Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αλληλέγγυοι
Αποστολή σημαντικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής
03.12.17

Image 

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 παραλήφθηκαν από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης 10 παλέτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, απορρυπαντικά και είδη υγιεινής με προορισμό τον Δήμο Μάνδρας Αττικής.

Το 17ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης, οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Κορινού, με πρωτοβουλία του συλλόγου Ποντίων Κορινού και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας συγκέντρωσαν τα παραπάνω υλικά με στόχο την ενίσχυση των 1.300 οικογενειών οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Αττική.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Πιερίας, αλλά και φορέων από το εξωτερικό, όπως ο ελληνογερμανικός σύλλογος “Αξία” από το Bochum της Γερμανίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΕΟΔνΠ και παρέδωσε 6 παλέτες με χαρτικά για τους πλημμυροπαθείς της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στηρίζουμε τους πληγέντες του Δήμου Μάνδρας
22.11.17

Image 

Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με φίλους της από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες του Δήμου Μάνδρας Αττικής.

Οι πρώτες 5 παλέτες με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα, παιδικά είδη και χαρτικά θα αποσταλούν την επόμενη Δευτέρα με την εταιρία PATSIOS Hellas Multi Trans η οποία έχει αναλάβει την δωρεάν μεταφορά τους.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή μπορούν να προσφέρουν τα παρακάτω είδη: Παιδικές τροφές, βρεφικές πάνες (μεγέθη 1έως 5), μωρομάντηλα, Χαρτικά είδη και είδη καθημερινής υγιεινής, τα οποία συγκεντρώνονται καθημερινά στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης 18:00 έως 21:00.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η "Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Ελλαδα" στο πλευρό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης ν. Πιερίας
02.08.17

Image

Μεγάλη ποσότητα οσπρίων (500 κιλά) για το Κοινωνικό Παντοπωλείο των «Αλληλέγγυων» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου έστειλε η "Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Ελλαδα" του Λουξεμβούργου.

Η ΕΟΔνΠ ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία. Η ανταπόκριση και η ευαισθητοποίηση των αποδήμων συμπατριωτών μας είναι πολύ συγκινητική, ειδικότερα αυτές τις δύσκολες μέρες τις οποίες βιώνει η ελληνική κοινωνία και χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία πλήττονται από τη λιτότητα των μνημονίων και των άγριων περικοπών που συρρίκνωσαν τα εισοδήματα τους και έφτασαν την ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη.

Η "Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Ελλαδα" του Λουξεμβούργου, πολλές φορές στο παρελθόν, έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια στις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού και ειδικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο το οποίο πέρυσι τέτοιον καιρό τροφοδοτούσε με φαρμακευτικό υλικό  και τα πέντε camp προσφύγων του νομού Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έλληνες της Στουτκάρδης βοηθούν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
29.07.17
Image

«Έλληνες βοηθούν τους Έλληνες» ονομάζεται η άτυπη πρωτοβουλία πολιτών που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου στην ευρύτερη περιοχή της Στουτκάρδης με στόχο τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα.

Μετά από έκκληση των διοργανωτών στα κοινωνικά δίκτυα, στις ελληνικές κοινότητες και στις εκκλησίες της Στουτκάρδης, δεκάδες δέματα συγκεντρώνονται σε ένα κεντρικό σημείο και από εκεί αποστέλλονται σε διάφορες κοινωνικές δομές στην Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση των οικογενειών που στηρίζουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οργασμός εργασιών από το πρωί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
10.06.17

Οργασμός εργασιών από το πρωί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για απόψε.

Η πόλη μας καλωσορίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τους πρωτεργάτες του, οι οποίοι βρίσκονται από χτες το βράδυ στην πόλη μας για να ανεβάσουν σήμερα το θεατρικό έργο «Η μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν», του Γιώργου Βήχα. Στον Καπνικό Σταθμό φιλοξενούνται επίσης φίλοι εθελοντές από την ομάδα Άνωση - Εθελοντές Βόλου.

Image  

Από το μεσημεριανό τραπέζι στον Καπνικό Σταθμό

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Θείο δώρο» για το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Κατερίνης
07.04.16

Image

Για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ στην εικόνα

Χθες, Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στις 09:00 το πρωί, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης παραδόθηκε, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, μεγάλη ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στη διεύθυνση του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Τα υλικά προέρχονται από δωρεές που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία Ελλήνων μεταναστών και την στήριξη απλών Γερμανών πολιτών με στόχο την ενίσχυση κρατικών νοσοκομείων και κοινωνικών δομών της χώρας μας.

Από τον Δεκέμβριο του 2015, ο Γεράσιμος Μιάρης με καταγωγή από την Κέρκυρα, μόνιμος κάτοικος του Bochum, και η Καλλιόπη Brantstätter, με καταγωγή από τα Καταλώνια Πιερίας, μόνιμη κάτοικος του Αμβούργου, με την βοήθεια δεκάδων Γερμανών πολιτών, ετοίμαζαν την αποστολή αυτή, η οποία συνειδητά έφτασε στα χέρια μιας απλής πρωτοβουλίας πολιτών, στους «Αλληλέγγυους» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» και όχι σε κάποιον κρατικό φορέα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔΝΠ συνεχίζει το έργο του
06.04.16

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Περισσότεροι από 15 τόνοι τροφίμων μακράς διαρκείας, όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι, γάλα κλπ., συγκεντρώθηκαν φέτος από τις δικές σας προσφορές κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Από αυτά τα τρόφιμα τροφοδοτούνται σήμερα περίπου 400 συμπολίτες μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο «σπίτι» ενός κατάκοιτου γέροντα σε μια καθως πρέπει κεντρική συνοικία της Κατερίνης!
27.02.16

Image

Δέκα φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο από το «σπίτι» ενός κατάκοιτου γέροντα σε κεντρική συνοικία της Κατερίνης!
(για μεγέθυνση κάντε κλικ στις φωτογραφίες)

Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 15:00, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ο οποίος μας ανέφερε το παρακάτω περιστατικό: Σε κεντρική περιοχή της πόλης μας, ζει μόνος του, ανήμπορος άνδρας, ηλικίας περίπου 75 ετών σε συνθήκες που είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η θέση της ΕΟΔνΠ για την ίδρυση κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κατερίνη
12.01.16

Image 

Η θέση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» για την ίδρυση κέντρου ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών στην Κατερίνη, έτσι όπως προέκυψε από την Λαϊκή Συνέλευση της 12 Ιανουαρίου 2016 στον Καπνικό Σταθμό.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» καταδικάζει τον αστείο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επέλεξε να πληροφορήσει την τοπική κοινωνία για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην πόλη της Κατερίνης. Καμία κυβέρνηση, κανένας φορέας, κανένας περαστικός πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει την τοπική κοινωνία.

Με ευθύνη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και χάρη στην αόριστη, ασαφή και ατεκμηρίωτη τοποθέτησή του για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κατερίνη, βιώνουμε σήμερα καταστάσεις «ηθικού πανικού», πράγμα που καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την κατανόηση της πολυπλοκότητας του προβλήματος και, φυσικά, τη νηφάλια αντιμετώπισή του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κατερίνη;
11.01.16

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» καλεί τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους της και όλους τους πολίτες, σε Λαϊκή Συνέλευση την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, ώρα 18:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα συζήτησης την ενδεχόμενη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κατερίνη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τρόφιμα για τα παιδιά του «Βενιαμίν»
11.11.15

Image 

Χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου», 700 κιλά ζυμαρικά σε εκπροσώπους του συλλόγου προστασίας παιδιών «Βενιαμίν» με σκοπό τη στήριξη 70 μονογονεϊκών οικογενειών.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας βρίσκεται, όσο το επιτρέπουν οι δυνατότητές της, στο πλευρό του «Βενιαμίν» και παράλληλα με την λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», εντάσσει στις προσπάθειές της και την στήριξη των παιδιών  που στερούνται οικογενειακής φροντίδας, είτε γιατί είναι ορφανά από έναν ή και τους δύο γονείς, είτε εγκαταλελειμμένα, είτε παιδιά που η επιμέλεια έχει αφαιρεθεί από τους φυσικούς γονείς με εισαγγελική απόφαση.  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ενα ζεστό πιάτο φαγητό για 650 μετανάστες
11.10.15

Image 

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» και οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» μαγείρεψαν και προσέφεραν 650 μερίδες ζεστό φαγητό σε μετανάστες στον σταθμό της Ειδομένης.

Τα λόγια είναι περιττά. Οι εικόνες του δίλεπτου βίντεο μιλούν από μόνες τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σπουδαστές του ΙΕΚ Κατερίνης στον Καπνικό Σταθμό
06.06.15

Image 

Τελειόφοιτοι σπουδαστές και σπουδάστριες, του τμήματος "Βοηθοί Φαρμακείου" του ΙΕΚ Κατερίνης επισκέφτηκαν τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και ξεναγήθηκαν στους χώρους του από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Αφού ενημερώθηκαν αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου, για τη διαδικασία καταχώρησης των φαρμάκων, για την διαδικασία διαλογής των σκευασμάτων και για τον διαχωρισμό των ληγμένων φαρμακευτικών ουσιών, όπως επίσης για τα ωραρια λειτουργίας και για το μοναδικό εργαλείο αναζήτησης σκευασμάτων μέσω διαδικτύου, πολλοί από τους σπουδαστές δήλωσαν ήδη την εθελοντική συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φαρμακείο ενώ εξετάζεται συγχρόνως η περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του ΙΕΚ και των Γιατρών του Κόσμου,

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο τόπος μας δείχνει την ανθρωπιά του!
06.05.15

Image

Ετοιμάζουμε την αποστολή για την Μυτιλήνη και χρειαζόμαστε βοήθεια στη διαλογή και στο πακετάρισμα των ρούχων

Φίλες και φίλοι,

Η τοπική μας κοινωνία, για μια ακόμη φορά, δείχνει την ανθρωπιά της. Δείχνει, πως ευτυχώς, δεν ξέχασε τι σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός. Με την συμμετοχή της αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής της.

Από την αρχή της εβδομάδας, δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στην επείγουσα έκκληση για προσφορά ειδών προσωπικής φροντίδας, ρουχισμού, κλινοσκεπασμάτων και υποδημάτων, με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των παραμεθόριων περιοχών της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης
29.04.15

Image

Μεγάλη ποσότητα (259 σκευάσματα), κυρίως παιδικών, αντιβιοτικών φαρμάκων στάλθηκαν σήμερα από το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας  στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να διατεθούν στους πρόσφυγες των χώρων υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

Οι δύο οργανώσεις απευθύνουν επείγουσα έκκληση στους πολίτες της Πιερίας και τους καλούν να προσφέρουν είδη προσωπικής φροντίδας, ρουχισμό και υποδήματα παντός είδους (παιδικά, γυναικεία, ανδρικά) όπως και κλινοσκεπάσματα (σεντόνια & κουβέρτες) με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των παραμεθόριων περιοχών της χώρας και την εξυπηρέτηση των αναγκών υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στους χώρους πρώτης υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Σάμος).

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ψυχολογική, συναισθηματική βία και κακοποίηση»
09.10.14

Image 

του Τριανταφυλλίδη Παναγιώτη
Φωτογραφικό υλικό Βαγγέλης Γκούντας

Τετάρτη βράδυ, 8 Οκτωβρίου 2014.  Κι όμως. Τη στιγμή που κάποιοι στη Βουλή ζητούσαν ψήφο εμπιστοσύνης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας την είχε ήδη λάβει. Πλήθος συμπολιτών μας – και μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς για 1η φορά – βρέθηκαν στο χώρο του Καπνικού Σταθμού, για να παρακολουθήσουν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα  «Ψυχολογική, συναισθηματική βία και κακοποίηση».

Οι εισηγήτριες Αναστασιάδου Ελένη – Παιδοψυχολόγος και Κουκουλιάτα Γλυκερία – Ψυχολόγος, ανέλυσαν διεξοδικά την επιστημονική τους γνώση κι εμπειρία σχετικά με τα θέματα βίας τα οποία τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο απασχολούν την Ελληνική οικογένεια και την κοινωνία μας. Τα επιμέρους θέματα πολλά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ευχαριστήριο προς το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
13.07.14

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης,  τον διευθυντή, το διδακτικό προσωπικό και τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη στήριξη τους στο Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, με το ποσό των 100 ευρώ  καθώς και για τα  τρόφιμα που παρέδωσαν για τις άπορες οικογένειες του νομού μας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κύριε Χάϊτα σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς.
13.07.14

Image 

Το κοινωνικό Παντοπωλείο της Ομάδας μας έχει πια εγκατασταθεί στον Καπνικό Σταθμό μαζύ με το Κοινωνικό Ιατρείο «Αλέκος Φτίκας» και το Φαρμακείο.

Με συγκίνηση και σεβασμό θυμόμαστε την εγκατάσταση του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Υψηλάντου 2, το Νοέμβρη του 2011, στο χώρο που μας παραχώρησε δωρεάν ο συμπολίτης μας κ. Ευκλείδης Χάϊτας.

Ο χώρος αυτός ήταν ένα από τα δεκάδες αδειανά μαγαζιά της πόλης μας, που σηματοδότησαν την εποχή της κρίσης. Για περισσότερο από ένα χρόνο στέγασε το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, την προσπάθεια της Ομάδας μας να συμβάλει στον αγώνα για την κοινωνική συνοχή, για να αντέξει και να κρατηθεί όρθια η κοινωνία μας μέσα στην κρίση που μας οδήγησε το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει να μας κυβερνά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παραδόθηκαν άλλοι 22 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βοσνία
01.06.14

Οι «Γιατροί του Κόσμου» και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας παρέδωσαν δεύτερο φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια 22 τόνων, αυτή τη φορά, στους πλημμυροπαθείς της πόλης Svornik της Βοσνίας.

Image 

Φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία της αποστολής μπορείτε να δείτε εδώ .

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες

Την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, στις 6 το πρωί, ξεκίνησε από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με 22 τόνους τρόφιμα, είδη ιματισμού και πόσιμο νερό για τους πλημμυροπαθείς της Βοσνίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μπράβο σε σας! Είστε αξιέπαινοι!
22.05.14

Image

Ανοιχτή επιστολή της Σερβίδας Ana Stevanovic προς την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας είναι μια ομάδα πολιτών τους οποίους γνώρισα τις τελευταίες ημέρες και έμεινα έκπληκτη από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν. Μια απλή ομάδα πολιτών οι οποίοι καταφέρνουν να συνεννοηθούν μέσα από έναν μοναδικό κώδικα επικοινωνίας και μια υποδειγματική οργάνωση.

Οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν μέσα σε 24 ώρες να οργανώσουν την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη χώρα μου, στέλνοντας χθες, 20 τόνους τρόφιμα και νερά στους συμπατριώτες μου.

Τους κάλεσα στο τηλέφωνο τη Δευτέρα 19 Μαΐου, στις 8 το βράδυ και την επόμενη μέρα ήταν όλα έτοιμα!!! Πακεταρισμένα τρόφιμα, μηχανογραφημένες καταστάσεις, έτοιμο μεταφορικό μέσο, ομάδα αποστολής, δελτία τύπου, επαφές με προξενεία. Μια απίστευτη οργάνωση!

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Άγχος και ψυχοσωματικά συμπτώματα»
12.05.14

Image

Η οικονομική ύφεση επηρεάζει με πολλούς τρόπους τη ζωή μας.

Οι περισσότερες από τις σύγχρονες μελέτες που διερευνούν τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στην ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία των ατόμων, δείχνουν ότι η ανεργία ή άλλοι οικονομικοί δείκτες συσχετίζονται με τα επίπεδα γενικής νοσηρότητας, θνησιμότητας, κατάθλιψης και της τάσης για αυτοκτονία.

Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες φαντάζει ίσως πολυτέλεια η ενασχόληση με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική υγεία και ευεξία μας.

Όμως, ποτέ δεν λύθηκε κάποιο πρόβλημα απλώς αγνοώντας το. Αντιθέτως, με τη συσσώρευση τα προβλήματα εντείνονται και μας δυσκολεύουν περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγκέντρωση τροφίμων το Μ. Σάββατο
16.04.14

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας λειτουργεί εδώ και 30 μήνες υποστηρίζοντας ανελλιπώς 104 οικογένειες στις οποίες αντιστοιχούν 485 πολίτες, μεταξύ αυτών 145 ανήλικα παιδιά, μονογενεϊκές οικογένειες, χρόνιοι ασθενείς και άνεργοι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ο ρόλος του ψυχολόγου και η ψυχολογική παρέμβαση»
17.02.14

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διευρύνει τις δράσεις στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην πόλη μας με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων από τον χώρο της ψυχικής υγείας.

Σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην αίθουσα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, πραγματοποιείται η πρώτη ομιλία με θέμα «Ο ρόλος του ψυχολόγου και η ψυχολογική παρέμβαση» με ομιλήτριες τις Αναστασιάδου Ελένη (Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος) και Κουκουλιάτα Γλυκερία (Ψυχολόγος).

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Ιμερος γιορτάζει τα 17 του χρόνια και συγκεντρώνει τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΕΟΔνΠ
19.12.13

Image 

Σήμερα,  Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013, ο Ίμερος γιορτάζει τα 17 του χρόνια. Ενόψει των Χριστουγέννων, και μετά από συνεννόηση με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, απόψε, στην είσοδο του καταστήματος θα συγκεντρωθούν φάρμακα και τρόφιμα με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης (ΚΙΚ) «Αλέκος Φτίκας» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τουρνουά Αλληλεγγύης
15.12.13
Image
 
Με ένα κουτί γάλα εβαπορέ...
17.11.13

Image

Σε μια περίοδο που πολλές οικογένειες και παιδιά αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, το γάλα είναι ότι πολυτιμότερο μπορούμε να συλλέξουμε. Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί, και φέτος, ένα μεγάλο δέντρο ανθρωπιάς από κουτιά γάλακτος εβαπορέ για να έχουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά στην Ελλάδα τουλάχιστον ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Είναι μια μικρή, αλλά συνάμα σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί.

Image

Οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» σας περιμένουμε στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης μεταξύ 10:00-20:00, με ένα κουτί γάλα εβαπορέ να γιορτάσουμε μαζί για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όσο υπάρχουν άνθρωποι !
20.06.13

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους νέους των ποντιακών σωματείων της Πιερίας που έστειλαν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνοντας τη Συναυλία Αγάπης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Image

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, τους χορευτές και όλους τους συντελεστές της παράστασης που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που αντί εισιτηρίου, προσέφεραν τρόφιμα.

Image

Διαβάστε περισσότερα...
 
Νεολαία Ποντιακών Σωματείων Ν. Πιερίας: Φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς
13.06.13

Image

Image 

Σύσσωμη η Νεολαία Ποντιακών Σωματείων του Ν. Πιερίας οργανώνει την επόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου 2013, στο θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης, τη «Συναυλία Αγάπης» για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Αντί εισόδου, οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους όσπρια και ζυμαρικά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ασκήσεις πατριδογνωσίας»
29.05.13

Image 

«Ασκήσεις πατριδογνωσίας» στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης από το Θέατρο «Πήγασος»

… Ποιος κινεί τα νήματα αυτής της πόλης; Με ποιο ρυθμό; Πού βρίσκεται το μυστικό της; Στα υπόγεια νερά της; Στην παλιά της αγορά;  Στα γλυκά της; Στα κορίτσια της; ….

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, στις 20:30 στον αύλειο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στη οδό Φλέμινγκ, δίπλα στο δικαστικό μέγαρο. Χωρίς ρεύμα! Μόνο με το φως του φεγγαριού και μερικές δάδες. Αντί εισόδου, τρόφιμα για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Διαβάστε περισσότερα...
 
40 θερμάστρες για τις ανάγκες του «Κοινωνικού Παντοπωλείου»
22.05.13

Image

Ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας από τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Οι «Αλληλέγγυοι» της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας» παρέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα από τους «Γιατρούς του Κόσμου» 40 θερμάστρες υγραερίου. Οι θερμάστρες αυτές προορίζονται κυρίως για πολυμελείς οικογένειες του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» οι οποίες, σε περίπτωση ανάγκης, θα έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται από την «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας» τις θερμάστρες, μαζί με τη φιάλη υγραερίου, χωρίς κανένα κόστος.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σας ευχαριστούμε θερμά!
26.04.13

Image 

Η ΕΟΔνΠ ευχαριστεί θερμά τους δύο συλλόγους και όλους όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση τροφίμων για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο"

Την Τετάρτη 24-4-2013 στις 6:00 το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κατερίνης, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα των Παλαίμαχων Επίλεκτων Πιερίας και την ομάδα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.  Ο αγώνας δόθηκε με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου της ΕΟΔνΠ με τη συγκέντρωση τροφίμων αντί για εισιτήριο.  Ο σκοπός της εκδήλωσης πέτυχε και μπορέσαμε να συγκεντρώσωμε περίπου 400 κιλά τρόφιμα, που θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποδοσφαιρικός Αγώνας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
18.04.13
Image
 
Μαθητές του 3ου Λυκείου Κατερίνης στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο»
08.04.13

Image 

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Κατερίνης,  επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαθητές της Πιερίας στην πρώτη γραμμή Κοινωνικής Αλληλεγγύης
07.04.13

Image

Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ρητίνης ανεβάζει πέντε παραστάσεις για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Την παράσταση «Μια φορά κι έναν καιρό» ανέβασε την περασμένη Παρασκευή η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Ρητίνης με στόχο την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Ήταν η πρώτη από τις 5 παραστάσεις που θα δώσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γυμνασίου Ρητίνης του Ν. Πιερίας, διασκευάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο, κλασσικά παραμύθια. Η πρεμιέρα της ομάδας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι ηθοποιοί κατάφεραν να διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της σχολικής μονάδας.

Οι επόμενες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Απριλίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης «Εκάβη» στις 10:30 και 12:00 το πρωί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Μαρινέλλα Βλαχάκη και πάλι στην πόλη μας
31.03.13

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προσκαλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της, στη θεατρική παράσταση "Μουτζουρωτής Χαρτιών", με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη.

Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «εαρινές ημέρες» που οργανώνει η «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, ώρα 20:00, στην Αστική Σχολή Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση βασισμένη στις παιδικές αναμνήσεις του Κωστή Παλαμά με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη. Η παράσταση οργανώνεται για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Αντί εισιτηρίου, οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα.

 
Παράδοση τροφίμων από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο»
22.01.13

Image

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, παραδόθηκαν 370 κιλά τρόφιμα (πορτοκάλια, αλεύρι, ρύζι, πατάτες και κρεμμύδια) από την ομάδα των «Αλληλέγγυων» στο γηροκομείο και στο μαγειρείο της Εκκλησίας στον Άγιο Χαράλαμπο, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε  από τα μέλη Γκούντα Βαγγέλη, Κωτίδη Νίκο και Κωτίδη Γιώργο και εντάσσεται στην προσπάθεια στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Image 

Στο γηροκομείο παρέλαβε τα τρόφιμα η κα Καραγεώργου Παρασκευή  και στον Άγιο Χαράλαμπο πάτερ Κυριάκος.

 
Ευχαριστήριο για τη δωρεά δύο θερμαντικών σωμάτων
06.01.13

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία ORION BIO HELLAS για τη δωρεά δύο υπέρυθρων θερμαντικών σωμάτων, κεραμικής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς,  αξίας 270 € το ένα, προς «Κοινωνικό Παντοπωλείο της ομάδας μας. Τα σώματα παραδόθηκαν από τον συμπολίτη μας κ. Καμανατζή Μιχάλη, εκπρόσωπο της εταιρείας στην Κατερίνη, στο κ. Κωτίδη Γιώργο, μέλος της ΕΟΔνΠ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με μπροστάρηδες τη Νεολαία Ποντιακών Σωματείων
30.12.12

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τους συνδημότες μας που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από την οικονομική κρίση στήριξε φέτος, με το δικό της τρόπο, η «Νεολαία Ποντιακών Σωματείων Ν. Πιερίας». Πριν λίγες μέρες, δεκάδες νέες και νέοι έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και με τα χρήματα που συγκέντρωσαν, αγόρασαν τρόφιμα τα οποία παρέδωσαν, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Νέες και οι νέοι αυτής της πόλης, με μπροστάρηδες τη «Νεολαία Ποντιακών Σωματείων Ν. Πιερίας» δείχνουν το δρόμο και αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη ζωή μας. Νέα παιδιά έρχονται να μας θυμίσουν πως στα δύσκολα μάθαμε να αντέχουμε, να παλεύουμε και να χαμογελάμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
3.512 κουτιά γάλα στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Εθελοντικής Ομάδας
23.12.12

Image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες, Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012, για πρώτη φορά στην πόλη της Κατερίνης, το στήσιμο ενός  «Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από γάλα» από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Image 

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, καθώς εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία Κατερίνης προσφέροντας ένα κουτί γάλα και τρόφιμα.

Συγκεντρώθηκαν 3.512 κουτιά γάλα τα οποία θα διατεθούν άμεσα στις οικογένειες που στηρίζονται από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Λίγο γάλα για πολλά παιδιά", στην Κατερίνη
17.12.12

Image 

Το Δένδρο από γάλα μεγάλωσε και άπλωσε τα  κλαδιά του και στην Κατερίνη

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα για να έχουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά του νομού μας ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Περισσότερα...
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Το παράνομο του Χριστάκη είναι η κορυφή ενός παγόβουνου αυθαιρέτων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα για προσωπικά οφέλη. Οι  διάσπαρτες αυτές εγκαταστάσεις μελλοντικά θα αλλοιώσουν το αδόμητο σήμερα περιβάλλον και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για τη γενικότερη νόμιμη δόμηση της περιοχής, αυτό δηλαδή που πολλοί περισσότεροι επιδιώκουν.

Φαίδρα Τ.

 
Studentsdesign