Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ανακύκλωση μαγειρικών ελαίων
Συλλογή τηγανέλαιου από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
01.05.15

Image

Οι μαθητές συγκέντρωσαν 60 λίτρα τηγανέλαιο και η εταιρία ανακύκλωσης τους «πλήρωσε» με 18 λίτρα απορρυπαντικών για τις ανάγκες του σχολείου.

Στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, μαθήτριες και μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το τηγανέλαιο» που οργάνωσε η ΕΟΔνΠ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις τραγικές επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης απόρριψης του τηγανέλαιου στο περιβάλλον. Έμαθαν πως λειτουργούν ο ΧΥΤΑ και ο Βιολογικός Καθαρισμός και ενημερώθηκαν για τον τρόπο αποκομιδής των αστικών απορριμμάτων, των υλικών ανακύκλωσης, την μεταφορά και τον καθαρισμό των αστικών λυμάτων. Μετά το τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκαν στα παιδιά άδεια μπουκάλια νερού που έφεραν το σήμα της δράσης και από την ημέρα εκείνη, οι γονείς των παιδιών κλήθηκαν να συλλέγουν το τηγανέλαιο σε αυτά, μέχρι να ειδοποιηθούν για να τα επιστρέψουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συλλογή τηγανέλαιου το Σάββατο 2 Φεβρ. 2013
29.01.13

Image

Το τηγανέλαιο δεν το πετάμε στο νεροχύτη ούτε στα σκουπίδια! Το μαζεύουμε και το παραδίνουμε!

Φέρτε τα μεταχειρισμένα μαγειρικά λάδια που έχετε συγκεντρώσει, στην επόμενη διανομή αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» 2 Φεβρουαρίου 2013, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης. Εκεί, κατά τη διάρκεια της διανομής θα έχετε τη δυνατότητα να παραδώσετε προς ανακύκλωση τα τηγανέλαια που έχετε συγκεντρώσει.

 
Συλλογή τηγανέλαιο την 27η Οκτωβρίου 2012
21.10.12

 Image

Το τηγανέλαιο δεν το πετάμε στο νεροχύτη ούτε στα σκουπίδια! Το μαζεύουμε και το παραδίνουμε!

Φέρτε τα μεταχειρισμένα μαγειρικά λάδια που έχετε συγκεντρώσει, στην επόμενη διανομή αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» 27 Οκτωβρίου 2012, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης. Εκεί, κατά τη διάρκεια της διανομής αλεύρων, θα έχετε τη δυνατότητα να παραδώσετε προς ανακύκλωση τα τηγανέλαια που έχετε συγκεντρώσει.

 
Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου!
16.07.12

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της, όπως και όλους τους πολίτες της Πιερίας, να συνεχίσουν τη συλλογή μεταχειρισμένων ελαιολάδων (τηγανέλαια).

Image 

Η ΕΟΔνΠ, εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσα από δράσεις που προωθούν την ανακύκλωση, όπως το «Δίνω ζωή στα σκουπίδια μου», απευθύνεται κυρίως στον απλό πολίτη, στοχεύοντας  στην ενεργειακή αξιοποίηση των «άχρηστων» μαγειρικών ελαίων, που ως γνωστό επιβαρύνουν το περιβάλλον, όταν ακολουθούν τη διαδικασία των αποβλήτων και δημιουργούν επίσης μεγάλα προβλήματα αποφράξεων στο αποχετευτικό δίκτυο και τους βιολογικούς καθαρισμούς των Ο.Τ.Α., όταν καταλήγουν σε αυτούς ως υγρά απόβλητα.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια!
16.03.12

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Αύριο, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, όπου θα πραγματοποιηθεί η διανομή αλεύρων, θα λειτουργήσει ταυτόχρονα σταθμός  συγκέντρωσης τηγανέλαιου. Η αυριανή ημέρα λοιπόν, είναι μια άριστη ευκαιρία για να συγκεντρώσουμε το τηγανέλαιο που έχουμε όλοι στα σπίτια μας.

Ο σταθμός συγκέντρωσης θα βρίσκεται δίπλα στα ταμεία.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαστε πολλοί εδώ στην Αθήνα που μαθαίνοντας για τις δράσεις και την περήφανη στάση σας, σας νοιώθουμε οδηγούς, μπροστάρηδες και "δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς μας"! Να σας έχει Ο Θεός καλά, το έργο σας είναι ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Μπάμπης Καλαϊτζάκης
 
Studentsdesign