Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Πρόσκληση για συμμετοχή στην διαλογή φαρμάκων του ΚΙΚΑΦ
14.04.16

Image 

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες

Σας καλούμε να βοηθήσετε στην διαλογή φαρμάκων του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ), της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, από 18:00 έως 20:00.

Στον Καπνικό Σταθμό έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και πρέπει άμεσα να καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του φαρμακείου.  Το ΚΙΚΑΦ είναι η μοναδική κοινωνική δομή στον νομό Πιερίας η οποία τροφοδοτεί σήμερα με φάρμακα όλους τους άπορους πολίτες, τις συνταγές που αδυνατεί να εκτελέσει το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπως επίσης και τα 5 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του Ν. Πιερίας.

Μάλιστα, με την συνδρομή των πολιτών και την συγκέντρωση φαρμάκων από πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Καπνικό Σταθμό, έχει οργανωθεί ένα μικρό φαρμακείο για την εξυπηρέτηση παιδιατρικών αναγκών το οποίο διαθέτει αυτή την στιγμή περισσότερα από 500 σκευάσματα, μεταξύ αυτών φάρμακα κατά της ψώρας και αντιφθειρικά σαμπουάν.

Για αυριανή διαλογή (διαχωρισμός ληγμένων από τα μη ληγμένα) δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Καλούμε απλούς πολίτες, που δεν χρειάζεται να έχουν οπωσδήποτε κάποια σχέση με υγειονομικά επαγγέλματα, αλλά και φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές να βοηθήσουν στην τακτοποίηση των φαρμάκων.

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Είναι πράγματι η αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.

Μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, την Πιερία, ανέλαβε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην εξέλιξη του.

Κατάφερε να εμπνεύσει εκατοντάδες συντοπίτες τους και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει καθημερινά.

Διοργανωτές και συμμετέχοντες θα έχουν πολλούς λόγους για να αισιοδοξούν για τον τόπο τους και να καμαρώνουν για την καταγωγή τους.

Μπείτε στην ιστοσελίδα τους http://www.otoposmou.gr και θα καταλάβετε προς τι ο έπαινος.

ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ;

Λ. Κουβουλίδης

 
Studentsdesign