Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πρόταση εκδήλωσης: "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;"
28.02.16

Image 

Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και εντονότερα βιώνουμε, άμεσα ή έμμεσα, την έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και την εντατικοποίηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες των πρωτοφανών προσφυγικών ροών, κυρίως μουσουλμάνων, που διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό την Ευρώπη.

Απέναντι σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν ξέρουμε καν πώς θα εξελιχθούν, γεννιέται το ερώτημα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ; - Ιστορική προσέγγιση".  Όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα ζητήματα με τον καταιγισμό της έγκυρης αλλά και άκυρης πληροφόρησης, δίνονται καθημερινά, και στο ερώτημα αυτό, απαντήσεις τόσο από γνώστες του φαινομένου όσο και εντελώς από ημιμαθείς ή εντελώς αμαθείς. 

Επειδή στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, η παραπληροφόρηση δεν μας βοηθά, χρειάζεται να πληροφορηθούμε έγκυρα από επιστήμονες που ασχολούνται με το Ισλάμ, όχι μόνο ως θρησκεία αλλά επίσης και ως πολιτισμό και ως κοινωνικοπολιτικό ιστορικό φαινόμενο.

  • Ποιες είναι οι αιτίες της έξαρσης του ισλαμικού φονταμενταλισμού;
  • Ποιες είναι οι πραγματικές του διαστάσεις;
  • Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό στα μέρη μας;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προτίθεται να διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ; / Ιστορική προσέγγιση" και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων διαφορετικών ειδικοτήτων που ειδικεύονται στο Ισλάμ.

Καλούμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή της προτεινόμενης δράσης να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 6 Μαρτίου 2016, ώρα 24:00 κάνοντας κλικ εδώ :

Η πρώτη συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου ώρα 21:00 στην αίθουσα του αναγνωστηρίου στον Καπνικό Σταθμό.

Ισχύουν οι όροι συμμετοχής στις συντονιστικές επιτροπές της ΕΟΔνΠ.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είμαστε πολλοί εδώ στην Αθήνα που μαθαίνοντας για τις δράσεις και την περήφανη στάση σας, σας νοιώθουμε οδηγούς, μπροστάρηδες και "δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς μας"! Να σας έχει Ο Θεός καλά, το έργο σας είναι ΑΝΘΡΩΠΙΑ!
Μπάμπης Καλαϊτζάκης
 
Studentsdesign