Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Απολογισμός του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»
17.03.16

Image 

Image  

Απολογισμός της παρουσίας του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» την πρώτη εβδομάδα της παραμονής προσφύγων στο ξενοδοχείο της νότιας Πιερίας

Η ομάδα των παιδιάτρων του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» επισκέφθηκε το ξενοδοχείο, μέσα στη βδομάδα τρείς φορές. Την ομάδα αποτελούσαν περιστασιακά 3 παιδίατροι, 1 παθολόγος και 2 νοσηλεύτριες.

Εξετάσθηκαν πάνω από 60 άτομα(παιδιά κυρίως αλλά και ενήλικες)_μερικά 2 και 3 φορές , δηλ. πάνω από το 1/3  των φιλοξενουμένων.

Τα προβλήματα που εντοπίσαμε ήταν αρκετά χρόνια για ενήλικες αλλά και παιδιά. Προεξήρχαν όμως οι λοιμώξεις- κυρίως του αναπνευστικού. ,- καταστάσεις που ευνοούνται από την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων και το συνωστισμό ( μένουν πολλά άτομα σε ένα δωμάτιο).

Υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ( ήδη μία γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης) και πολλά βρέφη με τα ιδιαίτερα προβλήματά τους(Κυρίως διατροφής και περιποίησης).

Η ανταπόκρισή τους  ήταν συγκινητική -είναι υπομονετικοί και ευγενικοί αλλά και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανταποκρίνεται στα προβλήματα  πολύ αποτελεσματικά.

Image 

Δεν έγινε εκτίμηση της εμβολιαστκής κάλυψης των παιδιών-κάτι τέτοιο είναι αδύνατον  στη φάση αυτή- αλλά απαιτείται άμεση έναρξη των εμβολιασμών στα βρέφη.

Το ΚΙΚ , όσον αφορά το φαρμακευτικό υλικό ανταποκρίθηκε ικανοποιητκά, αλλά παραμένει επιτακτική η στελέχωσή του από επαγγελματίες υγείας

Η επόμενη πρόκληση -αφού αντιμετωπισθούν τα οξέα προβλήματα- είναι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των προβλημάτων που θα προκύψουν ,δίνοντας βάρος στις εγκύους και τα παιδιά.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign