Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Μεγάλη χορηγία φαρμάκων για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης
21.07.16

Image 

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στις 13:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης φάρμακα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας». Τα φάρμακα τα οποία αποτελούν δωρεά από την Ιταλική Banco Farmaceutico και την A.I.F.A (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ιταλίας) στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν για ακόμη μια φορά, τεράστια κενά.

Image 

Την παραλαβή εκ μέρους του Νοσοκομείου έκανε ο νέος διοικητής κύριος Μυστρίδης Ανέστης και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου κυρία Πορφυρίδου οι οποίοι ευχαρίστησαν την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την εδώ και χρόνια πολύτιμη βοήθειά της, χωρίς την οποία πολλοί συμπολίτες μας δε θα είχαν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών η οποία επηρεάζει ακόμη και σήμερα και το δικό μας νοσοκομείο,

Image 

Τα φάρμακα έφτασαν από την Ιταλία και παραδόθηκαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, αποθηκεύτηκαν σε κλιματιζόμενο χώρο, φωτογραφήθηκαν, καταχωρήθηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού της ομάδας και αφού πραγματοποιήθηκε κοινός έλεγχος από την ομάδα και τους δωρητές, κλήθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου της πόλης μας να επιλέξει τα φάρμακα που χρειάζεται άμεσα.

Image 

Η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου, σε συνεργασία με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, επέλεξε 53 φάρμακα (συνολικά 3.898 σκευάσματα) κόστους δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Image 

Πρέπει να τονιστεί πως όλα τα φάρμακα είναι καινούργια και θα διατεθούν από το διαδικτυακό σύστημα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της ΕΟΔνΠ και των Γιατρών του Κόσμου, σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε νοσοκομεία της περιοχής μας, σε άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και επίσης για τις ανάγκες των καταυλισμών προσφύγων της περιοχής μας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου εκτός από τις 520 οικογένειες τις οποίες εξυπηρετεί εδώ και 3 χρόνια με ιατροφαρμακευτικό υλικό, τροφοδοτεί με φάρμακα, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Ηρακλής και το κέντρο φιλοξενίας της Πέτρας Ολύμπου. Επίσης η πλειοψηφία των προσφύγων που εξετάζονται στο Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης, λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης.

Image 

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου παραλαβής & παράδοσης, τα φάρμακα θα ενταχθούν επίσημα στο υλικό του Κρατικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Φωτογραφικό υλικό και αναλυτική περιγραφή των φαρμάκων τα οποία έλαβε το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης: Βλέπε ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης ιατροφαρμακευτικού υλικού του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. 

Image 

Η χορηγία των φαρμάκων αυτών στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας μόνο τυχαία δεν είναι. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συστηματικής και στοχευμένης προσπάθειας πολλών μηνών στο εξωτερικό και την παρέμβαση της ομάδας στο ετήσιο συνέδριο των ευρωπαϊκών φαρμακοβιομηχανιών στις Βρυξέλες (Pharmaceutical industry, drug wholesalers and medicine agencies of Europe), με επιστολή που έφτασε στα χέρια όλων των παρασκευαστών φαρμάκων της Ευρώπης (βλέπε TOP 100 needed drugs και Image gallery ).

Image 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» (ΚΙΚΑΦ) λειτουργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, τις ανάγκες σε φάρμακα των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας, χωρίς καμμιά διάκριση εθνικότητας, θρησκευτική, φυλετική ή άλλη. Παράλληλα, συνεχίζει να τροφοδοτεί με φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό μεγάλης αξίας το νοσοκομείο της πόλης μας και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, και έχει επίσης αναλάβει την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα όλων των καταυλισμών προσφύγων που βρίσκονται στον νομό μας.

Image 

 

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign