Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Χαριστικό παζάρι
Το «Χαριστικό παζάρι» δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μορφή κοινωνικής αντίστασης.
14.09.11

Image

Το «Χαριστικό παζάρι» δεν είναι φιλανθρωπία, είναι έκφραση αλληλεγγύης, σε όσους και όσες βρίσκονται σε ανάγκη από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, είναι μια προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής μορφής οικονομικής ζωής και συνάμα μια προσπάθεια αμφισβήτησης και ακύρωσης στην πράξη της έννοιας του καταναλωτισμού, όπως αυτή έχει διογκωθεί και παραμορφωθεί από τα διαφημιστικά πρότυπα της εποχής.

Αντί να φυλάμε σε ντουλάπες και αποθήκες πράγματα που δε χρησιμοποιούμε πια, μπορούμε να τα ανταλλάξουμε με κάτι άλλο, να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα χρειάζεται, να τα βοηθήσουμε να επαναχρησιμοποιηθούν, να διανύσουν έναν δεύτερο κύκλο ζωής στα χέρια ενός άλλου, αντί να τα φάει ο σκόρος στον πάτο μιας κούτας, ή να καταλήξουν στα σκουπίδια.

Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

Φέρτε παιχνίδια, ρούχα, βιβλία, cd, και ότι άλλο δεν χρησιμοποιείτε και πάρτε ότι σας είναι χρήσιμο!

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011, 10:00 – 14:00 στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Θερμή παράκληση:
Μια τέτοια δράση χρειάζεται «χέρια». Παρακαλούμε, όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην οργάνωση της εκδήλωσης να βρίσκονται στην πλατεία στις 9:45.

 
Αρχές Ιουνίου 2011, το επόμενο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης
06.04.11

Image 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης, το οποίο διοργάνωσε σήμερα 6 Απριλίου 2011, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Από νωρίς το πρωί, δεκάδες μέλη και φίλοι της άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης και να φέρνουν παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, παπούτσια, CD και κάθε είδους, χρήσιμα μεν, αλλά αχρείαστα για τους ίδιους αντικείμενα.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης (06.04.2011)
29.03.11

Image

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, από τις 10:00 – 17:00 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

Μετά από απαίτηση πολλών συμπολιτών  και φίλων της ομάδας μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης. Για το λόγο αυτό, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενη/ο που επιθυμεί να συμμετάσχει στη συντονιστική επιτροπή, που θα αναλάβει την οργάνωση της παραπάνω εκδήλωσης, να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, ώρα 12:00, στέλνοντας email στη διεύθυνση Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε . Η επιτροπή θα είναι ανοιχτή για όλες και για όλους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φέρε ότι δεν χρησιμοποιείς και πάρε ότι σου είναι χρήσιμο!
20.12.10

Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης

Η κοινωνία μπορεί να ανακάμψει. Όχι με δανεικά αλλά μέσα από τη συλλογικότητα.

Image

Σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, από τις 10:00 έως τις 17:00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης της Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, όλων των ηλικιών. Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες μέλη και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο χώρο που ετοίμασαν υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης και να φέρνουν παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, παπούτσια, CD και κάθε είδους, χρήσιμα μεν, αλλά αχρείαστα για τους ίδιους αντικείμενα.

Image 

Η ενημέρωση για το Χαριστικό Παζάρι ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα: «Φέρε ότι δεν χρησιμοποιείς και πάρε ότι σου είναι χρήσιμο!». Πράγματι σήμερα στην κεντρική Πλατεία της Κατερίνης εκτυλίχτηκαν σκηνές που πολύ δύσκολα μπορεί να περιγράψει κανείς. Ο περισσότερος κόσμος δεν πίστευε, πως μπορεί να αποκτήσει κάτι που του άρεσε, χωρίς να χρειαστεί να  το πληρώσει. Η πρώτη ώρα κύλισε κάπως διστακτικά. Αργότερα, όταν όλοι οι πάγκοι γέμισαν με κάθε λογής αντικείμενα, σχηματίστηκαν ουρές μπροστά στα τραπέζια, με ενθουσιασμένους πολίτες να προβάρουν ρούχα, μικρά παιδιά να διαλέγουν παιχνίδια και πολλούς να ρωτούν τι μπορούν να προσφέρουν και πότε θα επαναληφθεί η δράση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι 2010
17.12.10

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, από τις 10:00 – 17:00,
στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

 Image

Φίλοι και φίλες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

H επαναχρησιµοποίηση και η ανακύκλωση των πρώτων υλών είναι επιτακτική ανάγκη και πρέπει με κάθε τρόπο να βρουν θέση στην καθημερινή μας ζωή, διότι μας το επιβάλλουν, από τη μία πλευρά η οικονομική κατάσταση της χώρας μας και από την άλλη, η προστασία του Περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα μας αναζητεί συνεχώς νέες πρακτικές, όπως το «Χαριστικό Παζάρι».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, οι οποίοι πριν λίγους μήνες οργάνωσαν με επιτυχία το «Βιολογικό Παζάρι Κατερίνης», το οποίο έχει ήδη πάρει το δρόμο του. Το «Χαριστικό Παζάρι» είναι μια νέα πρόταση/δράση, ένα πάρε–δώσε χωρίς χρήματα, η δημιουργία ενός χώρου ανταλλαγής και αλληλεγγύης. Τα μέλη της ομάδας μας πρότειναν την παραπάνω δράση στο Σύλλογο Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, η οποία έγινε αποδεκτή, και έτσι τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010, από τις 10:00 – 17:00, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, μας οργανώνεται για πρώτη φορά το «Χριστουγεννιάτικο Χαριστικό Παζάρι».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί μου
Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι περήφανος που υπάρχετε και είμαι μαζί σας 100% για τα θέματα που αναπτύσσετε στο site σας και τον τρόπο που τα χειρίζεστε.
Να είστε πάντα καλά.

Μάνος Π.


 
Studentsdesign