Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ψήφισμα Β` Πανελλαδικής Συνάντησης «Χωρίς Μεσάζοντες»
24.03.13

Image

Κατά τη διάρκεια της Β‘ Πανελλαδικής Συνάντησης Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες»,  η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου 2013, στην Κατερίνη, οι δεκάδες εκπρόσωποι κινήσεων πολιτών που μετείχαν σε αυτή, εξέδωσαν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο:

  • Συμπαρίστανται στον αγώνα των πολιτών για την υπεράσπιση του τοπικού πλούτου τους και του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν αυτοί και τα παιδιά τους. Θεωρούν υποχρέωσή τους, ως κινήματα πολιτών, να υπερασπιστούν το δίκιο συμπολιτών τους για καλύτερη ποιότητα ζωής και προστασία των εισοδημάτων τους, που υπονομεύονται από μια βραχυπρόθεσμη επένδυση – εντολή με εξευτελιστικά αντισταθμιστικά οφέλη.
  • Καταγγέλλουν το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στο όνομα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους και  της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Στην απόφαση αυτή δεν συνυπολογίζεται ούτε το εθνικό συμφέρον, ούτε η βούληση των τοπικών κοινωνιών. Καλούνται επενδυτές για μια εξευτελιστική εξαγορά, αλόγιστη επένδυση και βίαιες επεμβάσεις στο περιβάλλον. Για την επιβολή αυτής της άποψης επιστρατεύονται ΕΚΑΜ, χημικά, δακρυγόνα και προσαγωγές ακόμη και ανήλικων πολιτών καθώς και λήψη γενετικού υλικού, όπως συνέβη στη Χαλκιδική, γεγονός που καταγγέλλεται  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο.
  • Θεωρούν ότι οι περιπτώσεις των μεταλλείων στη Χαλκιδική, στο Κιλκίς και στη Θράκη, οι επικείμενες εξορύξεις λιγνίτη στην Ελασσόνα, η αναμενόμενη ιδιωτικοποίηση ακόμη και του πολυτιμότερου αγαθού, του νερού, που αποτελεί κυρίαρχο ανθρώπινο δικαίωμα, και δημόσιας περιουσίας είναι περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν τους φόβους και την ανησυχία τους.
  • Εκφράζουν την απορία τους πως μια χώρα που τόσα χρόνια, σύμφωνα με τους κυβερνώντες, δεν παράγει τίποτε είναι δυνατόν να είναι σήμερα περιζήτητος επενδυτικός προορισμός για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της.
  • Εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για γη και ελευθερία και οπουδήποτε αλλού οι πολίτες κάνουν αντίστοιχους αγώνες. 
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Τέλος με βαθιά συγκίνηση θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για όλα αυτά που έζησα και ένοιωσα μαζί σας και που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πραγματικούς ανθρώπους που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος.Είμαι πάντα στη διάθεσή σας.Σας ευχαριστώ πολύ που είδα κοντά σας πως υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν απλόχερα την αγάπη τους για ένα χαμόγελο!
Θεσ/νίκη
Μαίρη Κ.
 
Studentsdesign