Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»
08.08.15

Image 

9.756 σκευάσματα διαθέτει σήμερα το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»

Με την διαλογή φαρμάκων της 4ης Αυγούστου 2015, στον Καπνικό Σταθμό, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απογραφής του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας». Αυτή την στιγμή στα ράφια του φαρμακείου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» βρίσκονται 9.756 σκευάσματα, ενώ πρόσφατα, μεγάλη ποσότητα φαρμακευτικού υλικού παραδόθηκε στην διεύθυνση του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Επίσης, εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποσταλούν φάρμακα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Λέσβου.

Image 

Η διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» είναι το  μοναδικό φαρμακείο στην Ελλάδα το οποίο διαθέτει διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης φαρμάκων και δίνει την δυνατότητα σε οποιοδήποτε ανασφάλιστο ασθενή να αναζητήσει, σε πρώτη φάση διαδικτυακά, το φάρμακο που χρειάζεται. Την δυνατότητα αναζήτησης έχουν επίσης όλα τα κοινωνικά φαρμακεία και ιατρεία της χώρας στην διεύθυνση http://ecss2006.com/topos/kik/KFSearch.asp

Οι πολίτες της Πιερίας είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την λειτουργία της πρωτότυπης και άριστα οργανωμένης κοινωνικής δομής που λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια περίπου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, απαλύνοντας έτσι τον πόνο 556 οικογενειών που δεν έχουν πλήρη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας.

Image 

Πανευρωπαϊκή καμπάνια

Η Πανευρωπαϊκή καμπάνια συγκέντρωσης φαρμάκων http://www.kikaf.org, η οποία ξεκίνησε πριν ένα χρόνο με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, συνεχίζεται. Δεκάδες δέματα με φάρμακα καταφθάνουν καθημερινά στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Τα φάρμακα και το φαρμακευτικό υλικό αποστέλλονται από ευρωπαίους πολίτες, κυρίως από την Γερμανία, οι οποίοι καταδικάζουν την πολιτική των μνημονίων και στηρίζουν έμπρακτα τον ελληνικό λαό.  

Το εντυπωσιακό βίντεο με τα μέλη της ΕΟΔνΠ που ακολουθεί https://youtu.be/xWVyoTWLQ-w  περιγράφει την διαδικασία ελέγχου και διαλογής των φαρμάκων αυτών.

Image

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Παρότι δεν έχω το χρόνο να είμαι ενεργά μαζί σας να είστε σίγουροι ότι στηρίζω το έργο σας.
Οφείλω να σας συγχαρώ για όλα όσα κάνετε για αυτό το τόπο τόσο εσείς όσο και οι υποστηριχτές σας.
Πιστεύω ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πάρα πολλά.
Και πάλι συγχαρητήρια
Με εκτίμηση
Χ.Σ.
Μηχ. Μηχανικός ΑΠΘ
 
Studentsdesign