Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Κόντρα στο ρεύμα
Ο νέος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
16.01.16
Image
 
του δικηγόρου Δημήτρη Γ. Σιανίδη

«Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη»,  ήταν το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δυστυχώς η προσεκτική μελέτη των  νόμων 4336/14-8-2015 και 4346/20-11- 2015 σχετικά με την πρώτη κατοικία, μας επιτρέπει τη διαπίστωση ότι πολλοί οφειλέτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις θα χάσουν αργά ή γρήγορα την κύρια κατοικία τους.

Με τον νόμο 4346 ειδικότερα που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2016, επέρχονται οι παρακάτω δυσμενέστερες για τους οφειλέτες μεταβολές, σε σχέση με τον μέχρι πρόσφατα  ισχύοντα νόμο 3869/2010 (Νόμο Κατσέλη):

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όπως και τότε, ούτε σήμερα έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε!
09.11.15

Image 

του Ηλία Τσολακίδη

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Πριν 4 χρόνια διαμαρτυρηθήκαμε για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν είχαν να το πληρώσουν και όταν η ΔΕΗ τους το έκοψε, εμείς το ξανασυνδέσαμε. Οργανώσαμε διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά και πήγαμε «κόντρα στο ρεύμα» έχοντας στα πανιά μας τον αέρα του νομικού συμβούλου, ο οποίος τότε μας καλούσε να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ενώ σήμερα αυτογελοιοποιείται, εξαργυρώνοντας τους μικρούς ή μεγάλους αγώνες μας, κατά της πολιτικής των μνημονίων, με το σκληρό νόμισμα της βολευτικής καρέκλας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Για τα νοικοκυριά του Ν. Πιερίας στα οποία έχει κοπεί το ρεύμα
10.12.13

Image

Από χθες, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013, η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας  ξεκίνησε να συγκεντρώνει στοιχεία των νοικοκυριών, που έχουν κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα στοιχεία αυτά θα κατατίθενται καθημερινά στη ΔΕΗ, με στόχο την άμεση αποκατάσταση και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο Ν. Πιερίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίζουν φωτοτυπία του τελευταίου απλήρωτου λογαριασμού της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν πάει άλλο!
06.11.13

Image 

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να μην οδηγηθούμε στον αφανισμό.

Αφού με τις βάρβαρες πολιτικές τους (μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και εφαρμοστικά μέτρα) μας οδήγησαν στην ανεργία και στην εξαθλίωση, μας κόβουν και το ρεύμα.

Αφού μας άδειασαν τις τσέπες, (το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση  με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα), μας φόρτωσαν χαράτσια για τα ακίνητα (487 εκατ. ευρώ ήταν το 2010 οι φόροι στην ακίνητη περιουσία και έχουν φθάσει μέχρι στιγμής τα 3,18 δισ. ευρώ) κι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που μας γονάτισαν και μας κατέστησαν «ασυνεπείς οφειλέτες», μας ζητούν να πληρώσουμε τις ανεξόφλητες οφειλές σε δόσεις, ίσες ακόμη και με μισό μισθό, από αυτούς που βρίσκει (αν βρει) κανείς τα χρόνια του μνημονίου. Αλλιώς μας κόβουν το ρεύμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση σε Λαϊκή Συνέλευση
31.10.13
Image
 
Μήπως υπάρχει κανείς που συνεχίζει να υποστηρίζει, πως...
14.07.13

Πριν 3 χρόνια, σε Δημοτικό Σχολείο της Κατερίνης στο οποίο φοιτούσαν τα παιδιά μου, υπήρχαν δηλωμένοι 7 γυμναστές. Πολύ καλός μου φίλος, πριν λίγο καιρό, ήταν ιδιαίτερα περήφανος για τις 6 ώρες που εργάζονταν την εβδομάδα. «Ο παλιός είναι αλλιώς», μου έλεγε. Επίσης, πολύ καλή μου φίλη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, ήταν πεπεισμένη πως οι 4 ώρες μάθημα που έκανε την εβδομάδα στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ήταν πολλές. Συμμαθητής μου, καθηγητής πληροφορικής, δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ Windows και Linux. Όχι, δεν κάνω πλάκα! Μιλάω σοβαρά. Τα παραδείγματα είναι πραγματικά.

Μήπως υπάρχει κανείς που συνεχίζει να υποστηρίζει, πως οι ανωμαλίες αυτές έπρεπε κάποτε να σταματήσουν;

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
05.03.13

Image 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για την άσκηση ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ και για την άσκηση ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ των βεβαιωμένων οφειλών από το «ΧΑΡΑΤΣΙ» της Δ.Ε.Η. για το έτος 2011

Μετά την προφορική (στις δύο τελευταίες Γ.Σ. της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ») ενημέρωση από μέλη της ομάδας δικηγόρων, ενημερώνουμε και εγγράφως τους πολίτες για το τι ισχύει:

Όπως γνωρίζουμε, μετά την μη πληρωμή του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., τα απλήρωτα ποσά των δύο (2) δόσεων για το έτος 2011 απεστάλησαν από την Δ.Ε.Η. στο Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο προχώρησε στην βεβαίωση των ποσών αυτών, δηλαδή στην μετατροπή τους σε οφειλόμενο φόρο μέσω των Δ.Ο.Υ. Ήδη τον Ιανουάριο του 2013 απεστάλησαν σε όλους τους «οφειλέτες» σχετικές ειδοποιήσεις με το οφειλόμενο ποσόν και με την ένδειξη ότι πρέπει να εξοφληθούν ως την 31-1-2013. Από εδώ και πέρα αναμένεται η αποστολή νέων ειδοποιήσεων, κατά των οποίων αποφάσισε η Γενική μας Συνέλευση να στραφούμε δικαστικώς με βάση το εξής σκεπτικό: 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λαϊκή συνέλευση της 06.02.2013
29.01.13
Image
 
Δελτίο τύπου της 14.01.2013
15.01.13

Image 

Το απόγευμα της Δευτέρας 14-1-2013 πραγματοποιήθηκε στην επάνω αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ Λαϊκή Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ» με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών.

Αρχικά έγινε ενημέρωση από μέλος της νομικής ομάδας της Πρωτοβουλίας για τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις. Αναλύθηκε η πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε, σε αντίθεση με την παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι η επιβολή του «χαρατσιού» της Δ.Ε.Η. (γνωστού και ως Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) αντίκειται στο Σύνταγμα, επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν πλέον την φοροδοτική ικανότητα να το καταβάλουν λόγω της απώλειας των εισοδημάτων τους από τις συνεχείς μειώσεις. Η ίδια απόφαση έκρινε, σε συμφωνία με την παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι το «χαράτσι» αποτελεί φόρο και όχι τέλος και ότι αντίκειται στο Σύνταγμα η προβλεπόμενη, σε περίπτωση μη καταβολής του, κύρωση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.   

Η απόφαση αυτή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εκ του νόμου έχει ιδιότυπη δεσμευτικότητα ισχύουσα έναντι πάντων και παράγει τα αποτελέσματά της ακόμη και υπέρ αυτών που δεν ήταν διάδικοι στην δίκη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θα καθίσουμε όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι!
29.11.12

Image

Το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012, στις 13:30 το μεσημέρι, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους δημοτικούς υπαλλήλους του νομού μας, θα μαγειρέψουμε φασολάδα και θα γευματίσουμε όλοι μαζί, μπροστά στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν αυτή τη συμβολική χειρονομία και να καθίσουμε όλοι μαζί στο μεσημεριανό τραπέζι που θα ετοιμάσουν τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Καταστηματάρχες, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπαλληλοι, βρισκόμαστε όλοι στην ίδια μοίρα! Αύριο θα έρθει και η δική μας σειρά. Ελάτε να τους δείξουμε πως θα πορευτούμε μαζί, πως δεν φοβόμαστε, πως είμαστε ενωμένοι!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λαϊκή συνέλευση για τους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ
10.09.12
Image
 
Σχετικά με τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) της ΔΕΗ
02.06.12

Image 

Σύμφωνα με τα παρακάτω αποδεικνύεται ότι η ΔΕΗ και το Κράτος κάνουν κοινωνική πολιτική με τα λεφτά μας και ότι θα συνεχίζουν να μας χρεώνουν με Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), διαφημίζοντας παράλληλα ότι κάνουν κοινωνική πολιτική. Νομίζω ότι το θέμα αυτό με τις ΥΚΩ θέλει διερεύνηση και ότι δεν θα  τελειώσει από εμάς έτσι απλά.

Δημήτρης Σιανίδης
Μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα"

Αγαπητοί φίλοι

Έπειτα από σχετική αίτησή μου προς τη Δ/νση Νομικών Υπηρεσιών της Δ.Ε.Η. αναφορικά με τις ΥΚΩ, έλαβα την παρακάτω απάντηση:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κόβουν το ρεύμα καθημερινά σε 50 οικογένειες στην Κατερίνη!
26.04.12

Image

Αύριο, Παρασκευή 26.04, στις 11:00 το πρωί συνάντηση πολιτών, φορέων και όλων των υποψηφίων βουλευτών, όλων των κομμάτων,  στις 11:00 στο κτίριο της αντιπεριφέρειας.

Διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ Κατερίνης πραγματοποίησαν σήμερα πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο Ρεύμα» αντιδρώντας στη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις της πόλης.

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η ΔΕΗ, όντας στην υπηρεσία της συγκυβέρνησης και της τρόικας, προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε συμπολίτες μας που είχαν πληρώσει το ρεύμα χωρίς το χαράτσι και είχαν προχωρήσει σε εξώδικο, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους πολίτες που σηκώνουν το κεφάλι.

Image 

Οι πολίτες αφού δεν κατάφεραν να μιλήσουν με κάποιο αρμόδιο της υπηρεσίας, απέκλεισαν αρχικά για λίγη ώρα την είσοδο του καταστήματος, και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το κτίριο της αντιπεριφέρειας, όπου συναντήθηκαν με την κα Μαυρίδου Σοφία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μην ανοίξετε την πόρτα σε κανέναν!
24.04.12

Image

Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα ακόμα και σε οικογένειες που έχουν πληρώσει το λογαριασμό και αρνήθηκαν να πληρώσουν το χαράτσι!

Ότι πληρώσαμε, όλοι αυτοί που μας υπόσχονται «μια νέα αρχή», τα κράτησαν για την πληρωμή των φόρων και τώρα φαίνεται πως χρωστάμε στη ΔΕΗ. Γι αυτό και μας κόβουν το ρεύμα.

Δεν φοβόμαστε! Αντιστεκόμαστε ενωμένοι! Ήρθε η ώρα του γενικού ξεσηκωμού!

Όλοι στους δρόμους! Σήμερα, Τετάρτη στις 7 το βράδυ, όλοι στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης!

Όπου κόβεται το ρεύμα, το επανασυνδέουμε!

Κανείς πλέον μόνος του!

 
Αναβάλλεται η Λαϊκή Συνέλευση «Κόντρα στο ρεύμα»
05.04.12

Image

Έπειτα από συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής και των δικηγόρων του «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ», το απόγευμα της Τετάρτης 4/4, αποφασίστηκε, όπως η προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα Λαϊκή Συνέλευση να μετατεθεί για την πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα μετά το Πάσχα.

Λόγω της ασάφειας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, μετά από ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, για πιθανό συμψηφισμό από την ΔΕΗ του ποσού που πληρώνουμε για το ρεύμα με το «χαράτσι», καθώς επίσης και από το νέο πρόβλημα που προέκυψε με την πληρωμή ή όχι του τέλους για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, λόγω της κατάργησης του Ν. 2773/99, θεωρήσαμε ότι είναι προτιμότερο να προλάβουν να ενημερωθούν οι νομικοί, όσο καλύτερα γίνεται, για να μπορέσουν να απαντήσουν  στα ερωτήματα των πολιτών. 

 
Ανάρτηση πανό στην παρέλαση από το «Κόντρα στο ρεύμα»
23.03.12

Image

Με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της 14ης Μαρτίου 2012, τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα»,  λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, στις 11:30, θα αναρτήσουν πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στο οποίο θα αναγράφεται: «Δεν πληρώνουμε την κρίση κανενός. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι κλέφτες».

Κανείς πλέον μόνος του!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλοι στη Λαϊκή Συνέλευση
11.03.12
Image
 
Γονείς, καθηγητές, δάσκαλοι, τι άλλο περιμένουμε;
16.02.12

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης κλήθηκε να στηρίξει την «Παμμαθητική Πορεία» που οργανώνουν οι νέες και οι νέοι της πόλης μας, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες, τις φίλες και τους φίλους της ομάδας μας να στηρίξουν την πρωτοβουλία των μαθητών, συμμετέχοντας στην πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης και στην ψήφιση του μνημονίου της ντροπής.

Οι νέες και οι νέοι της πόλης μας, για μια ακόμη φορά, μπαίνουν μπροστά.

Δείτε τι γράφουν:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ντροπή σας! Παραδώσατε τη χώρα!
13.02.12

Image 

Η Πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τρίτη 14.02 στις 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας, να μετατρέψουν τον τόπο σε τόπο, που αν και σας γέννησε, δεν σας ανέχεται πλέον.

Φέρτε καυσόξυλα. Θα ανάψουμε φωτιά στην Πλατεία για να ζεσταθούμε, γιατί η βραδιά θα είναι μεγάλη. 

Ντροπή σας! Παραδώσατε τη χώρα, βρωμίσατε την ιστορία της, είπατε χυδαία ψέματα στον ελληνικό λαό και τον εξαπατήσατε. Ψηφίσατε μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και ξεπουλάνε τη χώρα. Βάλατε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή σας κάτω από ένα άγνωστο κείμενο! Γίνατε οι εγγυητές του μνημονίου της φτώχειας και της εξαθλίωσης!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αύριο, πάλι εκεί! Όλοι στους δρόμους!
11.02.12

Image 

Στην Κατερίνη χιονίζει ασταμάτητα από χθες το βράδυ. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και σήμερα ήταν ελάχιστοι οι άνθρωποι και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν στην πόλη. Κι όμως, στην κεντρική Πλατεία η εικόνα ήταν διαφορετική: Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν εκεί, σε έναν συμβολικά διαμορφωμένο χώρο, ένωσαν τις φωνές τους και διαμαρτυρήθηκαν με έναν πρωτότυπο τρόπο για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Οι πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα» περικύκλωσαν την Κεντρική Πλατεία Κατερίνης με ανθρώπινες πλαστικές φιγούρες, οι οποίες έδιναν το χέρι η μία στην άλλη και σχημάτιζαν έναν τεράστιο κύκλο.

Image 

Μέσα σε αυτό τον «προστατευμένο» χώρο επέλεξαν να συγκεντρωθούν, το μεσημέρι του Σαββάτου,  με τις οικογένειές τους για να φάνε, συμβολικά, όλοι μαζί. Στρώθηκε ένα φτωχικό τραπέζι, επίσης μια συνειδητή επιλογή: Φασολάδα, ρέγγα, ελιές, ψωμί! Δυο καζάνια φαγητό για εκατοντάδες πολίτες που αψήφησαν την έντονη χιονόπτωση και το κρύο και συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για να πουν όλοι μαζί ΟΧΙ! Όχι στην παράδοση της χώρας! Όχι στα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία. Για να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της.

Image 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλοι στην Πλατεία! Αλλάζουμε την πορεία!
10.02.12

Image 

Φίλες και φίλοι,

Όλα είναι έτοιμα!

Αύριο στις 12:00 θα χιονίζει! Δυνατά! Κι όμως, από τις 10:00 το πρωί, εμείς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα» θα είμαστε εκεί, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, για να κάνουμε και τις τελευταίες προετοιμασίες.

Ντυθείτε καλά, πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε στην Πλατεία! Ελάτε να πιαστούμε χέρι-χέρι, να ενώσουμε τις φωνές μας, να εμποδίσουμε το αποτρόπαιο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας και των παιδιών μας. Μπορούμε! Είμαστε το 99%!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ντύνουν την Πλατεία Κατερίνης στα μαύρα!
09.02.12

Image 

Ήδη από σήμερα το απόγευμα άρχισαν οι προετοιμασίες για το «Παμπιερικό Συλλαλητήριο» το οποίο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Πριν λίγο καιρό, οι πολίτες της δράσης «Κόντρα στο ρεύμα», επέλεξαν ως χαρακτηριστικό του αγώνα τους πέντε ανθρώπινες φιγούρες, οι οποίες δίνουν τα χέρια και συμβολίζουν την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη. Σήμερα, «έντυσαν» την κεντρική Πλατεία Κατερίνης με δεκάδες παρόμοιες μαύρες πλαστικές φιγούρες, οι οποίες κρατούνται χέρι-χέρι και περικυκλώνουν σχεδόν ολόκληρο το χώρο της πλατείας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η βρώμικη, πόρνη πολιτική ψυχή σας να μην ησυχάσει ποτέ!
09.02.12

Image 

Κύριοι, από πού αντλήσατε το δικαίωμα να διαρρήξετε τον κοινωνικό ιστό της χώρας, να εξαθλιώσετε τους πολίτες της, να διαγράψετε το μέλλον αυτού του τόπου; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αμαυρώσετε την εθνική περηφάνια ενός ολόκληρου λαού, να διασύρετε το όνομά του, να σκλαβώσετε τα παιδιά μας;

Η κοινωνία είναι ανάστατη! Οι πολίτες βρίσκονται στα πρόθυρα συνολικής κατάρρευσης, η χώρα έχει διαλυθεί κι εσείς το βιολί σας: Συνεχίζετε να μας …σώζετε!

Κύριοι, το μέλλον σας είναι δυσοίωνο! Ψηφίσατε χωρίς να διαβάσετε, είπατε ψέματα, μας εξαπατήσατε, περιφρονήσατε τους ανθρώπους που σας έκαναν βουλευτές. Επιδείξατε κομματική πειθαρχία, μόνο και μόνο, για να διατηρήσετε την ασφαλή παραμονή σας στο «μαντρί». Αδιαφορήσατε για το κοινό συμφέρον και επιλέξατε την εύκολη λύση που βύθισε την κοινωνία στη φτώχεια και τη δυστυχία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συμπολίτες, αντισταθείτε! Κόντρα στο ρεύμα!
08.02.12

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και μετά το Σαββατοκύριακο. Όμως, αυτό δεν μας κάνει να αλλάξουμε τα σχέδιά μας. Το «Παμπιερικό Συλλαλητήριο» θα γίνει σε κάθε περίπτωση, είτε βρέχει είτε χιονίζει! Γι αυτό, ντυθείτε καλά και ετοιμαστείτε! Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ως ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ μας, θα φάμε όλοι μαζί στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.

Οι πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα», έχουν αναλάβει να ετοιμάσουν φασολάδα, ενώ ήδη από αύριο ετοιμάζεται ο «στολισμός» της πλατείας με μαύρα πουκάμισα που θα αναπαριστάνουν τους πολίτες που κρατούνται χέρι-χέρι.

Συμπολίτες, αντισταθείτε! Κόντρα στο ρεύμα!

 
Δεν αντέχω άλλο να περιμένω το τέλος μου!
07.02.12

Image 

Του Γιώργου Κωτίδη

Είμαι ο  Γιώργος και δεν είμαι καθόλου καλά.

Θέλω να φωνάξω, θέλω να βρίσω, θέλω να πιάσω έναν από δαύτους από το λαιμό και να τον σφίξω μέχρι να του κοπεί η ανάσα. Βράζω μέσα μου από θυμό για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Καταντήσαμε απλοί παρατηρητές χωρίς να μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει. Δεν προλαβαίνουμε ούτε καν να αντιδράσουμε!          

Θα προσπαθήσω όμως να καταπιώ την οργή μου και να γράψω λογικά, όσο μπορεί να γίνει αυτό!.

Διαπραγματεύονται το καλό τις χώρας και προσπαθούν να μας …σώσουν. Όμως, αυτά που θέλουν να πετύχουν, είναι βέβαιο, ότι θα μας κάνουν να υποφέρουμε για πολλά χρόνια. Ξυπνήστε ΡΕ, και κοιτάξτε λίγο τον κόσμο που παλεύει να ζεστάνει το σπίτι του! Τον πολίτη που δυσκολεύεται να γεμίσει το ψυγείο του, που σπουδάζει παιδιά, που έχει δάνεια και υποχρεώσεις που είναι αδύνατον να πληρωθούν. Ξυπνήστε! Καταλάβετε επιτέλους!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έφτασε η ώρα! Όλοι στους δρόμους!
06.02.12

Image

Κάντε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσετε την αφίσα σε μέγεθος Α2.
Η ίδια αφίσα με άσπρο φόντο εδώ .

 
Αν είναι ψέμα, διαψεύστε το!
03.02.12

Image

Καλούμε τα ΜΜΕ του νομού μας να δημοσιεύσουν στις 8 Φεβρουαρίου 2012 την παραπάνω φωτογραφία και το κείμενο με τα 17 σημεία του πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015, για τα οποία ζητούνται εξηγήσεις!

Εμείς, οι 3.600 πολίτες της Πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα» (913 νοικοκυριά μέχρι σήμερα), μετά από ομόφωνη απόφαση της 6ης Λαϊκής συνέλευσης της 1ης Φεβρουαρίου 2012, καλούμε όλους τους δημοσιογράφους του Ν. Πιερίας, τους ιδιοκτήτες εφημερίδων, ραδιοφώνων, blogs, αλλά και την τοπική τηλεόραση, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου να δημοσιεύσουν το παρακάτω κείμενο και να χρησιμοποιήσουν ως κύριο τίτλο ειδήσεων/πρωτοσέλιδων τη φράση «Διαψεύστε το!».

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή απευθύνεται στους 4 βουλευτές του Ν. Πιερίας, τους οποίους καλούμε, μαζί με όλους τους πολίτες της Πιερίας, να διαψεύσουν όλα όσα κατά την άποψή τους δεν αληθεύουν ή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ανοιχτή επιστολή προς του 4 βουλευτές του Ν. Πιερίας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δεν θα γίνουμε νοικιάρηδες στα σπίτια μας!
02.02.12

Image

6η Λαϊκή συνέλευση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ

Χθες, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου της πόλης μας «ΕΚΑΒΗ», πραγματοποιήθηκε μια μεγαλειώδης Λαϊκή Συνέλευση από την πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα». Παρά την έντονη χιονόπτωση και τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στους δρόμους της Κατερίνης, η μεγάλη αίθουσα της «ΕΚΑΒΗΣ» ήταν σχεδόν γεμάτη. Περισσότεροι από 300 συμπολίτες μας συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση, η οποία, είναι βέβαιο πλέον, πως στο μέλλον, κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, δεν θα μπορεί να διεξαχθεί ούτε και σε αυτό το χώρο!

Συμπολίτες μας, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συζήτησαν επί δύο ώρες περίπου, αντάλλαξαν απόψεις και αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω! Απεναντίας! Ενωμένοι, όλοι μαζί, έδειξαν πως είναι αποφασισμένοι, αν χρειαστεί, να φτάσουν στα άκρα!

Image 

Παρά την έντονη χιονόπτωση, η συμμετοχή των πολιτών ήταν πολύ μεγάλη 

Δήλωσαν, πως είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν κάθε δημόσιο αγαθό, όπως αυτό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Δήλωσαν, πως δεν θα γίνουν νοικιάρηδες στα σπίτια τους και πως δεν πρόκειται να πληρώσουν κανένα χαράτσι!  

Δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι, όχι μόνο να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα αυτής της εστίας αντίστασης, αλλά να ανάψουν κι άλλες φωτιές. Να αγωνιστούν για καθετί που υποβιβάζει τη ζωή κάτω κι απ' τα όρια της εξαθλίωσης. Να αγωνιστούν για την οικογένειές τους και τον τόπο τους!

Η 6η Λαϊκή Συνέλευση της 1ης Φεβρουαρίου 2012, αποφάσισε μεταξύ άλλων :

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δικαίωση των πολιτών;
30.01.12

Image

Σύμφωνα με την απόφαση (1934/1998) του Συμβουλίου της Επικρατείας η ΔΕΗ δεν δικαιούται ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

Αναμένεται η νεότερη απόφαση του ΣτΕ εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, ..........

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ας γίνει η πρώτη του Φλεβάρη μια ξεχωριστή μέρα για τον τόπο μας.
29.01.12

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όσο εμείς παραμένουμε απλοί παρατηρητές και δεν αντιδρούμε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα! Η χώρα μας λεηλατείται από άκρο εις άκρον! Χαρίζονται τα πάντα στους τραπεζίτες και στους κατακτητές! Υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών!

Πωλούνται κυριολεκτικά Γη και Ύδωρ! Ρώτησε το γείτονά σου! Άρχισαν και καταγράφουν τις πομώνες των γεωργών! Οι κατασκευαστικές εταιρείες, ανεξέλεγκτα πλέον, εισπράττουν διόδια ενώ έχουν παγώσει όλα τα έργα. Οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, «τα πήραν κι έφυγαν»! Σε λίγο όσοι χρωστούν στο δημόσιο, θα μπορούν να ξεπληρώνουν τα χρέη τους με την παραχώρηση του ακινήτου στο δημόσιο, δηλαδή στους τραπεζίτες.

Φόροι, φόροι, φόροι! Εξαφανίζεται η μεσαία τάξη! Δάσκαλοι, γιατροί, επαγγελματίες, έμποροι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, οδηγούνται συστηματικά στη φτώχεια!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπάρχει ο λαός και υπάρχει κι ο εχθρός. Διαλέξτε στρατόπεδο!
26.01.12

Image 

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012, στις 18:30, όλοι στη Λαϊκή Συνέλευση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα» ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ, στο συνεδριακό κέντρο ΕΚΑΒΗ της πόλης μας.

Δεν μπορεί σήμερα να βοηθάς τον εχθρό κι αύριο να πεις δεν φταίω, τη δουλειά μου έκανα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλοι στη Λαϊκή Συνέλευση
23.01.12
Image
 
Πολιτικά παιχνίδια με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στους -25 βαθμούς
17.01.12

Image 

Οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στην Εφορεία για να εξαιρεθούν από το χαράτσι, πρέπει πρώτα …να το πληρώσουν!

Σήμερα, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι «η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το ειδικό τέλος», ενώ το ζήτημα έχει ανεβάσει τους τόνους και σε πολιτικό επίπεδο.

Χθες, πολλοί συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προσκόμισαν δικαιολογητικά στην Εφορεία Κατερίνης και ζήτησαν να μειωθεί ή να εξαιρεθεί η οφειλή τους προς το Δημόσιο. Ξέρετε τις τους απάντησε ο αρμόδιος υπάλληλος; Για να παραλάβει η υπηρεσία τα δικαιολογητικά πρέπει πρώτα να πληρωθεί ο λογαριασμός μαζί με το χαράτσι!

Όπως καταλαβαίνετε, ο εμπαιγμός και η απαξίωση των πολιτών δεν έχει τελειωμό! Πως είναι δυνατόν το Υπουργείο Οικονομικών να μη γνωρίζει τι συμβαίνει στις Εφορείες;  Εδώ, για μια ακόμη φορά, στην πλάτη των πολιτών παίζονται ελεεινά πολιτικά παιχνίδια. Το θερμόμετρο έχει αγγίξει σε πολλές πόλεις της Β. Ελλάδας τους -25 βαθμούς και κάποιοι αθεόφοβοι τρομοκρατούν τον κόσμο με την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και καλλιεργούν συστηματικά κλίμα αβεβαιότητας και φόβου.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
To σωματείο νομαρχιακών φορτωταξί
16.01.12

Στηρίζει την πρωτοβουλία πολιτών "Κόντρα στο ρεύμα"

To σωματείο νομαρχιακών φορτωταξί (ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ) συμμετέχει στην κίνηση ανυπακοής για το χαράτσι της ΔΕΗ. Ο κλάδος μας έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα με τις οικονομικές ρυθμίσεις της Τρόικα. Η νέα κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ δημιουργήθηκε για να συνεχίσει πιο άγρια την επίθεση στο εισόδημα, τη δουλειά και τα δικαιώματα του λαού.

Ο προϋπολογισμός 2012 της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Καρατζαφέρη είναι προϋπολογισμός πτώχευσης του λαού, κατακρεούργησης των ασφαλιστικών ταμείων και των κοινωνικών δαπανών και φορολογικής εξόντωσής του.Για άλλη μια φορά η άγρια φοροεπιδρομή πέφτει στα λαϊκά εισοδήματα και η προκλητική φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων μεγαλώνει:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κόντρα στο Ρεύμα – Κόντρα στη φτώχεια
10.01.12

Φουντώνει το κίνημα ανυπακοής στην Πιερία

Την 1η Φεβρουαρίου 2012, στις 18:30, η επόμενη Λαϊκή Συνέλευση

Image

Τελικά δικαιώθηκαν όλοι, όσοι υποστήριζαν, πως πολύ σύντομα, η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης δεν θα επαρκούσε για να φιλοξενήσει τους πολίτες της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα». Όμως, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2012, ούτε η μικρή αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Κατερίνης ήταν αρκετή για την 4η Λαϊκή Συνέλευση ενάντια στα «χαράτσια» της ΔΕΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα από όλες τις απόψεις.

Image 

Ο θυμός και η οργή για την ανεργία, την ανελέητη φορολογία, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, την αβεβαιότητα,  την ακρίβεια αλλά και τη φαιδρή αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών επιλογών, ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη στα πρόσωπα των συμμετεχόντων.

Κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνέλευσης ήταν η ενότητα, η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα των πολιτών, οι οποίοι για πρώτη φορά δήλωναν με τόσο μεγάλη έμφαση, πως ο στόχος των επόμενων δράσεών τους θα είναι πλέον ένα ουσιαστικό πλήγμα, το οποίο πρέπει να προξενηθεί στους κυβερνώντες. Σύσσωμοι οι πολίτες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και όλοι οι συμμετέχοντες ανέλαβαν να ενημερώσουν και να πείσουν φίλους, γνωστούς και γείτονες να μη φοβηθούν, να ενωθούν μαζί τους και να μη πληρώσουν το επόμενο «χαράτσι».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που αρνούνται να πληρώσουν τα χαράτσια
08.01.12

Image

Αυξάνεται θεαματικά ο αριθμός των πολιτών στην Πιερία οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Μέχρι σήμερα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012, έχουν κατατεθεί, μόνο στην Πρωτοβουλία Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα», 645 λογαριασμοί οι οποίοι πληρώθηκαν στα ATM μηχανήματα των τραπεζών, χωρίς να κατατεθεί ο φόρος ακίνητης περιουσίας.

Image

Η προσέλευση των πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ είναι τόσο μεγάλη, που η οργανωτική επιτροπή αναγκάστηκε πρόσφατα να διπλασιάσει τον αριθμό των εθελοντριών και των εθελοντών που ενημερώνουν και παραλαμβάνουν καθημερινά τους λογαριασμούς. Υπολογίζεται, πως την τελευταία εβδομάδα, από τις 12:00 έως τις 13:00 στην είσοδο του Δημαρχείου Κατερίνης, συγκεντρώνονται 25 έως 30 λογαριασμοί. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση της προσέλευσης, διότι πολλοί πολίτες έλαβαν τη δεύτερη δόση του φόρου και αδυνατούν ή αρνούνται να την πληρώσουν, ενώ είχαν πληρώσει την πρώτη δόση κανονικά μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μήπως γι αυτό και επινοήθηκε το χαράτσι της ΔΕΗ;
08.01.12

Image

Του Ηλία Κ. Τσολακίδη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Βάλτε τις δύο παρακάτω πληροφορίες τη μία δίπλα στην άλλη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Α) Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο τίθεται προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων, με ειδική διάταξη, θα καθιερώνεται και η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε «είδος» . Δηλαδή, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκχωρούν οι πολίτες στο Δημόσιο τα ακίνητά τους, προκειμένου να «πατσίσουν» με τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Β) Επισήμως η τρόικα απαιτεί το χαράτσι της ΔΕΗ να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, ζητώντας δηλαδή από όλους τους Έλληνες να πληρώνουν, κατά μέσο όρο, πάνω από ένα μισθό το χρόνο για να δικαιούνται να κατοικούν το σπίτι τους!  Βεβαίως, όλα αυτά τη στιγμή που οι επιτροπές στις εφορίες δεν έχουν συσταθεί ακόμη, με αποτέλεσμα, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να κινδυνεύουν ακόμα και με διακοπή ρεύματος, αφού χθες εξέπνευσε η προθεσμία που έδινε η ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
1. Φεβρ. 2012 Λαϊκή Συνέλευση για το "χαράτσι" της ΔΕΗ
08.01.12
Image
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λαϊκές συνελεύσεις στα χωριά
30.12.11

Image

Κατεβάστε την αφίσα σε υψηλή ανάλυση κάνοντας κλικ στην εικόνα

Γιατί δεν πληρώνουμε;

Το χαράτσι της ΔΕΗ, εκτός από το ότι είναι κοινωνικά άδικο, δεν επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η κρίση ή να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία, αλλά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι τραπεζίτες από τα τοκογλυφικά τους δάνεια, να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τα κέρδη τους, καταδικάζοντας όλους εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Καλούμε τους Πιεριείς να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουν την υπόθεση της αντίστασης στα χέρια τους, να οργανωθούν σε επιτροπές αγώνα ανά γειτονιά, να συντονίσουν τη δράση τους, να σπάσουν το συρματόπλεγμα του φόβου, να πείσουν και τους γείτονές τους να μην πληρώσουν κι αυτοί.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να νικήσουν το φόβο και να στηρίξουν το κίνημα ανυπακοής που αναπτύσσεται στο νομό μας εναντία στο χαράτσι της ΔΕΗ! Γιατί, μόνο όσο θα αυξάνεται ο αριθμός των πολιτών που αντιστέκονται επειδή απειλείται η υγεία τους, η οικονομική τους δραστηριότητα, η καθημερινή ποιότητα της ζωής τους και οικογένειές τους, θα αυξάνεται και η πιθανότητα υποχώρησης της κεντρικής εξουσίας. Τι περιμένουμε λοιπόν;

Ενωμένοι μπορούμε περισσότερα. Κανείς πλέον μόνος του.

 

 
ΝΑΙ στο κίνημα ανυπακοής εναντία στα χαράτσια
28.12.11

Σήμερα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση για τα χαράτσια της ΔΕΗ, μετά από κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα».

Image

Μετά από σύντομη ενημέρωση από την ομάδα που συγκεντρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το λόγο έλαβαν οι νομικοί της πρωτοβουλίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πολίτες για τα ασφαλιστικά μέτρα και την επικείμενη δίκη. Όπως είναι γνωστό, την 19.12.2011 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης εκ μέρους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε κατοικία λόγω μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ("χαράτσι" της Δ.Ε.Η.). Δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 12.01.2012.

Επίσης, οι νομικοί εξήγησαν στους πολίτες το σκοπό των εξώδικων που αποστέλλονται στη ΔΕΗ. Η εξώδικη διαμαρτυρία την οποία οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα», είχε σα στόχο την έμπρακτη δήλωση διαμαρτυρίας προς τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία είσπραξης και επιβολής ποινών που προβλέπονται από το άρθρο 53 του νόμου 4021/2011, για το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λαϊκή Συνέλευση 28 Δεκεμβρίου 2011
26.12.11
Image
 
Η πρώτη νίκη των πολιτών της Πιερίας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ
19.12.11

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε πριν λίγο προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης μετά από αίτηση των 8 δικηγόρων της Πρωτοβουλίας πολιτών «Κόντρα στο Ρεύμα».

Image 

Την 19.12.2011 το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης εξέδωσε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης διακοπής της παροχής ηλεκτροδότησης εκ μέρους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. σε κατοικία λόγω μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτουμένων Δομημένων Επιφανειών ("χαράτσι" της Δ.Ε.Η.). Το αίτημα περί χορήγησης προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από ιδιοκτήτη κατοικίας στην Κατερίνη, άνεργο, με σύζυγο άνεργη και πατέρα επτά (7) ανηλίκων τέκνων, ο οποίος, αν και υπάγεται στις ειδικές ρυθμίσεις περί μειωμένου συντελεστή, αδυνατεί να καταβάλει το "χαράτσι". Κατά τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής, κατόπιν προσεπικλήσεως της καθ' ης η αίτηση Δ.Ε.Η. Α.Ε., παραστάθηκε και το Ελληνικό Δημόσιο. Δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίσθηκε η 12.01.2012.

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν από την 8μελή νομική ομάδα της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα».

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΧΙ στη νέα αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
16.12.11

Image 

ΑΣ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ “ΤΗ ΝΥΦΗ”

Του Δημήτρη Σιανίδη
Δικηγόρου

Ο κ. Σιανίδης συμμετέχει στην ομάδα των 8 δικηγόρων που
στηρίζουν νομικά την πρωτοβουλία πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα"

Μέσα στα αλλεπάλληλα «σοκ», που δέχεται τελευταία  ο ελληνικός λαός από την μείωση των μισθών και των συντάξεών του, από τους φόρους και τα «χαράτσια», που καλείται καθημερινά να πληρώνει, η είδηση για την επικείμενη αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2012, πέρασε μάλλον απαρατήρητη στους περισσότερους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση αυτή θα είναι περίπου 15% και θα αφορά αδιακρίτως όλους τους καταναλωτές. Σκοπός της αύξησης είναι η κάλυψη των ελλειμμάτων της εταιρίας, που σύμφωνα με τους διοικούντες της,  υπερβαίνουν σήμερα τα 5.000.000.000 ευρώ!

Ευλόγως θα αναρωτηθείτε: Μια επιχείρηση που αποτελεί μονοπώλιο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας πώς είναι δυνατόν να είναι ζημιογόνα;

Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση που επί σειρά ετών καθορίζει και επιβάλλει στους καταναλωτές μονομερώς και δικτατορικά την τιμή του ρεύματος, να παρουσιάζει ζημιές και όχι κέρδη;

Είναι δυνατόν μια επιχείρηση που μέχρι πρότινος μας την παρουσίαζαν ως πολύφερνη νύφη, λόγω της δυναμικής της και των επενδύσεών της, που σφάζονταν στα πόδια της εγχώριοι και ξένοι  «γαμπροί» για  να την αποκτήσουν,  να έχει καταντήσει επαίτισσα  που παρακαλάει για λίγη ελεημοσύνη;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Είναι μέγα λάθος η πληρωμή του χαρατσιού
15.12.11

Image

Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 εκδικαζόταν στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ όπου ακούστηκαν και οι αιτιάσεις του δημοσίου. Ο λόγος που είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση και αιτίαση του δημοσίου ήταν διότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι θα έλεγαν και πραγματικές βλέψεις και στόχους της διορισμένης κυβέρνησης, την οποία ανερυθρίαστα είχαν το θράσος να έρθουν να εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι αυτοί.

Και βεβαίως τα ‘μαργαριτάρια’ βγήκαν, γιατί κανένας εγκληματίας δεν μπορεί να αποκρύψει  τον λόγο και απώτερο σκοπό πίσω από το έγκλημα του όταν στριμωχθεί στην γωνία. Και σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως τόσο οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων ( Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας ) όσο και των δήμων και συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και ιδιωτών έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκστρατεία ενημέρωσης στα συνοικιακά καφενεία
04.12.11

Η κοινωνία των πολιτών οργανώνεται για να αντιμετωπίσει
την λυσσαλέα, τυφλή επίθεση του παράλογου κράτους.

Image

  • Δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι, κι ας τολμήσουν να μας κόψουν ρεύμα.
  • Αντιστεκόμαστε με την οργάνωση ομάδων περιφρούρησης σε κάθε γειτονιά!
  • Το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελεί ένα βασικό κοινωνικό αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε να λείψει από καμία οικογένεια.

Η εισπρακτική αγριότητα που χαρακτηρίζει το δίλημμα, ή πληρώνεις το φόρο ή σου κόβω το ρεύμα, οδήγησε και σήμερα, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, πλήθος δημοτών στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Λαϊκή Συνέλευση από την πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα» για το χαράτσι της ΔΕΗ.

«Μπορούμε να τους στριμώξουμε για να καταργήσουν τους απάνθρωπους φόρους. Γι' αυτό σε κάθε γειτονιά πρέπει να προχωρήσει, ακόμα πιο αποφασιστικά, η οργάνωση των πολιτών. Εκστρατεία ενημέρωσης στα συνοικιακά καφενεία, πρωτοβουλίες δράσεων αλληλεγγύης και αυτοοργάνωση, είναι τα όπλα μας με τα οποία πρέπει να απαντήσουμε. Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και οι απειλές! Δεν θα επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμιά οικογένεια. Είναι καιρός, ο λαός να δείξει πιο αποφασιστικά την οργανωμένη του δύναμη και τη συμμαχία του. Περνάμε στην αντεπίθεση. Συσπείρωση και αλληλεγγύη. Πάλη να καταργηθούν τα χαράτσια. Κανείς πλέον μόνος του»,  ήταν μόνο μερικά από όσα ακούστηκαν από τους ομιλητές, κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι πολίτες του Δήμου Κατερίνης λένε ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ
02.12.11

Λαϊκή Συνέλευση για τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 12:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης.

 Image

72 πολίτες του Δήμου Κατερίνης  έχουν καταθέσει  μέχρι σήμερα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στην πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα», τους οποίους πλήρωσαν σε ΑΤΜ μηχανήματα των τραπεζών, διότι αδυνατούσαν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί εξώδικο προς τη ΔΕΗ Κατερίνης με την προειδοποίηση, η υπηρεσία να μην διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε κανέναν από τους παραπάνω πολίτες, διότι αυτοί έχουν εξοφλήσει τον πραγματικό τους λογαριασμό (ρεύμα + δημοτικά τέλη). Επίσης θα κληθεί  η επιχείρηση να αποφύγει κάθε προσπάθεια για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης με αφορμή τη μη πληρωμή του χαρατσιού, με επιφύλαξη παντός δικαιώματος στην περίπτωση που αρνηθεί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Λαϊκή Συνέλευση 4 Δεκεμβρίου 2011
25.11.11

Image

  • Τι καταφέραμε;
  • Ποιοι μας στηρίζουν;
  • Θα μας κόψουν το ρεύμα αν δεν πληρώσουμε;
  • Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή του φόρου;
  • Τι πρέπει να κάνω για να εξαιρεθώ από την πληρωμή του;

Όλα αυτά τα ερωτήματα, και πολλά άλλα, θα απαντηθούν στη επόμενη Λαϊκή Συνέλευση στις 4 Δεκεμβρίου 2011.

Οι κινητοποιήσεις μας ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα κλιμακώνονται, δεδομένου ότι οι λογαριασμοί έχουν έρθει ήδη στα περισσότερα σπίτια και για αρκετούς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης. Στη σημερινή συνεδρίαση (25.11.2011, ώρα 11:30) αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδων που θα αναλάβουν να οργανώσουν συνεργεία περιφρούρησης και επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Το δράμα" ή " Μια άλλη ματιά"
26.11.11

Image

Νίκη Σιάκα
δημ. υπάλληλος
(χαμηλόμισθη από ανέκαθεν) 

Ένα ακόμη απόγευμα, μετά από μια ακόμη κουραστική μέρα στη δουλειά, με έναν καφέ στο χέρι και με μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια  σκυμμένη πάνω από τους λογαριασμους  που έχω συλλέξει, προσπαθώ να αποφασίσω τι θα πληρώσω και τι όχι, γιατί να τους πληρώσω όλους λίγο σενάριο επιστημονικής φαντασίας μου κάνει. Έτσι λοιπόν απορροφημένη και αναμαλλιασμένη από τα απανωτά δειλλήμματα  πως είμαι, μου πέφτει η κούπα με τον καφέ από το χέρι σχεδόν αυτόματα, σαν να παρενέβη κάποια μαγική δύναμη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο λαός δεν ξεχνά...
23.11.11

Image

Εχθές για πρώτη μου φορά αποφάσισα να παραστώ στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μου, γιατί από την προηγούμενη είχα πληροφορηθεί ότι θα συζητούσαν το φλέγον θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ. Σκέφτηκα λοιπόν ότι επιτέλους οι προύχοντες της πόλης μου αποφάσισαν ν’ ασχοληθούν πλέον με τους δημότες τους, και είπα ότι ήταν ευκαιρία για μένα να παρευρεθώ σε μια τέτοια ιστορική στιγμή.

Δυστυχώς όμως οι αντοχές μου στην αηδία με πρόδωσαν, κι έτσι δεν κατάφερα να μείνω στη συνεδρίαση πάνω από 15 λεπτά. Η αηδία μου γι’ αυτά που άκουσα τα πρώτα 15 λεπτά, μου έφεραν τέτοια τάση προς εμετό που αναγκάστηκα να εγκαταλείψω την αίθουσα. Φεύγοντας μάλιστα ψιθύρισα στον διπλανό μου, «Μην χάνεις τον χρόνο σου εδώ. Αυτοί είναι χαμένη υπόθεση. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απ’ αυτούς». Φυσικά όπως το είχα προβλέψει, η συζήτηση κατέληξε στο ΤΙΠΟΤΑ όπως αποδείχθηκε στο τέλος, αφού όταν επέστρεψα μετά από 1 ώρα περίπου όλοι οι παριστάμενοι πολίτες βρισκόταν έξω από το Δημαρχείο και έβριζαν εκνευρισμένοι πρόσωπα και πράγματα…

Διαβάστε περισσότερα...
 
Την Τρίτη, 22.11.2011 θα είμαστε όλοι εκεί
18.11.11

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011, στις 17:30 συνέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης για να συζητήσει ως πρώτο θέμα το «τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ», όπως αυτό ζητήθηκε από την πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα».

Καλούμε λοιπόν, όλους τους δημότες της Κατερίνης, ειδικά όλες και όλους, όσοι υπέγραψαν την αίτηση έκτακτης σύγκλισης του Δ.Σ., να βρίσκονται την Τρίτη 22.11.2011, στις 17:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης (Δημαρχείο), όπου θα συζητηθεί δημόσια το σοβαρό αυτό θέμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει "δει" ακόμη την αίτηση των πολιτών!
16.11.11

Image

Στηρίξτε το αίτημα της εκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κάνοντας κλικ εδώ.

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 12:30 το μεσημέρι, η πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ «Κόντρα στο ρεύμα», κατέθεσε αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, με θέμα την άμεση σύγκλισή του. Οι πολίτες ζητούν κατεπειγόντως να συζητηθεί δημόσια το φλέγον θέμα των λογαριασμών της ΔΕΗ, το οποίο έχει φέρει ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας σε πλήρη απόγνωση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Κόντρα στο ρεύμα» για τα χαράτσια της ΔΕΗ
13.11.11

Image

Συστάθηκε πρωτοβουλία πολιτών στην Κατερίνη με την ονομασία «Κόντρα στο ρεύμα» Ν. Πιερίας για να προσφέρει βοήθεια σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους νέους φόρους ή απειλούνται με τη διακοπή παροχής ρεύματος.

Σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011, στις 12:00 το μεσημέρι, μετά από πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, με θέμα το χαράτσι της ΔΕΗ και τις διακοπές παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το νέο φόρο.

Παρά το τσουχτερό κρύο, στη Λαϊκή Συνέλευση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις επικείμενες δράσεις κατά του επαχθούς μέτρου με το οποίο επιχειρείται η ανηλεής οικονομική αφαίμαξη όλων μας. Μετά από μια σύντομη αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην πρωτοβουλία αυτή, το λόγο έλαβαν ο δικηγόρος κ. Ραδίσης Παντελής από τη Θεσσαλονίκη και ο κ. Στεφανίδης Δημήτρης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Οι δύο νομικοί αναφέρθηκαν στα μέτρα που έχουν ληφθεί πανελλαδικά και εξήγησαν στους πολίτες πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καταβολής του νέου φόρου.

Στη συνέχεια, η Λαϊκή Συνέλευση εξουσιοδότησε μια ομάδα 13 πολιτών, να αναλάβει την υλοποίηση των δράσεων που αποφασίστηκαν.  Η ομάδα αυτή αποτελεί την υλοποίηση της συλλογικής επιθυμίας των συμμετεχόντων να οργανωθούν δράσεις που θα ωφελήσουν τους πολίτες άμεσα ή έμμεσα και φιλοδοξούν να αναδειχτεί σε σημαντικό παράγοντα  κοινωνικής προσφοράς.  Η ομάδα εξουσιοδοτήθηκε να υλοποιήσει τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Παιδιά χίλια μπράβο για την δράση σας και τη θετική εξέλιξη που είχε όλη αυτή η παρανοϊκή υπόθεση. Αν το κράτος έκανε πάντα σωστά τη δουλειά του και ενεργούσε άμεσα και σοφά, όπως έπραξε στη περίπτωση του Ολύμπου, η Ελλάδα θα ήταν φυσικός παράδεισος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Μανόλης – Περιβαλλοντικός Σύλλογος δήμου Ιτάνου Κρήτη

 
Studentsdesign