Studentsdesign  
Studentsdesign  
Studentsdesign Studentsdesign Studentsdesign
Studentsdesign

Μας εκφράζουν

Advertisement
Template
Προσφυγόπουλα από τα Γιαννιτσά επισκέφτηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη
19.12.16

Image

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 προσφυγόπουλα από τα Γιαννιτσά επισκέφτηκαν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου. Τα παιδιά συνόδεψε αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα η οποία είχε αναλάβει την οργάνωση της αποστολής όπως και κάποιοι ενήλικες από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

Από νωρίς το πρωί η φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού είχε ετοιμαστεί από τους εθελοντές οι οποίοι υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα (ηλικίας μηνών έως 12 ετών) τα οποία από την στιγμή που μπήκαν στο Χωριό δεν σταμάτησαν να παίζουν ενθουσιασμένα.  Φωτογραφήθηκαν στην αγκαλιά του Αη Βασίλη, γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ανέβηκαν στο έλκηθρο, συμμετείχαν στις τσουβαλοδρομίες και βέβαια έκαναν μια μεγάλη στάση στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο όπου τους προσφέρθηκε φασολάδα, ελιές, τυρί φέτα και ζεστό ψωμί.

Όλοι μαζί, προσφυγόπουλα και εθελοντές, σήκωσαν από το κέντρο της αυλής ένα αερόστατο το οποίο λόγω της άπνοιας στάθηκε για πολύ ώρα πάνω από τον Καπνικό Σταθμό, πράγμα που ενθουσίασε ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά τα οποία είχαν καρφώσει το βλέμμα τους επάνω του.

Οι επισκέψεις προσφύγων στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη ενώ την Τετάρτη το βράδυ η Ευαγγελική Εκκλησία σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνει Χριστουγεννιάτικη γιορτή για όλους τους πρόσφυγες που ζουν στην πόλη της Κατερίνης και διαμένουν σε διαμερίσματα. Το βράδυ της Τετάρτης στο «Αράνι» θα γιορτάσουμε μαζί με ζωντανή μουσική από τοπικό συγκρότημα. Σε όλα τα παιδιά θα προσφερθούν παιχνίδια και βιβλία από την «Παραμυθούπολη».

 
Template
Template Template Template

Με δυο λόγια

Αγαπητή Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,

Με μεγάλη καθυστέρηση (για την οποία ζητώ συγγνώμη) θα ήθελα να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να σας δώσω συγχαρητήρια για την εξαιρετική ιδέα που υλοποιήσατε δημιουργώντας το Κίνημα χωρίς μεσάζοντες.

Η ιδέα σας όχι μόνο βοήθησε πολύ κόσμο που βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση αλλά κυρίως εξέθεσε τις διαπλεκόμενες σχέσεις μεταξύ κράτους και μεσαζόντων και, το πιο σημαντικό ακόμα, ενέπνευσε ομάδες και συλλογικότητες εντός και εκτός Ελλάδος να δράσουν για το γενικό καλό.

Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσετε το ίδιο δυναμικά και φέτος αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν, να προσφέρετε βοήθεια και έμπνευση στους ανθρώπους που μαθαίνουν για την ομάδα σας.

Σας ευχαριστώ θερμά και πάλι για όσα έχετε κάνει.

Φιλικά
Κατερίνα Παπαδημητρακοπούλου|
Αθήνα

 
Studentsdesign