Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Εθελοντική πυροπροστασία Ολύμπου & Πιερίων
28.12.06

Image 

Image 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι πυρκαγιές σημαδεύουν κάθε χρόνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων αφήνοντας στο πέρασμά τους νεκρούς, τεράστιες υλικές ζημιές και ατέλειωτη στάχτη. Για να μη θρηνήσουμε στην Πιερία τραγωδίες όπως αυτές της Ρόδου, της Πελοποννήσου και της Εύβοιας, πρέπει να δράσουμε προληπτικά προστατεύοντας τα στολίδια του Νομού μας, τον Ολυμπο και τα Πιέρια. Πρέπει να προστατέψουμε τη φύση!

Πως μπορούμε να συμβάλλουμε

Με πρωτοβουλία της ομάδας μας και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας ξεκίνησε μια προσπάθεια προστασίας των δασικών εκτάσεων του Ολύμπου και των Πιερίων, η οποία βασίζεται στην εθελοντική συμμετοχή απλών παρατηρητών σε επιλεγμένα σημεία του βουνού.

Είναι τόσο απλό...

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού Πιερίας επέλεξε 2 σημεία κλειδιά στον ορεινό όγκο του Ολύμπου και των Πιερίων, από όπου μπορεί κανείς να ελέγξει οπτικά ολόκληρη την περιοχή. Σε αυτά τα σημεία βρίσκονται καθημερινά οι εθελόντριες και οι εθελοντές της ομάδας μας, σε δύο βάρδιες, από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδι, από την 1η Ιουνίου 2009, και σε περίπτωση εντοπισμού καπνού ειδοποιούν με το κινητό τους την Πυροσβεστική αναφέροντας αυτό που βλέπουν.

Η φωτιά σβήνει εύκολα στην αρχή και η πρόληψη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της. Με αυτή τη βοήθεια των πολιτών μπορούμε να προλάβουμε το 80% των πυρκαγιών, λένε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η ομάδα μας το καλοκαίρι του 2009 έχει αναφέρει 11 περιστατικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.

Μια μέρα από το καλοκαίρι μας για το δάσος

Σας καλούμε να αφιερώσετε 5 ΩΡΕΣ από το καλοκαίρι σας και να κάνετε κι εσείς με την οικογένειά σας και τους φίλους σας μια βάρδια στο παρατηρητήρια των Νέων Πόρων και της Ελάφου. Δίπλα στη θάλασσα, στις καταπράσινες πλαγιιές του Ολύμπου και των Πιερίων, θα μπορέσετε κι εσείς για πέντε ώρες να προσφέρετε τη βοήθειά σας προστατεύοντας τη φύση.

Πως θα βοηθήσετε

Δηλώστε συμμετοχή τώρα (βλέπε δήλωση συμμετοχής δίπλα) .
Οι συντονιστές του προγράμματός μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας για να σας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαστε πολλοί εδώ στην Αθήνα που μαθαίνοντας για τις δράσεις και την περήφανη στάση σας, σας νοιώθουμε οδηγούς, μπροστάρηδες και "δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς μας"! Να σας έχει Ο Θεός καλά, το έργο σας είναι ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Μπάμπης Καλαϊτζάκης
 
Studentsdesign