Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Χρήστος Τσαγκάρης, Κάτω στον Πειραιά
27.04.15

Image

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα πρώτα πρώτα να ευχαριστήσω την Εθελοντική Ομάδα Δράσης του ν. Πιερίας για την τιμή που μου γίνεται σήμερα. Η διοργάνωση και διενέργεια ενός λογοτεχνικού διαγωνισμού αποτελεί στη σύγχρονη χρησιμοθηρική εποχή μια πράξη πολιτισμού, μια, αν θέλετε, ακόμα πράξη αντίστασης και αναμόρφωσης του σύγχρονου κόσμου.

Συναντιούνται όμως ο εθελοντισμός και η λογοτεχνία;

Σύμφωνα με τον Δ. Μαρωνίτη, ο λόγος συστήνει την πραγματικότητα στην πλέον θετική της εκδοχή, σε αντίθεση με την πεζή καθημερινότητα, η οποία εξ ορισμού αντιμάχεται καθετί το αξιοπρόσεκτο και θετικό. Σε αυτό ακριβώς το σημείο νομίζω πως και ο εθελοντισμός, ως ενέργεια και συλλογική δράση, συναντά την τέχνη του λόγου, στο γεγονός δηλαδή ότι και οι δύο αγωνίζονται για το διαφορετικό, για το αξιόλογο.

Στον αγώνα αυτόν βέβαια καθένας μετέχει με τα όπλα του. Η μεν εθελοντική δράση με την άμεση κινητοποίηση και τις από κοινού δραστηριότητες, ενώ η τέχνη του λόγου με τα γράμματα, το πνεύμα, με όσα δηλώνει και όσα υπονοεί.

Κλείνοντας, σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή που μου κάνετε και ζητώ παράλληλα συγγνώμη για την αδυναμία μου –λόγω των επικείμενων Πανελλαδικών Εξετάσεων– να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση.

Χρήστος Τσαγκάρης, 17 ετών

Πειραιάς

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Σας ευχαριστούμε που υπάρχετε. Έχω καταλάβει από πολύ καιρό ότι αν δεν αντιστεκόμαστε μας κάνουν όπως θέλουν. Αυτό θέλουν, γι αυτό προεξοφλούν την αδυναμία μας ν΄αντισταθούμε. ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. Θα σωθεί το βουνό των ΘΕΩΝ. Πρέπει να το πιστέψουμε. Και ίσως πρέπει να γίνει γνωστό κι έξω μέσω τηλεόρασης. Οσο είναι ακόμη καιρός.

Συγχαρητήρια
Ν.A

 
Studentsdesign