Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Φίλοι της Βιβλιοθήκης
Πρόσκληση για συμμετοχή στη Δανειστική Βιβλιοθήκη για Νηπιαγωγεία
07.01.18

Image

Φίλες και φίλοι

Μια ομάδα 10 Νηπιαγωγών, μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, έκανε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης για Νηπιαγωγεία στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια πρωτότυπη παιδική βιβλιοθήκη αξίας άνω των 40.000€!
06.01.18

Image 

Τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου έσβησαν, οι φωτιές της αυλής του Καπνικού Σταθμού σταμάτησαν να καίνε και το 4ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αφήνει πίσω του πλατιά χαμόγελα, έναν πλούσιο απολογισμό και «προίκα» μία γεμάτη αποθήκη τροφίμων, ένα πλήρες φαρμακείο και μια πρωτότυπη παιδική βιβλιοθήκη αξίας άνω των 40.000€!  

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του 4ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου συγκεντρώθηκαν από τις δωρεές των επισκεπτών περισσότερα από 4.000 βιβλία προσχολικής ηλικίας τα οποία την προηγούμενη Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 μια ομάδα 10 Νηπιαγωγών ταξινόμησε σε 16 διαφορετικές κατηγορίες και ήδη άρχισαν να τοποθετούνται στα ράφια της νεοσύστατης Δανειστικής Βιβλιοθήκης για Νηπιαγωγεία του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δανειστική Βιβλιοθήκη για Νηπιαγωγεία στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
29.12.17

Image 

Με πρωτοβουλία ομάδας Νηπιαγωγών, μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, δημιουργείται Δανειστική Βιβλιοθήκη για Νηπιαγωγεία στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού η οποία θα λειτουργήσει από τις αρχές του Φλεβάρη 2018.

Περισσότερα από 2.500 μεταχειρισμένα παιδικά βιβλία έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου τα οποία την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στις 11:00 θα ελεγχθούν από την ομάδα των νηπιαγωγών για να τοποθετηθούν στα ράφια της νεοσύστατης βιβλιοθήκης από την οποία θα μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δανείζονται βιβλία για τα νηπιαγωγεία τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αναγνωστήριο & Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
08.09.16

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελε να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές, τους γονείς, τους φοιτητές και όλο το αναγνωστικό κοινό της πόλης, ότι το Αναγνωστήριο και η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης θα είναι ανοικτά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως και τις 21:00.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη μας είναι μια ανοικτή, δημόσια, εναλλακτική βιβλιοθήκη, η οποία στηρίζεται στη συνεισφορά των ατόμων που την επισκέπτονται, χωρίς συνδρομή ή εγγραφή. «Η χρήση της είναι απλή: Αφήνεις ένα βιβλίο και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου». Παράλληλα μπορείς να διαβάσεις, να μελετήσεις και να περάσεις το χρόνο σου παρέα με ένα βιβλίο, στην θερμαινόμενη αίθουσα του Αναγνωστηρίου ή ακόμη και στην όμορφη αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η δική σας "Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη"
23.02.14

Image 

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της «Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης» της Εθελοντικής Ομάδας Ν. Πιερίας (ΕΟΔν.Π), συνεδρίασαν για πρώτη φορά την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Στην συνάντηση διατυπώθηκαν οι στόχοι και το όραμα της νέας δράσης η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει μιαν εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης αφού θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο,όλες τις ημέρες της εβδομάδας και δεν απαιτεί μητρώο χρηστών, συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο. Οι επισκέπτες της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο εφόσον το επιθυμούν.

Με τον τρόπο αυτό η διακίνηση των βιβλίων θα είναι συνεχής και εύκολη για όλους ακόμη και για εκείνους που δεδομένης της οικονομικής κρίσης και δυσπραγίας δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το κόστος μιας τέτοιας αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποδηλατώ στην πόλη μου, μέσα από τα βιβλία
31.03.12

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων

Γράφει η Μάγδα Παπαδημητρίου-Σαμοθράκη

Η πόλη μας όπως και κάθε πόλη έχει και τα κουσούρια της εκτός τις ομορφιές της. Τα αυτοκίνητα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο αφού τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει επικίνδυνα και είναι ο φόβος και ο τρόμος για τους μικρούς φίλους όπως και τις μητέρες που οδηγούν τα καρότσια ανάμεσα στα τροχοφόρα. Από τον Σεπτέμβρη του 2009 που δημιουργήθηκε η δράση "Ποδηλατώ!" μέσα από την Εθελοντική Ομάδα δράσης Νομού Πιερίας κάτι άρχισε να κινείται στη πόλη που είναι άκρως ενθαρρυντικό!

Image 

«Το ποδήλατο κινείται, δεν παράγει ρύπους, είναι αθόρυβο, οικονομικό, φιλικό προς το περιβάλλον και προπάντων τρέχει και έχει συνέχεια.  Ναι! Δειλά, δειλά στην πόλη μας αναπτύσσεται ένα νέο κίνημα πολιτών, φίλων του ποδηλάτου, το οποίο καθημερινά προσελκύει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας». Αυτό υποστηρίζει η ομάδα και συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Η "Ποδηλατική Απόδραση" όλο και ξαπλώνεται και σε κάθε ποδηλατοδρομία τα μέλη πληθαίνονται ραγδαία. Θέλω να πιστεύω ότι η κοινωνία  θα αλλάξει και ευελπιστώ κάποια  μέρα να αξιωθούμε σε αυτό τον τόπο να δούμε ποδηλατοδρόμους με το σήμα του ποδηλάτη ζωγραφισμένο στο οδόστρωμα και πινακίδες σήμανσης για ποδηλάτισσες και ποδηλάτες στους δρόμους μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρώτα ο μαθητής;
31.03.12

Image 

Η αίθουσα Βιβλιοθήκης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης 

Οι σχολικές βιβλιοθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μονάδας και βασικό εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία.  Κι όμως, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς,  το Υπουργείο Παιδείας, έκλεισε 800 σχολικές βιβλιοθήκες στα πλαίσια της λιτότητας, αδιαφορώντας για τη στέρηση της πρόσβασης των μαθητών στις πληροφορίες που χρειάζονται! Με λύπη μας διαπιστώνουμε σήμερα, παρά την γενική κατακραυγή όλης της σχολικής κοινότητας, εκατοντάδες σχολικές βιβλιοθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, να παραμένουν κλειστές.

Παρά τα μέτρα λιτότητας και την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η σχολική βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης δεν έκλεισε ποτέ. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, τις περικοπές δαπανών και τον περιορισμό των θέσεων εργασίας, η επιμονή του Διευθυντή της σχολικής μονάδας κ. Καραμούζα Δημήτρη και της Νηπιαγωγού Αγγελικής Ηλιάδου κράτησαν την βιβλιοθήκη, με νύχια και με δόντια, μέχρι σήμερα ανοιχτή. Η κ. Ηλιάδου, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, προσφέρθηκε, σε εθελοντική βάση,  να ανοίγει τη βιβλιοθήκη κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 18:30 έως 20:00, έτσι ώστε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες του σχολείου και όχι μόνο.

Η βιβλιοθήκη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης είναι ένα κόσμημα! Διαθέτει περισσότερους από 1600 τίτλους βιβλίων (ξένη και ελληνική λογοτεχνία, τμήμα παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, πλήθος βιβλίων τοπικών συγγραφέων, πολιτιστικά, γενικής χρήσεως κλπ .) ενώ η διαχείριση των βιβλίων γίνεται με ειδικό λογισμικό, που έχει κατασκευαστεί με πρωτοβουλία του διευθυντή κ. Καραμούζα.

Image

Η Αγγελική Ηλιάδου είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και έχει πρωτοστατήσει σε πολλές από τις δράσεις της ομάδας, συμμετέχοντας στις συντονιστικές επιτροπές του «Κόντρα στο ρεύμα», «Κοινωνικό Παντοπωλείο», «500 βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας» και «Αφήστε το στο ταμείο»

Image

Ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης κ. Καραμούζας Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης
15.05.11

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Κατά τη διάρκεια της 1ης Γιορτής Εθελοντισμού την 6η και 7η Μαΐου 2011 στον Κεντρικό Πεζόδρομο της πόλης μας, γεννήθηκε μια νέα ομάδα, αυτή των «Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης». Η ομάδα στήθηκε μετά από πρόταση της κυρίας Νένας Μεϊμάρη και η πρώτη της δράση ήταν το «Χαριστικό παζάρι παιδικού βιβλίου», το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Η νεοσύστατη ομάδα με την πρώτη της εμφάνιση έθεσε ψηλά τον πήχη και έβαλε στόχο να συγκεντρώσει 500 μεταχειρισμένα παιδικά και εφηβικά βιβλία από συμπολίτες μας, για να τα παραδώσει στη βιβλιοθήκη της πόλης μας. Μπορεί να συγκεντρώθηκαν μόνο 270 παιδικά βιβλία, τα οποία την προηγούμενη εβδομάδα παραδόθηκαν στην δημοτική μας βιβλιοθήκη, όμως οι πολίτες που επισκέφτηκαν το περίπτερο της ομάδας στον πεζόδρομο, έμειναν ενθουσιασμένοι και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στο μέλλον .

Οι βασικοί στόχοι της ομάδας είναι, μέσα από διάφορες δραστηριότητες,

Διαβάστε περισσότερα...
 
500 παιδικά βιβλία για τη δημοτική βιβλιοθήκη της Κατερίνης
15.05.11

Μια ακόμη αξιόλογη πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας που αποφάσισε να καλέσει τους φίλους της Ομάδας να συγκεντρώσουν 500 παιδικά βιβλία και να τα χαρίσουν στη παιδική δημοτική βιβλιοθήκη της Κατερίνης.

Image

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα γίνει στο πλαίσιο της 1ης γιορτής Εθελοντισμού την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 10.30 το πρωί έως τη 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε κάλεσμά της προς τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας αναφέρουν: Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τι να πεις και τι να γράψεις. Συγχαρητήρια; Μπράβο; Συνεχίστε το σπουδαίο έργο σας; Ότι και να πεις και να γράψεις για την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είναι μικρό για να αποτυπώσεις την πραγματικότητα.
Η ΕΟΔνΠ, ο Γκρεγκ Κάλας και ο Πιερικός έγραψαν πλέον την δική τους ιστορία, το δικό τους διήγημα. Και έπεται συνέχεια…

Γιάννης Τσαπουρνιώτης
 
Studentsdesign