Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Αντιμέτωποι
Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας
01.05.14

Image

Η προβολή του ντοκιμαντέρ '"ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης, το Σάββατο 03.05.2014, ώρα 20:30, αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
 
Προβολή του ντοκιμαντέρ '"ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
01.05.14

Image

Προτιμούμε την εμπειρία της συλλογικής παρακολούθησης από μια απλή τηλεθέαση στον υπολογιστή, για να μετρήσουμε αντιδράσεις και σχόλια, να συζητήσουμε, να δούμε πτυχές που ίσως δε θα είχαμε σκεφτεί μόνοι μας. Σας καλούμε να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ».

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν, Πιερίας.

«Ο φασισμός είναι αποκλειστικά προϊόν του καπιταλισμού. Παντού και πάντοτε σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη μεγάλη αστική τάξη και τους βιομηχάνους. Χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρεία για περιόδους κρίσης και κάθε φορά που έπρεπε να περάσουν αντεργατικά μέτρα ή να διασπαστούν απεργίες και εργατικές κινητοποιήσεις.»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Προβολή του ντοκιμαντέρ '"ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
10.04.14

Image

Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika επιστρέφουν με ένα νέο ντοκιμαντέρ. Οι "Αντιμέτωποι" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσςη Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, ώρα 20:30,  στον Καπνικό Σταθμό, στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ '"ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε." στην πόλη της Κατερίνης. Αντί εισόδου: Όσπρια για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο"

Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης οι δημιουργοί του αποκαλυπτικού και επίκαιρου ντοκιμαντέρ, με διεισδυτική ματιά ανιχνεύουν και παρουσιάζουν μεταξύ άλλων, τον ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων, που συνέβαλαν δραστικά στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.

«Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι νοσταλγοί του φασισμού είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μου!
13.12.13

Image

Τα σημάδια που άφησε η ναζιστική κατοχή δεν έχουν λησμονηθεί! Οι νοσταλγοί του φασισμού,   κάτω από οποιονδήποτε μανδύα και αν προσπαθούν να καλυφτούν σήμερα, παραμένουν ανεπιθύμητοι στον τόπο μας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό, οι νοσταλγοί των πρακτικών της εθνοκάθαρσης και των ναζιστικών θηριωδιών, που θαυμάζουν τη ναζιστική ιδεολογία, να δρουν ανενόχλητοι δίπλα μας.

Δεν μένουμε παγωμένοι και βουβοί μπροστά στο φασιστικό οχετό και στα εγκλήματα της Χ.Α.

Αποκηρύσσουμε δημόσια τη δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και καλούμε όλους τους πολίτες της Πιερίας να μη χαμηλώσουν το βλέμμα στο φασισμό.

 
Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση των «Αντιμέτωπων» της ΕΟΔνΠ
04.11.13

Image 

Ζητήματα που σχετίζονται με τη βία, τον ρατσισμό αλλά τον ίδιο τον φασισμό στο σχολικό περιβάλλον αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου, στον Καπνικό Σταθμό. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ομάδα «Αντιμέτωποι με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και η Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης.

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση των «Αντιμέτωπων», επικεντρώθηκε στις αιτίες που γεννούν τον φασισμό και τη βία στη σχολική κοινότητα, που συνήθως έχουν ως αφετηρία ακόμη και την ίδια την οικογένεια και την αδιαφορία ή την αδυναμία των γονιών να ασχοληθούν με τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και την έλλειψη υποδομών κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Aν και δεν ξέρω πως βρήκατε τη διεύθυνσή μου, σας ευχαριστώ που με κάνετε κοινωνό στα μειλ σας τα οποία θίγουν πάντα σημαντικά ζητήματα με πολύ εμπεριστατωμένο τρόπο και - αποφεύγοντας την "πολεμική φανφαρολογία" και τη συναφη συνομοσιολογία - καταδεικνύουν το δίκαιο των θέσεών σας.

Σας προτείνω να συμπεριλάβετε στους αποδέκτες των μηνυμάτων σας και τους φίλους τους οποίους αντιγράφω στο παρόν και τους οποίους μπορεί να ενδιαφέρουν αυτά για τα οποία προσπαθείτε.

Με όλες μου τις ευχές για το 2010

B.X.

 
Studentsdesign