Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Η επόμενη διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες" δεν είναι μια απλή συνηθισμένη διανομή
18.09.16

Image

Φωτο: ΕΟΔνΠ

Φίλοι μου καλημέρα

του Αναστασίου Αλχαζίδη

Θα ήθελα να θυμίσω σε όλους σας πως πριν 4 περίπου χρόνια γεννήθηκε στην πόλη μας το λεγόμενο από τα Μ.Μ.Ε " Κίνημα της Πατάτας " από την εθελοντική ομάδα δράσης του νομού Πιερίας με στόχο να διατεθούν τα προϊόντα των παραγωγών απευθείας στους πολίτες " Χωρίς Μεσάζοντες " .

Τότε κάποιοι έλεγαν πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα , κάποιοι άλλοι πως πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβονται κάποια συμφέροντα , άλλοι τα βαφτίσανε οικονομικά κάποιοι άλλοι πολιτικά , μερικοί είπαν πως αντικαταστήσαμε τους μεσάζοντες πίσω από αυτήν την κίνηση , εν πάση περιπτώσει χύθηκε πολύ μελάνι διατυπώθηκαν πολλά και διάφορα έγιναν πάρα πολλά άλλα θετικά κάποια άλλα κρίθηκαν ευτυχώς από λίγους αρνητικά .

Το αποτέλεσμα από όλα αυτά σε γενικές γραμμές κατά την ταπεινή μου άποψη "θετικό" μέσα σε αυτά τα χρόνια τις κρίσης νομίζω πως πολλοί από εμάς γίναμε κοινωνοί αυτού του εγχειρήματος και ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο προσέφερε στο να πετύχει να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα και να μονοπωλεί την θεματολογία των Μ.Μ.Ε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως .

Πολλοί ήταν αυτοί που κατά καιρούς προσπάθησαν να οικειοποιηθούν αυτήν την προσπάθεια για ιδίων όφελος , κάποιοι άλλοι να χρησιμοποιήσουν την συμμετοχή τους σε αυτήν για την ανέλιξή τους σε σημαντικούς πολιτικούς παράγοντες , μερικοί άλλοι να βγουν από την αφάνεια στην επιφάνεια .

Μερικοί όμως ρομαντικοί ανιδιοτελείς και κυρίως συνεπείς λόγων και έργων έμειναν πιστοί στην ιδέα τον σκοπό και την " Αλληλεγγύη " έμειναν εκεί στις τάξης της ομάδας δούλεψαν υπερβάλλοντας πολλές φορές και εαυτόν κάνοντας το ανέφικτο εφικτό καταφέρνοντας πράγματα που δεν μπόρεσε να κάνει η συντεταγμένη πολιτεία επί σειρά ετών .

Και με αυτά και αυτά φτάσαμε στο σήμερα στην επόμενη διανομή το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016, να έχουμε μπροστά μας μία αναμέτρηση μεταξύ αυτών που αναδείχτηκαν πολιτικά από την συμμετοχή τους στα κινήματα και στις δράσεις της ομάδας , 3 από αυτούς να είναι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και όλους εμάς τους υπολοίπους κοινούς θνητούς να προσπαθούμε να καταλάβουμε πως:

  • " Το αντισυνταγματικό έγινε πατριωτικό καθήκον " .
  • " Το περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού έγινε ΝΑΙ " .
  • " Το σχίσιμο των μνημονίων και η κατάργηση τους με έναν νόμο έγινε εφαρμογή 3ου μνημονίου .
  • " Η κατάργηση των διοδίων έγινε επαναδιαπραγμάτευση με τους εργολάβους και έφερε περαιτέρω αυξήσεις  νέους σταθμούς είσπραξης και νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει την χρήση του παράπλευρου οδικού δικτύου .

Η επόμενη διανομή δεν είναι μια απλή συνηθισμένη διανομή .

Πρέπει να είναι τόσο μεγαλειώδης και συμμετοχική που να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε αρμόδιο πως εμείς οι απλοί πολίτες είμαστε ΕΔΩ παρόντες και αποφασισμένοι να μην αφήσουμε πλέων κανέναν πολιτικάντη να ξανά παίξει με τις συνειδήσεις και την εμπιστοσύνη μας .

Σας καλώ όλους να ξανά βρεθούμε όλοι μαζί εκεί από όπου ξεκινήσαμε στο " πάρκινγκ των Δικαστηρίων " , εκεί όπου πηγαίναμε από το χάραμα να στήσουμε το πρώτο δανικό μας κιόσκι για να στεγαστεί η γραμματεία , εκεί όπου μέσα σε καταρρακτώδη βροχή φέρναμε σε πέρας την διανομή , εκεί που μαζευόμασταν έκτακτα στο πεζοδρόμιο κάποιες φορές όταν υπήρχε ανάγκη να δώσουμε λύσεις στα όποια προβλήματα προέκυπταν .

Αυτήν την φορά πρέπει να αποδείξουμε πως " όλοι μαζί μπορούμε " και να μάθουν όλοι πως αυτό είναι δικό μας σύνθημα (άσχετα που κάποιοι το έκλεψαν και το οικειοποιήθηκαν) κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη το όραμα .

Αλχαζίδης Αναστάσιος

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Ως φιλόλογος το έχω μεγάλο μεράκι να υπηρετώ τη γλώσσα και τη λογοτεχνία μας. Μόλις είδα την ανακοίνωση του διαγωνισμού διηγήματος και ενθουσιάστηκα. Θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις.

Έλσα

 
Studentsdesign