Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Σκιάχτρα
Η ΕΟΔνΠ ευχαριστεί θερμά το φωτογραφείο „ΠΑΝΤΑΖΗΣ“
06.01.14

Image

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ευχαριστεί θερμά το φωτογραφείο „ΠΑΝΤΑΖΗΣ“ για τη βιντεοσκόπηση της παιδικής Όπερας «Το Σκιάχτρο» του Χρήστου Γιαννούλη. Πρόκειται για μια εκπληκτική δουλειά την οποία επιμελήθηκαν οι Πανταζής Χρήστος, Πανταζής Γιώργος, Καμανατζής Βαγγέλης, Κανελάτος Σπύρος και Μουτσόγλου Θάνος. Τους ευχαριστούμε όλους για το εκπληκτικό βίντεο το οποίο παραχώρησαν δωρεάν στην ΕΟΔνΠ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ξεφυλλίσετε το φωτογραφικό άλμπουμ του Βαγγέλη Γκούντα και να απολαύσετε δεκάδες φωτογραφίες της αξέχαστης εκδήλωσης στο Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης

Διαβάστε περισσότερα...
 
«ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ»
04.12.13

Image 

Της Σοφίας Ελευθεριάδου

«Τα κοράκια είναι κλέφτες. Κλέφτες και ζηλιάρηδες. Και πρέπει να τα διώχνουμε. Χμ… ξέρεις γιατί; Γιατί βλέπουνε τη γη, έτσι όμορφη μέσα στα πράσινά της, τα λιβάδια της και τις πεδιάδες της, τα δέντρα και τα λουλούδια της και τρελαίνονται[…]

Χιμάνε λοιπόν για να κλέψουν σπόρους, να τους φυτέψουνε στα σύννεφα. Γι’ αυτό και μεις θα αντισταθούμε…

Κι ασ’ τα κοράκια, μαύρα κοράκια, άσπρα κοράκια στα χρώματα της τρέλας τους και της ζήλιας τους.

Τη λύση θα μας δώσει ένα σκιάχτρο, ένα μικρό σκιάχτρο…»

Αυτή είναι η εισαγωγή της παιδικής όπερας που ανέβηκε την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, στις 7μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικού). «Το Σκιάχτρο» είναι ένα παραμύθι βασισμένο στην ιστορία της όπερας του συνθέτη-λυρικού καλλιτέχνη Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από το 1998 ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Με ώθηση από «Σκιάχτρα»
02.12.13

Με ώθηση από «Τα Σκιάχτρα» το ξεκίνημα του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

του Αλέξανδρου Σωματαρίδη

Image 

Συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και τροφίμων

Τη δύναμη της συμμετοχής ανέδειξε για μια ακόμα φορά η δραστηριότητα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, καθώς η παράσταση με το μουσικό παραμύθι «Το Σκιάχτρο», που ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής έφερε πολύ περισσότερο κόσμο από όσο χωρούσε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου-5ου ΓΕΛ και συγκέντρωσε σημαντικότατη ποσότητα φαρμάκων και τροφίμων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας».

Image 

Η κατάμεστη αίθουσα του πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης. Περισσότερες από 200 οικογένειες δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα. Η παράσταση θα επαναληφθεί σύντομα στη Θεσσαλονίκη.

Ο σκοπός μπορεί να αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη και να δημιούργησε το αδιαχώρητο, γεννώντας μαζί και πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των διοργανωτών, ωστόσο η ποιότητα του προσφερόμενου θεάματος ήταν και αυτή ένα σημείο αναφοράς που ανέδειξε την παράσταση σε ένα γεγονός με πολυδιάστατη σημασία. Άλλωστε δεν δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να παρακολουθήσεις 67 Μουσικούς επί σκηνής, σε ένα πρωτότυπο έργο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σκιάχτρα: Μια προαιώνια λαϊκή έκφραση που προσεχώς ίσως δεν θα υπάρχει πια.
12.11.13

Image

Στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, μέχρι το τέλος του μήνα Νοεμβρίου 2013, θα λειτουργεί Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων, όπου θα μπορέσετε. με τη βοήθεια των μελών της ομάδας μας, να …μυηθείτε  στα μυστικά της κατασκευής τους. Αμέσως μετά, με τη συμμετοχή των μαθητών της τάξης/του σχολείου σας, μπορείτε να κατασκευάσετε το δικό σας σκιάχτρο.

Στις 30 Νοεμβρίου 2013, μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Πολυτονική Ορχήστρα και η Εφηβική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Ψηφιακής Όπερας «Ορφεύς» ανεβάζουν  το Μουσικό Παραμύθι «Το σκιάτρο» βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Χ. Γιαννούλη. Μια ομάδα 67 μουσικών, υπό την αιγίδα του διευθυντή ορχήστρας Παναγιώτη Λυμπανοβνού, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό έργο στο οποίο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» καλείται να διαδραματίσει έναν βασικό ρόλο: αυτόν του οικοδεσπότη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η εκδήλωση των «Σκιάχτρων» μεταφέρθηκε από το Σάββατο στην Κυριακή
29.10.13

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες

Σας πληροφορούμε πως το Μουσικό Παραμύθι, η μουσική όπερα για παιδιά «Το σκιάχτρο», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 και όχι το Σάββατο, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την ημερομηνία της εκδήλωσης λόγω των έκτακτων επαγγελματικών υποχρεώσεων των μελών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες προέκυψαν την τελευταία εβδομάδα.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς. Εκ μέρους μας όλα είναι έτοιμα. Περισσότερα από 15 πανέμορφα σκιάχτρα που έχουν ετοιμάσει τα μέλη της ομάδας μας και σχολεία της πόλης, θα στολίσουν τη μουσική σκηνή.

Σας υπενθυμίζουμε, πως η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου της πόλης μας το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από την επόμενη ημέρα. Οι επισκέπτες, αντί εισόδου, καλούνται να φέρουν φάρμακα.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τα πρώτα σκιάχτρα!
18.04.13

Image 

Τα πρώτα σκιάχτρα έχουν ήδη τοποθετηθεί στον Καπνικό Σταθμό και δίνουν …ζωή στο χώρο!

Απολαύστε τις φωτογραφίες που ανέβασαν στο διαδίκτυο κάνοντας κλικ εδώ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο πλαίσιο της δράσης ''Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων'', πριν 3 εβδομάδες περίπου, κάλεσε τους πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη αυτή δραστηριότητα και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία!  Σαράντα τέσσερεις πολίτες –κυρίως εκπαιδευτικοί- δήλωσαν συμμετοχή και μετά την 3η τους συνάντηση, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, οι οχτώ πενταμελείς ομάδες ολοκλήρωσαν την κατασκευή των πρώτων τους σκιάχτρων, τα οποία ήδη φιγουράρουν στην καταπράσινη αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Το Βιωματικό Εργαστήρι Σκιάχτρων αποσκοπεί να γνωρίσει στους συμπολίτες του την καταγωγή, την προέλευση και τη χρησιμότητα των σκιάχτρων τα οποία συνδέονται με την αγροτική και γενικότερα λαϊκή ζωή της ελληνικής υπαίθρου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Βιωματικό εργαστήρι σκιάχτρων»
29.03.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς της πόλης μας να πλαισιώσουν τη νέα προτεινόμενη δράση, να αναβιώσουν και να διασώσουν την πανάρχαια αυτή συνήθεια της παραδοσιακής αγροτικής ζωής.

Τα σκιάχτρα ακολουθούν την ανθρώπινη δράση από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και αποτυπώνουν τις μεταβολές στην αγροτική ζωή αλλά και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το φόβο, την αποτροπή, την υπεράσπιση.  Είναι ένας μικρός φορέας άμυνας, ένα σύμβολο συνυφασμένο με την προστασία και τη γονιμότητα της γης. Διαχρονική παρουσία συνυφασμένη με την τοπική παραδοσιακή αγροτική, λαϊκή ζωή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαστε πολλοί εδώ στην Αθήνα που μαθαίνοντας για τις δράσεις και την περήφανη στάση σας, σας νοιώθουμε οδηγούς, μπροστάρηδες και "δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς μας"! Να σας έχει Ο Θεός καλά, το έργο σας είναι ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Μπάμπης Καλαϊτζάκης
 
Studentsdesign