Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Σκέψου...
Είμαστε όλοι ένοχοι;
16.12.12

Image

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης, που ορίζει τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, έχει άποψη για το παρακάτω θέμα ή οι απόψεις του περιορίζονται μόνο σε θέματα αρχαιολογικών ζωνών της νότιας Πιερίας; 

Το 2009 σε ένα τραγικό εργατικό ατύχημα, ένας εργάτης της ΔΕΥΑΚ έχασε τη ζωή του.

Στις 6/6/2012 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης, επιδίκασε πρωτόδικα, αποζημίωση 440.000€, πληρωτέα από την ΔΕΥΑΚ και στους 4 συνυπεύθυνους (διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών, εργοδηγό, επιβλέποντα μηχανικό, γενικό διευθυντή) προς τους συγγενείς του εκλιπόντα.

Από αυτό το ποσό, και πριν την εκδίκαση του εφετείου, το δικαστήριο υποχρεώνει τους πέντε συνυπεύθυνους, να καταβάλουν άμεσα 110.000€, δηλαδή το ¼ του συνολικού ποσού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για την Ελλάδα, ρε χρωστό το!
18.02.12

Για τα αδέλφια μας στην Ελλάδα. Αδέρφια, κρατηθείτε γερά, είμαστε μαζί σας!
Κι ύστερα σου λέει, μην κλάψεις!

Τα σημεία [0:44], [1:12], [1:59] αφιερωμένα στους μνημονιακούς μου φίλους και στους βουλευτές Πιερίας κ.κ. "ΝΑΙ σε όλα " 

Οι Κύπριοι δεν ξεχνούν! Εμείς όμως φαίνεται να πάσχουμε από αμνησία: Το 1/3 περίπου του ελληνικού πληθυσμού συνεχίζει να δηλώνει, ακόμη και σήμερα, πως στις ερχόμενες εκλογές θα επιλέξει και πάλι αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική εξαθλίωση, τη φτώχεια και τον διεθνή διασυρμό.

Ηλίας Τσολακίδης

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήπως θα μπορούσατε να βάλετε από ένα 100στάρικο;
18.01.12

Image

Αξιότιμοι βουλευτές του Ν. Πιερίας

Μήπως θα μπορούσατε να βάλετε από ένα 100στάρικο από τους παχυλούς σας μισθούς για να μεταφραστεί σε 5-6 γλώσσες μια σημαντική επιστολή, σχετικά με το τεράστιο χρέος της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας; Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουμε εμείς οι απλοί πολίτες! Θα το κάνουμε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, πως οι Γερμανοί θα έπρεπε να κατασκευάζουν τους ελληνικούς δρόμους αφιλοκερδώς και όχι να απαιτούν διόδια για δρόμους που πληρώθηκαν πολλάκις από τους έλληνες φορολογούμενους.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με τα δικά σας χρέη, τι θα γίνει;
18.01.12

Image

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το

EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο,«Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ήμουν κι εγώ στον καναπέ
12.01.12

 Image

Ας συστηθώ. Είμαι η Γλυκερία Σιάσιου. Η κατά διάφορα blogs Γ.Σ. ή Γλυκερία ή....διάφορα, δεν έχει σημασία. Τέως νοσηλεύτρια και ιδιωτική υπάλληλος εδώ και 13 έτη, αλλά πλέον ιδιωτική υπάλληλος σε επίσχεση εργασίας τώρα.

Θέλησα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας.

Γνωρίζω καλά πως στις συγκεντρώσεις που γίνονται για τους αγώνες ενάντια στο άδικο και το παράλογο, όπως το χαράτσι στη ΔΕΗ, συμφωνούν οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες. Δε γράφω όλοι, διότι -ναι, πιστέψτε το- έχω συναντήσει άνθρωπο πρόσφατα που υπερασπιζόταν τους 300 εντός Βουλής, λέγοντας πως  "οι άνθρωποι κάνουν ό,τι μπορούν και πως είμαστε το μόνο κράτος που πρέπει να αλλάξουν όχι οι  πολιτικοί,  αλλά οι πολίτες" (!!!) . Αυτός ο άνθρωπος, οφείλω να σας πω ότι ζει στο εξωτερικό και πιθανολογώ πως ενημερώνεται προφανώς απευθείας από τον Ομπάμα!

Ας μπω στο ανά-θέμα όμως. Ήμουν κι εγώ στον καναπέ και λέω να το γράψω και σε μπλουζάκι να το κυκλοφορώ, επειδή θέλω να με ρωτάνε γ ι α τ ί ήμουν κι εγώ στον καναπέ κι ακόμα καλύτερα γ ι α τ ί σηκώθηκα απ'τον καναπέ.

Εδώ και χρόνια αρθρογραφούσα σε φιλικά blogs και κατέθετα εκεί όλες μου τις φιλοσοφίες και τις αντιδράσεις. Με έβρισκε συχνά το πρωί ξενυχτώντας, να απαντώ και να ανταπαντώ σε πολλούς που είχαν τις ίδιες απόψεις και προβληματισμούς με μένα. Τι πρέπει να κάνει ο σύγχρονος Έλληνας πολίτης στις μέρες μας όπως έχουν διαμορφωθεί οι καταστάσεις;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγκροτήθηκε η ομάδα στήριξης των «Γιατρών του Κόσμου»
04.12.11

Image

Η πρώτη συνάντηση της ομάδας «Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα», σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 18:00 στο café της Εκάβης

Μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, την προηγούμενη εβδομάδα, συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία από σήμερα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να στηρίξει τους «Γιατρούς του Κόσμου». Με σύνθημα «Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα», η πολυσχιδής εθελοντική ομάδα  ξεκινάει εντός της τρέχουσας εβδομάδας τη νέα της δράση.  Στόχοι της ομάδας θα είναι:

 • Η συλλογή βασικών τροφίμων και η δημιουργία οικογενειακών πακέτων, τα οποία θα διατεθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Νομού Πιερίας.
 • Η συλλογή φαρμάκων και ιατροφαρμακευτικού υλικού
 • Η συγκρότηση μόνιμης επιτροπής των «Γιατρών του Κόσμου» στην Κατερίνη, η οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα στελεχωθεί και από γιατρούς της τοπικής κοινωνίας.

Η Ομάδα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 στο café της Εκάβης και θα ανακοινώσει το πρόγραμμα δράσης των επόμενων ημερών.

Στην Ομάδα «Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα» συμμετέχουν οι παρακάτω συμπολίτες μας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρωτοβουλία για τη στήριξη των «Γιατρών του Κόσμου»
28.11.11

«Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα»: Πρωτοβουλία συγκρότησης νέας ομάδας, με στόχο τη στήριξη των "Γιατρών του Κόσμου"

Image

Φίλες και φίλοι,

Η ανεργία, η ραγδαία αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, οι συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, η αναίρεση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα πολλών κοινωνικών υπηρεσιών, η κάθετη μείωση σε βαθμό κατάργησης των κονδυλίων από το δημόσιο, λόγω περικοπών, και οι ζοφερές προοπτικές που διανοίγονται για το άμεσο μέλλον στην οικονομία, προδιαγράφουν ότι τα προβλήματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων θα οξυνθούν δραματικά μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και μετά από συνεννόηση με τους «Γιατρούς του Κόσμου», προτείνεται στα μέλη και στους φίλους μας η πρωτοβουλία συγκρότησης μιας νέας ομάδας, με στόχο τη στήριξη της δράσης «Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα» και την έναρξη συνεργασίας με την σημαντική αυτή οργάνωση της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκκληση για νομική βοήθεια!
11.11.11

 Image

Προς το Δήμο Κατερίνης, το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης και τους νομικούς της πόλης μας.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει έκκληση προς το Δήμο Κατερίνης, το Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης , αλλά και προς όλους τους νομικούς της πόλης μας ξεχωριστά, να στηρίξουν τους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο ακίνητης περιουσίας μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, παρέχοντας την απαραίτητη Νομική Προστασία.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση με θέμα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ τους οποίους αδυνατούν να πληρώσουν  χιλιάδες συμπολίτες μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρωστάμε, μόνο σε αυτούς!
08.11.11

Στη γενιά από την οποία κληρονομήσαμε!

Image

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για το χαράτσι της ΔΕΗ
την Κυριακή 13 Νοέμβρη 2011, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.
 

Αγαπητοί συμπολίτες

Η πείνα χτυπά τις πόρτες μας. Οι ουρές της ανεργίας μεγαλώνουν. Εκατοντάδες οικογένειες στο νομό μας έχουν ήδη περάσει το κατώφλι της φτώχειας και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, πως έχουν βαλθεί να λεηλατήσουν ό, τι μας έχει απομείνει: μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, αξιοπρέπεια, προσωπικές περιουσίες.

Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, σήμερα, με παράνομα και αντισυνταγματικά μέτρα, απαιτούν από τους μισθωτούς, τους υποαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά κοινωνικά στρώματα να πληρώσουν και πάλι.

Λέμε τέλος! Μέχρι εδώ!

Στη Λαϊκή Συνέλευση της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, με τη βοήθεια ομάδας νομικών από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κατερίνη:

 • θα εξηγηθούν οι τρόποι αποφυγής της πληρωμής του ειδικού τέλους ακινήτων και οι επιπτώσεις που μπορούν να προκύψουν από την άρνηση πληρωμής.
 • θα γίνει εισήγηση, να ζητηθεί από το Δήμο Κατερίνης η διάθεση προσωπικού, που θα ενημερώνει τους δημότες για το πώς να πληρώνουν τους λογαριασμούς μέσω ΑΤΜ, αφαιρώντας το ειδικό τέλος.
 • θα συσταθεί ομάδα εθελοντών, η οποία θα ενισχύσει το προσωπικό του Δήμου για την παραλαβή των αποδείξεων πληρωμών και τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού, με στόχο την κατάθεση μαζικού εξώδικου στη ΔΕΗ προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • παράλληλα, θα οργανωθεί ομάδα εθελοντών που θα επανασυνδέουν το ρεύμα. Στον τομέα αυτό θα υπάρξει έμπρακτη βοήθεια από φίλους της γειτονικής Ημαθίας.
 • θα συνταχθεί εξώδικο το οποίο θα σταλεί στη διοίκηση της ΔΕΗ, σε κάθε μέλος του ΔΣ ξεχωριστά, αλλά και στα μέλη των συνεργείων που κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, καθιστώντας τους υπεύθυνους, προσωπικά τον καθέναν, ενημερώνοντας και την Εισαγγελία, για τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας που θα μείνουν χωρίς την παροχή ρεύματος.
 • επίσης θα συσταθούν ομάδες που θα αναλάβουν την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών στον πεζόδρομο της πόλης (περίπτερο).
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο!
17.10.11

Image 

Εμείς, μια ομάδα πολιτών από την Κατερίνη, γονείς και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, δεν θα πάμε στις δουλειές μας. Θα στηρίξουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα! Ούτε θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο! Στις 10:30 το πρωί, θα συναντηθούμε με τις οικογένειές μας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης και θα φωνάξουμε, μαζί με τους άλλους απεργούς, το δικό μας ΟΧΙ, κρατώντας μια μεγάλη μαύρη σημαία! Τη μαύρη σημαία του «Νέου σχολείου» της φωτοτυπίας και της αμάθειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρουσίαση της δράσης "Σκέψου..."
22.05.11

Image

Παρουσίαση της δράσης "Σκέψου..." στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης

Περίπου 2.000 σημειώματα μοιράστηκαν σε 78 συμπολίτες μας και ήδη κάποια από αυτά έχουν τοποθετηθεί σε παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα

Τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών της Κατερίνης συνάντησε η νέα δράση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας με το γενικό τίτλο «Σκέψου».

Με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Πιερίας και να δώσουν το σύνθημα για μια πιο ...φιλική αντιμετώπιση τόσο των ατόμων με αναπηρία, όσο και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Κατερίνης, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας παρουσίασαν την Παρασκευή 20 Μαΐου στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης τη νέα τους δράση.

Image 

Η δράση περιελάμβανε τη διανομή καρτών, με ένα σύντομο κοινωνικό μήνυμα προς τους χρήστες ΙΧ και όχι μόνο που κάνουν πραγματικά δύσκολη τη μετακίνηση για αναπηρικά αμαξίδια, γυναίκες με καροτσάκια, ηλικιωμένους.

Περισσότερα από 2.000 σημειώματα διανεμήθηκαν σε 78 δημότες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να πάρουν μέρος εθελοντικά στη δράση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η συντονιστική επιτροπή της ομάδας "ΣΚΕΨΟΥ..."
19.05.11
 • Δημηνά Ράνια ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6977331403)
 • Ζαμαντζάς Βαγγέλης ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6947829933)
 • Κορτσάρη Ευγενία  ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6977340107)
 • Νατσιού Βασιλεία ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6973989482)
 • Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6977332899)
 • Σωματαρίδης Αλέξανδρος ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6974545021)
 • Τσαλού Κατερίνα ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6976335588)
 • Τσολακίδης Ηλίας ( Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε / 6973380700)
 
Ξεκινάει η διανομή της κάρτας "Σκέψου"
19.05.11

Νέα δράση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Image

 • Στόχος να απελευθερωθούν διαβάσεις πεζών, ράμπες πεζοδρομίων για τους πεζούς
 • Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, από τις 18:00 έως 20:30, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας, στο ύψος της κεντρικής Πλατείας, θα στηθεί περίπτερο ενημέρωσης και θα ξεκινήσει η διανομή της κάρτας "Σκέψου"

Με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες της Πιερίας και να δώσουν το σύνθημα για μια πιο …φιλική αντιμετώπιση τόσο των ατόμων με αναπηρία, όσο και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Κατερίνης, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης τη νέα τους δράση με σύνθημα «Σκέψου».

Η δράση περιλαμβάνει τη διανομή καρτών, με ένα σύντομο κοινωνικό μήνυμα προς τους χρήστες ΙΧ και όχι μόνο που κάνουν πραγματικά δύσκολη τη μετακίνηση για αναπηρικά αμαξίδια, γυναίκες με καροτσάκια, ηλικιωμένους.

Το καρτελάκι θα τοποθετείται από όσους θελήσουν να πάρουν μέρος στη δράση στα παρμπριζ των οχημάτων που έχουν σταθμεύσει σε σημεία τέτοια, με στόχο να τους ευαισθητοποιήσουν και να σκεφτούν καλύτερα την επόμενη φορά που θα το επιδιώξουν.

Το περιεχόμενο της κάρτας έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητοί φίλοι,
Είμαι πολύ περήφανη και χαρούμενη που σήμερα μετά τα τραγικά χθεσινά γεγονότα «ανακάλυψα» το site σας και βλέπω ότι υπάρχει και μία άλλη Ελλάδα που αποτελείται από ανθρώπους σαν και εσάς που αγαπάνε τον τόπο τους και παλεύουν για αυτόν.
Ο Θεός να σας δίνει πάντα δύναμη και κουράγιο.
Με εκτίμηση,
Τ.Ρ.
 
Studentsdesign