Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Οργάνωση
Η ιστορία του πράσινου φράχτη στο Κοιμητήριο της πόλης μας.
17.08.18

Image 

Πριν 7 χρόνια μια ομάδα 40 περίπου συμπολιτών μας είχε την ιδέα να δενδροφυτεύσει τη δυτική πλευρά του Β Κοιμητηρίου της πόλης μας. Ακολούθησε ένα δημόσιο κάλεσμα από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και την Κυριακή 4 Απριλίου 2011, εντός 3 ωρών, φυτεύτηκαν 1.000 δενδρύλλια τα οποία διέθεσε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Image 

Χάρη στην πρωτοβουλία αυτή, σήμερα, η αριστερή πλευρά του κοιμητηρίου είναι καταπράσινη! Τα δέντρα έχουν ξεπεράσει τα 4 μέτρα και αποτελούν έναν καλαίσθητο φυσικό φράχτη, έναν μικρό πνεύμονα πρασίνου, στον τόπο της τελευταίας κατοικίας όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η εγκατάλειψη του χώρου των κοιμητηρίων
08.02.20

Image 

Καλούμε τη νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης να θέσει τα κοιμητήρια σε πρώτη προτεραιότητα και να τα αντιμετωπίσει ως σύμβολο και εξέχον χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας της πόλης.

Όλοι μας έχουμε μνήμες από τον θάνατο προσφιλών μας προσώπων, ανθρώπων με τους οποίους κάποτε μοιραστήκαμε τη ζωή μας. Και όταν νιώθουμε την ανάγκη για μια συνάντηση μαζί τους, συχνά, την επιδιώκουμε στον τόπο της τελευταίας και παντοτινής κατοικίας τους, στον δικό τους χώρο, στο κοιμητήριο.

Τα κοιμητήρια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης. Αποτελούν σημαίνουσα υποθήκη της μνήμης, χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό και την εν γένει στάση της κοινωνίας απέναντι στον θάνατο. Η ύπαρξη δε του κοιμητηρίου πολύ κοντά στον αστικό ιστό, σε γειτνίαση  με την πόλη των ζωντανών, καταδεικνύει τη πολιτισμική τους αξία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μεγάλη συμμετοχή στη δενδροφύτευση του κοιμητηρίου
11.04.11

Image 

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, από τις 11:00 έως 13:00, περισσότερα από 70 μέλη και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, συναντήθηκαν στο κοιμητήριο της πόλης της Κατερίνης για μια ασυνήθιστη δενδροφύτευση.

Τελικά όμως, όπως αποδείχτηκε από τη μεγάλη συμμετοχή, η ιδέα μπορεί να ήταν μεν ασυνήθιστη, όμως ήταν άριστη, διότι έπεισε κυρίως νέους και νέες, οι οποίοι αυτή την ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη Κυριακή,  προτίμησαν να συμμετέχουν σε μια κοινωφελή πράξη, παρά να βρίσκονται σε κάποια καφετέρια στον πεζόδρομο της πόλης. Τουλάχιστον 30 μαθήτριες και μαθητές Λυκείου συμμετείχαν στη δράση, όπως επίσης πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Image 

«Τα κοιμητήρια είναι χώρος,  όχι μόνο για το μεγάλο «Αντίο», αλλά και χώρος περισυλλογής. Είναι ένας χώρος στον οποίο βρίσκουν συχνά καταφύγιο  οι άσβεστες αναμνήσεις  των ανθρώπων που γεννήθηκαν  στο ταξίδι της ζωής, με τα αγαπημένα πρόσωπα. Είναι ένας χώρος, ο οποίος στέλνει το δικό του αυτοτελές μήνυμα. Κύριος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η βελτίωση της αισθητικής του χώρου. Είναι υποχρέωσή μας, αυτή, την τελευταία κατοικία των αγαπημένων μας προσώπων, να την φροντίσουμε με κάθε τρόπο», δήλωσαν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάλεσμα για συμμετοχή σε μια ασυνήθιστη δενδροφύτευση
03.04.11

Κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για συμμετοχή σε μια ασυνήθιστη δενδροφύτευση

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Πριν 6 εβδομάδες περίπου, προτείναμε στο Δήμο Κατερίνης να δενδροφυτεύσουμε το νέο κοιμητήριο της πόλης μας. Μετά από συνεννόηση με την αντιδήμαρχο κ. Μπατάλα – Τζουμέρκα Καλλιόπη και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, πως η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 10 Απριλίου 2011, στις 11:00 στο χώρο του νέου κοιμητηρίου της πόλης μας (Δίπλα στο συνεταιρισμό Επιπλοποιών).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δενδροφύτευση του κοιμητηρίου της πόλης μας
05.02.11

Έναρξη νέας δράσης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Image

Τα νεκροταφεία είναι χώρος  όχι μόνο για το μεγάλο «Αντίο» στα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και χώρος περισυλλογής. Είναι ένας χώρος στον οποίο βρίσκουν συχνά καταφύγιο  οι άσβεστες αναμνήσεις  των ανθρώπων που γεννήθηκαν  στο ταξίδι της ζωής, με τα αγαπημένα πρόσωπα.

Στη χώρα μας, από αρχαιοτάτων χρόνων, συνηθίζεται να φυτεύονται λουλούδια και δέντρα στο σημείο της ταφής ώστε να αγαλλιάσει η ψυχή του νεκρού και να εξαγνιστεί το έδαφος, συνήθεια που επιβιώνει ως σήμερα. Ως Χριστιανοί πιστεύουμε, ότι οι ψυχές ανεβαίνουν στον ουρανό, και τα κυπαρίσσια, που κατά το πλείστον κοσμούν τα κοιμητήρια στη χώρα μας,  λόγω του ύψους και της μορφής τους, είναι σαν να βοηθούν τις ψυχές να ανέβουν στον ουρανό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο.

Σας συγχαίρω! Έλληνες με καρδιά, για την απόφασή σας να ξεμπροστιάσετε έναν ανάξιο δήμαρχο και να αποτρέψετε την μόλυνση ενός τόπου ιερού για όλους εμάς τους Έλληνες. Είθε να αποτελέσετε φωτεινό παράδειγμα για ανάλογες περιπτώσεις όπου χρειαστεί, στη χώρα μας.
Σας χαιρετώ και σας τιμώ.
Μία Ελληνίδα

 
Studentsdesign