Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πρόσκληση για συζήτηση με θέμα τη συμβολαιακή γεωργία
19.10.13

Image 

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τους παραγωγούς του νομού που επιθυμούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους με συμβολαιακή γεωργία (απευθείας διάθεση της παραγωγής στους καταναλωτές μέσα από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες») να λάβουν μέρος στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, ώρα 20:00 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Φέτος καλλιεργήθηκαν στο Ν. Πιερίας 480 στρέμματα όσπρια με συμβολαιακή γεωργία και η σοδειά των παραγωγών διατέθηκε χθες, Σάββατο 19 Οκτωβρίου απευθείας στους καταναλωτές, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Οι παραγωγοί διέθεσαν τη σοδειά τους μέσα σε ένα πρωινό και εισέπραξαν άμεσα τα χρήματά τους. Την οργάνωση των παραγγελιών και της διάθεσης ανέλαβαν -ως γνωστό-,  εθελόντριες και εθελοντές του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες».

Στόχος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είναι, το έτος 2014, να καλλιεργηθούν στο Ν. Πιερίας 1.000 στρέμματα γης σε συνεργασία με νέους ντόπιους  παραγωγούς. Ήδη υπάρχουν συμφωνίες για παραγωγή γεωργικών προϊόντων όπως φασόλια, φακές, ρεβίθια, καρπούζια, κρεμμύδια και  πατάτες.
 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας εύχομαι να πρωτοπορείτε πάντα και να έχετε την ανταπόκριση του κόσμου – νομίζω πως κυρίως πρέπει να στοχεύσετε στους μαθητές, διότι είναι το μέλλον του τόπου.
Δέσποινα  Δ., Χαλκιδική
 
Studentsdesign