που επισκέφθηκαν πρόσφατα το κτήμα του κ. Γιάννη Χατζηβαγγέλη, στο νομό Μαγνησίας.

Image

Ο κ. Χατζηβαγγέλης ξενάγησε με προθυμία τους Πιεριείς επισκέπτες του στα ανθισμένα περιβόλια του κτήματός του, για να τους δείξει που και πως παράγει, όλα τα προϊόντα που μας προσφέρει κάθε Δευτέρα στο παζάρι της Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων
30.01.11

Image

Μετά από έρευνα  τεσσάρων χρόνων της Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων της Μ. Βρετανίας, έρευνα της Ε.Ε. στην οποία συμμετείχαν 33 πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλη την Ευρώπη και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο διαπιστώθηκε ότι:  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάσα για το Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης
23.11.10

Δήμος Κατερίνης: «Θα βρεθεί άμεσα λύση για το Βιολογικό Παζάρι»

Image 

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου στο Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης

Το πρωί της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου 2010, μέλη της συντονιστικής επιτροπής «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης» της Εθελοντικής Δράσης Ν. Πιερίας, μαζί με ομάδα βιοκαλλιεργητών από τους νομούς Πιερίας και Θεσσαλίας, όπως και απλούς πολίτες, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Κατερίνης και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Ζήνωνα Σατραζέμη.

Οι πολίτες περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την μη νόμιμη λειτουργία της νεοσύστατης Βιολογικής Αγοράς και την απροθυμία των υπηρεσιών, να βρεθεί άμεση λύση, τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες συμπολίτες μας έχουν αγκαλιάσει τη νέα δράση της ομάδας και τη στηρίζουν με τη συμμετοχή τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιατί μας στείλατε την Αστυνομία τώρα που τελείωσαν οι εκλογές;
15.11.10

Image 

Το Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης άρχισε να λειτουργεί μετά από πρωτοβουλία μελών της ομάδας μας, από τις αρχές του Σεπτέμβρη 2010, και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες συμπολίτες μας. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνθηκαν ΠΟΛΛΕΣ φορές στο Δήμο Κατερίνης και ζήτησαν να οριστεί χώρος για τη νόμιμη διεξαγωγή του παζαριού. Το αίτημα των πολιτών δεν έγινε δεκτό ενώ δόθηκαν αόριστες απαντήσεις του τύπου «θα δούμε αργότερα».

Σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, μόλις μία μέρα μετά τις εκλογές, συγκεκριμένα, πριν λίγη ώρα, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο χώρο που διεξάγεται το παζάρι, κάνοντας συστάσεις στους πολίτες και στους παραγωγούς: «Η παρουσία σας εδώ είναι παράνομη και υπάρχει κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων διότι οι πολίτες κινούνται στο οδόστρωμα».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010
31.10.10

Image

Επιτέλους για πρώτη φορά και με καλό καιρό!
Τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010, ώρα 14:30 - 17:00, δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης

 
Το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης» μεγαλώνει...
22.10.10

Image 

Ο καιρός και την περασμένη Δευτέρα ήταν άκρως ακατάλληλος. Έβρεχε καταρρακτωδώς, θαρρείς και κάποιος βάλθηκε να διώξει τον κόσμο από το νεοσύστατο Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης! Κι όμως, περισσότεροι από 100 πολίτες έκαναν τα ψώνια τους κάτω από τις ομπρέλες των βιοκαλλιεργητών, που μόλις τη δεύτερη εβδομάδα έφτασαν τους δέκα.  Ήταν τελικά επιθυμία πολλών συμπολιτών μας! Η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και τα σχόλια των επισκεπτών είναι άκρως ενθαρρυντικά. Το Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Η συντονιστική της επιτροπή προχώρησε μάλιστα σε μια πρωτότυπη κίνηση, με στόχο τη διατήρηση των χαμηλών τιμών. Έτσι παρουσιάζει σήμερα, πριν από το Παζάρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2010, τις τιμές που θα βρουν οι καταναλωτές στους πάγκους των βιοκαλλιεργητών. Είναι η πρώτη φορά που στην πόλη μας, δίνεται η ευκαιρία στον καταναλωτή βιολογικών προϊόντων να επιλέξει τα προϊόντα της αρεσκείας του μέσα από μία τόσο μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών. «Πήραμε τις τιμές από τους παραγωγούς και τις ανακοινώνουμε στα μέλη της ομάδας μας, για να έχουν την ευκαιρία να τις συγκρίνουν με τις τιμές βιολογικών προϊόντων - και όχι μόνο - στη συμβατική αγορά. Η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα», λέει η κα. Αναστασία Τζορμπατζίδου, μητέρα τριών παιδιών, συντονίστρια της ομάδας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
5μελής γραμματεία
16.10.10

Το „Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης“ ήταν το όραμα δεκάδων πολιτών της Κατερίνης, οι οποίοι μετά από συντονισμένες προσπάθειες, κατάφεραν να κάνουν πράξη αυτό που τόσο καιρό επιθυμούσαν. Όπως όλες οι ομάδες της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας», έτσι και το „Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης“ είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών.

Τα μέλη της 5μελούς γραμματείας: Αυγουστίδης Γιώργος, Καραλή Σουλτάνα, Λουλούδης Χαράλαμπος, Παπαδοπούλου Χαρούλα, Τσορμπατζίδου Αναστασία

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές της γειτονιάς.
12.10.10

Image 

Παρά την έντονη βροχή, περισσότεροι από 50 συμπολίτες μας επισκέφτηκαν το χθεσινό παζάρι. 

Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης

«Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές της γειτονιάς. Μου αρέσει!
Θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.»

Τι κι αν έβρεχε καταρρακτωδώς! Οι φίλοι της νέας δράσης «Βιολογικό παζάρι Κατερίνης» το είπαν και το έκαναν: Χθες, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 17:00 ήταν όλοι εκεί, δίπλα στο 7ο Γυμνάσιο, για να στηρίξουν τη νέα αγορά με τα βιολογικά προϊόντα. Μη φανταστείτε κάτι το ιδιαίτερο! Τρεις βιοκαλλιεργητές ήταν όλοι κι όλοι και συνολικά έβγαλαν στους πάγκους τους 23 βιολογικά προϊόντα, κυρίως φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, καρότα, πράσα, ντομάτες, λάχανα, πατάτες, κρεμμύδια κλπ. Όλα φρέσκα, κομμένα πριν λίγες ώρες και προ πάντων, σχεδόν στη μισή τιμή, σε σχέση με τα βιολογικά προϊόντα των μεγάλων σούπερ μάρκετ. Βλέπετε, είναι αλλιώς όταν ψωνίζεις απευθείας από τον παραγωγό!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί μου
Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι περήφανος που υπάρχετε και είμαι μαζί σας 100% για τα θέματα που αναπτύσσετε στο site σας και τον τρόπο που τα χειρίζεστε.
Να είστε πάντα καλά.

Μάνος Π.


 
Studentsdesign