Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Δελτία τύπου, ανακοινώσεις
«Χωρίς Μεσάζοντες»: Σύσταση Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών
12.12.17

Image 

Δελτίο Τύπου

Κατερίνη 11-12-2017

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης Πρωτοβουλίες Πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες» από 8 πόλεις και 30 Παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε ομόφωνα τη σύσταση και λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών. Σκοπός η ενίσχυση της απευθείας διάθεσης ελληνικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές, η στήριξη των παραγωγών και η συνεργασία όλων των αυτοοργανωμένων και ακηδεμόνευτων πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάλεσμα για σύσταση Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών «Χωρίς Μεσάζοντες»
06.12.17

Image

Μία από τις αποφάσεις της 6ης Πανελλαδικής συνάντησης Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες» η οποία πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα στην Κατερίνη με συμμετοχή πολιτών και παραγωγών από όλη την Ελλάδα, ήταν η σύσταση  και η λειτουργία Πανελλαδικού Δικτύου Παραγωγών «Χωρίς Μεσάζοντες» με στόχο την ενίσχυση του κινήματος.

Για τον λόγο αυτό καλούνται όλοι οι παραγωγοί που συνεργάζονται ή επιθυμούν να συνεργαστούν με τις πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες», να συμμετέχουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, ώρα έναρξης 11:00 π.μ., στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Θλιβερή επιβεβαίωση
25.11.17

Image 

Άρθρο του δημοσιογράφου Χριστόφορου Κάσδαγλη με αφορμή την άρνηση του Δήμου Κατερίνης να παραχωρήσει τον χώρο της Εμποροπανήγυρης γαι την 70η διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες"

Είναι ευχάριστο να επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ σου – αλλά όχι πάντα.

Μόλις προ μηνός έγραψα ότι με τον πρόσφατο νόμο «περί υπαίθριου εμπορίου»,  επιχειρείται η εξόντωση των αγορών «Χωρίς μεσάζοντες». Σημείωνα ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αγκάλιασε (πιο σωστά: αντέγραψε) το κίνημα, ως κυβέρνηση επιχειρεί να το αποδυναμώσει υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των σουπερμάρκετ. Κι ότι ο νόμος θα καθιστούσε τις πρωτοβουλίες Χωρίς Μεσάζοντες έρμαια του κάθε δημάρχου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Δήμος δεν μας επιτρέπει την χρήση της Εμποροπανήγυρης
23.11.17

Image

Ο Δήμος Κατερίνης απορρίπτει το αίτημα της ομάδας 53409/09.11.2017 και δεν μας επιτρέπει την χρήση της Εμποροπανήγυρης την οποία μας διέθεται επί 6 χρόνια για την οργάνωση των «Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες»! Ο λόγος; Το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ άλλων, και από του 4 βουλευτές του νομού μας! Διαβάστε την απόφαση εδώ.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όσοι επιθυμείτε να παραλάβετε μόνο τα προϊόντα που παραγγείλατε, δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρά μόνο την επόμενη παράγραφο. Όσοι όμως ενδιαφέρεστε να μάθετε, τι μας ανάγκασε να οδηγηθούμε σε αυτή την απόφαση, σας παρακαλούμε να διαβάσετε αυτή την επιστολή μέχρι το τέλος.

Η 70η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στο Πάρκινγκ των δικαστηρίων από τις 08:30 το πρωί και όχι το Σάββατο, στην Εμποροπανήγυρη, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί!

Ο λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι ο παρακάτω: Ο Δήμος Κατερίνης επικαλείται το άρθρο 37 του νέου νόμου περί «Αγορών καταναλωτών» που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και μετά από 69 διανομές των τελευταίων 6 ετών (!), αρνείται να μας παραχωρήσει τον χώρο της εμποροπανήγυρης για την διεξαγωγή της παράδοσης των παραγγελιών που έχουν πραγματοποιήσει 366 οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αναβάλλεται η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη
17.11.17

Αναβάλλεται η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των δυσκολιών που έχουν προκύψει από την κακοκαιρία, η οποία πλήττει τον Νομό Πιερίας, αναβάλλεται η 70η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στην Εμποροπανήγυρη Κατερίνης.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το μεθεπόμενο Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος με τα ίδια προϊόντα. Οι φόρμες παραγγελιών θα συνεχίσουν παραμείνουν ανοιχτές.

Η συντονιστική Επιτροπή.

 
«Χωρίς Μεσάζοντες»: Έκκληση βοήθειας!
21.04.17
Image

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αν θα συνεχίσει να υφίσταται το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» για να μπορεί ο πολίτης/καταναλωτής να επιλέγει ελεύθερα την τροφή του και ο μικροπαραγωγός να διαθέτει και να διακινεί ελεύθερα τα προϊόντα του σε όλη την επικράτεια, δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από την καλή διάθεση μιας ομάδας 30-40 εθελοντών οι οποίοι εδώ και 5 χρόνια, υπομονετικά, φορτώνουν τις πατάτες και το λάδι στο αυτοκίνητό σας.

Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο αν το στηρίξουν οι πολίτες. Σε όλα τα επίπεδα και με κάθε τρόπο! Την Κυριακή χρειαζόμαστε την βοήθειά σας. Ναι, πρόκειται για μια έκκληση βοήθειας!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η εξαπάτηση των κοινωνικών κινημάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ
24.09.16

Image 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά, είχε κάνει σημαία του τις έννοιες της αυτοοργάνωσης και των κοινωνικών αγώνων και αγκάλιασε κάθε κινηματική δράση αντιγράφοντας ιδέες και πρακτικές που αναπτύσσονταν μέσα σε αυτά.

Αυτό συνέβη και στον τόπο μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει ιδεολογικά τα νεοαναδυόμενα κοινωνικά κινήματα  και εκμεταλλεύτηκε τις κινηματικές δράσεις (διόδια, προστασία Ολύμπου,  αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας, ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, όπως το νερό, λαϊκές αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» κλπ).  

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πολίτες της Πιερίας, προστατέψτε τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες»!
19.09.16

Image

Σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής «Χωρίς Μεσάζοντες» με θέμα την οργάνωση της 63ης διανομής στο πάρκινγκ των δικαστηρίων.

Η διανομή του Σαββάτου, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης είναι πολύ σημαντική. Καλούμε όλους τους πολίτες (παραγωγούς και καταναλωτές) να σταθούν στο πλευρό μας, όπως εμείς σταθήκαμε δίπλα τους επί 4 χρόνια με 63 διανομές προϊόντων. 

Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες της και τους προεκλογικούς «όρκους τιμής» για την νομική θωράκιση των αγορών «Χωρίς Μεσάζοντες», δυστυχώς, ελλείψει σοβαρού σχεδιασμού και με αστείες προτάσεις, συνεχίζει να ενισχύει την διαχρονική χαλάρωση και την αδυναμία ενός κράτους να παρεμβαίνει, να αρέσκεται επικοινωνιακά σε νοοτροπίες εξαγγελιών άνευ κόστους, να αναλώνεται σε επεξηγήσεις και αναλύσεις αγροτικής πολιτικής που ποτέ δεν σχεδίασε ή μελέτησε, έτσι για να δικαιολογεί τη δική του απραξία και παραλυσία, τα δύο απολύτως υπεύθυνα συστατικά της σημερινής οικονομικής μιζέριας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η επόμενη διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες" δεν είναι μια απλή συνηθισμένη διανομή
18.09.16

Image

Φωτο: ΕΟΔνΠ

Φίλοι μου καλημέρα

του Αναστασίου Αλχαζίδη

Θα ήθελα να θυμίσω σε όλους σας πως πριν 4 περίπου χρόνια γεννήθηκε στην πόλη μας το λεγόμενο από τα Μ.Μ.Ε " Κίνημα της Πατάτας " από την εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας με στόχο να διατεθούν τα προϊόντα των παραγωγών απευθείας στους πολίτες " Χωρίς Μεσάζοντες " .

Τότε κάποιοι έλεγαν πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα , κάποιοι άλλοι πως πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβονται κάποια συμφέροντα , άλλοι τα βαφτίσανε οικονομικά κάποιοι άλλοι πολιτικά , μερικοί είπαν πως αντικαταστήσαμε τους μεσάζοντες πίσω από αυτήν την κίνηση , εν πάση περιπτώσει χύθηκε πολύ μελάνι διατυπώθηκαν πολλά και διάφορα έγιναν πάρα πολλά άλλα θετικά κάποια άλλα κρίθηκαν ευτυχώς από λίγους αρνητικά .

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Χωρίς Μεσάζοντες»: σύσσωμοι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβερνητική μεθόδευση!
09.09.16
Image

Παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις λαϊκές αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», θεωρούμε, πως η απόφαση της Κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τις καταργήσει, είναι ειλημμένη.

Το συμπέρασμα,  το οποίο  συνάγεται από την πορεία των γεγονότων είναι,   ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικό επίπεδο,  χρησιμοποίησε τις Πρωτοβουλίες των Δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες», για ενισχύσει την δυναμική του στη κοινωνία,  πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Τις ανέχτηκε στο μεσοδιάστημα, έως  τις δεύτερες εκλογές και τώρα, που θεωρεί ότι δεν τις έχει πλέον ανάγκη,  προχωρά στο σχέδιο διάλυσή τους,  ευθυγραμμιζόμενος, με όλα εκείνα τα μεγαλοσυμφέροντα, που υποτίθεται ότι  θα έβαζε  "σε τάξη".

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση συμπαράστασης προς τους αγρότες από την ΕΟΔΝΠ
23.01.16
Image

Η ΕΟΔΝΠ δηλώνει πως στέκεται δίπλα σε όλους εκείνους που αγωνίζονται είτε με τα τρακτέρ είτε με τη γραβάτα, και εύχεται σύντομα ο αγώνας αυτός να καταστεί κοινός για το σύνολο του λαού μας που πλήττεται.

Η δράση της ομάδας “Χωρίς Μεσάζοντες” εδώ και 4 χρόνια,  ακηδεμόνευτα και μακριά από συστημικές λογικές, στηρίζει έμπρακτα την αγροτική οικογένεια και τους μικροπαραγωγούς, παρέχοντας στους καταναλωτές ελληνικά προϊόντα χωρίς «ενδιάμεσους», κατευθείαν από τον παραγωγό. Με το κίνημα της “πατάτας” καταφέρνουμε να:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Όταν το είχε ανάγκη, το είχε κάνει σημαία της!
30.10.15
Image
 
Απαξίωση και περιφρόνηση του δημόσιου χώρου
25.10.15

Image

Ο σύνδεσμος περιέχει φωτογραφικό υλικό

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, από τις 07:30 έως και τις 11:00, στην εμποροπανήγυρη Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η 58η διανομή αγροτικών προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ». Περίπου 300 οικογένειες, πολίτες με τα αυτοκίνητά τους, εισήλθαν στον γνωστό χώρο για να παραλάβουν τις παραγγελίες τους.

‘Όμως, σε ολόκληρη την έκταση της εμποροπανήγυρης υπήρχαν σκορπισμένες πλάκες μπετόν οι οποίες καθιστούσαν επικίνδυνη την διέλευση των αυτοκινήτων. Για να μην ματαιωθεί η παραγγελία φροντίσαμε να δημιουργήσουμε έναν πρόχειρο διάδρομο, απομακρύνοντας το μπετόν και ενημερώνοντας τους οδηγούς για τον κίνδυνο των εμποδίων. Η διανομή ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Φασόλια και λευκό σαπούνι 4 ελαίων
04.10.15

Image 

Image

Το επόμενο Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί η 57η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στο Πάρκινγκ των δικαστηρίων Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.

Θα διατεθούν φασόλια Νιγρίτας Σερρών από τον παραγωγό κ. Ντίκο, ο οποίος φέτος έσπειρε και καλλιέργησε τα χωράφια του μετά από συνεννόηση με εμάς (συμβολαιακή γεωργία). Τα φασόλια θα διατίθενται σε συσκευασία των τριών κιλών στην τιμή των 5€ (1,67 € το κιλό). Πρόκειται για φασόλια μέτριου μεγέθους, φετινής σοδειάς και πολύ βραστερά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» ζητά την προστασία της κυβέρνησης
31.01.15

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ζητά άμεσα από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να θωρακίσει νομικά τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες».

Χαιρόμαστε με τις πρώτες εξαγγελίες για μέτρα που θα προστατεύουν και θα ανακουφίζουν τα χαμηλότερα τμήματα της κοινωνίας μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, μέτρα για την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης, της θέρμανσης, της ύδρευσης, της περίθαλψης σ' αυτά τα νοικοκυριά.

Αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολα είναι τα πρώτα βήματα της σημερινής κυβέρνησης! Όμως, γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά,  πόσο δύσκολη και αμείλικτη είναι η καθημερινότητα, ιδίως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις οποίες η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οδήγησε στην αγκαλιά των σούπερ μάρκετ και των μεγαλεμπόρων, προσπαθώντας με ύπουλο τρόπο να βάλει τέλος στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κύριε Κωνσταντόπουλε, να η ευκαιρία!
28.10.14

Image

Κύριε Κωνσταντόπουλε,

Οι νόμοι που ψηφίσατε επιχειρούν να βάλουν τέλος στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες». Ένα κίνημα που ανέδειξε το πρόβλημα της αισχροκέρδειας και έθιξε μεγάλα συμφέροντα. Δεν πρόκειται για απλές υποψίες ούτε για παρερμηνείες ή έλλειψη γνώσεων.  Η κυβέρνηση επιχείρησε να απαλλαγεί από το ζιζάνιο «Χωρίς Μεσάζοντες» με μία μόνο παράγραφο μέσα σε έναν νόμο που έχει του κόσμου τις ασάφειες. Εξαίρεση αποτελεί το άρθρο  25 «Δεν επιτρέπεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων». Όλα τ’ άλλα είναι …άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

Για το άρθρο αυτό δεν μας είπατε τίποτα. Τόσο εσείς, όσο και το υπουργείο προσπαθείτε να παραβλέψετε και να υποβαθμίσετε το γεγονός προς αποφυγή πιθανής αντιπαράθεσης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στηρίξτε την Πανελλαδική διαματυρία
21.10.14

Image

Κάντε κλικ στον χάρτη για να λάβετε μέρος στην Πανελλαδική διαμαρτυρία ενάντια στην ύπουλη απόπειρα κατάργησης του κινήματος"ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ"

 
Προστατέψτε τα δίκτυα άμεσης διάθεσης αγαθών στους καταναλωτές
20.10.14

Image 

Κύριε Χριστόγιαννη,

Μέχρι σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, στον νομό Πιερίας  6.601 οικογένειες επέλεξαν να προμηθευτούν αγροτικά προϊόντα άριστης ποιότητας, σε χαμηλές τιμές, από τις 42 υποδειγματικές διανομές «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Οι χώροι διανομής διατέθηκαν στην ΕΟΔνΠ μετά από αίτημά της προς την Δημοτική Αρχή. Οι παραγωγοί τήρησαν όλα όσα προβλέπει ο νόμος, τα προϊόντα τους ελέγχθηκαν από βιοχημικά εργαστήρια, πληρώθηκαν άμεσα, με μετρητά, από τους καταναλωτές και εξέδωσαν τις απαραίτητες αποδείξεις. Το κράτος εισέπραξε τον ανάλογο Φ.Π.Α.

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε την άψογη οργάνωση αυτών των δράσεων, οι οποίες έγιναν αιτία να ακουστούν όμορφα λόγια για τον τόπο μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προβολή της ταινίας Greece: Days οf Change
20.10.14

Image

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 20.00

Το ντοκιμαντέρ της Έλενας Ζερβοπούλου
που προβλήθηκε στο φετινό διεθνές Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Η ταινία διαπραγματεύεται την ιστορία τριών Ελλήνων και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας που προσπαθούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Θα μπορούσε αυτή η κρίση να γίνει η ευκαιρία για να αλλάξουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας; Μέσα από τις ιστορίες τριών πρωταγωνιστών βιώνουμε το δυναμικό μιας θετικής αλλαγής στη σημερινή Ελλάδα που ξεκινά από τα κάτω. Μπορεί το δεδομένο της οικονομικής κρίσης να προξενήσει αλλαγές σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ύπουλη προσπάθεια κατάργησης του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες»
16.10.14

Image 

Όλοι εμείς οι κάτοικοι της Πιερίας που στηρίξαμε τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» ζητάμε να μας εξηγήσετε γιατί ψηφίσατε αυτό τον νόμο. Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και αναμένουμε άμεσα την έγγραφη δημόσια απάντησή σας.

Πιεριείς, στηρίξτε την πανελλαδική διαμαρτυρία

Αγαπητοί συμπολίτες

Το κίνημα «Χωρίς μεσάζοντες» γεννήθηκε στην πόλη μας, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανακούφισε εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά αδύναμους πολίτες και ανέδειξε διεθνώς το τεράστιο πρόβλημα της αισχροκέρδειας. Μόνο στον νομό Πιερίας 6.345 οικογένειες έχουν προμηθευτεί αγροτικά προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες» από τις 42 υποδειγματικές διανομές που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα.

Κι όμως, η κυβέρνηση, αντί να πατάξει τους μεσάζοντες και να περιορίσει τα κέρδη τους, ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Πρόσφατα, ψηφίστηκε ο νέος νόμος περί λαϊκών αγορών σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (!!!) και δεν επιτρέπεται η έκδοση αδειών πλανόδιου εμπορίου σε νέους αγρότες. Δηλαδή, στο εξής, ο νέος παραγωγός που θα βάλει πχ. 10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, παρά μόνο στους εμπόρους και στα σούπερ μάρκετ.

Ναι, αυτό τον νόμο τον ψήφισαν και οι 4 βουλευτές του νομού μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΠΟΙΗΜΑ: Χωρίς Μεσάζοντες
26.07.14

Image 

Του Πασχάλη Μηντσίδη

Αγαπητοί συνεθελοντές και συνεθελόντριες,

Στη διανομή του Σαββάτου, 26 Ιουλίου 2014, μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε το πρωί στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης. Ο κ. Πασχάλης Μηντσίδης, εμπνεύστηκε από μας το ποίημα Χωρίς Μεσάζοντες, όταν μας γνώρισε, όπως είπε, κατά την προηγούμενη διανομή των απορρυπαντικών. Αυτήν τη φορά δεν ήρθε για να αγοράσει πατάτες ή κρεμμύδια. Ήρθε μόνο και μόνο για να μας μοιράσει σε φωτοτυπίες το ποίημά του, που το έχει ήδη δημοσιεύσει στην εφημερίδα Πιερικοί Αντίλαλοι, στο φύλλο της 16ης Ιουλίου 2014.

Τον ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα δύναμης κι αγωνιστικότητας.

Χωρίς Μεσάζοντες

Συγχαρητήρια στην Εθελοντική
Ομάδα Χωρίς Μεσάζοντες
Που δίνει μάθημα ανθρωπιάς
Στης διαπλοκής τους παράγοντες.

Μετά από πολύ καιρό
Επισκέφθηκα την ομάδα αυτή
Θαύμασα την άρτια οργάνωσή της
Και την τακτική.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκτελούν το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες
04.05.14

Image 

Άρθρο με τίτλο «Εκτελούν το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες» του Ηλία Τσολακίδη, ιδρυτικού μέλους της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, φιλοξενεί σήμερα το ThePressProject.

«Με τις ρυθμίσεις του υπαίθριου, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, επιχειρείται να δοθεί τέλος και στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», και μάλιστα ύπουλα, κρυφά και υπόγεια, χωρίς η πρόθεσή τους αυτή να ομολογείται κάπου ρητά» αναφέρεται στο άρθρο στο οποίο αποκαλύπτεται η πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει τις σχέσεις παραγωγών/καταναλωτών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες», οδηγώντας τους τελευταίους στην αγκαλιά των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, η ομάδα που πρωτοστάτησε στο κίνημα κατά των μεσαζόντων, καλεί τους πολίτες να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεση τους στις ενέργειες της κυβέρνησης και να προστατέψουν ότι χτίστηκε με τόσο κόπο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ: http://www.thepressproject.gr/article/61161/Ekteloun-to-kinima-Xoris-Mesazontes

 
Σας καλούμε να γιορτάσετε μαζί μας.
27.03.14

Image 

Ναι, γιορτάζουμε! Γιορτάζουμε, γιατί πέρσι καταφέραμε να πείσουμε 4 παραγωγούς του νομού μας να καλλιεργήσουν με συμβολαιακή γεωργία 480 στρέμματα όσπρια, τα οποία διατέθηκαν «Χωρίς Μεσάζοντες» στους καταναλωτές της Πιερίας.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, από τις 11:00 – 14:00, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού, θα μαγειρέψουμε ρεβίθια! Θα φτιάξουμε ρεβιθοκεφτέδες, κριτσίνια, σαλάτες, θα ψήσουμε ψωμί από ρεβιθάλευρο και θα πιούμε παρέα με τους παραγωγούς μας ένα ποτήρι κρασί. Θα γιορτάσουμε τη συμφωνία μας για την νέα καλλιεργητική περίοδο. Θα μαγειρέψουμε ένα ελληνικό, ντόπιο γεωργικό προϊόν, αυτό που καλλιεργούσαν οι παππούδες στον τόπο μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πλούτος της πόλης μας είναι οι άνθρωποί της
11.12.13

Image 

του Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου
δημοτικού συμβούλου Κατερίνης

Πήγα  κι εγώ προχθές, στο διάλειμμα οικογενειακών υποχρεώσεων να παραλάβω τα πορτοκάλια που παράγγειλα σε μια από τις πολλές, πάρα πολλές, διανομές της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον και συγκινητικό είναι οι δεκάδες εθελοντές οι οποίοι από πολλά πόστα βοηθούν στην διανομή των προϊόντων, από την ασφάλεια εισόδου- εξόδου στο χώρο για να μην γίνου αυτοκινητιστικά ατυχήματα, μέχρι το παρκάρισμα, την ουρά και τον έλεγχο των παραγγελιών.

Δεκάδες συμπολίτες μας φίλοι, γνωστοί, άγνωστοι σε μας και μεταξύ τους, άνδρες και γυναίκες, εργαζόμενοι , άνεργοι , συνταξιούχοι, συμμετέχοντες οι όχι στις διάφορες κινητοποιήσεις, βρίσκονται εκεί με την διάθεση να προσφέρουν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
4 Προϊόντα "Χωρίς Μεσάζοντες"
03.12.13

Image

Σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013, μετά τις 14:00 ανοίγουν οι φόρμες παραγγελιών «Χωρίς Μεσάζοντες» για τα παρακάτω προϊόντα:

 • Πορτοκάλια Λακωνίας ποικιλίας Μέρλιν  προς 0,35€ το κιλό σε συσκευασίες των 8 κιλών
 • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις από τους Σοφάδες Καρδίτσας (κυλινδρόμυλοι Ζαμπόγα Α.Ε.) προς 0,50€ το κιλό σε συσκευασίες των 10 κιλών
 • Φακές ποικιλίας "Δήμητρα" (από παραγωγό της Πιερίας) προς 1,5€ το κιλό σε συσκευασίες των 3,3 κιλών
 • Ρεβίθια ποικιλίας "Θήβα" (από παραγωγό της Πιερίας) προς 2€ το κιλό σε συσκευασίες των 5 κιλών

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης

 
Πρόσκληση για συζήτηση με θέμα τη συμβολαιακή γεωργία
19.10.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τους παραγωγούς του νομού που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους με συμβολαιακή γεωργία (απευθείας διάθεση της παραγωγής στους καταναλωτές μέσα από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες») να λάβουν μέρος στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Φέτος καλλιεργήθηκαν στο Ν. Πιερίας 480 στρέμματα όσπρια με συμβολαιακή γεωργία και η σοδειά των παραγωγών διατέθηκε χθες, Σάββατο 19 Οκτωβρίου απευθείας στους καταναλωτές, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Οι παραγωγοί διέθεσαν τη σοδειά τους μέσα σε ένα πρωινό και εισέπραξαν άμεσα τα χρήματά τους. Την οργάνωση των παραγγελιών και της διάθεσης ανέλαβαν -ως γνωστό-,  εθελόντριες και εθελοντές του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκπομπή της κρατικής ολλανδικής τηλεόρασης
15.09.13

Image 

Φέτος, στις αρχές του καλοκαιριού, μια ομάδα Ολλανδών δημοσιογράφων βρέθηκε και στην Κατερίνη, για να καταγράψει εικόνες από τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κρατικής ολλανδικής τηλεόρασης για τις δυνατότητες της εναλλακτικής οικονομίας στη χώρα μας: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2013-2014/griekenland.html

 
480 στρέμματα όσπρια στην Πιερία για το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»
08.06.13

Image 

Μια ακόμη διανομή προϊόντων „Χωρίς Μεσάζοντες“ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, το πρωί του Σαββάτου, 8 Ιουνίου, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης στο συνοικισμό της Ανδρομάχης στην Κατερίνη.

Ήταν η 25η διανομή τροφίμων "Χωρίς Μεσάζοντες" στην ιστορία της Εθελοντικής Ομάδας από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα και προσέλκυσε το ενδιαφέρον παγκοσμίων τηλεοπτικών σταθμών και ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Ολλανδική δημόσια τηλεόραση στην Κατερίνη
01.06.13

Image 

Από τη Δευτέρα, μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, συνεργείο της Ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης  VPRO θα βρίσκεται στην Κατερίνη για τα γυρίσματα 50λεπτου ντοκιμαντέρ της εκπομπής Tegenlicht, με θέμα το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες».

Το Tegenlicht είναι εκπομπή 50λεπτων ντοκιμαντέρ η οποία το έτος 2009 έλαβε το βραβείο της καλύτερης εκπομπής επικαιρότητας στην Ευρώπη (βραβείο Europa 2009, Best Television Current Affairs Programme of the Year 2009). 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των ολλανδών δημοσιογράφων στην πόλη μας θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στο χώρο της Εμποροπανήγυρης κατά τη διάρκεια της διανομής του επόμενου Σαββάτου, στην Πλάκα Λιτοχώρου, στον Καπνικό Σταθμό και σε αγροκτήματα γεωργών οι οποίοι καλλιεργούν φέτος 480 στρέμματα όσπρια για λογαριασμό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας .

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παραγγελίες για: Φέτα, Πατάτες, Ελαιόλαδο
31.05.13

Image

Το επόμενο Σάββατο 8 Ιουνίου 2013, στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η επόμενη διανομή τροφίμων "Χωρίς Μεσάζοντες".  Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες για τα παρακάτω προϊόντα: Τυρί Φέτα, Ελαιόλαδο και Πατάτες .

 • Η διανομή θα ξεκινήσει στις 8:00 και θα ολοκληρωθεί στις 10:30.
 • Τα προϊόντα θα διατίθενται μόνο σε όσους έχουν καταθέσει παραγγελίες μέσω του συστήματος της ομάδας.
 • Οι τρεις προμηθευτές χουν καταθέσει στην ομάδα μας χημικές αναλύσεις και πιστοποιητικά καταλληλότητας των προϊόντων τους.

Διαβάστε περισσότερα για την ποιότητα των προϊόντων στη συνέχεια του άρθρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πιάσε μολύβι και χαρτί!
22.05.13

Image

Υπολόγισε τα χρήματα που κέρδισες αγοράζοντας από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» στο διάστημα από το Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα. Υπολόγισε τα χρήματα που μείνανε στην πόλη μας, αντί να καταλήξουν στους μεσάζοντες. Παρακολούθησε τις τιμές στα Σούπερ μάρκετ  της πόλης, πώς αυτές επηρεάστηκαν από τη διάθεση των ίδιων προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Λάδι, απορρυπαντικά, ρύζι, όσπρια …  Εξαίρεση οι πατάτες. Για λόγους που δεν εξαρτώνται από εμάς , δεν προχωρήσαμε σε διάθεση πατάτας τον τελευταίο χρόνο. Το διάστημα αυτό οι τιμή της πατάτας ανέβηκε από τα 70 λεπτά στα 90 έως και 1,40 εφέτος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα «Χωρίς Μεσάζοντες»,
21.05.13

Image 

Επιλέγοντας ελληνικά προϊόντα, κατ ευθείαν από τον παραγωγό «Χωρίς Μεσάζοντες»,

 • διασώζουμε θέσεις εργασίας,
 • ενισχύουμε την τοπική οικονομία,
 • ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας,
 • μειώνουμε τις εισαγωγές,
 • συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων,
 • δημιουργούμε προϋποθέσεις για επενδύσεις,
 • δίνουμε κίνητρα για περισσότερες, ποιοτικότερες καλλιέργειες των δικών μας αγροτικών προϊόντων, και βέβαια
 • ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ

Κυρίως όμως, αναδεικνύουμε την αισχροκέρδεια και την αδικία που συντελείται σε βάρος των γεωργών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Εξέγερση ενάντια στην απραξία"
10.03.13
Image

Η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche» εξυμνεί τις δράσεις των πολιτών της Πιερίας.

«Μήπως κάποια μέρα χρειαστεί, οι Γερμανοί να συμβουλευτούν τους Έλληνες, για να μάθουν πως τα κατάφεραν;». Με αυτό το ερώτημα κλείνει το εκτενές, ολοσέλιδο άρθρο του, ο δημοσιογράφος Hans von der Hagen, αφιερωμένο στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ», το οποίο φιλοξενείται στο σημερινό φύλλο της 10.03.2013, στην ενότητα «Wirtschaft», της γερμανικής εφημερίδας «Süddeutsche». Μάλιστα στη διαδικτυακή έκδοση το άρθρο συνοδεύεται από ένα 5λεπτο video (Hans von der Hagen/Sonja Sydow) στο οποίο γίνεται αναλυτική αναφορά στην πανελλαδική δράση «Χωρίς Μεσάζοντες», στο παράλογο καθεστώς των διοδίων και γενικότερα στις δράσεις της πολυσχιδούς ομάδας από την Κατερίνη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» αντικείμενο πανεπιστημιακών έρευνών
26.02.13

Image

Η διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς στους καταναλωτές και η μαζικές παραγγελίες, παρακάμπτοντας του μεσάζοντες, –το κίνημα της πατάτας- , ξεκίνησε ακριβώς πριν ένα χρόνο, το Φλεβάρη του 2012, στην Κατερίνη, από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Σήμερα, οι δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες» όχι μόνο εξαπλώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, αλλά αποτελούν και αντικείμενο πανεπιστημιακών ερευνών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο„New Internationalist“ η δράση "Χωρίς Μεσάζοντες"
16.01.13

Image 

Στο  αγγλικό περιοδικό „New Internationalist“  στην έκδοση του Ιανουαρίου 2013, γίνεται εκτενής αναφορά στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» και στην  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Η Αλεξάνδρα Σαλίμπα, Παραγωγός Ντοκιμαντέρ , στο 6σέλιδο άρθρο της «The good of small things» περιγράφει μια νέα ηλιαχτίδα ελπίδας, τα κινήματα των πολιτών που αναπτύσσονται τα τελευταία δύο χρόνια στις ελληνικές πόλεις, δίνοντας έμφαση στη δράση των μπροστάρηδων συμπολιτών μας, οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο με μια πρωτοβουλία που εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη χώρα προσφέροντας φτηνά προϊόντα πρώτης ανάγκης σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες: From cut-price potatoes to guerilla park-making, suicide prevention and rebel kitchens, Alexandra Saliba finds hope in grassroots Greece.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ΕΟΔνΠ ένα από τα «11 θετικά παραδείγματα της χρονιάς».
31.12.12

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αποτελεί ένα από τα «11 χαμόγελα του 2012».

Στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή» στο τεύχος της 30ης Δεκεμβρίου 2012, γίνεται αφιέρωμα σε πρόσωπα και προσπάθειες  που έκαναν τη χρονιά που σε λίγες ώρες θα μας αποχαιρετίσει, λίγο καλύτερη.

Μεταξύ των «11 θετικών παραδειγμάτων του 2102», των Ελλήνων που καινοτόμησαν, ανέλαβαν πρωτοβουλίες, οργάνωσαν δίκτυα εθελοντισμού ή απλά βοήθησαν το συνάνθρωπο, συμπεριλαμβάνεται και η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας».  Οι πολίτες της Πιερίας που «δεν περιμένουν να περάσει η κρίση, αλλά αγωνίζονται και συμβάλλουν στο να την ξεπεράσουμε όλοι».

Ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε με τον Ηλία Τσολακίδη, ιδρυτή της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποφασίστε εσείς!
11.01.13

Από πού θα πάρουμε λάδι, πατάτες, αλεύρι, ρύζι, τυρί ή όσπρια και σε ποια τιμή;

Image 

Συμπολίτες,

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στις  10:00 το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχίας, θα διεξαχθεί δειγματισμός αγροτικών προϊόντων, τα οποία πρόκειται να διατεθούν εντός των επόμενων εβδομάδων «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Μετά από ανοιχτή  πρόσκληση, περισσότεροι από 50 συνεταιρισμοί, παραγωγοί και προμηθευτές, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα βρίσκονται στην πόλη μας για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως λάδι, αλεύρι, πατάτες, τυρί, ρύζι, πορτοκάλια, απορρυπαντικά, χαρτικά είδη κλπ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αποφασίστε εσείς!
03.12.12

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι προσπάθειές μας να βρούμε παραγωγούς από τους οποίους θα προμηθευόμασταν πατάτες ποικιλίας agria (κιτρινόσαρκες, Α΄ποιότητας) φετεινής σοδειάς, σε μια ικανοποιητική τιμή για τους πολίτες, απέβησαν άκαρπες.

Η καλύτερη τιμή που έχει προσφερθεί σε πρωτοβουλίες πολιτών στο Βόλο, στη Λάρισα και στην Κατερίνη ανέρχεται στα 45 λεπτά το κιλό.

Εσείς θα συμφωνούσατε να προβούμε στη διάθεση της συγκεκριμένης ποικιλίας πατάτας με τιμή 0,45 € το κιλό;

Καταθέστε την άποψή σας στη διπλανή στήλη συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κανείς πλέον μόνος του! Την κρίση αυτή θα την περάσουμε όλοι μαζί!
25.11.12

Image 

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Ο Γιώργος Δ. είναι μέλος της ομάδας και συμμετέχει στις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες». Κατά τη διάρκεια της τελευταίας διανομής προσφέρθηκε να δωρίσει 200 έλατα στην ομάδα του «Κοινωνικού Παντοπωλείου». Πρόκειται για έλατα τα οποία βρίσκονται σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο  στα σύνορα του Νομού μας με την Κοζάνη, σε υψόμετρο 1.400 μ., στο οποίο στο παρελθόν φυτεύτηκαν έλατα για να πουληθούν ως Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Επειδή  λοιπόν χρειάζεται το χωράφι για άλλη χρήση, αναγκαστικά, πρέπει να κόψει τα δέντρα. Βέβαια, με την έγκριση και υπό την εποπτεία του Δασαρχείου Κοζάνης.

Η συντονιστική επιτροπή του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» αποδέχτηκε την πρόταση και προγραμμάτισε τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η ίδια η κοινωνία δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης
10.06.12

Image 

Ευτυχώς, μέσα στην κρίση η ίδια η κοινωνία δείχνει το δρόμο της ανάπτυξης, γυρίζοντας την πλάτη στις πρακτικές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Εφόσον το κράτος δεν μπορεί να μας προστατέψει, η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί καταργώντας όλους αυτούς που δημιουργούν μεγάλο κόστος ζωής σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Στην προσπάθεια αυτή, για την προσφορά στον καταναλωτή, σε τιμή παραγωγού των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος από κάθε λογής μεσάζοντες, είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόσκληση ενδιαφέροντος
20.09.12

Image 

Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ντόπιους παραγωγούς φασολιών, ρεβιθιών και πατάτας, απευθύνει η  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την πραγματοποίηση των επόμενων δράσεων «Χωρίς Μεσάζοντες» στην πόλη της Κατερίνης. Η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στις έντεκα  διανομές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012 και μέχρι σήμερα, δίνει στους εθελοντές της Πιερίας την ώθηση να οργανώσουν νέες μαζικές διανομές για τους συνδημότες τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το τσίρκο του Δήμου Κατερίνης!
24.05.12

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καταγγέλλει το Δήμο Κατερίνης για συστηματική καταστρατήγηση της πρωτοβουλίας «Χωρίς μεσάζοντες».

Παραχώρησαν το χώρο της εμποροπανήγυρης σε τσίρκο, ενώ η ομάδα αιτήθηκε και έλαβε εγγράφως απόφαση της Δημοτικής αρχής για τη χρήση του χώρου. Στο πάρκινγ των δικαστηρίων η διανομή λαδιού το Σάββατο 26 Μαΐου, από τις 7:00 το πρωί.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κατέθεσε στο Δήμο Κατερίνης αίτηση, με την οποία ζητούσε την παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου της εμποροπανήγυρης για τη δεύτερη διανομή ελαιολάδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2012. Η αίτηση έλαβε τον αριθμό πρωτοκόλλου 618/2012, εγκρίθηκε κανονικά και έτσι προχωρήσαμε στην οργάνωση των παραγγελιών.

Όμως, σήμερα, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε αναρτημένες αφίσες στις κολώνες της πόλης μας, οι οποίες διαφημίζουν παραστάσεις τσίρκου, το οποίο με την άδεια των υπηρεσιών του Δήμου μας, ήδη άρχισε να εγκαθίσταται στο χώρο της εμποροπανήγυρης και θα αρχίσει να λειτουργεί από το …Σάββατο 26 Μαΐου 2012!

Διαβάστε περισσότερα...
 
Το κίνημα της «πατάτας» ενηλικιώνεται!
23.04.12

Ο μεγαλύτερος και ο πιο αξιόπιστος «παίκτης» στην ελληνική αγορά ελαιολάδου σήμερα, είναι οι πολίτες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. Όχι μόνο για τις εντυπωσιακά μεγάλες παραγγελίες τους (150 τόνοι Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου) όσο για το γεγονός ότι πληρώνoυν τοις μετρητοίς!

Image  

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2012, μετά από πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ), από τις 10:00 έως τις 14:00, στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, βρέθηκαν οι μεγαλύτεροι αγροτικοί  συνεταιρισμοί και επιχειρήσεις της χώρας, που δραστηριοποιούνται στον τομέα επεξεργασίας παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου.

Τα 3.500 μέλη της ΕΟΔνΠ και πολλοί άλλοι συνδημότες τους, αποφάσισαν να παραγγείλουν ομαδικά, μεγάλη ποσότητα εξαιρετικού  παρθένου ελαιολάδου για τις οικογένειές τους. Για το σκοπό αυτό, κάλεσαν όλους τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές, από ολόκληρη τη χώρα, να προσέλθουν στην πόλη της Κατερίνης για να δειγματίσουν το προϊόν τους, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους δημότες να δοκιμάσουν το λάδι που πρόκειται να αγοράσουν και να συναποφασίσουν, μέσω δημόσιας ψηφοφορίας, την επιλογή του καταλληλότερου προμηθευτή.

Image 

Και έτσι έγινε! Το πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κιόσκι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στήθηκε η κάλπη για το ελαιόλαδο. Από νωρίς, εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν για να επισκεφτούν τους 24 προμηθευτές οι οποίοι παρουσίασαν ότι καλύτερο από τα προϊόντα τους.  Οι επισκέπτες δοκίμασαν με ψωμί, το λάδι των προμηθευτών, συζήτησαν μαζί τους και στο τέλος, προσήλθαν στην κάλπη για να ψηφίσουν το προϊόν της αρεσκείας τους.

Κάθε «ψηφοφόρος» έπρεπε πρώτα να εγγραφεί στον «εκλογικό κατάλογο» και έπειτα έριχνε το ειδικά διαμορφωμένο «ψηφοδέλτιο» στην κάλπη η οποία άνοιξε τις 10:00 το πρωί και έκλεισε στις 14:00 το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κραυγή αγωνίας από τους παραγωγούς!
28.06.12

Image

Τρέξτε να αγοράσετε μαρμελάδες Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας κλπ από τα Super Market και αγνοείστε τις μαρμελάδες με τις οποίες μεγαλώσατε. Μαρμελάδες φτιαγμένες από ντόπια φρούτα από τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας, βρασμένες στο καζάνι στη φωτιά. Που τέτοια πράγματα σήμερα; Απλώνουμε το χέρι και παίρνουμε απλά το έτοιμο βαζάκι από το ράφι, χωρίς καν να κοιτάξουμε ποια είναι η χώρα προέλευσής του.

Γι αυτό φτάσαμε έως εδώ! Γιατί κάθε τι ξένο το θεωρήσαμε, και δυστυχώς συνεχίζουμε να το θεωρούμε, καλύτερο και ανώτερο από τα δικά μας, ντόπια προϊόντα. Τρανή απόδειξη της αδιαφορίας μας για τα ντόπια προϊόντα αποτελεί η τρέχουσα ομαδική παραγγελία βερίκοκων από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Μόλις 650 οικογένειες αποφάσισαν να προμηθευτούν ντόπια βερίκοκα, άριστης ποιότητας, από τον Κάτω Αγιάννη Πιερίας στην τιμή των 0,50€ το κιλό, τη στιγμή που στην αγορά η τιμή τους φτάνει έως και τα 2€.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ακούγοντας σας σήμερα στο SKAI RADIO μέσω διαδικτύου ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα για το έργο σας.  Πόσο μάλιστα όταν επισκέφτηκα και την ιστοσελίδα σας, ομολογώ ότι κάνετε πού σοβαρή δουλεία στη περιοχή σας. Μπράβο σας σε εσάς και τους συνεργάτες σας. Αν και η υπόθεση του Ολύμπου είναι υπόθεση όλων μας.
Κ.Γ. Λονδίνο
 
Studentsdesign