Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πρόταση εκδήλωσης: "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ;"
28.02.16

Image 

Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και εντονότερα βιώνουμε, άμεσα ή έμμεσα, την έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και την εντατικοποίηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες των πρωτοφανών προσφυγικών ροών, κυρίως μουσουλμάνων, που διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό την Ευρώπη.

Απέναντι σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν ξέρουμε καν πώς θα εξελιχθούν, γεννιέται το ερώτημα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ; - Ιστορική προσέγγιση".  Όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα ζητήματα με τον καταιγισμό της έγκυρης αλλά και άκυρης πληροφόρησης, δίνονται καθημερινά, και στο ερώτημα αυτό, απαντήσεις τόσο από γνώστες του φαινομένου όσο και εντελώς από ημιμαθείς ή εντελώς αμαθείς. 

Επειδή στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, η παραπληροφόρηση δεν μας βοηθά, χρειάζεται να πληροφορηθούμε έγκυρα από επιστήμονες που ασχολούνται με το Ισλάμ, όχι μόνο ως θρησκεία αλλά επίσης και ως πολιτισμό και ως κοινωνικοπολιτικό ιστορικό φαινόμενο.

  • Ποιες είναι οι αιτίες της έξαρσης του ισλαμικού φονταμενταλισμού;
  • Ποιες είναι οι πραγματικές του διαστάσεις;
  • Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που βρέθηκαν τον τελευταίο καιρό στα μέρη μας;

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προτίθεται να διοργανώσει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ; / Ιστορική προσέγγιση" και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων διαφορετικών ειδικοτήτων που ειδικεύονται στο Ισλάμ.

Καλούμε τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή της προτεινόμενης δράσης να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 6 Μαρτίου 2016, ώρα 24:00 κάνοντας κλικ εδώ :

Η πρώτη συνάντηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Μαρτίου ώρα 21:00 στην αίθουσα του αναγνωστηρίου στον Καπνικό Σταθμό.

Ισχύουν οι όροι συμμετοχής στις συντονιστικές επιτροπές της ΕΟΔνΠ.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign