Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Απολογισμός του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας»
17.03.16

Image 

Image  

Απολογισμός της παρουσίας του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» την πρώτη εβδομάδα της παραμονής προσφύγων στο ξενοδοχείο της νότιας Πιερίας

Η ομάδα των παιδιάτρων του Κοινωνικού Ιατρείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» επισκέφθηκε το ξενοδοχείο, μέσα στη βδομάδα τρείς φορές. Την ομάδα αποτελούσαν περιστασιακά 3 παιδίατροι, 1 παθολόγος και 2 νοσηλεύτριες.

Εξετάσθηκαν πάνω από 60 άτομα(παιδιά κυρίως αλλά και ενήλικες)_μερικά 2 και 3 φορές , δηλ. πάνω από το 1/3  των φιλοξενουμένων.

Τα προβλήματα που εντοπίσαμε ήταν αρκετά χρόνια για ενήλικες αλλά και παιδιά. Προεξήρχαν όμως οι λοιμώξεις- κυρίως του αναπνευστικού. ,- καταστάσεις που ευνοούνται από την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων και το συνωστισμό ( μένουν πολλά άτομα σε ένα δωμάτιο).

Υπάρχουν αρκετές γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ( ήδη μία γέννησε στο νοσοκομείο Κατερίνης) και πολλά βρέφη με τα ιδιαίτερα προβλήματά τους(Κυρίως διατροφής και περιποίησης).

Η ανταπόκρισή τους  ήταν συγκινητική -είναι υπομονετικοί και ευγενικοί αλλά και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ανταποκρίνεται στα προβλήματα  πολύ αποτελεσματικά.

Image 

Δεν έγινε εκτίμηση της εμβολιαστκής κάλυψης των παιδιών-κάτι τέτοιο είναι αδύνατον  στη φάση αυτή- αλλά απαιτείται άμεση έναρξη των εμβολιασμών στα βρέφη.

Το ΚΙΚ , όσον αφορά το φαρμακευτικό υλικό ανταποκρίθηκε ικανοποιητκά, αλλά παραμένει επιτακτική η στελέχωσή του από επαγγελματίες υγείας

Η επόμενη πρόκληση -αφού αντιμετωπισθούν τα οξέα προβλήματα- είναι να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των προβλημάτων που θα προκύψουν ,δίνοντας βάρος στις εγκύους και τα παιδιά.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Φίλες και φίλοι,
Έλαβα το θάρρος να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου τόσο για τη δράση της ομάδας σας όσο και για τις πρωτοβουλίες της. Αξιοθαύμαστο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα σας αποτελεί μία δυναμική ένωση που πρωτοπορεί, αλλά ότι εφαρμόζει και υλοποιεί κάθε στόχο με απόλυτη οργάνωση και συνέπεια. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό κουράγιο και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας.

Μετά τιμής,
Δ.Ι.Χ.
Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής

 
Studentsdesign