Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
ΧΥΤΑ Κατερίνης
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού
05.12.10

Αφιερωμένο στο Δήμαρχο της πόλης μας κ. Σάββα Χιονίδη

Image 

Φίλες και φίλοι,

Η ποιότητα της δημοκρατίας περνά μέσα από την ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία των πολιτών. Ο πολίτης που έχει προσωπικότητα και έχει αξία, είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του αλλά ενδιαφέρεται και για τους άλλους, ενδιαφέρεται για το «εμείς».  Για εμάς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας αυτό θα είναι το ζητούμενο των επόμενων ετών: Ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία, συμμετοχή, άποψη, ελεύθερη έκφραση και προσφορά.

Εκφράζουμε την αγωνία για το αύριο και προβληματιζόμαστε, διότι πολλές φορές, εδώ στον τόπο μας, η ελεύθερη έκφραση των πολιτών δεν είναι καλοδεχούμενη.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στα στραγγίδια δεν είναι …λασπόνερα κ. Δήμαρχε!
05.12.10

Image

Σε απάντηση όσων θεωρούν, ότι η αντίδραση των μελών της ομάδας μας ήταν απλά ένα συνηθισμένο προεκλογικό πυροτέχνημα κάποιων «γραφικών τύπων» που δε θέλουν να επωμιστούν το κοινωνικό φορτίο που τους αναλογεί, επισυνάπτουμε αποτελέσματα δύο ερευνών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, τα οποία καταρρίπτουν τα  επιχειρήματα που προωθεί ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, γύρω από το θέμα.

Ο κ. Χιονίδης παρουσία δημοσιογράφων και πολιτικών του αντιπάλων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χαρακτήρισε τους επικίνδυνους ρύπους που διαρρέουν για πολλοστή φορά από την ΧΥΤΑ Κατερίνης, ως ακίνδυνα λασπόνερα οικιακών απορριμμάτων, ενώ η διεύθυνση της ΔΕΥΑ Κατερίνης συνεχίζει να «σκεπάζει» το θέμα της διαρροής των επικίνδυνων υγρών ρύπων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνέντευξη Τύπου για τη διαρροή τοξικών αποβλήτων από τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Κατερίνης
18.11.10

15 ερωτήματα της ΕΟΔνΠ για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συγχαίρει το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, όπως και όλα τα μέλη του συνδυασμού «Πολίτες σε δράση» για την  εκλογική τους επιτυχία. Δηλώνουμε, πως στις αποφάσεις για το κοινό καλό του τόπου μας θα είμαστε –όπως και στο παρελθόν- συμπαραστάτες και αρωγοί. Ελπίζουμε η νέα τετραετία να είναι η καλύτερη δυνατή για το νέο Δήμο Κατερίνης και εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις.

Επίσης, υποσχόμαστε κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων για τα προβλήματα της πόλης, τη βοήθειά μας  για την αντιμετώπισή τους - όπου αυτό χρειαστεί-, έναν υγιή αντιπολιτευτικό λόγο  και έλεγχο των πεπραγμένων μέσα από την αυστηρή κριτική ματιά των πολιτών, γιατί πιστεύουμε, πως μόνο έτσι θα οδηγηθούμε στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσεων στα τοπικά κοινωνικά προβλήματα.

Τώρα, που έχει ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο, παρακαλούμε για μια ακόμη φορά τη διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ Κατερίνης να προβεί σε άμεση δημόσια ενημέρωση των πολιτών της Πιερίας σχετικά με την ανεξέλεγκτη διαρροή τοξικών αποβλήτων από τον ΧΥΤΑ Κατερίνης μεταξύ της 20ης και 25ης Οκτωβρίου 2010. Όπως επίσης να απαντήσει δια του τύπου –όπως είχε υποσχεθεί πρόσφατα ο διευθυντής της κ. Παπαζιώγας – στα παρακάτω ερωτήματα:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο ΧΥΤΑ Κατερίνης: Μια λίμνη γεμάτη θάνατο!
30.10.10

Image 

Το φάτνωμα 2.2 την 28 Οκτωβρίου 2010, ώρα 18:30.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, με τη πρώτη καταρρακτώδη βροχή,  μπορεί να συμβεί πλέον και αυτό, δηλαδή, από μια μεγάλη διαρροή, ένα «ατύχημα», μια «αστοχία», να προκληθεί μια μεγάλη οικολογική καταστροφή, με αποτέλεσμα να μολυνθούν ανεπανόρθωτα οι ακτές της Πιερίας από τα τοξικά απόβλητα του ΧΥΤΑ Κατερίνης.  Όμως, τότε μην προσποιηθείς, πως, τάχα μου, δεν ήξερες!

Η υπόθεση αυτή αφορά όλους μας και δεν αναδεικνύεται επειδή συμπίπτει χρονικά με τις εκλογές! Τη διαρροή των τοξικών αποβλήτων δεν την προκαλέσαμε εμείς! Τα στραγγίδια τώρα χύθηκαν στο ρέμα! Πότε έπρεπε λοιπόν να το αναδείξουμε; Τα Χριστούγεννα; Και τότε, μάλλον τα ίδια θα ακούγαμε, ότι δηλαδή χαλάσαμε το …χριστουγεννιάτικο κλίμα. 

Επιτέλους, ας γίνει αντιληπτό από όλους:

  • Ο ΧΥΤΑ Κατερίνης, έτσι όπως λειτουργεί σήμερα, αποτελεί άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το Περιβάλλον. Από το νερό των ρεμάτων στα οποία σήμερα ρέουν τα στραγγίδια του, πίνουν ζώα, αντλούν νερό οι πομώνες των χωριών, ποτίζουν τα χωράφια τους οι αγρότες και ότι περισσεύει, φτάνει στη θάλασσα, εκεί που κάνει μπάνιο το παιδί σου, εκεί που ψαρεύει ο ψαράς. Άραγε, πόσους ακόμη αρρώστους με λευχαιμία πρέπει να δούμε γύρω μας για να πειστούμε ότι κάτι δεν πάει καλά;
  • Όχι, τον τόπο μας δεν τον αγαπούμε όλοι το ίδιο! Στην καλύτερη περίπτωση, πρέπει να δεχτούμε, πως μεταξύ αυτών που μας διοικούν και αυτών που πρόκειται να μας διοικήσουν, υπάρχουν αδαείς, αφελείς και κάποιοι κουτοπόνηροι που πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ λασπόνερων και τοξικών αποβλήτων.
  • Ειδικά αυτή την εβδομάδα, δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο! Κανείς δεν πρόκειται να κάνει πρωτοσέλιδο το θέμα του ΧΥΤΑ και ούτε πρόκειται τα στραγγίδια του να παραγκωνίσουν τη «γιορτή του τσίπουρου» από το κεντρικό δελτίο  της τοπικής τηλεόρασης.

Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κάναμε ότι μπορούσαμε. Τώρα είναι η δική σας σειρά. Ο καθένας, από τη θέση που βρίσκεται, ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας πράξει αυτό του που του υποδεικνύει η συνείδησή του.

Image 

Η έξοδος του μηχανισμού αντίστροφης όσμωσης κάτω από το φάτνωμα Φ1. Από εδώ έπρεπε να ρέει καθαρό νερό. Δεκάδες κυβικά μέτρα από επικίνδυνα τοξικά υγρά κατέληξαν στο ρέμα "Μπουφόλακας" και από εκεί στη θάλασσα!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομαδική προσφυγή στον Εισαγγελέα για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης
26.10.10

Image 

Επικίνδυνα τοξικά υγρά τα οποία διαρρέουν ανεξέλεγκτα από τις δεξαμενές του ΧΥΤΑ Κατερίνης

Σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, στις 10:00 το πρωί, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Κατερίνης σχετικά με τα επικίνδυνα τοξικά υγρά τα οποία διαρρέουν ανεξέλεγκτα από τις δεξαμενές του ΧΥΤΑ Κατερίνης.

Πρόκειται για ένα στυγνό έγκλημα το οποίο διαπράττεται  κατ΄ εξακολούθηση από την διεύθυνση της ΔΕΥΑΚ Κατερίνης, αφού ρύπανση έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από κατοίκους της περιοχής και περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαύρη θα είναι η ψήφος μας, όπως τα στραγγίδια του ΧΥΤΑ
25.10.10

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες φέρουν στο φως ένα τεράστιο οικολογικό έγκλημα το οποίο συντελείται σήμερα στην Κατερίνη.

Image

Τοξικά απόβλητα του ΧΥΤΑ Κατερίνης στο ρέμα «Μπουφόλακας» σε απόσταση 4 χιλιόμετρων από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ: http://www.otoposmou.gr 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Σήμερα, Τρίτη 26.10.2010, το πρωί στις 10:00, μέλη της ομάδας μας θα παραδώσουν στον Εισαγγελέα Κατερίνης το περιεχόμενο της επιστολής που αναρτήθηκε πριν λίγο στον ιστοχώρο μας http://www.otoposmou.gr και θα ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που φέρουν ευθύνες για το οικολογικό έγκλημα το οποίο συντελείται σήμερα στο Νομό μας. Στη Χράνη, σε τρεις δεξαμενές του ΧΥΤΑ, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κυβικά μέτρα τοξικών αποβλήτων και ο θάνατος, τα μαύρα στραγγίδια του, ξεχείλισαν και ρέουν ανεξέλεγκτα πλέον προς το ποτάμι και από εκεί στη θάλασσα και στις ακτές του Νομού μας.

«Μην παίζετε με τον ΧΥΤΑ» δήλωνε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Παπαζιώγας, αποδίδοντας τις καταγγελίες ενεργών πολιτών σε «παιχνίδια» ενόψει εκλογών.
«Είμαι από τους πρώτους που θα καταγγείλω περιβαλλοντικές παραβάσεις. Δεν φεύγουν στραγγίδια έξω από τον ΧΥΤΑ!» έλεγε, ενώ διαβεβαίωνε δια του τύπου ότι θα υπάρξει επισήμως απάντηση.

Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει το μέγεθος της ανευθυνότητας της διεύθυνσης της ΔΕΥΑΚ και γενικότερα της κατά τα άλλα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά ευαίσθητης διοίκησης του κ. Σάββα Χιονίδη, περήφανου μέλος της WWF! Έτσι θυμόμαστε τον αντίπαλο του τότε δημάρχου κ. Αμοιρίδη: να τρέχει από κανάλι σε κανάλι με δείγματα θολού θαλασσινού νερού σε πλαστικά μπουκάλια και να μάχεται για την προστασία των ακτών και του περιβάλλοντος.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ Κατερίνης

Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω φωτογραφίες για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο που κατατέθηκε σήμερα 26.10.2010 από τα μέλη της ΕΟΔνΠ στον Εισαγγελέα Κατερίνης

Image

Image

Image

Image

Μας είπαν ψέματα! Μας εξαπάτησαν και συνεχίζουν να μας εμπαίζουν με το δικό τους γνωστό τρόπο. Γι αυτό ζητάμε την παραίτηση όλων των πολιτικών προσώπων που σχετίζονται με το οικολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Κατερίνης και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του χάους το οποίο επικρατεί σήμερα στο χώρο. Να σταματήσει αμέσως ο προεκλογικός οργασμός κατασκευής έργων βιτρίνας και να διατεθούν τα χρήματα για την αγορά νέων, σύγχρονων μηχανημάτων που θα μπορούν να εξασφαλίσουν τον καθαρισμό των τοξικών αποβλήτων του ΧΥΤΑ.

Εμείς, οι πολίτες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, τα μέλη που θα καταθέσουμε σήμερα την αναφορά στον Εισαγγελέα Κατερίνης, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο να παραμείνουν στην εξουσία επικίνδυνοι και ανεπαρκείς πολιτικοί. Μαύρη θα είναι η ψήφος μας γι αυτούς, όπως τα στραγγίδια που ρέουν σήμερα στον «Μπουφόλακα».

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Μπράβο παιδιά! Να ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας σχετικά με τις αυθαιρεσίες στον Όλυμπο. Ο ωχαδερφιδμός και το "δε βαριέσε" μας έχουν φθάσει σε αυτό το σημείο: να θεωρούμε δηλαδή την παρανομία και την καταπάτηση ως αυτονόητη πράξη του κάθε πονηρού και επιτήδειου. Θα σας συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε.

Βασίλης Μ.

 
Studentsdesign