Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Ενώνουμε τις φωνές μας κατά των πλειστηριασμών
21.11.13

Image

Για να υπογράψεις το ψήφισμα κάνε κλικ την εικόνα

Απαιτούμε από τους 4 βουλευτές του νομού μας να μη στηρίξουν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ούτε με όρους και προϋποθέσεις!

Η απελευθέρωση των πλειστηριασμών θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας! Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις υπεράνθρωπες θυσίες του ελληνικού λαού και να πει ΟΧΙ στην παράλογη απαίτηση της Τρόικας για απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να συνεχίσει να προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω της κρίσης, και να δεσμευτεί ότι κανένας πολίτης, για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον, δεν θα μείνει στο δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κανείς δεν εγγυάται για τις καταθέσεις των πολιτών
04.03.13

Image

Πρόκειται για μία σοβαρότατη απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου η οποία αφορά τις καταθέσεις των πολιτών. Λήφθηκε πρόσφατα και «σκεπάστηκε» επιμελώς από όλα τα ΜΜΕ:  Σε περίπτωση ανάγκης κανένα κράτος δεν πρόκειται να εγγυηθεί, δηλαδή να αποζημιώσει τους πολίτες.

Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας παρατίθεται μετάφραση δημοσιεύματος από  τα γερμανικά στα ελληνικά,  σύμφωνα με το οποίο, «Σε περίπτωση ανάγκης το κράτος θα σηκώσει τους ώμους του και θα επικαλεστεί τις δυσχερείς συνθήκες.»

Δελτίο τύπου της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου EFTA στα αγγλικά.
Luxembourg, 28 January 2013, Judgment in Case E-16/11, EFTA Surveillance Authority, PRESS RELEASE 02/2013 APPLICATION OF THE EFTA SURVEILLANCE AUTHORITY IN THE CASE OF ICESAVE DISMISSED

Το πρωτότυπο άρθρο στα γερμανικά: "Gerichtsurteil zur Einlagensicherung. Staat muss nicht zahlen" von start-trading.de

Μετάφραση: Γεωργία Χαρούλα Κωνσταντινίδου (Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας)

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ακολουθεί η μετάφραση του άρθρου στα ελληνικά:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μαζική προσέλευση πολιτών στην εκδήλωση «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά»
09.01.13

Image

Χθες, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, στις 17:00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της δράσης «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά». Στην κατάμεστη αίθουσα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, κυριολεκτικά, δεν έπεφτε βελόνι! Ήδη από τις 17:00 το απόγευμα πλήθος πολιτών βρέθηκε στον Καπνικό Σταθμό για να ενημερωθεί σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών προς τις τράπεζες.

Οι εισηγήτριες Φωτεινή Μάρκου και Ζηνοβία Καδηγιαννάκη, δικηγόροι του Τμήματος  Νομικής Προστασίας  της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ  και η κα Μαρουτσέλλα Βασιλειάδου εκπρόσωπος παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΚΠΟΙΖΩ, αναφέρθηκαν αναλυτικά στην πρακτική εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και απάντησαν σε δεκάδες ερωτήματα συμπολιτών μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάλεσμα για συγκρότηση ομάδας νομικών
07.01.13
Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας διοργανώνει την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 17:00 ενημέρωση - συζήτηση για το θέμα των Υπερχρεωμένων νοικοκυριών (Ν. 3869/2010). 

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στο "Κοινωνικό Παντοπωλείο" (οδός Φλέμιγκ - Καπνικός σταθμός - δίπλα στο παρκινγκ των Δικαστηρίων) και θα συμμετάσχουν και δικηγόροι της ΕΚΠΟΙΖΩ.  Είναι βέβαιο ότι πολλοί συμπολίτες μας, που μαστίζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση και αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, θα χρειασθούν νομική βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις του Νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Για το λόγο αυτό απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους δικηγόρους της Κατερίνης, να παρευρεθούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Στόχος είναι να συγκροτηθεί ομάδα νομικών, η οποία θα αναλάβει τη διεκπεραίωση υποθέσεων συμπολιτών μας, που επιθυμούν να υπαχθούν στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Υπάρχει λύση;
02.01.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Χθες, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Η νεοσύστατη ομάδα προχώρησε αμέσως στην πρώτη της δράση και προσκαλεί όλους τους πολίτες της Πιερίας που επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών τους προς τις τράπεζες, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση με θέμα  την "πρακτική εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων" με εισηγήτριες τις νομικούς Φωτεινή Μάρκου και Ζηνοβία Καδηγιαννάκη του Τμήματος  Νομικής Προστασίας  της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πρόταση για νέα δράση σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
21.12.12

Image 

του Ηλία Τσολακίδη

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει καθημερινά το πρόβλημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, λόγω του υπερβολικού τραπεζικού δανεισμού. Η υπερχρέωση αναδεικνύεται πλέον ως το δεύτερο μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα μετά την ανεργία.

Σύμφωνα με έρευνες το 60% των υπερχρεωμένων πολιτών, αδυνατούν να φανταστούν εαυτό τους πως θα είναι μετά από 20 χρόνια. Αυτό, δείχνει ότι χάνεται το όραμα για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Οι δόσεις του δανείου έχουν μετατραπεί πλέον σε «θηλιά» για την ψυχική υγεία των πολιτών, καθώς λόγω οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Είναι ενδεικτικό ότι από τους ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο ψυχικό νόσημα, το 23% έχει χρέη από δανεισμό.

Πως μπορούν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες το πρόβλημα των ακάλυπτων δανείων; Υπάρχει λύση;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τέλος με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για όλα αυτά που έζησα και ένοιωσα μαζί σας και που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.Σας ευχαριστώ πολύ που είδα κοντά σας πως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους για ένα χαμόγελο!
Θεσ/νίκη
Μαίρη Κ.
 
Studentsdesign