Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Δελτια τύπου/Ανακοινώσεις
Με τη δική σας βοήθεια ο Καπνικός Σταθμός απέκτησε και πάλι ζωή!
05.03.13

Image 

Από την αποθήκη αυτή πετάχτηκαν σκουπίδια. Τέθηκαν σε λειτουργία τα μεταλλικά ρολά τα οποία ήταν σφραγισμένα από σκουριές πολλών ετών, βάφτηκαν οι τοίχοι και εδώ, σε αυτό το χώρο, πραγματοποιήθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Όλυμπο.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους δημότες της Κατερίνης. Εκατοντάδες οικογένειες με μικρά παιδιά, νέοι και νέες αλλά και ηλικιωμένοι, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που κάποτε εργάστηκαν στο «Ινστιτούτο», συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του διεθνούς φεστιβάλ  Grito Rock – Thessaloniki Olympos 2013 το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Δεκάδες μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, εδώ και πολλούς μήνες, αφιέρωσαν, όλοι μαζί, χιλιάδες ώρες εργασίας για να «συμμαζέψουν» το χώρο. Δούλεψαν σκληρά και με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν, μετέτρεψαν τις εγκαταλελειμμένες αποθήκες του Καπνικού σε πραγματικά στολίδια. Ο Καπνικός Σταθμός απέκτησε και πάλι ζωή! Το «Ινστιτούτο» της οδού Φλέμινγκ στεγάζει σε έναν αξιοπρεπή πλέον χώρο το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της ομάδας και αυτό κάνει ιδιαίτερα περήφανα όχι μόνο τα μέλη της, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία

Διαβάστε περισσότερα...
 
300 παιδιά, μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα
03.03.13

Φωτορεπορτάζ από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, σήμερα Κυριακή 3 Μαρτίου 11:00 - 14:00.

Μεγάλη συμμετοχή οικογενειών με μικρά παιδιά στη δράση "300 παιδιά, μια ζωγραφιά, ένα μήνυμα".

Image

Image 

Η σελίδα αυτή θα ενημερώνεται κάθε 30 λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στη μνήμη των δύο φοιτητών
02.03.13

Image

Σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου στις 7 θα είμαστε όλοι εκεί στον Καπνικό Σταθμό για να ενώσουμε τη θλίψη με την οργή και τη φωνή μας, ενάντια σε αυτούς που καθημερινά μας κλέβουν τη ζωή και ακυρώνουν το μέλλον των παιδιών και της χώρας μας.

Ο καθένας που θα βρεθεί σήμερα, εκεί στη συναυλία του Grito Rock, ας ανάψει μαζί μας ένα κεράκι στη μνήμη των δύο φοιτητών που πέθαναν από ασφυξία στο διαμέρισμά τους, στη Θεσσαλική πόλη.

 
Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης ανοίγει τις πόρτες του στους πολίτες
02.03.13

Image 

Αν θέλαμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, θα δημοσιεύαμε αυτό το άρθρο το Φθινόπωρο, τότε, όταν σκοτώθηκε αυτό το φίδι, από μέλος της ομάδας μας, στην είσοδο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στην Οδό Φλέμινγκ, ούτε καν 50 μέτρα από την κεντρική είσοδο του δικαστικού μεγάρου.

Επιλέξαμε τη φωτογραφία αυτή για τονίσουμε τους κινδύνους που απορρέουν από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της πόλης, το οποίο μάλιστα συνορεύει με μια σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν περισσότερα από 400 παιδιά του δημοτικού.

Παρατίθενται μερικές φωτογραφίες τραβηγμένες τον Οκτώβριο, δηλαδή πριν 5 μήνες περίπου, όταν αποφασίσαμε να δράσουμε, αφού προηγουμένως επικοινωνήσαμε με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του νομού, χωρίς όμως να βγάλαμε άκρη.

Image 

Ο Καπνικός Σταθμός τον Οκτώβριο του 2012. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Δουλέψαμε σκληρά επί πέντε μήνες και στο διάστημα αυτό καταφέραμε να δώσουμε ζωή σε ένα από τα εναπομείναντα κτήρια-σύμβολα της πόλης μας.

Image 

Πέντε μήνες δουλειάς στο «Ινστιτούτο»: Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, από τις 11:00 το πρωί, ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, φρεσκοβαμμένος, ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του διεθνούς φεστιβάλ Grito Rock Thessaloniki Olympos 2013, αφιερωμένο στο μυθικό μας βουνό.

Image 

Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης, σήμερα: Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αυτά μαθαίνουμε στη νέα γενιά! Στα παιδιά μας.
26.02.13

Image 

Την Κυριακή 3 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 14:00, στο προαύλιο του Καπνικού Σταθμού, στην Οδό Φλέμινγκ, 300 μαθήτριες και μαθητές θα ζωγραφίσουν έναν τεράστιο πίνακα, ο οποίος θα φωτογραφηθεί και στη συνέχεια θα σταλεί σε 300 πόλεις, 30 διαφορετικών χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες συμμετέχουν στο διεθνές φεστιβάλ Grito Rock 2013, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον Όλυμπο.

Καλούνται, νέες και νέοι, γονείς μικρών παιδιών, αλλά και μεγάλοι, να συμμετάσχουν την Κυριακή στην παραπάνω δράση. Η χώρα μας, με την αποστολή του ομαδικού έργου τέχνης, θα στείλει ένα πολλαπλό μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο: Είμαστε δυνατοί και όρθιοι! Είμαστε ενωμένοι και δεν φοβόμαστε! Συμμετέχουμε, κρατάμε σφιχτά το χέρι του διπλανού, αγωνιζόμαστε και δεν πρόκειται να παραδώσουμε πατρίδα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Grito Rock: Το video της εκδήλωσης
18.02.13
Image 

  Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 από νωρίς το απόγευμα, στον Καπνικό Σταθμό, επί της οδού Φλεμινγκ, δίπλα στα δικαστήρια της πόλης μας, διοργανώνεται το φεστιβάλ GRITO ROCK Thessaloniki – Olympos 2013, με τη συνδρομή της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν και στις εισόδους θα υπάρχουν οι κάδοι του "Κοινωνικού Παντοπωλείου" όπου θα μπορεί ο καθένας μας να αφήσει αντί για εισιτήριο, τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη και γάλα, έτσι ώστε η προσπάθεια ης ομάδας και των συντελεστών της να έχει όχι μόνο πολιτιστική αλλά και κοινωνική υπόσταση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ο τόπος υποφέρει γιατί δεν υπάρχουν ηγέτες. Δεν υπάρχουν άνθρωποι να πάρουν πρωτοβουλίες. Μπράβο, ξανά και ξανά!!!!! Να ξέρετε ότι εδώ στην Αθήνα σας συζητάμε και σας θαυμάζουμε. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να προσφέρει αλλά δεν έχει κάποιον να τον καθοδηγήσει. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!!!!
Αδαμαντίνα Λ.

 
Studentsdesign