Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Εξορύξεις Χρυσού
Πέτυχε τους σκοπούς της η πρώτη στάση του Καραβανιού Αλληλεγγύης στην Κατερίνη
24.11.13

Image

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη στάση του Καραβανιού Αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, τόσο στους σκοπούς του όσο και στην υποδοχή του από τους φορείς της πόλης. Το Γαλατικό χωριό, όπως αυτοαποκαλούνται όσοι συμμετέχουν σε αυτόν τον αγώνα, αναμίχθηκε με την τοπική κοινωνία και τα οφέλη ήταν αμοιβαία.

Image 

Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα δεν ήρθαν μόνο με αγωνιστικό πνεύμα, αλλά και με τη διάθεση να πραγματοποιήσουν μια επίθεση χαράς. Σίγουρα με την παρουσία τους ακύρωσαν την εικόνα τρομοκράτη και εγκληματία που κάποιοι προσπαθούν να τους προσάψουν, ενώ και η φιλοξενία που τους παρασχέθηκε τους έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστούν ακόμα καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αύριο καλωσορίζουμε τα αδέρφια μας από τη Χαλκιδική.
22.11.13

Image 

Το καραβάνι αλληλεγγύης θα βρίσκεται αύριο στην πόλη μας. Θα είμαστε όλοι στην κεντρική πλατεία για να καλωσορίσουμε τα αδέρφια μας από τη Χαλκιδική.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες της, αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στις 11:00 να βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης για να υποδεχτούμε το Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική και απευθυνόμαστε γι άλλη μια φορά σε εσάς, στα μέλη της ομάδας, στους φίλους και στις φίλες της.  Σας καλούμε, να είμαστε όλοι εκεί σε μια κοινή δράση αλληλεγγύης, γιατί ο τόπος τους είναι και δικός μας τόπος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη μας αφορά – όλοι στην πλατεία Ελευθερίας στις 23/11
19.11.13

Image

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Οι φορείς που έχουν αναλάβει την υποδοχή τους απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο της Πιερίας να προσέλθει, να ενημερωθεί και να στηρίξει, καθώς ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη μας αφορά όλους.

Τις επόμενες μέρες θα ενταθεί η ενημέρωση, με δημοσιεύσεις αλλά και με την παρουσία μελών της επιτροπής στην πλατεία Ελευθερίας. Ο αγώνας κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική, είναι και δικός μας αγώνας. Βλέπουμε ήδη την απειλή που ορθώνεται και για μας ως ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα, της ατμόσφαιρας, του εδάφους και της θάλασσας.

Και ενώ καταδικάζεται και υποθηκεύεται το μέλλον των τωρινών και επερχόμενων γενεών, στην περιοχή συντελείται αστυνομική βία, ποινικοποίηση, φίμωση σε μια δίωξη χωρίς προηγούμενο. Η αγάπη μας για τον τόπο μας είναι κοινή και αυτή γεννά την αλληλεγγύη. Θα πρέπει να δείξουμε ενότητα σε έναν αγώνα που προασπίζεται ζωές, δικαιώματα και το φυσικό περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο αγώνας της Χαλκιδικής, είναι και δικός μας αγώνας.
13.11.13

Image 

Στις 23 του Νοέμβρη, στις 11:00 το πρωί, θα είμαστε όλοι εκεί! Στην Πλατεία Κατερίνης για να υποδεχτούμε τους συναγωνιστές μας από τη Χαλκιδική.  

Εμείς, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες του κινήματος ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, και απευθυνόμαστε γι άλλη μια φορά σε εσάς, τα μέλη της ομάδας, τους συμπολίτες μας:  Σας καλούμε, να είμαστε όλοι εκεί σε μια κοινή δράση αλληλεγγύης, γιατί ο τόπος τους είναι και δικός μας τόπος .

Στην Ελλάδα σήμερα συντελείται ένα έγκλημα. Με αφορμή την οικονομική κρίση, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η δημοκρατία, η ελευθερία του λόγου, η ποιότητα ζωής γίνονται θυσία στο βωμό επιχειρηματικών συμφερόντων, πολιτικών φιλοδοξιών κι ενός νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, που στην Ελλάδα δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαρροή τοξικών στην Ρεντίνα από φορτίο της Ελληνικός Χρυσός
13.09.13

Περιβαλλοντικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Ρεντίνα Θεσσαλονίκης.

Αυτά ας τα βλέπουν οι ένθερμοι υποστηρικτές του ενταφιασμού των αποβλήτων της ΤΟSOH στους πρόποδες του Ολύμπου! 

Image 

Φορτηγό της Ελληνικό Χρυσός που μετέφερε συμπυκνώματα μετάλλων στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης υπέστη μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί το φορτίο και να πέσει στο έδαφος. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο ενώ  φορτηγά της εταιρείας έχουν πλησιάσει  για να συλλέξουν τα ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ήδη κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για επικίνδυνα υλικά τα οποία υπόκεινται στις διατάξεις της Οδηγίας SEVEZO  για τα βιομηχανικά απόβλητα και την επιμόλυνση πληθυσμού και μεγάλης έκτασης γης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ψήφισμα συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής
22.05.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στέκεται αλληλέγγυα και συμπαρίσταται στον ιερό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη σωτηρία του τόπου και των ανθρώπων που τον κατοικούν.

Συμπαρίσταται στον αγώνα των αγωνιστριών και των αγωνιστών για την υπεράσπιση του τοπικού πλούτου τους και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν αυτοί και τα παιδιά τους. Θεωρεί υποχρέωσή της  να υπερασπιστεί το δίκιο συμπολιτών της  για καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία των εισοδημάτων τους, που υπονομεύονται από μια βραχυπρόθεσμη επένδυση – εντολή με εξευτελιστικά αντισταθμιστικά οφέλη.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρωτομαγιά στον Κάκαβο, SOS Χαλκιδική
28.04.13

Η Πρωτομαγιά είναι απεργία. Είναι ημέρα αγώνα και διεκδίκησης.

Την πρωτομαγιά στη Χαλκιδική τη γιορτάζουμε στον Κάκαβο! Συγκεντρωνόμαστε στη Μ. Παναγία 10.00 π.μ. (προσυγκέντρωση στην Ιερισσό 8.30 π.μ.) και ανεβαίνουμε στο βουνό

Ξεχερσώνουν τον Κάκαβο! Kαταστρέφουν τις ζωές μας!  Kαταπατούν τα δικαιώματά μας!  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Image

 
Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε μάχη
10.04.13

Image 

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης. Συμμετέχουμε στην ταυτόχρονη Πανελλαδική διαμαρτυρία. Στηρίζουμε τα αδέρφια μας στην Ιερισσό.

Το πρόβλημα των κατοίκων της Ιερισσού, του Κιλκίς και της Θράκης είναι και δικό μας.

Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε μάχη για τη ζωή, για το μέλλον, για τον τόπο μας.

 
SOS!!! Η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Θράκη σας καλούν!
08.04.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, ώρα 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αδέλφια, πολίτες  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήπως ήρθε η ώρα να  αντισταθούμε;

Εγχώριες και διεθνείς δυνάμεις εξουσίας έχουν βάλει στόχο την ολοκλήρωση της καταστροφής και του ξεπουλήματος της χώρας μας! Εάν δεν ξεσηκωθούμε σύσσωμοι να τους εμποδίσουμε ο κίνδυνος του αφανισμού μας είναι σίγουρος. Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αγώνες για ελευθερία και είμαστε πεπεισμένοι ότι αγώνες χαμένοι είναι αυτοί που δεν έχουν δοθεί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Χάρη στα «προσόντα» των πολιτικών νάνων της Χαλκιδικής
28.03.13

Image

Η παραπάνω αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα τις  «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Μίλησαν τρεις καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο κ. Ζάγκας Χάρης, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας και ο κ. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής.

Εμείς, οι πολίτες που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των τριών καθηγητών, μετά την τρίωρη αυτή εκδήλωση, γίναμε σοφότεροι. Τώρα ξέρουμε, πως ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Πιερίας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης.

Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται από την ανάδοχο εταιρεία.

Image

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική: Πόσο κοντά, πόσο μακριά;
12.03.13
Image

Το οικονομικό έγκλημα, η περιβαλλοντική καταστροφή, η αντίσταση και το κίνημα συμπαράστασης

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, σε συνεργασία με τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής-Κιλκίς-Θράκης οργανώνει ημερίδα με θέμα: «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, ώρα 18:30, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στην οδό Φλέμινγκ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συλλαλητήριο ενάντια στο χρυσό θάνατο
06.03.13

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της σε πορεία ενάντια στο χρυσό θάνατο και στο καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί τον τελευταίο καιρό στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Όλες και όλοι το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 11.30, μπροστά στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη και πάλι στην πλατεία του Δημαρχείου.

 
Τώρα λοιπόν... καταλαβαίνετε τι εννοώ.
26.12.12

Image

Δείτε το βίντεο και ειδικά στο σημείο 7:20

Ο κόσμος τό' χει τούμπανο κι' εμείς κρυφό καμάρι!

Ρεζίλι πανευρωπαϊκώς. Το Γαλλικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι France2, στην εκπομπή του: «Ειδικός απεσταλμένος», την Πέμπτη 20-12-2012 είχε μια εκπομπή για την Ελλάδα, με τίτλο: «Ελλάδα: Το μεγάλο ξεπούλημα».

Το κανάλι είναι πανεθνικής εμβέλειας και την συγκεκριμένη εκπομπή , εγκυρότατη, την βλέπουν εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στα 25 περίπου λεπτά της εκπομπής γίνεται εκτενής αναφορά για τα περιουσιακά στοιχεία και την κληρονομιά που έβγαλε η χώρα μας κυριολεκτικά στο σφυρί (νησιά, λιμάνια, παλάτια, ακόμα και μεταλλεία), καθώς και για τις κακοδαιμονίες μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ως φιλόλογος το έχω μεγάλο μεράκι να υπηρετώ τη γλώσσα και τη λογοτεχνία μας. Μόλις είδα την ανακοίνωση του διαγωνισμού διηγήματος και ενθουσιάστηκα. Θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις.

Έλσα

 
Studentsdesign