Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Λάδι
79 Διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: Εξαιρετικά Παρθένο Eλαιόλαδο
27.01.19

Image 

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί η 79η διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες" και θα διατεθεί Εξαιρετικά Παρθένο Eλαιόλαδο, οξύτητας 0,45 στην τιμή των 20€ ανά 5λιτρο σε τενεκεδένια συσκευασία.

Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για τους παραγωγούς. Πέρα από την πολύ μικρή σοδειά, η ποιότητα του λαδιού, ειδικά στην Πελοπόννησο, είναι μέτρια έως κακή και μετά βίας μπορεί να θεωρηθεί «Εξαιρετικά Παρθένο».

Μετά από ενδελεχή έρευνα αγοράς επιλέξαμε φέτος το ελαιοτριβείο του Νταμπώση Ιωάννη & ΣΙΑ Ο.Ε Stalida από την Κουλούρα Ημαθίας.
Το Εξαιρετικά Παρθένο Eλαιόλαδο που θα μας προμηθεύσει, ελέγχθηκε σε χημικό εργαστήριο, πληροί της προϋποθέσεις που θέσαμε και επιπλέον συμφωνήσαμε να είναι από παραγωγούς της Πιερίας και της Ημαθίας. Είναι κορονεΐκης ποικιλίας και η οξύτητα του κάτω από 0.45 γραμμές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Εθελοντική Ομάδα ζητά συγνώμη από τους πολίτες της 75ης διανομής «Χωρίς Μεσάζοντες»
03.06.18

Image

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η 75η διανομή “Χωρίς Μεσάζοντες” στην οδό Φλέμινγκ, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων της Κατερίνης.

Ηταν μία από τις μεγαλύτερες διανομές των τελευταίων ετών στην οποία συμμετείχαν 917 οικογένειες και διατέθηκαν συνολικά 19,5 τόνοι εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου από την Καλαμάτα, στην τιμή των 19 ευρώ το πεντόλιρο.

Πρόκειται για ελληνικό προϊόν κορυφαίας ποιότητας, το οποίο εξάγεται μόνο στο εξωτερικό και η τιμή του κανονικά είναι διπλάσια από αυτήν με την οποία διατέθηκε την Κυριακή στους πολίτες της Πιερίας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας προς 19€ το 5λιτρο! Ανοιξαν οι φόρμες παραγγελιών.
20.05.18

Image 

Image  

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 την 75η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» κατά την οποία θα διατεθεί Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας, οξύτητας 0,30 σε τενεκεδένιες συσκευασίες των 5 λίτρων στην τιμή των 19€.

Το ελαιόλαδο είναι κορυφαίας ποιότητας από παραδοσιακή Κορωνέικη ελιά το οποίο εξάγεται κυρίως στο εξωτερικό. Το „Olivi“ του Κτήματος Νικολόπουλου είναι ελαιόλαδο με πολύ χαμηλή οξύτητα (έως 0,3), φρουτώδη και ελαφριά γεύση και παράγεται με αποκλειστικά βιολογικά λιπάσματα και καθόλου φυτοφάρμακα σε οικολογικό πιστοποιημένο ελαιοτριβείο, χαμηλή θερμοκρασία και αφιλτράριστο.

Οι δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» εδραιώνονται πλέον και στο Λουξεμβούργο

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με υποδειγματικό τρόπο πραγματοποιήθηκε 72η διανομή “Χωρίς Μεσάζοντες” στην Κατερίνη
04.02.18

Image 

Η αισχροκέρδεια ζει και βασιλεύει, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν γονατίσει από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα παρακολουθεί απλώς την ληστεία του ελληνικού λαού με ...αριστερά συναισθήματα. 

Σήμερα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων δίπλα στον Καπνικό Σταθμό πραγματοποιήθηκε η 72η διανομή “Χωρίς Μεσάζοντες” από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο και μόλις μέσα σε τρεις ώρες διατέθηκαν συνολικά 19 τόνοι εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου σε 830 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

Οι εκπρόσωποι του ελαιουργικού συνεταιρισμού Ριζομύλου Μεσσηνίας εισέπραξαν συνολικά 85.000 ευρώ και επέστρεψαν στον τόπο τους με ζεστό ρευστό χρήμα στο χέρι και όχι την 12μηνη και πολλές φορές ακάλυπτη επιταγή του μεσάζοντα εμπόρου. Το δε ελληνικό κράτος εισέπραξε περίπου 10.000 ευρώ ΦΠΑ ενώ οι πολίτες της Πιερίας προμηθεύτηκαν ένα αγροτικό προϊόν άριστης ποιότητας σε πολύ χαμηλή τιμή και εξοικονόμησαν περισσότερα από 30.000 Ευρώ, χρήματα τα οποία θα μείνουν στον τόπο μας και θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Χωρίς Μεσάζοντες»: Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο στις 4 Φεβρουαρίου
23.01.18

Image 

Image  

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, από τις 08:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η 72η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στο πάρκινγκ των δικαστηρίων και θα διατίθεται Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, κορυφαίας ποιότητας, από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Ριζόμυλου Μεσσηνίας, στην τιμή των 22,5 € ανά πεντόλιτρο, σε τενεκεδένια συσκευασία.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει πραγματοποιήσει χημικές εξετάσεις του ελαιόλαδου και αυτές βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών (βλέπε αποτελέσματα εδώ).

Για να γίνει αντιληπτό πόσο συμφέρουσα είναι η τιμή του λαδιού που θα διατεθεί, παρατίθενται οι τιμές ελαιόλαδου αντίστοιχης ποιότητας το οποίο βρίσκει κανείς μόνο στα Tuty Free της χώρας.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Χωρίς Μεσάζοντες»: Λαϊκή Συνέλευση με στόχο τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης
01.04.17

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κατηγορεί τους κυβερνητικούς βουλευτές για εμπαιγμό και παραπληροφόρηση! Ο προτεινόμενος νόμος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις «Αγορές Καταναλωτών» βάζει ταφόπλακα στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες».

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων της Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ, πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η 67η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες».

Ακριβώς πριν 5 χρόνια, από τον χώρο αυτό είχε ξεκινήσει το «κίνημα της πατάτας» το οποίο παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες κατάφερε να αναδείξει την αισχροκέρδεια και την αδικία που συντελείται σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελαιόλαδο "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ" από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
28.02.17

Image 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πώληση 20-30 τόνων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

Τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας προτίθενται άμεσα να προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου για τις οικογένειές τους και εντός των επόμενων εβδομάδων, πρόκειται να προβούν σε ομαδική παραγγελία στο πλαίσιο της δράσης "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ".. Για το σκοπό αυτό καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές συνεταιρισμούς ελαιολάδου να επικοινωνήσουν με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου και έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν μία ποσότητα 20 έως 30 τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου οξύτητας < 0,4 και Κ έως 16, εσοδείας 2016, σε συσκευασία μεταλλικού δοχείου χωρητικότητας 5 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ρεπορτάζ του news247.gr για την 63η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες»
27.09.16

Image 

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, στον χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» η 63η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες».

Ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Λιάμης με ένα εκτενές άρθρο/φωτορεπορτάζ στο News247.gr περιγράφει το κλίμα της διανομής, τις ανησυχίες των πολιτών και τους προβληματισμούς του κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έκτακτη Λαϊκή Συνέλευση για το «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη
23.09.16

Image

Αύριο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, μετά την λήξη της διανομής ελαιόλαδου «Χωρίς Μεσάζοντες», στις 10:00, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων, όπως η συμμετοχή της ομάδας στην Πανελλαδική διαμαρτυρία του Οκτωβρίου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες να παραβρεθούν στη Λαϊκή Συνέλευση του Σαββάτου. Επίσης καλεί τους 3 κυβερνητικούς βουλευτές να βρίσκονται εκεί, όπως και στο παρελθόν, όταν έδιναν τα εύσημα στις πρωτοβουλίες οργάνωσης αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προσοχή! Αλλαξε ο χώρος διανομής του Σαββάτου!
22.09.16

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η 63η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» (Ελαιόλαδο Μεσσηνίας) θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Εμποροπανήγυρης και όχι στο πάρκινγκ των δικαστηρίων.

Λόγω του μεγάλου αριθμού παραγγελιών ελαιόλαδου (550 οικογένειες) της 63ης διανομής «Χωρίς Μεσάζοντες» και φοβούμενοι την κυκλοφοριακή συμφόρηση της οδού Φλέμινγκ, πλησίον της οποίας διεξάγεται η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον χώρο διανομής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Κίνημα της πατάτας»: Αυτόν τον αγώνα δεν θα τον χάσουμε!
16.09.16

Image

Image 

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης, θα πραγματοποιηθεί η 63η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για την σημαντικότερη διανομή στα 4 χρόνια δράσης της ομάδας, διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει άμεσα την διάλυση του κινήματος που έχει ανακουφίσει χιλιάδες νοικοκυριά.

Θα είμαστε όλοι εκεί! Θα είμαστε εκεί! Όλοι, μια γροθιά ενωμένοι, φορώντας τα κίτρινο γιλέκο της ομάδας, για να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για όλα όσα προγραμματίζονται σε βάρος των καταναλωτών και των μικροπαραγωγών της χώρας. Θα είμαστε εκεί, διότι αυτόν τον αγώνα δεν σκοπεύουμε να το χάσουμε! Θα παλέψουμε, θα αντισταθούμε και θα υπερασπίσουμε αυτό που κερδίσαμε με τον ιδρώτα μας.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ν. Μεσσηνίας θα διαθέσει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο ελέγχθηκε σε βιοχημικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα έδειξαν πως πρόκειται κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο το οποίο θα πωλείται προς 20€ το μεταλλικό δοχείο των 5 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Χωρίς Μεσάζοντες»: εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
16.09.16

Image

Image 

Το Σάββατο, 1 Απριλίου 2017, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων, στην Οδό Φλέμινγκ, θα πραγματοποιηθεί η 67η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ν. Μεσσηνίας θα διαθέσει εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο ελέγχθηκε σε βιοχημικό εργαστήριο και τα αποτελέσματα έδειξαν πως πρόκειται κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδο (οξύτητας 0,41) το οποίο θα πωλείται προς 22€ το μεταλλικό δοχείο των 5 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απορρυπαντικά και Ελαιόλαδο Μεσσηνίας προς 17€/5λιτρο
04.06.15

Image
Image 

Διακριτικά, αντί προλόγου:

Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να προχωρήσει, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, στην νομιμοποίηση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες» και στην νομική προστασία του κινήματος. Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει το επόμενο Σάββατο 11 Ιουλίου 2015, την 55η διανομή και με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζει, πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, αλλαγές νόμων για την ενίσχυση των αδύναμων λαϊκών στρωμάτων μπορούν να γίνουν ακόμη και με …κλειστές τις τράπεζες!

Το Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί διανομή απορρυπαντικών και εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Μεσσηνίας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για ελληνικά προϊόντα, απορρυπαντικά από τον Ν. Πιερίας και ελαιόλαδο Μεσσηνίας, κορυφαίας ποιότητας, φετινής σοδειάς, το οποίο θα διατίθεται προς 17€ το πεντόλιτρο σε πλαστική διάφανη συσκευασία.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας
25.03.14

Image 

Την 5η Απριλίου 2014, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί διανομή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου Καλαμάτας «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Πρόκειται για ελληνικό ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας, φετινής σοδειάς και θα διατίθεται προς 18€ το πεντόλιτρο σε τενεκεδένια συσκευασία.

Ο προμηθευτής έχει καταθέσει δείγματα του προϊόντος του τα οποία εξετάστηκαν στο βιοχημικό εργαστήριο της Agrolab στην Αθήνα. Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε τα αποτέσματα. Το προϊόν δεν παρουσιάζει υπολείμματα φυτοφαρμάκων και είναι οξύτητας 0,3. Η προέλευση του είναι ελληνική και αυτό πιστοποιείται από τα παραστατικά αγοράς του από Έλληνες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας, τα οποία έχουν κατατεθεί στην ομάδα μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διευρύνεται η κοινωνική προσφορά των δράσεων "Χωρίς Μεσάζοντες"
18.04.13

Image

Μετά από συνεννόηση με τον προμηθευτή, 0,50€ από κάθε 5λιτρο θα διατεθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου» με στόχο τη χρηματοδότηση του «Κοινωνικού Ιατρείου» της πόλης μας στον Καπνικό Σταθμό, το οποίο θα λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Αγαπητοί συμπολίτες

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στη διαδικτυακή ψηφοφορία για την επιλογή του προμηθευτή ελαιολάδου. Η ψηφοφορία ανέδειξε τον προμηθευτή «Ξυλούρη» από την Κρήτη στην πρώτη θέση με ποσοστό 62,90% (351 ψήφους).

Έτσι, οι φόρμες παραγγελιών θα παραμείνουν ανοιχτές από σήμερα έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, ώρα 20:00.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποτελέσματα ψηφοφορίας ελαιολάδου
17.04.13

Image 

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, ώρα 12:00.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 558 πολίτες.

Έλαβαν:

 • ΞΥΛΟΥΡΗΣ/ Κρήτη
  έλαβε 351 ψήφους και κατέλαβε την 1η θέση με 62,90%

 • ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Καλαμάτα
  έλαβε 145 ψήφους και κατέλαβε την 2η θέση με 25,98%

 • ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ/Κρήτη
  έλαβε 62 ψήφους και κατέλαβε την 3η θέση με 11,11%

Οι φόρμες παραγγελιών θα ανοίξουν εντός των επόμενων ωρών.

Για να δείτε πως ψήφισαν οι πολίτες, κάντε κλικ εδώ .

 
Επιλέξτε εσείς τον προμηθευτή ελαιολάδου
12.04.13

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες

Τους τελευταίους τρεις μήνες, μετά από επανειλημμένες συναντήσεις και συζητήσεις με παραγωγούς/προμηθευτές ελαιολάδου από ολόκληρη την Ελλάδα, και βεβαίως, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σας προτιμήσεις και υποδείξεις,  καταλήξαμε στην προεπιλογή των τριών παρακάτω προμηθευτών:

 • ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/Καλαμάτα
 • ΞΥΛΟΥΡΗΣ/ Κρήτη
 • ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ/Κρήτη

Συμφωνήσαμε να μας προμηθεύσουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

 • οξύτητας έως 0,55 γραμμές (την ημέρα της παράδοσης)
 • εσοδείας 2013
 • σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων
 • με έκδοση αποδείξεων στις οποίες θα περιέχεται ο ΦΠΑ
 • παραδοτέο στην Κατερίνη -με τα έξοδα να επιβαρύνουν εξολοκλήρου τον προμηθευτή-, το Σάββατο 27 Απριλίου 2013.

Πρόκειται για ποιοτικά άριστα προϊόντα, τα οποία συνοδεύονται με τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τις χημικές αναλύσεις.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οδηγίες για την διανομή του Σαββάτου 26 Μαΐου 2012 (Ελαιόλαδο ΙΙ)
24.05.12

Image 

Φίλη, φίλε της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η παρούσα επιστολή απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς που έχετε παραγγείλει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης που θα διανεμηθεί το Σάββατο, 26 Μαΐου 2012, από τις 07:00 το πρωί στο παρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης.

Τους λόγους που μας ανάγκασαν να επιλέξουμε το χώρο αυτό, μπορείτε να διαβάσετε εδώ: «Το τσίρκο του Δήμου Κατερίνης»

Η τιμή της συσκευασίας των τεσσάρων 5 λίτρων (χαρτοκιβώτιο), όπως γνωρίζετε, ανέρχεται στα 15,5 Χ 4 = 62 €.

Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, θα λάβετε ένα SMS στο οποίο θα αναφέρεται η ακριβής ώρα παραλαβής της δικής σας παραγγελίας. Σας παρακαλούμε πολύ να τηρήσετε αυτή την ώρα οπωσδήποτε, ειδάλλως θα δημιουργηθεί χάος, αφού είναι αδύνατον όλες οι οικογένειες να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα. Σας παρακαλούμε πολύ να λάβετε σοβαρά την παράκληση αυτή, διότι ο χώρος είναι πολύ μικρός και αν δεν τηρηθεί η προτεινόμενη ώρα προσέλευσης, τότε θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο κόσμος έμεινε ενθουσιασμένος από την ποιότητα του λαδιού!
15.05.12

Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ποιότητα του ελαιολάδου το οποίο διατέθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, το περασμένο Σάββατο, σε περισσότερες από 2.200 οικογένειες στην Κατερίνη, ήταν άριστης ποιότητας! Αξίζει να σημειωθεί, πως την ίδια μέρα, συμπολίτες μας που αγόρασαν σχετικά μικρή ποσότητα  πρώτα για να το δοκιμάσουν, επέστεψαν μετά από λίγη ώρα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και ζητούσαν να μάθουν αν υπήρχε η δυνατότητα αγοράς αδιάθετου λαδιού.

Όμως, δεν ήταν μόνο η ποιότητα του προϊόντος άριστη. Η ομάδα, απαίτησε από τον προμηθευτή να παραδώσει, σε κάθε έναν αγοραστή ξεχωριστά, τις χημικές αναλύσεις του λαδιού και όλα τα πιστοποιητικά του προϊόντος, έτσι ώστε να γνωρίζει ο πολίτης, τι αγοράζει. Σας έδωσαν άραγε ποτέ βεβαίωση χημικών αναλύσεων σε σούπερ μάρκετ;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πέντε φορτηγά με συνολικό φορτίο 120 τόνους λαδιού
11.05.12

Image 

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η ομάδα από την οποία ξεκίνησε το «Κίνημα της πατάτας», με την παραγγελία 120 τόνων εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, αναδεικνύεται σήμερα ο μεγαλύτερος "παίκτης" στην ελληνική αγορά τροφίμων. Καμία αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν είναι σε θέση να παραγγείλει μια τόσο μεγάλη ποσότητα ελαιολάδου και πολύ περισσότερο, δεν είναι σε θέση να πληρώσει το προϊόν, όπως πληρώνουν οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης: Cash, τα λεφτά στο χέρι! Ξεχασμένος όρος εμπορικής συναλλαγής στις ημέρες κρίσης στη χώρας μας.

Πέντε φορτηγά με συνολικό φορτίο 120 τόνους λαδιού, ξεκίνησαν από το Ηράκλειο της Κρήτης και βρίσκονται καθοδόν για την Κατερίνη, όπου το Σάββατο 12 Μαΐου 2012, στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα διατεθούν σε 2.099 οικογένειες, οι οποίες κατέθεσαν τις παραγγελίες τους μέσω της ιστοσελίδας της πιερικής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το λάδι
07.05.12

Image

Ο προμηθευτής άρχισε σήμερα τη συσκευασία και όλα είναι έτοιμα
για την παράδοση της μεγαλύτερης ποσότητας λαδιού
που έχει πουληθεί ποτέ στη λιανική αγορά της χώρας μας.

100 τόνοι εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου θα διατεθούν
το Σάββατο 12 Μαΐου 2012, από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
στην Κατερίνη.

Του Νίκου Κωτίδη

Η Κυριακή 22 Απριλίου 2012, ήταν μία μέρα πρωτοποριακή όχι μόνο για την Κατερίνη, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Οι σημαντικότεροι, ίσως, συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις της Ελληνικής επικράτειας, βρέθηκαν στην πλατεία της πόλης μας και παρουσίασαν με τον ιδανικότερο τρόπο το προϊόν τους, δηλαδή 1) με δωρεάν δοκιμή και 2) με εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το πιο γνωστό και πιο σημαντικό αγαθό που μας δίνει η Ελληνική γη.

Αυτό το δεύτερο, ίσως είναι μακράν το σπουδαιότερο κέρδος για τον επισκέπτη-δοκιμαστή-ψηφοφόρο, γιατί όπως αποδείχθηκε, οι γνώσεις μας γύρω από το αντικείμενο του ελαιολάδου ήταν από περιορισμένες μέχρι ανύπαρκτες, με χειρότερη την περίπτωση των συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανομένων και των περισσοτέρων από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, της παραπληροφόρησης ή ακόμη και των λανθασμένων απόψεων που οδηγούν, φυσικά, σε λάθος συμπεράσματα...

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι τιμές λαδιού στην πόλη μας
28.04.12

Image 

Οι τιμές Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου στα Super Market της πόλης μας, σήμερα 29.04.2012, μετά από έρευνα αγοράς των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Ο μέσος όρος των 39 τιμών που συλλέξαμε ανέρχεται στα 21,5 €. Είναι δηλαδή κατά 6 € υψηλότερος από την τιμή πώλησης του ελαιολάδου "Ξυλούρης" το οποίο μπορούν να παραγγείλουν οι πολίτες της Πιερίας από την ιστοσελίδα της ομάδας μας..Το ίδιο λάδι διατίθεται σε Super Market άλλων πόλεων στην τιμή των 24,5 €.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Γιατί η νέα παραγγελία λαδιού;
28.04.12

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, αγαπητοί συμπολίτες,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, πως πρέπει να ακυρώσουμε όλες τις παραγγελίες λαδιού που έχουν κατατεθεί έως σήμερα Σάββατο 29.04.2012. Ο λόγος που μας οδηγεί σε αυτή την απόφαση είναι η αδυναμία του προμηθευτή κ. Τάγαρη, να διαθέσει την ποσότητα των 150 τόνων Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου, την οποία παρήγγειλαν οι πολίτες της Πιερίας. Ο προμηθευτής έλαβε την εντολή να διαθέσει την παραπάνω ποσότητα λαδιού μετά από το δημόσιο δειγματισμό της 22.04.2012 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, στον οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση προσφέροντας την τιμή των 13,5 € ανά πεντόλιτρο σε τενεκεδένια συσκευασία.

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις, η ομάδα κατέληξε στην απόφαση αυτή, διότι ο προμηθευτής, παρά τη δημόσια δήλωσή του παρουσία όλων των πολιτών, πως δύναται να διαθέσει την παραπάνω ποσότητα, αθέτησε την υπόσχεσή του. Αντιπρότεινε και έθεσε ως όρο την παράδοση σε τρεις δόσεις (τρία Σάββατα) των 50 τόνων, πράγμα που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη διανομή. Επίσης, αμφισβήτησε την ικανότητα της ομάδας, να διαθέσει την παραπάνω ποσότητα σε μία μέρα και θεώρησε δεδομένη την αποτυχία της διανομής, η οποία κατά την άποψή του θα οδηγούσε σε οργανωτικό χάος.

Image

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο από το Ηράκλειο Κρήτης

Έτσι αποφασίσαμε να επιλέξουμε τον αμέσως επόμενο προμηθευτή του διαγωνισμού, την Ε.Π.Ε. ΣΚΟΥΛΑ Α. (Ξυλούρης Γεώργιος) από το Ηράκλειο Κρήτης. Επειδή όμως η τιμή του προϊόντος δεν είναι η ίδια (15,5€ ανά 5λιτρο), διότι πρόκειται για μια διαφορετική ποιότητα λαδιού, είμαστε υποχρεωμένοι να διαγράψουμε όλες τις παραγγελίες που κατατέθηκαν μέχρι σήμερα και να σας παρακαλέσουμε να παραγγείλετε εκ νέου.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συγκέντρωση τηγανέλαιου στο χώρο της εμποροπανήγυρης
20.04.12

Image

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Αύριο, Σάββατο 21 Απριλίου 2012, από τις 07:30 έως 13:30, κατά τη διάρκεια διανομής των 120 τόνων πατάτας, στο χώρο της εμποροπονήγυρης, θα υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης μεταχειρισμένων μαγειρικών ελαίων (τηγανέλαιο). Φέρτε λοιπόν ότι έχετε συγκεντρώσει στο σπίτι σας και παραδώστε στη γραμματεία της αυριανής εκδήλωσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τώρα, σειρά έχει το λάδι
19.04.12

Οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας ανοίγουν δρόμους
πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα!

Θα παραγγείλουν λάδι μέσα από μια ομαδική διαδικασία
που θυμίζει Αρχαία Αγορά και πραγματική Δημοκρατία!

Image

Μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ), οι μεγαλύτεροι αγροτικοί  συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις της χώρας μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου, θα βρίσκονται την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 στην Κατερίνη.

Τα 3.500 μέλη της ΕΟΔνΠ και πολλοί άλλοι συνδημότες τους, προτίθενται, άμεσα, να προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα (50 – 300 τόνους) εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου για τις οικογένειές τους και εντός των επόμενων εβδομάδων πρόκειται  να προβούν σε ομαδική παραγγελία. Για το σκοπό αυτό, κάλεσαν όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές να προσέλθουν στην πόλη της Κατερίνης, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να δοκιμάσουν το λάδι που πρόκειται να αγοράσουν και να συναποφασίσουν, μέσω δημόσιας ψηφοφορίας, την επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επόμενο προϊόν, το λάδι;
12.04.12

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
(για πώληση 50-300 τόνων εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου)

Image

Τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας προτίθενται άμεσα να προμηθευτούν μεγάλη ποσότητα εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου για τις οικογένειές τους και εντός των επόμενων εβδομάδων, πρόκειται  να προβούν σε ομαδική παραγγελία. Για το σκοπό αυτό καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές να προσέλθουν στην πόλη της Κατερίνης, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας να δοκιμάσουν το λάδι που πρόκειται να αγοράσουν και να συναποφασίσουν μέσω δημόσιας ψηφοφορίας την επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς  όλους τους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, αλλά και προς τις επιχειρήσεις εκείνες που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας ελαιοκάρπου, παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν μία ποσότητα 50 έως 300 τόνους εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου οξύτητας < 0,3%, εσοδείας 2012,  σε συσκευασία μεταλλικού δοχείου χωρητικότητας 5 λίτρων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο.

Σας συγχαίρω! Έλληνες με καρδιά, για την απόφασή σας να ξεμπροστιάσετε έναν ανάξιο δήμαρχο και να αποτρέψετε την μόλυνση ενός τόπου ιερού για όλους εμάς τους Έλληνες. Είθε να αποτελέσετε φωτεινό παράδειγμα για ανάλογες περιπτώσεις όπου χρειαστεί, στη χώρα μας.
Σας χαιρετώ και σας τιμώ.
Μία Ελληνίδα

 
Studentsdesign